Keresés

Részletes keresés

Jocó0423 Creative Commons License 2019.12.22 0 0 71946

Van igazságod az biztos de én arra is emlékszem, amikor ezek a szarfaszuak először hatalomra kerültek, az első napjukon kizavartak mindenkit a vagyonügynökségről, gyorsan átvéve a hatalmat. Majd amikor vesztettek, éjjel nappal működtek a darálók.

Most amikor a fővárosban kaptak ki, akkor a helyi újság szerkesztőségéből még a merevlemezt is elvitték :)

Előzmény: Törölt nick (71945)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.22 0 0 71945

Berohant? Igen. Ott volt másnap nyitásra, csodálkoznék, ha hívták volna... 

Karigerinek hívja mindenki röviden ezt a bábut? Igen. Mit kell ebbe belekötni?

 

A többire nem nagyon reagálnék, ezt IS megmagyarázod, a végén nyilvánvalóan úgyis neked lesz igazad. Egyébként, ócska szerecsenmosdatás, amit előadsz e témában. Szerintem.

 

Előzmény: BZoltan (71944)
BZoltan Creative Commons License 2019.12.22 0 0 71944

Ezek a "berohan" meg "Karigeri" annyira propaganda-média szófordulatok.

 

Megnyugtatlak, hogy a választási koordinációs tárgyalások alapvető és elsőkörös lépése volt az esetleges győzelem esetén való  FB helyek leosztása. Vagyis nem, nem rohant senki sehova a választás napján. Ott volt a pártszövetség minden  vezető farzsebében az egyezség ami egyszerűen élesedett.

 

A pozíció pedig nem jelentéktelen, mert nagyon is jelentős. De a jelentősége nem a BKK működése szempontjából nagy. Mint mondtam, aki már látott komolyabb vállalatot az pontosan tudja, hogy az FB tagok nem szólhatnak bele még informálisan sem a cég operatív működésében. Ennek komoly jogi akadályai is vannak. Ezeket pedig nem Karigeri felügyeli, hanem olyan jogászok hadserege akiket egy olyan politikai érdek finanszíroz akiknek nedves álmuk az, hogy rajtakapjanak akár egyetlen ellenzéki FB tagod, hogy akár informálisan is de túllép i a hatáskörét. Akkora trombitálás lenne erről a lakájmédiában, hogy Vlagyivosztokig hallatszana.

 

Az FB tagságoknak egyetlen jelentőségük van. Kéderkeltetők és káderinkubátorok. Politikát csinálni profi szinten csak főállásban lehet. Olyan, hogy valaki országos és nagypolitikát csinál hobbiból, egy 8-tól 4-ig munkahely mellett nincsen.  Ezért minden politikai mozgalomnak elemi érdeke, hogy a kádereinek legyen ilyen inkubátora ahonnan kapnak olyan fizetést amiből meg tudnak élni de amiért dolgozni nem kell. Erre vannak az FB tagságok. Az, hogy a Gyurcsány egy ostoba segg és egy leharcolt balfaszt rak be egy ilyen inkubátorba csak azt jelenti, hogy a DK nem egy következő generációs kádert akar kinevelni. Pontosan az ilyen hibákért rajong a kormánypárt a DK-ért és a Gyurcsányért. A kormánypárt spindoctorai megnyalták mind a tíz ujjukat, hogy nem egy agilis, fiatal, kreatív de tiszta kezű kádert delegált a BKK FB elnökének a DK, hanem egy nevetséges seggfejt. Erre tartja a NER a DK-t. A Gyurcsány és a Drazsé a NER hasznos idiótái.

Előzmény: Törölt nick (71943)
Törölt nick Creative Commons License 2019.12.22 0 0 71943

Közvetíti a boss üzeneteit, és ügyel a háttérből a ki- és befolyó pénzek helyes irányba történő áramlására. Ez a feladata neki is, meg a többi közműcégbe visszapottyantott, hasonló kápónak.

Ha annyira jelentéktelen pozíció lenne, nem lett volna fontos Gyurcsánynak a választás másnapján berohanni velük Karigerihez.

 

Előzmény: kifli (71941)
BZoltan Creative Commons License 2019.12.22 0 0 71942

Én csak azt mondom, hogy az fb elnökének nincsen nagyobb befolyása vagy hatalma mint bármelyik fb tagnak. Ráadásul ameddig az fb tagság többpárti addig tudható, hogy egy-egy fb tag nem tud önállóan semmit csinálni.

Előzmény: kifli (71941)
kifli Creative Commons License 2019.12.22 0 0 71941

Zoli, Zoli ne játszd már itt a naívat. Az informális befolyás felelősség nélkül mindig is a legjobb dolog volt. FB elnök, tipikusan ideális pozíció.

Előzmény: BZoltan (71939)
Hepci Creative Commons License 2019.12.22 0 0 71940

Erre a faszszopóra különösen erősen neheztelek.

Azóta nem igénylem vissza az import ÁFA-t, csak hagyom bent, aztán "ledolgozódik" valamikor a befizetendőből.

Akkoriban egy nagyobb szállítmány ÁFA-ja visszafizetésének szabotálása miatt 3 vagy 4 alkalommal töltöttem majdnem az egész délutánt a NAV egy rosszarcú csinovnyikjának társaságában, aki hevesen bizonygatta, hogy nincs is olyan belső utasítás, miszerint blokkolniuk kell az import ÁFA visszafizetését.

Ez októberben történt, kiváló dunai vízállásnál, a legszebb szélcsendes süllőző időjárás közepette...

No tehát, ennek a D. Tibor nevű baromarcnak igenis vágja le a pöcsét 1 elromlott villamos. :)

 

Mekkora barom egyébként ez a Gyurcsótány, istenem - ilyen bűzlő seggarcokat tol ismét kifizető helyekre.

Közben Geczy Zsoltról meg előkerültek a fotók, amiken - gondolom - az elképesztő szépségű farkát mutogatta a nem érdeklődő barinő-jelölteknek.

Előzmény: BZoltan (71939)
BZoltan Creative Commons License 2019.12.22 0 0 71939

Nincsen az a pöcsmadár semminek az élén. Egy felügyelő bizottság nem vesz és nem is vehet részt a cég operatív működésében. A Drazsé a BKK felügyelő bizottságának az elnöke amely funkció arra korlátozódik, hogy összehívja a bizottsági gyűlést és azt levezeti. Konkrét hatalma nem nagyobb mint bármelyik bizottsági tagnak. Márpedig a bizottság egy többpárti szervezet ahol a Drazsé pártja kisebbségben van. Csak a propagandamédia hergelte be magát, hogy jájájáj, visszajött a Gyúrcsáááááány meg a Drazsé. Pedig a lószart, pár bizottsági tagság ahol a többi párt ellenőrzés alatt tartja őket semmit nem tudnak csinálni. Azt meg a DK-n kell leverni, hogy ilyen naftalinszagú seggarcokat tol előtérbe.

 

De én már sok ismerősömnek elmagyaráztam, hogy az ellenzékben olyan szinten nincsenek káderek, hogy konkrétan nem tudnának új emberek kiállítani akik láttak már milliárdos cégek felügyelő bizottságát. Ki van véreztetve az ellenzék és ennek ez is az egyik következménye. Szóval az a kormánypárti szavazó akit zavar Drazsé meg Gyurcsány az szóljon a kedvenc pártjának, hogy talán engedniük kellene levegőhöz jutni az újabb ellenzéki mozgalmakat. De nem engedik... mert nekik roppant kényelmes, hogy Fletókkal meg Drazsékkal "kell" megküzdeniük időnként. Őfelsége ellenzéke az akik ellen a legjobban fújnak.

Előzmény: Hepci (71938)
Hepci Creative Commons License 2019.12.21 0 0 71938

D. Tibor 1 setét, féregarcú buzeráns.

Az ördög hozta vissza a BKK élére, a farkát remélhetőleg levágja 1 elromlott villamos. :)

Előzmény: BZoltan (71937)
BZoltan Creative Commons License 2019.12.21 0 0 71937

De előtte valóban 25% volt :) szóval jár a pont neked is

Előzmény: barkócza (71936)
barkócza Creative Commons License 2019.12.21 0 0 71936

Megnéztem a wikipedián, neked van igazad. 

Előzmény: BZoltan (71933)
911zoli Creative Commons License 2019.12.21 0 0 71935

Üdvözlöm a fórumozókat.Lenne egy pár palack vörös borom amitől meg válnék. Bock ermitage 2009.Sauskacuvée cuvée 11 2009.Eszterbauer Tüke 2009. Gere kopar 2008.Vida este 2011.Mészáros Hidaspetre 2011. Bock Royal cuvée 2011.Takler Syrah 2011. Pincébe fektetve tárolva üdvözlettel Zoltán 

BZoltan Creative Commons License 2019.12.21 0 1 71934

Karner Wines - Szőlőkert utca 2 - Olaszrizling

Rájöttem, hogy Karnerékat (most már szerintem kijár a Fanninak, hogy őt is kreditáljuk) az emeli ki a magyar borászatok mezőnyéből, hogy ők úgy tudtak a natúr bor vonalára átállni, hogy közben a boraik élvezhetőek és ihatóak maradtak.

Ezt a bort már évek óta követem, mondanám, hogy évjáratról évjáratra :) de mivel nem évjáratos ez a bor így csak az emlékeim alapján mondom, hogy ez vagy teljesen vagy részben már 2018-as vagyis a Karner evolúcióban már a hozzáadott kén nélküli (vagy csak minimális kénnel készülő) korszak termése.

Nekem még akkor amikor a telekommunikációban dolgoztam azt mondták a feketeöves multi marketing guruk, hogy technológiai információkkal nem szerencsés marketingelni :) Vagyis ennél a bornál sem emelném ki a kén szerepét. Erről amúgy is beszélgessen bárki inkább a Karner Gáborral, ő jobban el tudja mondani.

Am fix, az az, hogy ez a bor is az egyik ritka és nagyon pozitív példája annak, hogy lehet natúr technológiával élvezhető bort készíteni. de ehhez kell a Karner Gábor fegyelmezettsége, puritanizmusa és szigora. Nem hippi lazaság van ebben a borban, hanem fegyelmezett barokkos gazdagság. A "kénmentesek" gyakran dadaista kakafóniája helyett itt egy Bach témát  játszó jazz művészt hallgatunk.

 

A bor színe aranysárga, a szűretlensége miatt nem teljesen tükrös. Az illata mustos, ivóleves, körtés. A héjon erjesztésnek köszönhetően hatérozott, de kellemes tanninos, jó savszerkezete tartja az  gazdag beltartalmat. Az íze is olyan mint amit az illata ígér, must, szőlőlé, friss ivólé.

 

Frankó anyag, de annyira egyedi és annyira különleges, hogy érdemes nyitott elmével hozzáállni. Gasztróban szerintem hatalmas lehetőségek vannak ebben a borban. Ezerféle ételhez és ízhez lehet párosítani. 

BZoltan Creative Commons License 2019.12.21 0 0 71933

Én úgy tudom, hogy ->


2006. január 01.-től 20 % -ra csökkent 25%-ra

2009. július 1-től 20% kulcs 25%-ra emelkedett
2012-ben 27 %-ra növekedett.

Nem tegnap volt, de én úgy emlékszem, hogy a 2006-os borainkat 2008 nyarán 20%-os áfával adtuk, aztán a 2007-es boraink egy részét 2009 tavaszán még mindig 20%-kal, aztán a 2008-2010 évjáratokat már 25%-kal, majd a 2011-esektől kezdve már 27.

Valóban nem élt sokat a 20%-os áfakulcs, csak az én élményeimben van az, hogy amióta megnyitottuk a pinceajtónkat és amióta bort hozunk forgalomba azóta "folyamatosan" emelkedik az áfa. A 2006 előtti évekről nekem mint nettó áfa elszenvedőnek (mert mi vagyunk azok akik termőföldből és munkával, vagyis áfamentes alapanyagból áfa terhelt terméket állítunk elő) nincsenek élményeim.

De a lényeg az az, hogy számomra mind az áfa mind pedig az árfolyamváltozás súlyos terhet jelent. Ezen két tényező egyértelműen a mi növekedési potenciálunk fékjei. Nem a legnagyobb... mert a legnagyobb fék az a fogyasztók gazdasági helyzete. A második legnagyobb fék pedig az, hogy Magyarországon, ellentétben a legtöbb európai országgal szemben nem lehet egy pohár bort meginni ebédre/vacsorára ha vezetsz. 

Előzmény: barkócza (71931)
Hepci Creative Commons License 2019.12.20 0 0 71932

Akkor volt a féregarcú D. Tibor a pénzügyminiszter?

Aki stikában utasította az adóhivatal nemes lelkű dolgozóit, hogy bármi áron blokkolják a jogosan visszaigényelt ÁFA kifizetését (is)?

Előzmény: barkócza (71931)
barkócza Creative Commons License 2019.12.20 0 0 71931

Ha jól emlékszem, az áfa csak nagyon rövid ideig volt 20%, és nem is 2008-ban, hanem 2006-ban, a választások idejére. Utána csuklóból visszaállították 25%-ra.

Előzmény: BZoltan (71926)
BZoltan Creative Commons License 2019.12.20 0 0 71930

Drága jó szívem, hogy ne szakadjon meg értük :(

 

https://bor.hu/borregiok/balaton/nagy-somlo :( Nemesrothadás... az bmeg, az... meg a lekerekedett savak

Előzmény: Daeril (71929)
Daeril Creative Commons License 2019.12.20 0 0 71929

Bemondták a Kossuth-on, hogy lett egy ilyen össznemzeti honlapja a magyar bornak: https://bor.hu/

 

 

BZoltan Creative Commons License 2019.12.20 0 0 71928

Nálam az áremelés egy vicces műfaj. Mivel a bevételünk egy jelentős része euróban és dollárban folyik be, ezért én lehetek rugalmasabb. Lényegében azért nem emelek a magyar piacon, mert az árfolyamváltozás behozza az itthoni lemaradást. De a mienk egy ritka agrárvállalkozás az ilyen export aránnyal.

Nem is ok nélkül szoktam mondogatni, hogy a mi modellünket kellene másolni és támogatni. 

Előzmény: Hepci (71927)
Hepci Creative Commons License 2019.12.20 0 0 71927

Miért ne emelnél 5%-ot, ha a fogyasztók hajlandóak megfizetni?

Ismerek jelentős piaci részesedésű szerszámos céget, ami 10%-ot fog emelni pár napon belül. :)

Előzmény: BZoltan (71926)
BZoltan Creative Commons License 2019.12.20 0 0 71926

Az éveleji mininum úgy 313 november végi maximum pedig 336 környékén volt az euró a forint ellenében. Ez az év eleji minimumhoz képest 7.34% növekedés. Nem mondom, bátor kerekítés :) De egy nem pénzügyes, nem mérnök, nem matematikus iparostól ennyi retorikai túlzás szerintem belefér.

Tény, hogy az euró sokat drágult idén és tény, hogy az agráriumban lényegében minden eszköz, vegyszer külföldről jön. Nekünk is a palack, dugó, kapszula, növényvédő-szerek, gépalkatrészek cirka ennyivel többe kerülnek most mint egy éve. Természetesen a kereskedőink rosszul vennék, ha egy 5%-os nettó áremelést tolnék. A fogyasztóknak pedig ez egy cirka 250Ft áremelés lenne a mi boraink esetében, amiért jönne is a kritikus kórus, hogy hát mekkora a pofám mert árat emeltem.

Amióta forgalomba kerülnek a boraink (2008) az euró 50%-kal drágább és a minimálbér pedig 115%-kal magasabb. Ja és az áfát megtolták az elvtársak azóta 20%-ról 27%-ra.

Előzmény: Hepci (71923)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.12.20 -1 0 71925

Fernando Remirez Fincas de Ganuza Reserva DOCa Rioja 2013

 

90 % tempranillo

10 % graciano

 

 

Az erjesztett koracel tartályokban és nagyméretű francia tölgy tartályokban zajlott majd

80% francia tölgy hordóban és 20% amerikai tölgy hordóban erlelve 25 hónapot majd 3 évet palackban töltött.

 

 

Sotetbordo, lilasba hajló szín. Illatában meggy, meggybefot, rumos meggy, aszalt szilva, vanília.

Tekintélyes korona a pohár oldalán.-;)

Sűrű szövésű telt korty, ízében tölgy, dohány, meggy és keserű csokoládé, vanília.

Az illatában érezhető finom gyümölcsös lekváros ígérete az izben nem köszön vissza, a savak végig a mennyekben tartják, ami jól áll neki.

A tanninok egy picit szaritanak de pont nem túlzóak,  savas, a savak végig magassan tartják a kortyot amely így is búcsúzik extra hosszu erzettel a szajpadlason, sőt a szajpadlas különböző reszein (érdekes) feltűnően hosszú a lecsengese, komoly.

Nem olyan bársonyos, mint a pittacum aurea ami hasonló árfekvésű, egész más stílusú, legalábbis emlékeim szerint.

Szépen keveredik a hordó, a fuszeresseg és a gyümölcsök. Szeretem amikor sok a gyümölcs,-;) és nagyon jó az egyensúly. Az alkohol 14-es, de észre sem venni, nem melegít, helyszínül, a helyén van minden.

Finom bor, jólesik ilyen borokat elemezni.

Közben el is fogyott ez a palack lassan.

Ajánlom, élményszerű.

Ára 10000 körül van, decantalonal 30 euro.

Vivino értékelés: 4.3 mashol, wine searcher, gourmethunters 90% körül

 

 

 

 

 

loading Creative Commons License 2019.12.20 0 0 71924

kerekítve kb. annyi. 7,22 hülyén hangzana 

Előzmény: Hepci (71923)
Hepci Creative Commons License 2019.12.19 0 0 71923

Azt állítja, év eleje óta 10%-ot romlott a forint az euróval szemben.

Remélhetőleg az egyéb adatok, amiket állít, pontosabbak...

Előzmény: BZoltan (71922)
BZoltan Creative Commons License 2019.12.18 0 0 71922

Igaza is van.

Előzmény: Jocó0423 (71921)
Jocó0423 Creative Commons License 2019.12.18 0 0 71921

https://agroforum.hu/szakcikkek/gyumolcs/csak-egy-cent-palinka-a-fenegyerektol/

 

Érdemes elolvasni, kicsit odamond a borászoknak :)

Hepci Creative Commons License 2019.12.17 0 0 71920

Nem gondolom, hogy létezhetne a vállalkozás, ha minden boruk rossz/hibás lenne.

Csutorás nagypapa komoly ikon volt Egerben - jó lenne, ha az AÉS felnőne hozzá...

Előzmény: shiraz3 (71919)
shiraz3 Creative Commons License 2019.12.17 0 0 71919

én két hete kóstoltam Noszvajon Olaszrizlingjüket és Kadarkájukat, mindkettő jó bor volt.

Előzmény: Hepci (71911)
syntaxerror Creative Commons License 2019.12.17 0 0 71918

A Lidl alap spanyoljai megbizhatoan hozzak ezt a stilust es szintet, jo a Mezquiriz, a Baturrica is, meg a Vespral reserva is neha bar utobbinal volt olyan evjarat is ahol tulszaladt a vanilia es a maradekcukor. Amikor van portugal, abbol is erdemes venni, volt egy Embucado nevu pl. Hetkoznapi vorosnek altalaban tartok itthon egy ket ilyesmi palackot.

 

Plusz egy ideje kitalaltuk hogy kiserletezunk ezekkel a borokkal, egy-egy hatos kartont elrakok 4-5 evre hogy mi lesz, altalaban meglepoen jok az eredmenyek. Altalaban elonyukre valtoznak, tompul a harsanysag.

Előzmény: Toilet Duck Antilimescale (71917)
Toilet Duck Antilimescale Creative Commons License 2019.12.16 -6 0 71917

Finom.

Én is a meggyeseget emelném ki, bár szerintem már illatában is nagyon intenzív.

Csoki, tanninok és szépen búcsúzik.

Szeretnék ilyen áron ilyen stílusú voroseket inni, sokat.

 

https://danswineblog.com/csoda-helyett-302-navarra-mezquiriz-tinto-roble-tempranillo-2018/

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!