Keresés

Részletes keresés

Operator Creative Commons License 2016.07.19 -1 0 11940

Figyelem!

Elég ingoványos terület amit a topikban feszegettek, így jelzem, hogy a vagdalkozás, személyeskedés, egyéb sárdobálás továbbra is törölve lesz, a tényszerű közlések értelemszerűen nem.

Másképp fogalmazva - miután jogilag is tájékozottabbak vagytok az átlagnál  -, ami miatt bíróságon támadható a szolgáltató (Index, ahol a fórum van) az továbbra is törlésre kerül. Fogalmazzatok körültekintően.

oregbeatsuhanc Creative Commons License 2016.07.19 0 0 11939

Két perce hívott egy nyájas hangú spiné, aki a nemesnépi üdülőjogomról kezdett faggatózni és a jobb hasznosításra, ill. a jogból való kiszálláshoz ajánlotta segítségét, mint tanácsadó cég. Köszöntem, de csalókkal már tele van a padlás, viszont kértem mesélje el hogyan jutott hozzá ez a szám?

Erre valami kimondhatatlan angol nevű cégről hablatyolt, viszont annyi kiderült, hogy azok az Abbáziától szerezték meg a számot! Ha ez valóban igaz  akkor az Abbázia visszaélt a számommal, mert nem járultam hozzá náluk, hogy bárkinek kiadja. Ez a gátlástalan társaság úgy látszik, már mindenből pénzt csinál. 

oregbeatsuhanc Creative Commons License 2016.07.19 0 0 11938

Az elállási nyilatkozathoz szükséges nyomtatványt a cégnek, aláírt átvételi elismervény ellenében kell a vevőnek szerződéskötéskor átadni. Ha nem így tettek, vagy 14 napon belül pénzt kértek, máris szabálytalanul jártak el. A 14 nap elállási idő ilyenkor max. + egy évvel meghosszabodik, így bőven van idő a szerződést megtámadni. 

Ha működési engedélyük sincs, akkor eleve semmis a szerződés. 

Előzmény: Buscando (11932)
oregbeatsuhanc Creative Commons License 2016.07.19 0 0 11937

Ezt remélem én is, de akkor a telefonszámaimat (vezetékes/mobil) honnan szedik? Most már azzal kezdem, hogy nagyon gyorsan töröljék a rendszerükből és felejtsenek el!

Legutóbb TS advisor kft próbálkozott és tegnap többször is aktív volt. A hívás beérkező üzenetekben háromszor is bejött.

Előzmény: Lanza Ventura (11926)
JGab Creative Commons License 2016.07.18 0 0 11934

Ha bármilyen papírt vinnék, az egy ügyvédnek szóló meghatalmazás lenne.

Azt átadni, hogy innentől őt keressék.

Komoly(abb)ra fordítva a szót, ha szabályosan elküldték az elállási nyilatkozatot, akkor nincs szükség külön szerződés megszüntetésre. Ez csak egy utolsó kísérlet lesz, hogy lebeszéljék őket az elállásról / rábeszéljék őket valami még nagyobb marhaságra.

ásítósmacska Creative Commons License 2016.07.18 0 0 11933

Egyáltalán muszáj odamenniük...???

A 14 napon belülli elállásnál bőven elég az írásos nyilatkozat a vásárló részéről...

Egyébiránt meg ne írjanak alá semmit a helyszínen. Nehogy a nyakukba varrjanak egy újabb TS-t....

Buscando Creative Commons License 2016.07.18 0 0 11932

Köszönöm a válaszokat! Igen, tértivevényesen lett feladva, és e-mailben kaptak választ, hogy várják őket (egy a szerződéskötéshez képest két héten túli) személyes találkozóra, hogy a szerződést felbontsák. Milyen papír kéne, hogy a kezükben legyen, hogy semmis a szerződés? Mert attól félünk, egy újabb agymosásra akarják őket invitálni.

ásítósmacska Creative Commons License 2016.07.18 0 0 11931

Mindenképpen tértivevényes levélben küldjétek el a felmondást/elállást, hogy legyen bizonyítékotok, ha kekeckedni próbálnak.

Nem kell személyesen ott lenni a felmondásnál, de ezeket a dolgokat az előttem szóló már pontosan leírta.

Előzmény: Buscando (11928)
a.n.onym Creative Commons License 2016.07.18 0 0 11929

Mert az RCI nem adja ki ! Különösen nem a TS-Advisornak aki semmilyen kapcsolatban nem áll velük

A céget volt HCH- sok csinálják !   Gondolom onnan vitték el az adatbázist !

Előzmény: kekec54 (11927)
kekec54 Creative Commons License 2016.07.17 0 0 11927

És ebben miért vagy olyan biztos?!

Előzmény: Lanza Ventura (11926)
Lanza Ventura Creative Commons License 2016.07.17 0 0 11926

Az RCI nem adja ki a klubtagok adatait!

Előzmény: kivantsi49 (11917)
kivantsi49 Creative Commons License 2016.07.16 0 0 11925

14 napon belül bárki elállhat. Utána a határozott idejű szerződést csak közös megegyezéssel lehet módosítani, felmondani. Ahhoz viszont két azonos érdekű félre van - lenne! - szükség.

Előzmény: Buscando (11924)
Buscando Creative Commons License 2016.07.16 0 0 11924

Volt-e már valakinek tapasztalata a Light in the Barter LLC-vel? Sikerült valakinek elállnia a szerződéstől?

harcisün56 Creative Commons License 2016.07.16 0 0 11923

Korábban már leírtam egyszer a 11833. hozzászólásban, most üzenem még egyszer, hogy mások is megértsék.

Rá kellene végre jönni, hogy nem vásárol itt fel senki semmit. Arról van szó, hogy ugyan az a 10-20 ember próbál különböző trükkökkel pénz kicsalni az átvert emberekből újabb és újabb cégeket alapítva. Az üdülési jog jelenleg eladhatatlan árucikk.

Mostanság letartóztattak pár embert csalásért közülük, az eljárást évekig el fogják húzni az "illetékes elvtársak" és az elkövetőket a végén fel fogják menteni bűncselekmény hiányában. Mint ahogy az a politikai pályán tévelygő "urak" (pld. Budapest V. ker. ingatlanügyek) nagyobb léptékű csalásaival is történt illetve történik. 

Egy jogállamban manapság ez így van rendjén.  

Előzmény: kivantsi49 (11921)
Rati6 Creative Commons License 2016.07.16 0 0 11922

Megvették az üdülési jogot?

Előzmény: mici2000 (11829)
kivantsi49 Creative Commons License 2016.07.14 0 0 11921

Szélesítsük a kérdést!
Volt már valaki, aki eredményes szerződést kötött (üdülési jog eladására) bármilyen elenvezésű céggel? ;)

Előzmény: Zsubircsi (11918)
Viki43 Creative Commons License 2016.07.13 0 0 11920

Kedves Zsubircsi!

A Club Travel Hungary (Ó utca) gyakorlatilag a Timeshare Market volt szabadság tér! Már a rendőrség keresi a károsultakat, szóval én nem fizetnék ugyanannak a társaságnak, azért mert nevet változtattak, még az értékesítők nagy része is ugyanaz. 

Imriske Creative Commons License 2016.07.12 0 0 11919

A JorBel Travel Kft Nagykanizsáról bennünket is többször hívott tf.on. Felajánlották - elfogadható feltételekkel - üdülési jogunk értékesítését. Belementünk, a korrektnek tűnő "Megbízási szerződés"-t aláírva visszaküldtük, átutaltuk a 19,900.- FT megbízási díjat, melyet  - ha sikertelenül telik el a 120 munkanap, kérésünkre 8 napon belül visszautalják. Az idő eltelt, nem történt semmi, az összeget szerződés szerint visszakértük, de másfél hónap elteltével sem utalták vissza!

Kedves Érdeklődők! Mi így jártunk ezzel a céggel, mely a saját szerződését sem veszi komolyan!Eszerint ez is egy csaló, érdemi tevékenységet nem végző kft lehet! Mindenki legyen óvatos velük szemben!

F. I. és neje

Zsubircsi Creative Commons License 2016.07.12 0 0 11918

Ez tapasztalat, vagy feltételezés? Volt már valaki, aki eredményes szerződést kötött a Club Travel Hungary-val? Vagy ők is kamuznak csak?

Előzmény: nicknev9 (11857)
kivantsi49 Creative Commons License 2016.07.12 0 0 11917

Arra a kérdésre, hogy honnan van a telefonszám, nekem legutóbb azt hazudta valamelyik cég (lehet, hogy pont a TS Advisor volt, mert már ők is hívtak többször), hogy az RCI központi nyilvántartásából. Amikor jeleztem, hogy régen nem vagyunk tagja az RCI-nek, akkor is erősködött, hogy bizony ők onnan szedik a számot, mert annak idején, amikor vettük az üdlési jogot, akkor be kellett lépnünk. Mondtam, hogy valóban, ez is egyik pontja volt annak a csalássorozatnak, amit elkövettek, mert már akkor sem lett volna kötelező a belépés, ahogy természetesen semmi akadálya nem volt a tagság megszűntetésének, ettől az üdülési jogunk - sajnos - megmaradt.
A belépés óta egyébként legalább 2x változott a telefonszámunk, de ezek időpontjára (és az RCI-tagság megszűntetésének dátumára) már nem emlékszem, de sanszos, hogy azóta is változott a számunk. Az viszont igaz, hogy jó pár szélhámos társasággal tárgyaltam az elmúlt években, mind az Abbazia által megnevezettekkel, mind másokkal és szerintem egymásnak adogatják a címlistákat. Vagy.... eleve ugyanazok a társaságok, a legkülönbözőbb nevek alatt. De még annyi fáradságot sem vesznek, hogy megjelöljék, hogy kivel beszéltek már, van olyan cég, ahol konkrétan ugyanaz az (idegen akcentussal beszélő) ügyintéző hívott már többször, annak ellenére, hogy párszor már elküldtem a francba.
Megjegyzem már az említett körlevél is a fogyasztó megtévesztése az Abbazia részéről, hogy az általa megjelölteken kívül másnak, bárkinek, ne lenne joga megvásárolni az üdülési jogot. Függetlenül attól, hogy persze egyik sem akarja megvenni - az Abbaziás sem! - csak valamilyen ürüggyel pénzt akar kihúzni a már legalább egyszer becsaphatónak bizonyult ügyfelekből.
A kedvencem egyébként az, amikor a telefonos hölgyek sajnálkoznak a sok (többi) csaló miatt és biztosítanak róla, hogy ők nem olyanok és csak segíteni akarnak, "mert sok panasz érkezett hozzájuk az elégedetlen üdülési jog tulajdonosok részéről" :)
Én mindig hagyom őket, hogy mondják végig a mondókájukat, beszélgetek is velük, dolgozzanak csak meg a pénzükért. Sőt, ha azt érzem, hogy valami újabb ötlettel álltak elő, akkor 1-2 havonta el is megyek egy beszélgetésre,hogy tudjam,hogy mi a legújabb trend az átverésben.
Legutóbb pl. odafutott ki a dolog, hogy amikor látták, hogy az istennek se akarok fizetni semmit azért, hogy továbbra is üdülési jog tulajdonos maradhassak, akkor elmondták a "tutit": a legjobban úgy jövök ki, ha egy Well4U kft-vel kötök üzletet. Igaz, hogy nem kapok egy fillért sem ellenben nekem kell fiztnem pár százezer forintot,  de az üdülési jogom értékét beszámítják valami fabatkába, és azt az értéket szépen leutazhatom az ő szállodáikban. És "csak" a szálloda plusz kötelező étkezés 25%-át kell kifizetnem, a 75% megy a fabatkára. És amint elfogyott a fabatka számlám, akkor meg is szűnik az üdülési jogom az Abbaziánál. Mondtam, hogy miért nem ezzel kezdték, hiszen ez zseniális. Csak az a kérdésem, hogy mi van, ha mégsem szűnne meg... Erre úgy csináltak, mint akik a kérdést sem értik :D

Előzmény: oregbeatsuhanc (11916)
oregbeatsuhanc Creative Commons License 2016.07.10 0 0 11916

A héten hívást kaptam egy TS Advisor Kft nevű cégtől. A hadarós, lehengerlő szövegű nő előadta, hogy a szerződésem ismeretében szakértő jogászuk segíteni tud üdülési jog ügyben. Ehhez jövő hét szerdán 15 h kor személyesen keressem fel a Bajcsy Zsilinszky úti irodájukban. Hiába mondtam, hogy most nem érek rá erre, csak erősködött, hogy most kellene mennem, mert a jogászuk most érhető el. Azt is előadta, - miközben kicseréltük TS tapasztalatainkat - hogy a nagymamája jogát nemrég örökölte meg és emiatt lett dolgozója ennek a cégnek. Közöltem erre, hogy részvétem, de ilyen meghívókra már rég nem megyek el. 

Minden esetre utána néztem a cégnek és az ügyfeleik hálálkodó kommentjeinek. A sok dicsérő szóból csak az nem derült ki egyértelműen, hogy üdülőjoguktól hogyan szabadították meg, vagy miben segítették őket. Visszatérő kérdésem itt is, hogy a telefonszámomat kitől szerzik meg? 

Üdülési jog öröklés ellen úgy lehet többek között védekezni, hogy az öröklés tárgyait ajándékozás útján az üdülési jog kivételével leendő örököseinkre kell átruházni, akik a jogról majd le tudnak mondani, így az végső soron az államra fog szállni. Ha tömegessé válik ez a jelenség akkor állambácsi és a törvényhozás kénytelen lesz elgondolkodni.

oregbeatsuhanc Creative Commons License 2016.07.10 0 0 11915

Tavaly egy 2 éjszakás "kedvezményes" díjú hétvégére csaltak el a Petneházi Clubba, ahol abbáziás dörzsölt ügynökök eljátszottak egy üdülőjog optimalizálást ígérő, de amúgy másodlagos cseréről szóló előadást, amire nem voltunk vevők. Nem is akartunk részt venni a gagyi reklámfilm vetítésen, de ránk förmedtek, hogy ezt vállaltuk a kedvezményes részvételi díj fejében. Szóval pofátlanul agresszívek, és szemetek volta, de miután látták, hogy nem mennek sokra, békén hagytak.

Szóval vigyázat, mert a petneházi az Abbázia második főhadiszállása!

Ráadásul most már minden évben kapunk az Abbáziától figyelmeztető levelet, hogy ne dőljünk be csaló cégeknek. A levél végén ajánlják az általuk megbízható és az üdülési jogok másodlagos értékesítésével foglalkozó cégeket ügyfeleiknek, köztük pl. a Pro Holiday-t amely ellen, ha jól tudom a GVH eljárást folytatott nem régen.

Ezek után felmerül annak kérdése, hogy az Abbázia közreműködésének köszönhetően, felvethető e a felelőssége  ügyfeleinek megtévesztésében?

Előzmény: kivantsi49 (11906)
Ferencné Szász Creative Commons License 2016.07.09 0 0 11914

Tisztelt vill.mérn13!

Sajnos én kapcsolatba kerültem a Jorbel Travel Kft.-vel (Nagtykanizsa) és pórul is jártam. Azt tanácsolom hogy ne kezdjen velük, mert ugyanolyan csaló banda mint a többi, akik szintén azzal keresnek meg, hogy értékesítik az üdülési jogomat. Átvertek, nem adták vissza a befizetett megbízási díjat, pedig aztígérték. Az elején nem tájékoztatják rendesen az ügyfelet, csak a végén derül ki, hogy miként kellett volna kiszámolni a 120 munkanapot. Az én számításom nem egyezett az övékével, így nem kaptam vissza a pénzt. Ráadásul még szemtelenek is voltak, úgy beszéltek velem a telefonban, mintha én lennék a csaló.

Mindenkit óvok tőlük!!!

Üdv.: Gizella

Előzmény: vill.mérn13 (11799)
kivantsi49 Creative Commons License 2016.07.08 0 0 11913

Bocs, csak meg akartam erősíteni, amit írtál. Értelemszerűen intrudernek szólt.

Előzmény: ásítósmacska (11907)
kivantsi49 Creative Commons License 2016.07.08 0 0 11912

Kedves Ügyvédnő!
Természetesen attól még nem lesz önmagában érvénytelen egy szerződés, mert az azt megkötő cég egy hajléktalan nevére van bejegyezve. Csak éppen amire az eladó ráébred arra, hogy az Abbázia továbbra is rajta követeli a fenntartási díjat, addigra az a cég, amely eleve egy hajléktalan személy nevére van bejegyezve, mind az ő, mind a többi hozzá hasonlóan megtévesztett ügyfél pénzével rég eltűnt. Akkor pedig már lobogtathatja a szerződést akárhol, hiszen a szerződő partnere nem is létezik.
Vajon akkor lesz-e olyan bíróság, amely kimondja, hogy az ügyfél kétségkívül jóhiszeműen járt el és nem egy színlelt szerződést kötött egy (már) nem létező céggel?

Előzmény: KendeJúlia (11908)
intruder Creative Commons License 2016.07.08 0 0 11911

Üdv!

Megnéztem: gxhx ltd néven írták alá a szerződést.

Valami külföldi cég itthoni fióktelepe lehet.

Előzmény: Abu F (11903)
Cenerentola Creative Commons License 2016.07.08 0 0 11910

Nagyon tanulságos írás! Érdemes megszívlelni a benne foglaltakat, különösen azoknak a naivaknak, akik szent tehenekként tisztelik az ügyvédeket. Én a magyar szólások mély igazságában hiszek:

„Ki egy prókátort ismer, ismeri mindet.”

„Pörös tehén tőgyét a prókátor feji.”

„Prókátor szája arany kulccsal nyílik.”

„Prókátor, seggén ülő tolvaj.”

„Prókátorra pöröd, új orvosra élted ne bízd egészen.”

Előzmény: kivantsi49 (11905)
KendeJúlia Creative Commons License 2016.07.08 0 0 11909

Tisztelt Kristálybogyó!

Kérem, hívjon telefonon.

Üdvözlettel:

dr. Kende Júlia

ügyvéd

Előzmény: Kristalybogyo (11904)
KendeJúlia Creative Commons License 2016.07.08 0 0 11908

Kedves kivantsi49!

Nem ismerek olyan jogszabályt, amely az ügyvezető lakcíme szerint ítélné meg egy szerződés érvényességét/érvénytelenségét (ezt egyébként Ön sem gondolhatja komolyan)

Miután pedig ez nem jogi kérdés (az ügyvezető lakcíme), én ilyen mélységben nem nyomoztam a cég után, KIEMELVE, hogy a nyertes kúriai ítéletek egy része pl. Seychelles szigeteken bejegyzett céghez kötődnek, de a bíróságot értelemszerűen ez nem befolyásolhatta.

Üdvözlettel:

dr. Kende Júlia

ügyvéd

ásítósmacska Creative Commons License 2016.07.08 0 0 11907

ezt most miért nekem írod...??

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!