Keresés

Részletes keresés

Máténé Creative Commons License 2013.01.29 0 0 4393

Én is most voltam Kiskunhalason. Ott is sok volt a fiatal, aki látszólag egészséges. Bár én is fiatal vagyok, de a bottal alig bírok menni. Sajnos ahol lakom itt is van olyan aki vígan éli világát rokkantosítva és semmi baja. Én is a legrosszabbtól tartok, nem küldtek másik szobába. Bár az orvos rendesen bánt velem, a panaszomat végig hallgatta.

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.29 0 0 4392

Kis élménybeszámoló mi is történt a felülvizsgálaton.

 

Elsőként szeretném elmondani: teljesen párt független vagyok. Hiába vagyok fiatal ami ebben az országban folyik az abszurd, szavakkal leírhatatlan 2 hét alatt elege lesz az embernek belőle.

Anyámat is behívták felülvizsgálatra ő III. csop  55%-ra volt levéve az előző rendszerben. Bár orvosa mondta adja be állapotrosszabbodásra nem tette. (nem volt érdeke) Sorolhatnám. Legutolsó felülvizsgálaton 3 évre kapta meg. Aztán a jól ismert kihagyás, mikor jött a „behívó” . Nagy tanakodás mi lesz, hogy lesz, elveszik, stb. jelen fórumon mást sem olvasni (erre azért visszatérek)

2009. 8. hótól kellettek a papírjai. Megjegyzés képpen anyámnak 2000-től SPA-ja van,( Bechterew-kór), 3x porckorongsérv, az ízületei a vérében lévő gyulladástól teljesen eldeformálódtak. Kezdődően a újaitól, könyöke, bokája, lábujjai.  Közben még volt (vérfestésen:  elzáródott az egyik vénája majdnem a karja bánta, epekő, vesekő,) … Arról nem is beszélve olyan fájdalmai vannak amire szteroidos kezelést kezdtek, morfin tapasz, ilyesmi..  A sok gyógyszertől kipergett az összes foga.

Ebből 1 is elég lenne sok embernek, úgy érzem.

Visszatérve az témához, muteromat behívták megmérték a vérnyomását levetkőztették (félig) kis nézegetés után útjára a bocsájtották. Azonban a pozitív dologban az volt, hogy orvos végignyálazta elég rendesen anyám papírjait. Epe, vesekő, érelzáródás műtéteinek a hegeit nézte stb… 

Egy kicsit körbenézve a folyosón ahol szintén leszázalékoltak várták a behívást, szánt szándékkal elvonatkoztattam mindenféle előítélettől stb, elég meglepő dolgot tapasztaltam. kb 10-15 emberke várakozott még ott. Javuk olyan 35-45 közt lehetett. Semmit nem láttam rajtuk röhögcséltek, kávézgattak és szidták a rendszert, meg kb mindenkit… nyílt az ajtó kb mindenki  120 évet öregedett. Egyesek járni sem bírtak már.. (felmerült bennem a kérdés: Most ez valami össznépi színház? ) Tudják mit gondolok erről? Igen sok ingyenélő… a leszázalékoltak legalább 40-50 százaléka szimuláns, vagy „egyszer beteg volt” rég makk egészséges. Ha nem is lustaságból esetleg munkahely hiányból akarják ezt az állapotot fenntartani megértem, mert nincs munka… de úgyan így másik fél millió embernek sincs munkája.. akkor ezek szerint mindenkinek le kell százalékoltatnia magát?

Tudom a dörgést, de ott vannak „szakorvos” papírjai is. Meg a háziorvos „Margó” szakvéleménye.  De annyi igaz hogy ebben a rendszerben nem olyan könnyű átcsorogni, átverni. Utána meg jön az nyüglődés, meg csövesekről való képfeltöltögetés, egymás sajnáltatása.

De elmondjam eme rendszer ís bír hiányossággal: ha valami határidőről lecsúszunk, ne adj isten a bíráló orvos egy F*sz akkor, meg mehetünk fellebbezni stb. De ez hozzáállás kérdése is, ha eleve úgy megyünk be vizsgálatra egy amúgy is szétterhelt orvoshoz, hogy kapca módjára elé vettjük a papírokat mit várunk… Vagy a reggeli feles bevétele után megyünk felülvizsgálatra (erre is volt példa)

No akkor mégis mit várunk??  Mi mit teszünk problémáink megoldása felé?... persze azon kívül hogy jajveszékelés, fikázás stb megy. 

 

pririmami Creative Commons License 2013.01.29 0 0 4391

Kedves otthonülő,Kérdezlek, hogy juliusig járadékos, vagy nyugdíja voltál? Februárig, mikor ujra behívnak milyen járadékot kaptál?

Közönöm.

Előzmény: otthonülő (4386)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.29 0 0 4390

BJszakért!

Kérdéseim a következök lennének: 2008 májusában stroke t kaptam ,még az év végén munkahelyem elbocsátott, pedig betegállományban voltam.  Akkori jogszabályok szerint ez szabályos volt-e És ha nem akkor hova fordulhatok panasszal? 5 év távlatábol nem-e vesztette érvényét?

Következő: Jelenleg 52 % os egészségkárosodással vagyok leszázalékolva 2014 áprilisban  kell mennem felülvizsgálatra

Az év augusztusában  töltöm 57 ik évemet. Reménykedhetek akkor már hogy véglegesitenek? vagy csak ha már betöltöttem az 57 et?

Köszönöm válaszát

feca90 Creative Commons License 2013.01.29 0 0 4389

Az lenne a kérdésem,hogy 2011-ben elmentem komplex felülvizsgélatra ahol megkaptam a leszázalékolást,és mikor a start kártyát igényelni akartam azt mondta az ott levő hölgy ,hogy mindenképpen el kell menni a felülvizsgálatra újra ,ahol már nem kaptam meg a leszázalékolást,sajnos  útólag kiderült,hogy nem kellet volna el mennem,félretájékoztatak a nyugdij intézetnél.Ilyenkor mi a teendő? mert nekem járadék nem kell,csak a start kártya .

otthonülő Creative Commons License 2013.01.28 0 0 4388

Igen, kaptam. Az emelést is megkaptam.

Most persze nagyon parázok, hogyan döntenek sorsom felett.

Előzmény: rokkant42 (4387)
rokkant42 Creative Commons License 2013.01.28 0 0 4387

szia bocsi csak egy gyors kérdés addig kaptad a rokkant ellátmányt havonta?

Előzmény: otthonülő (4386)
otthonülő Creative Commons License 2013.01.28 0 0 4386

Bocsánat, hogy belekotyogok, mert nem engem kérdeztél. Nekem 2012. júliusában lett volna esedékes a felülvizsgálatom. Most kaptam a "behívót" komplex felülvizsgálatra, február 22-re. Igen, nagy csúszásban vannak.

Senkit nem felejtenek el!

Előzmény: Meseteve (4382)
Zsuzsi000 Creative Commons License 2013.01.28 0 0 4385

Tisztelt Fórumozók!

 

Egy leszázalékolással kapcsolatos kérdésem lenne, kérem aki tud válszoljon!

Szeptemberben adtam be a leszázalékolási kérelmemet, most várom februárrra hónapra, hogy megérkezzen a határozat, és hogy visszamenőleg megkapjam a megítélt rokkant nyugdíjamat. Ezidáig rendszeres szoc. segályt kaptam minden hónapban, 21.000 ft-ot.(most mondattam le) A kérdésem az lenne, hogy ezt a  havi 21.000ft-ot le fogják vonni abból az összegből amit visszamenőleg meg kapok?

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.28 0 0 4384

most látom, hogy testvérem beelőzött és ajánlotta a honlapot. Bocsánat, nem akartam ismételni.

Törölt nick Creative Commons License 2013.01.28 0 0 4383

Sziasztok!

 

Fehér szakállnak van honlapja is nézzétek meg. Megható és fájdalmas, de igaz!

 

http://szamkivetett.webnode.hu/

Meseteve Creative Commons License 2013.01.28 0 0 4382

Tisztelt BJ szakerto,

 

Nekem 2012 feb. honapban kellett volna sorosan felulv. menni de meg mindig nem hivtak? Ennyire csuszik? nem tudja veletlnul? Koszonom

Előzmény: BJszakért (4380)
andras46 Creative Commons License 2013.01.28 0 0 4381
Tisztelt BJ szakértő! Köszönöm a megdöbbentő válaszod! Ezek gyilkos döntések! Az sz16 hozzászólása is nagyon megdöbbentő,de sajnos igaz!
BJszakért Creative Commons License 2013.01.27 0 0 4380

Pimmi,

az egész elájárás ügyintézési ideje a törvény szerint hatvan nap, az igény benyújtástól kezdve, bizottsági vizsgálat, és Rszsz határozat hozatala, de tényállás tisztázása, egyéb törvéynben megengedett okok miatt lehet több. Késében vannak a hiatalok, túl sok az ügy, új, folymatban lévő,....

Bízom benne azonban, hogy hamarosan megkapod a határozatot.

 

andrás46,

Azt írod: "A tövény szerint az 57 év fölöttieknek nem kell menni felűlvizsgálatra,akkor ők a megemelt nyugdijkorhatárig kapják a korábbi III cs. rendsz,szoc járadékot rehab ellátás néven,ami éhhbér?"

Igen. Ezt is többek között már 2011. decemberében jeleztem minden főrumon, honlapomon, hogy ébresztő, emberek, de hiába.

 

Josefus,

be kell jelenteni a hosszabb külföldi tartózkodást, honlapomon is olvashatsz erről: versenykepesseg.eu

Ám kérlek, ebben a speciális helyzetben feltétlenül a Nyugdíjbizt.Igazgatóság nemzetközi osztályán jelezd először, ott tájékoztatnak személyre szabottan.

 

BLM,

Sajnálom, csak arról tájékoztathatok korrektül, amit a törvény ír (2011. évi CXCI.tv.), ha a feltételeknek nem felelsz meg, akkor meg sem állapítják a megváltozott munkaképességű személyek ellátásait, ez mindig is így volt, nem újdonság,

hogy rokkantsági nyugdíjat sem állapíthattak meg, ha rendszeres pénzellátása vagy kereső tevékenysége volt valakinek, stb., annak voltak egyéb feltételei is. Akkor is úgy oldották meg, hogy munkaadóval megbeszélve (ha lehetett) kilépett, majd visszalépett, vagy fizetés nélküli szabadság arra a napra, amikortól igényli, amikortól megállapítható,....

 

Bízom benne, segítettem az eligazodást. Szép estét.

rokkant42 Creative Commons License 2013.01.27 0 0 4379

Megöbbentő ,de igaz ! 

Végigolvastam és ráismertem hazánkra!

 

Előzmény: sz16 (4377)
man4darin Creative Commons License 2013.01.27 0 0 4378

Szeretném megkérdezni,hogy  van-e közöttetek Heine-medines?  Ugyanis én az vagyok és még többféle probléval küzdök. Még nem hívtak felülvizsgálatra,érdekelne volt-e már valaki közülünk,és hogyan zajlott.  Talán közöttünk is volt aki meggyógyult,mert ha igen előre " örülök" a javulásnak.

sz16 Creative Commons License 2013.01.27 0 0 4377

http://h2013.freeblog.hu/

 

 

 

Mi lesz veled következmények nélküli  Magyarország? 

 

2010 és 2014 között a magyar rokkantak, devizahitelesek, fedélnélküliek, kilakoltatottak, és más hátrányos helyzetűek kétharmadát elpusztították, igaz modernebb eszközökkel mint Hitler. De a Mengele módszer, vagy a málenkij robot, az emberkínzás, és a brutalitás, rányomja bélyeget a fasiszta Magyarországra. A koncentrációs tábort, a kornak megfelelően, az áldozatok saját otthonaikban rendezik be, és a gázcsapot is saját magának kell kinyitni, az öngyilkosságba, a fagyhalálba, vagy az éhhalál elől menekülő áldozatnak. A mentálisan, vagy fizikailag sérült embereket kiselejtezik, előtte még közmunkára ítélve kiszivattyúzzák maradék életerejüket. A legnagyobb magyar megsemmisítő központ az NRSZH, amit európai uniós projektek forrásaiból finanszíroznak. A halál nem válogat, az érintettek által nevelt gyermekeket, vagy szüleiket, egyaránt utoléri. Zavarba ejtő a társadalom vaksága, a túlélési ösztönre alapozott pontos megosztása, és felszeletelése. A hatalom célja  ezzel  az áldozatok démonizálása, minden alapot nélkülöző vádak terjesztésével,  a kriminalizálás, majd a kollektív büntetések kegyetlen végrehajtása.  A társadalomnak ellenségkép kell, így el lehet altatni erkölcsi érzéseiket, könnyebben feladják gerincüket, és a közös bűn felé terelhetők, a rasszizmust, és a népirtást támogató szélsőséges ideológiák felé.   A náci Németország példájára a média propaganada gyárrá lett silányítva, nagy tömegek vannak elzárva a valós társadalmi folyamatok és a társadalmi állapotok ismerete elől, a vidék pusztul, újjáéledtek a faji  kérdések, a rasszizmus,  egyre nagyobb tömegeket uszítanak egymás ellen, amivel a zsákmánygyűjtő fasiszták gaztetteit kívánják leplezni.  Ez egy bűnös ország, bűnös minden lakója, hiába a tiltakozás, és az elhárító magatartás, a bűnt nem mossa le a tagadás, nem mossa le ha demokráciának nevezzük. Az új magyar holokauszt ereje abban rejlik, hogy a saját bűnt, azt hogy ez megtörténhet Magyarországon, mindenki elhárítani igyekszik magáról. Legyen akár ellenzéki politikus, vagy nem politizáló hétköznapi ember. Még az áldozatok maguk is gyakran részeseik ennek a magatartásformáknak, hiszen ők is megosztottak, és a mindenki magának kapar elvén,nem érdekli más, csak saját túlélése, amíg nem érte utol az NRSZH, addig azért, hogy ne hívja fel magára a figyelmet, ha meg már megtörtént, akkor  áldozatként a többieket okolja, hogy senki nem tesz semmit.  Ezek a végzetes folyamatok az érintettek tömeges halálához vezetnek. Sokan nem várják meg a természetes halált, a kínhalált, vagy az éhhalált, a fagyhalált, hanem önkezükkel vetnek véget életüknek.  Az utcákon élőket fagyhalál fenyegeti, de ha túléli is a kemény telet, nem lehet megúszni a végtagok fagyási sérülései nélkül. Az ilyen embereket  "zombi" vánszorgó járásukról lehet felismerni,  a végtagi mozgatóidegek alig vezetik az ingerületet, a fagyási szövődmények pedig fájdalmas sebeket hagynak maguk után. Sajnos  hiába sikerült túlélniük egy telet, ilyen állapotban a következő tél fedél, és fűtés nélkül biztosan a pusztulásukat jelenti. Eljön az utolsó üveg bor napja, a sorsnak megadva magát, békés álomba szenderülve, feladja a további küzdelmet.  Szép házban lakva is éheznek, és megfagynak ma emberek.  A politika meg tagad, tagadnak az elkövetők, és cinkosan tagad az ellenzék, az ellenzék propagandistái, arról beszélnek, hogy mindenki szenved, tűrni kell még egy kicsit aztán majd jó lesz. Mi ez ha nem cinkosság népirtásban?  Az ide vezető politikai kontiunitásért harcoló ellenzék, foggal körömmel ragaszkodik hatalmához, és a húsosfazékhoz, ami igazságérzete szerint 2014 után megilleti. A harmadik évezred holokausztja jövőjüket fenyegeti, ha most elismernék a népirtást, akkor annak egy lájtosabb változatát is el kéne utasítaniuk, ami a húsosfazék végét jelentené. Ezért régi,és kevésbé régi nemzetvezető aspiránsok hazudják tovább a demokráciát egy teljesen fasiszta társadalomnak, jobbról,balról egyaránt. A nép forradalmi hangulatát kezdettől letörni igyekeznek, mindent elkövetnek a változások megakadályozására, aminek egyedüli célja, hogy a változások majd a saját igényeik mentén alakuljanak, és inkább békélnének meg azzal ha a mostani nettó fasizmus maradjon, mint hogy egy esetleges mindent elsöprő hangulat elsöpörje guvadó szemük elől a húsosfazekat. Félrevezetett tömegek hallgatnak a mikrofonokra,  kedves, és még kedvesebb vezetők tűnnek fel, szentháromság szövetségek szállnak le közénk, és az áldozatok nevében hatalmas erősítőkön keresztül követelik maguknak a húsosfazekat. Köztörvényes bűnök mellet simán elsikkadva és saját felelősségre vonhatóságuktól rettegve fel sem merül más, mint a békés parlamentáris együttélés a vészkorszak  pribékjeivel, a szélsőségesek segítenek majd ugyan úgy a lényegről elterelni a figyelmet, és a népirtás hasznát élvezve eszük ágában sincs felelősségre vonni  a gyilkosokat. A parlamentben egyetlen gombnyomással megvalósítják a népirtás soha el nem évülő bűncselekményét, és még soha nem hangzott el az országház falai mögött, hogy ezért büntetés jár. Soha egyetlen hajszála sem görbült, és soha nem is fog a népirtásért senkinek, mert ahhoz saját felelősséget, és a saját bűnöket is be kellene vallani. Mi lesz veled következmények nélküli  Magyarország? 


Készítette: dor

rokkant42 Creative Commons License 2013.01.27 0 0 4376

"senkit nem hagyunk magára "

 

Csak pár millió embert  legfőkképp a rokkantakat akiktől elveszik az ellátást és a nem létező munkahelyre kényszerítik őket .

Hol ott mindenki tudja ,hogy az egészséges embereknek sincs munka nem hogy a rokkantaknak .

Gratulálunk orsós viktornak aki a pihent agyával ezt kitalálta.

De,kérdem én kik ülnek a bizottságban? Ki találta ki a % arányt? hogy mire hány százalékot adnak?

Biztos nem azok akik átestek vagy hasonló betegséggel küzdenek.

Valószínű olyan emberek akik nem voltak betegek és íróasztal mellett  könnyedén döntenek több ezer ember sorsáról.

 

Előzmény: dalamancsa (4375)
dalamancsa Creative Commons License 2013.01.27 0 0 4375

Ha ilyen rossz egézségi állapotot lenulláznak, lehet akár milyen ügyvéd, nem sokat ér. Én megnézném kiírta alá az orvosi határozatot, és csalás címszóval feljelenteném a bíróságon. Ha nyerne legközelebb meggondolná magát a többi orvos is, hogy parancs szóra milyen határozatot hoznak. De az orsóst és csicskáit amit ide feltettél nem érdeklik. Meg se nézik szeríntem. Ő a király a talpnyalói meg a végrehajtói.

Előzmény: rokkant42 (4374)
rokkant42 Creative Commons License 2013.01.27 0 0 4374

FELHÁBORÍTÓ vajon  ORSÓS Viktor mit szól hozzá ?

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/harcot-indit-a-hivatal-ellen-jozsef-2171023

josefus Creative Commons License 2013.01.27 0 0 4373

Tiszteletem minden fórum tagnak!

Egy hosszú kemo, sugárkezelés leszázalékoltak (80%). Minden évben felülvizsgálatra kell mennem:

kérdésem, ha ezt elmulasztom milyen következményekkel járhat?

A tengeren túl élő gyermekem meghívott egy hosszabb látogatásra, aminek időtartama alatt várható a "behívó".

Avagy létezik-e ennek hivatalos bejelentési lehetősége?

Hálás köszönettel várnám az esetlegesem ezt megéltek tanácsát, észrevételét.

Köszönettel: József(58)

BLM Creative Commons License 2013.01.26 0 0 4372

Tisztelt BJ szakértő! Mostanában szeretném benyujtani a rokkantosítási kérelmemet,mert parkinson kor betegségem és többféle más is van31 éve irodai munkámat akézremegés miatt nem tudom ellátni.

-a kérdésem a következő lenne: A szakorvosi véleményt kell bemutatnom a munkátatómnak és Ő megszünteti a munkaviszonyomat és csak akkor adhatom be a kérelmet ? Mert előzöekben ezt olvastam tőled idézem

 

2012. január 1-jét követően a megváltozott munkaképességű emberek ellátásai jövedelempótló jellegűek, ezért csak akkor megállapíthatók, ha
- egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex vizsgálata alapján 60 százalékos vagy annál kisebb mértékű és

- keresőtevékenységet nem folytat,

- rendszeres pénzellátásban nem részesül,

- a kérelem benyújtását megelőző öt évben legalább 1095 napon – tehát összesen három éven át volt társadalombiztosítása. Feltétele tehát, az említett biztosítási jogviszony, amelyet az adóhivatalnak kell majd igazolnia.
Az utóbbi ftveltétel azonban nem vonatkozik azokra, akik 2011. december 31-én részesültek az ellátások valamelyikében.

Hivatkozás: 2011. évi CXCI.

 Mi van akkor ha az NRSZH elutasít, akkor kétszék közül a pad alé este lesz ?! Vagy megállapít 27.000,Ft-ot?

andras46 Creative Commons License 2013.01.26 0 0 4371
Ugy tudom a törvény szerint 60 nap a felső határ.
Előzmény: pimmi (4369)
andras46 Creative Commons License 2013.01.26 0 0 4370
Tisztelt BJ szakértő! Köszönöm a választ,már csak azt nem értem a rehab ellátottaknál még is 57 életévnél húzták meg a határt,függetlenül milyen évben született. A tövény szerint az 57 év fölöttieknek nem kell menni felűlvizsgálatra,akkor ők a megemelt nyugdijkorhatárig kapják a korábbi III cs. rendsz,szoc járadékot rehab ellátás néven,ami éhhbér?
pimmi Creative Commons License 2013.01.26 0 0 4369

üdv, bizottságelött ha voltam mennyi időmulva kellene kapnom valami papírt, jövőhéten lesz egy honapja, köszönöm.

BJszakért Creative Commons License 2013.01.26 0 0 4368

andrás46,

az öregségi nyugdíjkorhatár természetesen mindenkire vonatkozik a Tny. szerint a társadalmi nyugellátásokról szóló törvény szerint.

Az öregségi nyugdíjkorhatár a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) 18. § (1) bekezdése szerinti öregségi nyugdíjkorhatár. E rendelkezés szerint a társadalombiztosítási öregségi nyugdíjra jogosító öregségi nyugdíjkorhatára annak, aki
-  1952. január 1-je előtt született, a betöltött 62. életév,
-  1952-ben született, a 62. életév betöltését követő 183. nap, 62, 5 év,
-  1953-ban született, a betöltött 63. életév,
-  1954-ben született, a 63. életév betöltését követő 183. nap, 63, 5 év,
-  1955-ben született, a betöltött 64. életév,
-  1956-ban született, a 64. életév betöltését követő 183. nap, 64, 5 év,
-  1957-ben vagy azt követően született, a betöltött 65. életév.

 

A megváltozott munkaképességű személyek ellátásai (rehab és rokkantsági ellátás) már nyugdíj, vagy nyugdíjszerű ellátás, ezért 2012. jan.1-jétől nem úgy állapítják meg, mint ezelőtt mindig, hogy megfelelő szolgálati idő kellett, átlagkereset, egészségi állapot alapján. Tehát egy évet dolgozó ugyan annyi ellátás összeget kaphat, mint aki 38 évet dolgozott, de egészségi állapota miatt nem tud már. A megváltozott munkaképességű személyek ellátásai egészségbiztosítási ellátások körébe került a Tny. szerint, vagyis táppénz szerű ellátás.

Hivatkozás: 1997.évi LXXXI.tv. és 2011. évi CXCI.tv.

Honlapomon ez is szerepel: http://www.versenykepesseg.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=674

 

andras46 Creative Commons License 2013.01.26 0 0 4367
Azt, emberek sorsát tönkretenni. útban vannak.
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 4366

az egészben azt nem értem ,hogy evvel mit karanak elérni ?! hiszen amit megspórolnak összeg, az nagyságrendileg egy ország költségvetésében

gyakorlatilag elhanyagolható, viszont emberek sorsát teszik tönkre  .

Előzmény: sz16 (4357)
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 4365
Törölt nick Creative Commons License 2013.01.26 0 0 4364

Szeretettel ajánlom Önöknek az új kisfilmemet. Sajnos nagyon sokan, több százezren élnek nyomorúságos körülmények között.

"senkit nem hagyunk az út szélén,
senki sincs az út szélén,
ott vannak az árok mélyén"

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!