Az általad felsorolt dolgokon kívül még kell egy belső hűtő is ,ami még elég húzós .És ami még fontos ,99% .hogy a kaszniban a cső helye nincs kivágva.Igaz hogy megoldható,de a hozzáférés a vágáshoz elég szűkös .
VeciV6 Itthon vagy még? Kb 2 hete nem olvastam a fórumba lakásfelújjítás 'project' miatt.Pénteken készülök Nyíregyre.Ma megmozgattam a vasat és ma nem romlott el semmi!!!!:) Viszont csepeg az olaj lent az olajteknö tömítésénél...
Szerintem elkéne dönten hogy hol lenne. Ahol a legtöbb embernek jó, ott kéne, és az idöpontot pedig nyilván ugy tudnánk igazitani ha már megvan a helyszin. Mert ha azt mondjátok hogy Sátoraljaújhely, akkor én azt mondom hogy az én részemröl mindegy mikor van mert nem fogok menni, de ha azt mondjátok hogy Budapest akkor azt mondom hogy igazából mindegy. Szóval sztem elöször is a helyszint kéne kiválasztani ami a legjobb lenne.
Hűtőt 12 ezerért? Az vagy nagyon jó ár, vagy nagyon ramaty állapotban van. Vagy mind2. Hidd el! Rendesen egyben lévő rendszer nagyon ritkán jön ki 150 000 alatt.
hááát nem tudom... nézegetem délután... kompresszort találtam 22-50ezer között,hűtőt 12ezerért,csővek 5-12ezer,kapcsoló 2ezer ... mi kellhet még ami húzósabb? ismerős szerelő meg van márkaszervizbe :) ő meg elvállalná maszekba :)
-Erről a vételről nem szeretnék lemondani :) inkább nem kell klíma :D azthiszem szerelmes lettem ebbe a kocsiba :)))
Ha utólag akarsz klímát bele, megőszülsz. Inkább néz olyan változatot, amiben benne van. Szerintem más extrákat sokkal könnyebb és olcsóbb utólag beszerezni, mint a klímát. Az még bontóban is legalább 150 000 + min. 50 000 a beépítés.
sziasztok. lenne egy jokis kérdésem... néztem egy 96-os vekit amit szeretnék menvenni.... ilyen extrákkal ezt az egyet találtam... de a klíma nincs benne....kérdés hogyha megveszem a klímakompresszort,hűtőt,csöveket meg ami kell még... bele lehet rakni? esetleg hogy digi klima legyen??ahoz mi kell? amit néztem veki 1.7-TD
A szürke csatison mások a kivezetések, mint a sárgán. Teljesen át kell kötögetni mindent. Valahol volt leírásom a lábkiosztásokról. Mellesleg floppycsatiból csináltam, de mivel 4 lábbal több van rajta, ezért a MID csatifoglalatának oldalából ki kellett törni egy picit, hogy beférjen.
Olvastam, hogy szürke csatis kijelzőt építettél be a sárga csatis helyére. Azt szeretném megkérdezni hogy a sárga 2x13 soros lábleosztásból hogyan kötötted át a szürke 2x16 lábasba az ide kábeles csatlakozón keresztül? A sorrendre lennék kíváncsi, hogy a 2x13 lábat a szürkébe 2x13-ként vagy 1x16+1x10-ként kötötted-e be. Előre is köszönöm válaszod, sokat segítenél!
Igen már segítettek egy páran,rendesek vagytok! Jó lenne ha végre már én is tudnék segíteni másoknak!
Igazság szerint kicsit szégyenlem is magam, mert Vectrám van és még azt sem tudom, hogy melyik széria 1vagy2:(
Őszintén megmondva nagyon beleszerettem ebbe a verdába úgy ahogy van. Nem régen jutottam hozzá, egy régi álmom vált valóra ezzel! Igaz nem makulátlan az autó vannak olyan dolgok amikből nem nagyon engedek ezalatt értem pl: a kényelmi extrákat, ami lényegében nélkülözhető lenne de ha meg lehet oldani rajta az utólagos beszerelést akkor miért ne. Most joggal teszik fel páran a kérdést,hogy miért nem vettem akkor egy olyan felszereltségűt amiben már benne vannak gyárilag"lásd elektromos tükör":) Azért mert ez a kicsike egy általam is ismert multból származik és tudom hogy hogy volt használva és hogy műszakilag milyen állapotban van és hajlandó voltam eltekinteni a felszereltségtől mert a lelke az mindennél fontosabb!(na persze a kinézet is számít de az azért könnyebben javítható vagyis már folyamatban van!
Remélem sikerül egy nagyon jó verdát kihozni belőle!Ehhez előre is köszönöm az összes embernek aki segít nekem megvalósítani az álmomat!
Ha lesz olyan téma itt amiben én is tudok segíteni akkor az elsők közt leszek aki segít!
Igen én is ezt gondoltam! De nekem lehet csak azért mondták hogy jól lehúzzanak! Csakhát annyira azért nem vagyok madár h ezt el is higgyem! amugy 96-os évjárat szóval ezuton szeretném megköszönni (mumtaz) kollegának a segítségét! Mondjuk így utólag belegondolva ez tényleg egyértelmű hogy az enyém az B1!:)
Ja és nem tudom biztosra h be van e kábelezve de mostmár ebben sem vagyok biztos mert ezt is az okos szerelők mondták akiket kérdeztem! "mondom évjárat:96 erre ők akkor biztos nincs"
A B' és B2 közti különbségeket kívülről eléggé szembe tűnően meg lehet állapítani. Egyrészt a B1 lököseinek felső részén/tetején van egy fekete műanyag, függetlenül az autó és a lökhárító színétől. A B2-é telibe fényezett.
A B1 fényszórója üvegből van és külön egységet képez az indextől, a B2-én átlátszó a "búra" és a fényszóró és az index egy házba van építve.
A külső tükrök formája is más, bár ezt leginkább akkor lehet észre venni, ha egymás mellett áll egy B1 és egy B2.
A hűtőrács kerete B1-en fényezett, B2-n króm
A B2 cuccok nagyrésze felmegy a B1-re és sokan csinálnak is az autóikon ilyen parasztfrissítést. Bár van pár dolog, amit nem cserélnek le. Pl. nagyrészt a lökhárító marad, de elsőként a hűtőrácsot és a fényszórót cserélik ki.
Nem jó a klímám. Hétfőn egész nap jó volt és kedden is, de kedd este már megint elkezdte. Ma vissza tudtam menni a klímáshoz és nem tudják hova tenni a hangot. Búgó/zörgő hang (nem kimondottan csapágy hang). Mondtam, hogy ilyenkor drasztikusan esik a motor teljesítménye. Erre mondták, hogy kb. 5 lóerőt visz el a klíma. Én mog mondtam, hogy az ok, de ez nálam annyi, hogy a Hegyalja utón már egyesig vissza kell váltani ilyenkor, hogy felküzdje magát. Nem tudtak mit kezdeni vele. Átmosták a "radiátorokat". Jó sáros víz jött ki. Utána elindulva megint jó volt a klíma, de csak pár kilométerig. Egyelőre nem tudtak mit kezdeni a dologgal. Jókívánságokkal szélnek eresztettek, hogy ha valami újabb hibajelenség mutatkozna, mennyek vissza. Addig járjak vele így.
A különbségek:
Mikor jó a klíma: - Kis mértékű teljesítmény csökkenés - Enyhe hang - Hűtővíz hőmérséklete 78 és 86 fok között (klíma nélkül 90 körül) - alapjárat normális - motorhang nem változik
Mikor rossz: - Marha nagy teljesítmény csökkenés - Baromi hangos, jól elkülöníthető búgó/morgó/zörgő hang (nem kimondottan csapágyhang) - Hűtővíz hőmérséklete felszökik 100 fokig is. - alapjárat épphogy normális, vagy sokkal az alatt (kb 500 ford./perc) - motorhang erősen változik. Olyan, mintha a motor alapjáraton erőlködne, hogy forgásban tudjon maradni. - Az ékszíj meg-meg csúszik, amit a kormány tekerésénél időnkénti elnehezedéséből érezhető.
Hűtőteljesítmény mind2 esetben jó. Kb. 5 fokos levegő.
Hát igen akkor kicsit bonyolultabb sajnos, ha nincs bekábelezve.
Hogy a műszerfalat le kellene venni az erős túlzásnak érzem, bár nem néztem utána gyárilag hol mennek ezek a vezetékek. Az ajtókba az átvezetés lábmagasságban megy tehát azt az oldalsó panelt kell leszedni, (meg a küszöbborítást hogy hozzá lehessen férni).
Ezenkívül az ajtók kárpitját meg a kesztyűtartót biztosan. Ettől jobban nem tudom minek kellene szétszedni.
'99-ben volt egy modellfrissítés, az az utániak a B2-k. A tiéd mikori évjárat?
Köszönöm a felviláositást. A vicc egyébként, hogy már elé rég óta gondolkoztam rajta, hogy mi lehet az alsó kijelzö, és ma mikor várakoztam az autoban, pont odasütött a nap, és akkor láttam a nagy eröteljes napfényben, hogy az bizony csak egy müanya boritás a rendes kijelzö alatt. Csakhát akkor már órák óta beirtam ide a kérdésemet. Akkor döbbentem csak rá hogy valószinüleg azért lehet ez igy megoldva, hogy méretazonos legyen a MID-del.