Keresés

Részletes keresés

Xooo Creative Commons License 2011.04.06 0 0 14534

Tökéletesen működik, köszönöm szépen a segítséget.

Előzmény: Delila_1 (14533)
Delila_1 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 14533

Elküldtem.

Előzmény: Xooo (14531)
Delila_1 Creative Commons License 2011.04.05 0 0 14532

Délután megcsinálom, ha addig nem kapsz választ.

Előzmény: Xooo (14531)
Xooo Creative Commons License 2011.04.04 0 0 14531

Sajnos még mindig lenne kérdésem :( Ez a nyomtatási terület kijelölés nagyon klasszul működik, már csak egy baj van. Ha pl beírok 9-et akkor két sor címkét jelöl ki, mert nyilván 1-el több mint a 8, ezért egy sorba már nem fér bele. Vajon lehet úgy módosítani a makrót ( belenéztem, saját kútfőből nem jöttem rá :D ) hogy pontos címke darabszámot jelöljön ki, vagy mostmár menjek a francba. :D A makróban láttam hogy minden cellát 3-al szoroz, ezért elvileg cellákat kellene kijelölnie 3-asával nem pedig sorokat, de lehet hogy rosszul értelmezem.

Köszi a türelmet :)

Előzmény: Delila_1 (14530)
Delila_1 Creative Commons License 2011.04.04 0 0 14530

Szívesen.

Nézz körül itt a fórumon, találsz majd sok korrekt, segítőkész embert.

Előzmény: Xooo (14529)
Xooo Creative Commons License 2011.04.04 0 0 14529

Nagyon szépen köszönöm a segítséget. :) Ritka hogy ilyen korrekt és segítőkész legyen valaki, köszönöm mégegyszer :)

Előzmény: Delila_1 (14528)
Delila_1 Creative Commons License 2011.04.04 0 0 14528

Elküldtem a módosított fájlt az itt található címedre.

A 3 lapra tettem 3 gombot, amik végrehajtják a makrót. Mindegyik a saját címkéi közül annyit tesz a nyomtatási képbe, ahány a BIZTn lap E4 cellájában található.

A nyomtatást nem írtam bele, a nyomtatási ikonra kattintással nyomtathatod. Azért hagytam ki, mert most sárga hátterűek lesznek a címkék, azon biztosan akarsz majd változtatni a

Range("A1:H" & usor).Interior.ColorIndex = 6 sorban a 6 átírásával.

Előzmény: Xooo (14527)
Xooo Creative Commons License 2011.04.04 0 0 14527

A probléma az, hogy 3db munkafüzet van, amihez 3db címkeoldal tartozik. A " komplett darab " az a szám, ami alapján a megfelelő mennyiségű címkét kellene kijelölni. Ne haragudjatok az amatőrködés miatt de ezidáig nem nagyon foglalkoztam ilyesmivel.

Előzmény: Xooo (14526)
Xooo Creative Commons License 2011.04.04 0 0 14526

Töredelmesen bevallom nem vagyok nagy excel zsonglőr, nem sokat dolgoztam vele. Ha meg tudnád nézni a file-t amit küldtem nagyon megköszönném :)

Előzmény: Delila_1 (14525)
Delila_1 Creative Commons License 2011.04.04 0 0 14525

Ha a címkék a Munka2 lapon több oszlopban vannak, akkor az usor változót az oszlopok számával osztani kell, és szorozni 3-mal. Az előbb ez a szorzás lemaradt.

Előzmény: Delila10 (14523)
Xooo Creative Commons License 2011.04.04 0 0 14524

Szia !

Köszönöm a segítséget, feltöltöttem az excel file-omat megauploadra, így jobban átlátható. Természetesen a vonalkód a megfelelő betűtípus nélkül nem fog megjelenni, de az nem is lényeges.

http://www.megaupload.com/?d=3S37KDNU

Előzmény: Delila10 (14523)
Delila10 Creative Commons License 2011.04.04 0 0 14523

A Munka1 lap A1 cellájába írtam a darabszámot (120-at).

A Munka2 lapon vannak a nyomtatandó címkék, a példában mind az A oszlopban.

Sub Nyomt_ter()
    Dim usor As Integer

Sheets("Munka2").Select
    Cells.Interior.ColorIndex = xlAutomatic  ' az előző terület színének visszaállítása
    usor = Sheets("Munka1").Cells(1).Value
    ActiveSheet.PageSetup.PrintArea = "$A$1:$A" & usor
    Range("A1:A" & usor).Interior.ColorIndex = 6
End Sub

A makró a Munka!A1 cellájában található számnak megfelelő sort jelöl ki nyomtatásra, és a hátterüket sárgára festi. Szerintem a színezés elé kellene tenni a nyomtatási parancsot, hacsak nem színes címkéket akarsz nyomtatni.

Ha a címkék a Munka2 lapon több oszlopban vannak, akkor az usor változót az oszlopok számával osztani kell, és természetesen a PrintArea is ennek megfelelően módosul.

Előzmény: Xooo (14522)
Xooo Creative Commons License 2011.04.04 0 0 14522

Illetve még azon gondolkodtam, hogy ha 2 lapot csinálok a címkékből 2x80=160 és az első lapra 120-at írok akkor 40 db-ot el lehet rejteni a címkékből automatikusan a 120-as szám alapján.... lehet hogy hülyeség csak eszembe jutott. :) Vagy fordítva... elrejtem a címkéket pl 3x80-at és csak annyi x3 jelenik meg amilyen számot beírok az első táblázatba.

Xooo Creative Commons License 2011.04.04 0 0 14521

Sziasztok ! Egy olyan problémával illetve kérdéssel fordulok hozzátok, amihez hirtelen ötletem sincs hogyan fogjak hozzá. Adott egy táblázat ( egy termékkísérő lap ) amin van egy x szám egy cellában, pl 120. Egy másik fülön van egy vonalkódos címkéket tartalmazó táblázat, ( A4-es fektetett oldal, 80 db címkével ). Egy ilyen kis címke 3db sorból, cellából áll. Egy cikkszám, egy vonalkód, egy megnevezés amit az előző táblázatból generál az excel. ( a vonalkódot makróval ). A kérdésem, megvalósítható-e az, hogy ha az első lapra a termékek számához pl 120-at beírok, annyi termékcímkét jelöljön ki / nyomtasson ki / színezzen be a másik fülön található táblázatból? ( 1 db címke 3 cella ahogy említettem, szóval annyiszor 3db pl 120 x 3 db cellát kellene hogy kijelöljön ) pfffff :)

Köszönöm a segítségeteket előre is !

Delila10 Creative Commons License 2011.04.02 0 0 14520

Szívesen. :)

Előzmény: bejgleee (14519)
bejgleee Creative Commons License 2011.04.01 0 0 14519

Köszi! :-)

Előzmény: Delila10 (14518)
Delila10 Creative Commons License 2011.04.01 0 0 14518

Az A és C tartományban a cellaformázás Védelem fülén vedd ki a pipát 'Zárolt' elől, a B oszlopnál ugyanitt jelöld be a 'Rejtett' négyzetet. Az utóbbi opció eredménye, hogy a lap zárolásakor nem látszik a szerkesztőlécen semmi a cellák kijelölésekor.

A B oszlopba ezt írtam: =HA(A1;"Írjon megjegyzést a C" & SOR() & " cellába";""). Tehát a megjegyzést nem a B, hanem a C oszlopba írják be.

Az A oszlopot tedd rejtetté, és védd le a lapodat (Eszközök - Védelem - Lapvédelem). A védelemnél vedd ki a pipát a 'Zárolt cellák kijelölése' elől.

Lapfülön jobb klikk, Kód megjelenítése. A jobb oldalon kapott üres lapra másold be:

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
    If Target.Column = 3 Then
        If Target > "" Then
            Cells(Target.Row, 1) = "HAMIS"
        Else
            Cells(Target.Row, 1) = "IGAZ"
        End If
    End If
End Sub

Ezután a C-be írt megjegyzés hatására a rejtett  A oszlop azonos sora HAMIS értéket kap, a B-ből a képletnek megfelelően eltűnik a felszólító szöveg. Ha egy megjegyzést törölnek, az A oszlop azonos sorú cellája IGAZ lesz, B-ben előjön a felszólítás.

Előzmény: bejgleee (14516)
wawabagus Creative Commons License 2011.04.01 0 0 14517

Szia!

Azt hiszem így már értem :-).

Én nem tudok olyan függvényról, ami távoli üres cellákat tudna megtölteni.

Szerintem ezt csak makróval lehet megoldani...

Hogy hogy azon még gondolkodnom kell...

De talán a többieknek lesz más ötlete...

Y

Előzmény: bejgleee (14516)
bejgleee Creative Commons License 2011.04.01 0 0 14516

Szia!

Konkrétan arról van szó, hogy a B lenne a megjegyzések oszlopa. Ide írhat be a helhasználó.

Viszont, ha az A oszlop celláiban IGAZ van (ez egy logikai eredmény, egyébb cellákból), akkor a B oszlop megfelelő cellájába kötelező írnia indolkálst.

Ezért arra gondoltam, hogy ha az A-ban IGAZ szerepel, akkor automatikusan beírok egy felszólító szöveget a B-be, hogy "Legyen szíves indokolja...".

Ha hamis szerepel, akkor üres sztringet. De ettől függetlenül még írhat bele.

És azt szeretném, hogyha rááll a B cellájára, akkor ne képletet lásson benne pl ilyet: HA(A1 = IGAZ; "Indokolja meg..."; "").

Ezért lebbe jó megoldani azt, hogy mondjuk az A cellájából tudnám módosítani a B tartalmát.

Remélem világosan sikerült leírnom :-)

Előzmény: wawabagus (14514)
wawabagus Creative Commons License 2011.04.01 0 0 14515

Szia!

Nagyon köszönöm a tippet!

Előzmény: Törölt nick (14511)
wawabagus Creative Commons License 2011.04.01 0 0 14514

Szia!

Én azt hiszem nem teljesen értem

Az A oszlopban értékek vannak és annyk függvényében, hogy IGAZ vagy HAMIS változik a B oszlop tartalma.

A-t szeretnéd elrejteni, de B-n meg változtathat a felhasználó?????

Normáls esetben egy If-es függvénnyel, ami a B oszlopban utalgatna az A cella tartalmára megoldhatnád...

Ha B értéke A-tól függ, akkor mit változtathat meg a felhasználó?

Előzmény: bejgleee (14513)
bejgleee Creative Commons License 2011.04.01 0 0 14513

Sziasztok!

Hogyan tudok egy cellának értéket adni úgy, hogy nem az adott cellában van a képlet?

Mondjuk van egy A1 cellám, és az A-ban lévő értéktől függően állítom be a B1 cellát.

A                B

IGAZ         Szöveg1

IGAZ         Szöveg1

HAMIS      Szöveg2

IGAZ         Szöveg1

Szóval, ha az A2 IGAZ, akkor a B2 értéke legyen Szöveg1.

Azért kellene, mert az A oszlopot el szeretném rejteni, viszont a B-t a felhasználónak módosítania kellene.

Képletet viszont nem szeretném hogy lásson.

Üdv,

Zoli

Törölt nick Creative Commons License 2011.03.31 0 0 14512

első megkreált sheet után már nem az eredeti Name sheeten akar lépkedni, hanem az újon.

Persze, mert az újonnan beszúrt munkalap lesz az aktív - márpedig te nem mondtad meg neki, hogy melyik munkalapról vegye a neveket - így venné az aktívról

Előzmény: wawabagus (14508)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.31 0 0 14511

ilyesmi:

Sub Makró1()
Dim WSN As String, T As Object
WSN = ActiveSheet.Name
Set T = Sheets(WSN).Range("A1").CurrentRegion
For Each CELLA In T
Sheets.Add
ActiveSheet.Name = CELLA
Next
End Sub

Előzmény: Törölt nick (14510)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.31 0 0 14510

pl.:

For Each CELLA In Range("A1").CurrentRegion
'itt létrehozol/nevet adsz
Next

Előzmény: wawabagus (14509)
wawabagus Creative Commons License 2011.03.31 0 0 14509

Hehehe...

Eszembe jutott egy ilyen megoldás, de tuti lehetne elegánsabban is.

Így már működik, de azért tudtok szebbet súgni?

Sub sheetcreation()

Sheets("Names").Range("A1").Select

Do While ActiveCell.Value <> Empty
    Worksheets.Add.Name = ActiveCell.Value
    Sheets("Names").Select
    ActiveCell.Offset(1, 0).Select
Loop

End Sub

wawabagus Creative Commons License 2011.03.31 0 0 14508

Sziasztok!

Tudtok segíteni?

Mi a baj szerintetek ezzel a makróval?

A Name sheeten egymás alatt x név szerepel. A makrónak le kéne gyártania annyi új sheetet ahány szót talál egymás alatt és elnevezni őket.

Ebben a formában leáll, mert az első megkreált sheet után már nem az eredeti Name sheeten akar lépkedni, hanem az újon.

Ez az, amit totál nem szoktam érteni a VBA-ban, hogy miről aktiválódik valami mitől nem...totál nem látom át.

Köszi a segítséget!!

------------

Sub sheetcreation()

Worksheets.Add.Name = ActiveCell.Value
Loop

End Sub

---------

Próbálkoztam ezzel is, de ez sem megy:

---------

Sub sheetcreation()

Worksheets.Add. (After:=Worksheets(Worksheets.Count)).Name = ActiveCell.Value
Loop

End Sub

Sznida Creative Commons License 2011.03.31 0 0 14507

Nagyon tuti!!!! :) :)

Köszönöm szépen!

Üdv: Sznido

Előzmény: Törölt nick (14506)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.31 0 0 14506

elküldtem

Előzmény: Sznida (14502)
Törölt nick Creative Commons License 2011.03.31 0 0 14505

Tegyél elé apsztrófot.

Előzmény: nikonbarat (14504)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!