Szasztok, 2008-as 1.8 FFV Focus elkezdett nem annyira húzni érzésre pár hete, aztán tegnapelőtt elkezdett nagyon nem húzni gázadásra, kb szerintem a rendes teljesítménye 30%-t adta le, aztán megugrott, ment egy ideig (pár másodperctől percekig), majd megint vissza. Tehát nem annyira rángatás, inkább olyan húz-nagyon nem húz állapot váltakozik, főleg alacsony fordulaton. Mindezek mellett gázadásra sípoló hang hallatszik a motorból. Ma aztán kigyúlt a motor-led a műszerfalon.
Hétfőn viszem szervízbe, de addig is, hogy ne rágjam a körmöm, ez valszeg benzinpumpa, nem? Vagy mi lehet még?
Új Focusos vagyok, 99-es kombit vettem (Trend 1.6 benzin). Egyáltalán nem ismerem a típust, ezért kérem a szakik segítségét, három kérdésem van. :) 1. Mikor a kormányt tekerem jobbra-balra, egyaránt folyamatos nyikorgó hang hallatszik kormányzáskor. Álló helyzetben és lassú tempónál is. Mi lehet az oka? Nem a kerék adja. Ismerősöm csak rávágta, hogy a fordok ilyenek - nem hittem neki. Nos?
2. Jobb hátsó futóműnél mi tud nyikorgó hangot adni, miközben kézzel le-fel rugóztatom a hátulját? Mikor kátyús úton megyek, belülről a zaj nem észlelhető (ebből gondolom nem fokozódik erőhatás növelésekor). Az úttartása egyébként nagyon jó a kocsinak! 3. A levegőterelőt állító gomb nagyon ragad, nem tudom a "csak fejre" módba állítani, mintha a lamellák beragadnának és nem fordulnának el. Nem bontottam még meg, mert nem tudom mekkora fába vágnám a fejszémet. Srácok, köszönöm előre is a válaszokat! :)
Focus 3- ferdehátúnál a hátsó lámpába integrált helyzetjelző led panelt hogyan lehet kiszerelni? Esetleg cserélni, mert meghibásodott. Ugyanis nekem nem izzós, mint ahogy a gépkönyvében van.
Pirossal jelöltem a ledsor helyét. A 2 csavar látszólag nem tart/old semmit.
Ja bocs! Én a motorházfedél burkolatról írtam. A motorburkolat az szerintem hasznos. A régi fókáknál gyakran előforduló hiba volt, hogy az ablakmosó fúvókájánál engedett a víz az meg lejutott a gyertyákhoz. Berohadtak az ott lévő menetes dolgok, meg talán gyújtásproblémát is írtak.
szerintem csak az a különbség, hogy a motorburkoló műanyag lemezen LÁTSZIK a nyest nyoma :) egyébként meg nyestjárta vidéken leginkább acélhálóval lehet megvédeni az autót.
Nekem még az MK1-es van. Szintén kispórolták belőle annak idején. 5e-ért lehetne bele venni most használtan. Talán csak annyit véd, hogy kíméli a motorházfedelet a melegedéstől. Viszont az elmúlt 15év eddig nem látszik meg rajta. Volt aki írt miután berakta különösebben nem tapasztalt semmi változást. Ha raksz bele a nyest szeretni szokta. Ahogy érzed. ;-)
Pár hete vettem át az 1.0 benzines autómat, felső motorburkolat nélkül. Egy havernak van rajta, ezért utánanéztem és elvileg rá lehet tenni utólag is. A kérdés az, hogy van-e értelme? Lehet, hogy direkt nincs rajta a jobb hőleadás, vagy a lehetséges zörgések miatt?! Mit gondoltok erről?
Talán azért, mert a jó szerelő előbb-utóbb saját műhelyt csinál magának, ha meg alkalmazott kell tudja kit érdemes odavenni. Rádob 50-100e forintot a fizura és megkapja a javát. Így a márkaszerviznél marad a középszint, aztán vannak a sufni szervizek ott meg a legalja. Ez csak egyéni vélemény és kivételek lehetnek az én hipotetikus rendszeremben is. Tehát márkaszervizben is előfordulhat jó szerelő csak-e szerint az nézet szerint ritka.
Ebben neked teljesen ígazad van,és nem is lenne ezzel gond,ha a kocsit megjavitják.De tapasztalat szerint csak hümmögnek,széttárják a kezük, cserélik sorban az alkatrészeket amit mind ki kel fízetned,(tisztelet a kivételnek,ha van)a kocsi meg mégsem jó,ráadásul ők gyári technologiával meg tudással dolgoznak.Szóval nem értem.Aztán kiköt egy maszek szervízbe,ahól javítanak is,és jó lesz a gép,és sokkal ólcsobban.Azért nekik is van alkalmazott,meg minden féle kiadás.
nekem a tönkremenés előtt az akku töltőfeszültsége felmnet 14.6 fölé is. mos a jó akkuval 14.1-14.2V
viszont az akkucserét teljesen házilag csináltam, szerintem semmilyen szoftverben nincsen benne. megnézem majd azért, hogy a forscan mit gondol minderről :)
Igen kitárgyaltuk alaposan anno. Csak most ugye a téli 80% az lement 70 közelébe. Megyünk nyaralni, kicsit riányálok, nehogy gond legyen. De a töltőfeszültséget szoktam menet közben monitorozni, az rendben van.
Az akksid rendben van így.Nálam is kb ugyanezek a paraméterek vannak,70-75% os az akku,és nyugalmi állapotban 12,2-124szokott lenni.A töltésem az mióta leírtad a resetelés menetét kifogástalanul működik, 14,2-14,5V Emlékszel még a szerelők okfejtésére,hogy a 12,2V os töltés az a jó ennél a rendszernél,hát ha rájuk halgattam volna,már rég lerohadtam volna.
"Úgyhogy menjenek a fenébe a márkakereskedők!". Én emberileg megértem, csak hogy a márkakereskedő adózik, jogtiszta programokat vesz, alkalmazottakat, TB-t fizet stb. Azért annyi az annyi. Meglehet oldani okosban és értem is, mert senki sem önmaga ellensége, de a márkakereskedőknek is megvan a maguk baja.
Az akksi decemberben lett vásárolva, 80aH-s Ford gyári (Varta) akksi. Kalibrálva lett anno. FcCCCus-al csekkolva, ez a típusú szerepel a kocsi memóriájában is.
Nézd már meg légyszíves, hogy neked mennyit mutat az akksi töltöttségre!
Nekem mostanában 71-73% között szokott lenni. Ráteszem az okos Lidl-s töltőt. Az is azt mutatja, hogy le van merülve. 12,2V -ot mútat. Feltöltöm vele, de utána megint ennyire áll be.
Töltőfeszültség rendszeresen 14V környékén van, azzal nincs gond.
Face-n regisztráltok valamelyik Focus-os fórumba attól függően van-e fent megfelelő ember, 1-2 órán belül küldik a kódot. Előtte érdemes megnézni a magnó oldalát, hátulját ott sokszor felírják.
Sikerült vásárolni egy 2009-es Ford Focus 1.6 benzines kombit. A rádió kódot kér, az eladó nem tudta megadni. Ford 6000 CD rádió van benne. Típusa: V291550. Ha tud valaki, megkérem segítsen.
Néztem a könyvét abból kiindulva 215/55R16 ír. A télinek sajnos az marad mert szinte még új.De valamelyik gumis oldal 205 valamelyik 215.
Még olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,hogy.
Most veszem meg az autót,le akarom cserélni az olajat,szűrőket,vezérmű szíj készletet (szíj,feszitők), gyújtógyertyák.
Melyik olajat érdemes? Gyárinak a Ford Castrol Magnet professional 5W20 írják. De sok ismerősöm akik más autókkal járnak ők a Liqi Molly ra esküsznek,amit sok embertől hallok.
Gyertyába melyiket érdemes? Mi a gyári vagy van e megbízhatóbb?
az androidos forscan lite az ezerforintos kék adapteren keresztül nem hajlandó kapcsolódni a board comupterhez, a konnwei adapterrel igen. szóval nekem eddig jó ez a konnwei. konfigurálni még nem mertem vele, szóval azt nem tudom, hogy írásra is alkalmas-e. FORD diagnosztikára a forscan sokkal alkalmasabb, mint a általános OBD2 scanner szoftverek, például a Torque -- viszont a Torque nem olyan finnyás az adapterre, működik az ezerforintossal is.
A forscannak van pl. laptopra telepíthető, windows verziója, ami szintén bluetooth-on tud kapcsolódni az adapterhez. nekem most nincs windows gépem ezért ezt nem tudtam még kipóbálni.
Olcsó és használhatatlan eszköz nem érdekel. Mi az ami működik? Nincs okostelefonom, ezért kérdeztem az alternatívákat, viszont a jövőre nézve jó ha abból is képbe kerülök.
Focus mk2 vásárlásán gondolkodom. 2.0 benzin kombit néztem ki magamnak. Alapvetöen ismerem már a típust, többen megbizhatónak irják le. Ezzel a 2000cm-es van valami különössebb probléma? Típushiba?
Párezer forintos OBD2 adapter (sokféle van, az ELM327 jobb-rosszabb utánzatai, persze mind kompatibilisnek mondja magát, csak nem mindnek sikerül).
A forscan program készítői ajánlanak egyet + ingyenesen leetöltheted a forscan lite demo verzióját andoridra, azzal már lehet hibakódot olvasni elég jól.
A Torque sokkal kevésbé érzékeny a kompatibilitás hiányára, de egy csomó, ford specifikus dolgot nem tud.
Ez a hibakód kiolvasás érdekel. Milyen lehetőségek vannak, mobilos és egyéb megoldások? Anyagilag, illetve technikailag melyik a legolcsóbb, legmegbízhatóbb?
Ahogy nemenyígy is. írja, csak én részletezem is.Jobb hátsó keréknél találsz egy elektromos csatlakozot,azt kel átvizsgálni,korrodált lehet-vezeték megtörés-szakadás stb.Kap az ott vízet,sarat miegymást.
Szeretnék segitséget kérni olyan hiba jelenségre műszerfalon kivillan abs lámpa és egy folytába világit .Hibakód olvasás jobb oldali hátsó csatlakózo vagy vmi hasonló hiba . Előre is köszi.
Az akksi sem régi. Holnap kicserélem a jeladót (ha sikerül) aztán meglátjuk. A fórumot a kérdésfeltevés után olvastam, köszi! Ezek szerint egy idő után magától is elalszik a visszajelző lámpa.
Sziasztok! Mk1 Focusom van 2003-as. Nemrég vettem a kollégámtól. Már szólt a vétel előtt, hogy a sebesség jeladónál van valami, mert nem mindig mutatja a sebességet. Nálam egyre gyakoribb lett a jelenség (ma hoztam haza az új jeladót a boltból). A jeladó 2 éve lett cserélve. Tegnap már ott tartott a dolog, hogy a megtett kilométer helyett megjelentek a csíkok. Aztán egyszer csak megindult a mutató és azzal a lendülettel kigyulladt a szervizlámpa. Sebességmérő ismét nullára. Azóta van, hogy egy kis ideig működik van hogy nem a sebességmérő. Viszont amin meglepődtem, hogy a legutolsó indításnál elaludt a szervizlámpa! Ez hogy? Nem addig kellene világítania, amíg ki nem törli a szerelő? Valamint 2250-es fordulatnál van egy lyukam, ahol rángat az autó egyenletes gázadásnál. Ez minek a rendellenes működése lehet?
Adott egy 2009-es Focus 1.6 Benzin, sedan kasztni és adott egy 2010-es szintén 1.6 benzin focus hatchback de Titanium felszereltséggel.
A kérdésem az lenne hogy létezik hogy az újabb és jobban felszerelt változatban nem tudja a computer az átlagfogyasztást számolni ? Minden más megvan, átlag sebesség pillanatnyi fogyasztás .. De ag átlagot sehogy se sikerül előcsalbom belőle, míg a 2009-esbe ott van.
késő bánat! én még vezérmű tengelyeket is cseréltem nemsokkal miutan megvettem. meg persze turbot meg befecskendezot. azóta viszont ment százezret a legisebb hiba nélkül,
Az üzemanyag szűrő lenne a következő ötletem, de ennyi erővel lehetne porlasztó, befecskendező, lehet hogy szikrát nem kap rendesen...! Nem szeretnék az egész rendszeren végig menni, nagyon drága egy-egy alkatrész így hirtelen már, 2.-es golfból átülve!
Ha esetleg volna valakinek eladó Focus 2002 utáni benzines klímás, akkor keressen meg, mert szeretnénk vásárolni egyet. Kulturált állapotú legyen és max 170 ezer km-es.
Ugyan ez a problémám 2003-as 1.6 benzinessel. Nekem adott fordulatszámon csinálja. 2250-nél minden sebességben. Tegnap elkezdett villogni az ABS lámpa is. Tudom a kettő jelenség külön hiba lehet.
Segítségeteket szeretném kérni, ha esetleg találkozott már ilyen problémával! Egy 2005-ös Focus mk2 kombiról lenne szó (1.6 TDCI /109 le). Egy éve van meg, 204ekm van benne.
Sajnos kiderült hogy a turbó is tropa, kapott egy vadonat újat, nyomás csövekkel, tömítésekkel együtt! A problémám a motorral van, akár városban, akár autópályán ha szeretnék egy adott sebességet tartani, és "betámasztom" a lában hogy hagy menjen 130-al, néha előfordul hogy el kezd rángatni a motor, mintha nem kapna üzemanyagot, vagy nem eleget...! Vagy mintha szennyezett lenne az üzemanyag..., á nem tudom, lehet hogy semmi köze az üzemanyag ellátáshoz! Ha leveszem a gázról teljesen a lában, vagy benyomom kicsit jobban a pedált megszűnik a döcögés, aztán ha megint tartani akarom a sebességet néha elkezdi néha nem, a rángatózást! Nem mindig csinálja ezt a motor. Ki tisztíttattam a részecske szűrőjét, mert nagyon piszkos volt, a comp. is bejelzett, már ez sem lehet a gond! :(
Élő adatot kell nézni, jol mondták. Volt egy pici lyuk egy turbo csovemen. Nem látszott, nem hallatszott, de ha nyomtam neki, elobb utóbb elment az erő, egyúttal a beszívott levegő hőmérséklete hamar elérte kb 60 fokot. Kicsit tulporgott a turbo, hogy kompenzálja a tömítetlenséget, de ezzel forró is lett, az elektronika meg visszakorlatozta.
nekem csinált ilyesmit még márciusban, erős gyorsításnál. néhány alkalommal fordult elő. de nekem kiabált, hogy engine falióra, és gyengébb is lett az autó.
viszont kb harmadával csökkent a fogyasztása is.
aztán amikor leállítottam a motort és újra indultam, elmúlt (a hibajelzés is és az alacsony fogyasztás is).
javasolták itt páran az üzemanyagszűrő cseréjét, de azt végül elsumákoltam.
és most már jó ideje nem fordult elő a jelenség szóval egyelőre altatom.
-----------
megjött a forscan veboldalon javasolt ELM327, szép világos zöld, rá van írva, hogy konnwei.
Üdvözlet. Pár oldalt visszaolvastam, de nem találtam olyan hozzászólást, ami korrelál a problémámmal, ezért hadd kérdezzek.
2010-es Focus 1.6TDCi kombi, a jelenség a következő: autópályán kb. 35-40 perc stabil 120-as tempóval haladás után egyszer csak azt vettem észre, hogy nincs ereje a gépnek, hiába nyomom a gázt, gyakorlatilag nem gyorsul.
A hiba először idén februárban jelentkezett, és független az időjárástól (hidegben, melegben, esőben, szárazban is előfordult már).
Városban és országúton eddig nem jelentkezett, csak autópályán, és a következő pihenőnél kiállva a motort leállítva, majd azonnal újraindítva a hibajelenség megszűnik, viszont újabb 35-40 perc elteltével ismét előjön. Tárolt hibakód és műszarfali hibajelzés nincs, a márkaszervízben (Ford Szabó, Érd) is csak a fejüket vakarták, és azt mondták, hogy menet közben szervizes számítógépre kötve kellene vizsgálni, ami sok időbe, és sok üzemanyagba kerülne (mert meg kell várni, amíg a hiba újra előjön), így azt nem vállalják. (A telefonomon futó DashCommand alkalmazás sem jelzett semmit sem menet közben, sem máskor.)
Valakinek esetleg van tippje, hogy mitől lehet ez?
További kérdésem, hogy tapasztalatotok szerint melyik androidos és/vagy PC-s kód-olvasó (diagnosztikai) alkalmazás passzol leginkább a Focushoz? (ODBII bluetooth interfészem van.)
Nem sok az,mA-ben mérve.Persze az igazán nagyon jó az 50mA alatt van.
A(CTM) relé a gyújtás levétele után kb. 30 percig meg van húzva, utána elereszt ezáltal áramtalanítja az utastérvilágítást védi az akkut.
A relé meghúzva kb. 0.15A-t fogyaszt, tehát a gyújtás levétele utáni első félórában ez az áramfelvétel normális, illetve a mért értékből levonható.
50mA (0.05A) alatt nagyon rendben van. (Egy jó riasztó kb 10-15mA-t eszik LED-estül) 100mA (0.10A) alatt jó. 200mA (0.20A) már aggályos. Az akku jó egy hét alatt lemerül. 500mA (0.50A) vagy fölötte gáz. Valamilyen fogyasztó állandóan működik. Az akuu pár nap alatt lemerül.
Ha nyugalomban van az autó, akkor az áramfelvételnek lehetőség szerint 0,05A alatt kell lennie, 0,2 felett már kifejezetten sok.
Tehát amikor már minden lekapcsol,akkor a nyugalmi áramfogyasztás nem nagyon mehet 60-80 mA fölé. Ha ettől drasztikusan eltér,akkor vedd ki az akkumulátor védelmi relét és mérd meg újból. Ha a relé nélkül alacsony a nyugalmi áramfelvételed,akkor az akkumulátor reléje rossz. Egy lehetséges ok a sok közűl.
Ha esetleg érdekelne valakit gyári 5 ajtós Focushoz III-hoz való csomagtértálca (Száma: 2039791) vagy 1.0 motorhoz felső motorvédő borítás (9K540) csavarokkal (6A957A és 6A957B) valamint a facelift előtti 1.0 ecoboosthoz alsó motorburkolat (6P013) akkor keressen nyugodtan. Tel.: 06-70/310-6547
Én szilikon olajat használok a kédergumi kenésre. Sűrű mint a méz, de szerintem jó megoldás. Az összes autónkon ezt használom, évente kétszer lekezelem őket, tavasz elején és ősz végén. A gumik olyanok még most is, mintha újak lennének, még az idősebb autóinkon is. Repedéseknek nyoma nincs a gumikon. Három autó van a családban.
Én azt tapasztaltam hogy még a régi trabi meg Zsiguli korszakban is használtam a glicerint(kédergumi ott 2-3évessen repedezett)és 10-éves korában még jó állapotban voltak.Az ota minden kocsimon sikeresen használom.Persze lehet kifogni valami gagyi selejt terméket is.