Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Csak puffogtam egy kicsit, gondolvan arra, hogy mindennek a zsidok az okai..:)
Az emlitett egyetemnek nem csak az orvosi tanszeke a jo, de a gazdasagi is vilaghiru. Ebbol kifolyolag en elhiszem amit onnan irnak, meg akkor is ha egy jobban tajekozott olvasonk ezt maskeppen latja.:))
Véleményem az hogy akkor mikor az energiahordozók ára a rekordokat döntögeti, és jó esély bvan minimum az árak stabilizálódására, de akár a további jelentős növekedésére is, szóval akkor Irán gazdasági nehézségéről írni nem éppen aktuális. Már csak azért is mert a stratégiai szövetségese, akinek mint a levegőre, úgy szüksége van gazdasága életben tartásáhpo ezen energiahordozókra , ott ákk mögötte. ( Kína )
Ráadásúl olyan készletekkel rendelkeznek, hogy a nagy " feket ló " India felé is építeneke ( tettek ) egy fölgáz csővezetéket is amivel kvázi Indiát akarják maguk mellé állítani.
A gazdasági válság már csak azért sem várható mert a diktatúrákban az emberek életszinvonala egy egy rendelettel, parancsal gyorsan és átfogóan csökkenthető. Így akár egyetlen dollár nélkül is tudnak egyik napról a másikra eszméletlen bevételekre szert tenni.
Itt meg egy masik cikk. Hogy most melyiknek van igaza...? :))
Irán-Kína: 16 milliárdos gázüzlet
Kína Iránnal közösen készül kiaknázni egy a Perzsa-(Arab-)öbölben levő földgázlelőhelyet, egy 16 milliárd dolláros ügylet keretében. Az iráni olajipari minisztérium megerősítése szerint a kitermelt gázt egyenlő mértékben osztják el a felek. A megállapodás szerint Kína nyolc éven belül feltárja a gázlelőhelyet. Az ügyletet a kínai CNOOC olajtársaság is megerősítette. Ennek értelmében az iráni állami gázcég, a Nigec cseppfolyósított földgázzal látja el majd a kínai PetroChina céget. Ágazati elemzők szerint Irán az ügylettel azt akarja kinyilvánítani, hogy a fenyegető ENSZ-szankciók ellenére, továbbra is vannak nemzetközi cégek, amelyek üzletelnek vele. ------------------------------------------------------- http://index.hu/gazdasag/ghirek/?main&293523
Ezekrol az alakokrol egyebkent a szalonkommunistak (kak Lenyin szkazal: a hasznos idiotak) jutnak eszembe.
Fingjuk nincs a dolgok valo menetéről, a "valo vilagrol" de a laptop kepernyojevel szemben rendkivul okosak tudnak lenni, es ebben nagyon egyet is tudnak erteni!
Aztan az elsok lennenek, akik bekledoglenek a sajat elmeletukbe - mar ha egyszer veletlenul elofordulna, hogy ki kell probalniuk az okossagukat.
Mint a muksok, akik megkaptak a Nobel-dijat a remek gazdasagpolitikai elmeletukert - ami aztan nehany ev mulva romba dontotte par keletazsiai kistigris gazdasagat...
Ezzel nem tudok teljesen egyetérteni, mivelis annak az akolnak kifejezetten jó orvosi kara van, ahonnan - jópár valóban jó oktató keze alól - jópár valóban jó orvos került már ki.
Ez a cikk azért meglehetősen optimista amerikai nezeteket tükröz! Az irani gazdasagi valsag következmenyeinek elemzeseben kisse elnagyolt. A "önmegoldodo problema" eleg utopisztikus, de jol hangzik. De legyen igy!
Egy kis katonai politika, globalis problemak teren. Ime egy cikk ami ramutat nehany problemara..
WASHINGTON (AP) -- Iran is suffering a staggering decline in revenue from its oil exports, and if the trend continues income could disappear by 2015, a National Academy of Sciences analysis found.
Iran's economic woes could make the country unstable and vulnerable, with its oil industry crippled, Roger Stern, an economic geographer at Johns Hopkins University, wrote in the report published Monday.
Iran earns about $50 billion a year in oil exports.
The decline is estimated at 10 to 12 percent annually.
In less than five years exports could be halved, Stern predicted.
For two decades, the United States has deployed military forces in the region in a strategy to pre-empt emergence of a regional superpower.
Iraq was prevented from growing into a major power in the area in the 1991 Persian Gulf War.
But a hostile Iran remains a target of U.S. threats.
The U.S. military exercises have not stopped Iran's drive.
But the report hostility to foreign investment wishing to develop new oil resources could destabilize Iran, Stern said.
Stern's analysis, which appears in this week's edition of the Proceedings of the National Academy of Sciences, supports U.S. and European suspicions that Iran is trying to develop nuclear weapons in violation of international understandings.
But, Stern says, there could be merit to Iran's assertion that it needs nuclear power for civilian purposes "as badly as it claims."
He said oil production is declining and both gas and oil are being sold domestically at highly subsidized rates.
At the same time, Iran is neglecting to reinvest in its oil production.
"With an explosive demand at home and poor management, the appeal of nuclear power, financed by Russia, could fill a real need for production of more electricity."
Iran produces about 3.7 million barrels a day, about 300,000 barrels below the quota set for Iran by the oil cartel, the Organization of Petroleum Exporting Countries.
The shortfall represents a loss of about $5.5 billion a year, Stern said.
In 2004, Iran's oil profits were 65 percent of the government's revenues.
"If we look at that shortfall, and failure to rectify leaks in their refineries, that adds up to a loss of about $10 billion to $11 billion a year," he said. "That is a picture of an industry in collapse."
If the United States can "hold its breath" for a few years it may find Iran a much more conciliatory country, he said.
And that, Stern said, is good reason to belay any instinct to take on Iran militarily.
"What they are doing to themselves is much worse than anything we could do," he said.
"The one thing that would unite the country right now is to bomb them," Stern said. "Here is one problem that might solve itself.
Békés és boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek! A katonáknak kívánom, hogy jövőre még kevesebb "éles" feladatuk legyen! Ez azt jelentené olvasatomban, hogy békésebb és biztonságosabb lett a világunk. Ha minden igaz, akkor ez lenne a végcél!?
Ha valaki katonás, I. világháborús, karácsonyos filmre vágyik, annak ajánlom az Urániában (csak ott) a Boldog Karácsony c.-ű filmet. Szép film, sok mindent megmutat a korra még elvétve jellemző lovagiasságról.
SSGT. Az nagyjabol 7 ev szolgalati ido bekeidoben..
Haboruban a tehetseges emberek hamar haladnak elore, mert ebbol keves van.
Az eloleptetessel jaro teszt egy irasbeli es egy szobeli reszbol all. Egy bizottsag elott kell felelned.
Nos ez olyan mint a vagohid. Beleturkalnak a multadba meg minden.
Velem ezt ugy csinaltak mint egy barati beszelgetest..:) Valamiert szimaptikus vagyok sok embernek.
A titok abban az aprosagban rejtozik, hogy katonanak kell lenni a hadseregben.
Te legyel az elso aki felall ha mondjak, te legyel a legutolso aki leul ha mondjak.
Nincs zsebre baszott kezzel acsorgas, lefekves meg ilyenek.
He ezeket tudod alkalmazni, maris kilogsz a sorbol.:)
Na ezekbol az emberekbol lesznek az ormesterek, a csoport es szakasz parancsnokok..
Ha ezt meg megtoldod egy kis szakmai hozzaertessel is, pl jol tudsz loni, nem szarod ossze magad ha netan rad is lonek, higgadtan reagalsz a stressz helyzetekben, bartan harcolsz es a tarsaid erdekeit is folyton a szemed elott tartod, akkor a kituntetesi fa is szepen novekszik. Ami azt eredenyezi, hogy kuszol felfele. Ami azt eredmenyezi, hogy masik egysegektol a toborzok szemelyesen keresnek fel teged es nem neked kell kuncsorogni, hogy bevegyenek maguk koze.
4 eves szolgalati idovel ertem el az SSGT rendfokozatot, Sniper Team LDR beosztast meg rekord ido alatt.:))
Ala kellett irnom meg negy evet, mondjuk a masodik reszt sem terveztem a rendelkezesi allomanyban tolteni..:)
Vegezetul.
Senki nehogy azt gondolja, hogy en itt egyedi eset vagyok vagy ilyenek..:))
Az 82nd azert elit, mert itt elit katonak szolgalnak. Az egyik legjobban kituntetett egysege az Armynak ebben a hadosztalyban van, meglepo modon ebben az ezredben vagyok en is, ami szamomra rendkivul megtisztelo. Nem nehez batornak lenni amikor korulotted masok is azok.. Nem hosok vagyunk csak katonak akik csinaljak a dolgukat.
Ezt mindenkeppen el kellett mondanom, mert mar kezdtem attol tartani, hogy netan nagykepuseggel leszek megvadolva.
Na hat akkor megegyszer Boldog Karacsonyt az uraknak!
Koszi a jokivansagokat.
Nem kell aggodni ertem, nem megyek vissza az OIF be jovore.Kikepzesre megyek, elobb kb 30 nap, aztan majd meglatjuk, hogy hogyan szerepelek. Ha sikerul bucsut intek az 82nd nek is.
Nem tudom mióta vagy katona, hallottam a PTSD-röl is. Nekem bő 20 év után jött el az idő, amikor az előbb már általam említett gondolatok felmerültek bennem. Pedig mint őrnagy még szolgálhattam volna tovább, még igy egylábbal is ahogy vagyok...
Én nem tudtam sose az ellenségre úgy nézni mint céltáblákra... Nem vagyunk egyformák és ezen nem is veszünk össze...
Ezt ugy hivjak, hogy PTSD hosszabb neven Post-Traumatic Stress Disorder.
Eddig jol vagyok.
Az en technikam ez ellen a teljes szurkeseg.
Szamomra a celszemely nem tobb mint egy celpont. Meg alapkikepzesen (a HOR nel:)) ugy neztem a felbukkano celokat, hogy ezek akar emberek is lehetnenek.
A celpont a lovest megelozo pillanatig ember.
Mas nem is lehetne, hiszen tul kell jarnunk az eszen, hogy sikeres legyen az akcionk.
A loves leadasa elotti pillanatban mar csak egy jelolt celpont, azutan pedig nem tobb mint egy szamozott lap a naplomban. Bekerul a DoD archivumaba Top Secret jelzessel es nagyjabol itt is er veget a tortenet ezen resze.
Korabban en is atestem ezen amit irsz. Annak ellenere, hogy hatasos jotanacsokat is kaptam ennek az elkerulesere.
Voltak nekem is almatlan ejszakaim..viszont ezek, esetleg azonos idoben tortentek mint veled, 91 ben. Szal azota elmult 15 ev, nehany jo es rossz pillanat a vilag szelesebb bugyraban. Megtanultam a sajat leckem. Tobbet er nekem egy jo csajrol almodni, szep helyekrol, faszaganyos kajakrol mint szetpukkant feju arabokrol.
Igy nem is teszem.
A megoldas:
Az ellenseged ne kezeld szemelyesen. Ne haragudj ra, ne gyulold es ne is szeresd.
Celpont legyen, csakugy mint az a zold szinu sziluett amire a loteren losz. Szemelytelen es embertelen.
Sokszor feküdtem úgy mint lövész, az általad említett szituációban, nekem az adrenalinom is az egekbe szökött minden alkalommal. E mellett azt mondták higgadtan cselekedtem, de a halántékomon minden lövés előtt éreztem a vér lüktetését. Nekem nem volt egyszerű művelet egy - egy élet kioltása, még ha ellenség akkor sem... Gondolj rám 5-10 év múlva majd, ha ott állsz a harctéren és azon gondolkozol, hogy a halott elenségnek is volt. - caládja, gyereke, testvére, és őt sem a gólya hozta stb... én már átéltem...
A politikusok keverik a szart, jaratjak a pofajukat, es ettol emberek halnak meg.
Az a kar, hogy a politikusokat senki sem eggyeli ki...
Talan egy kicsit megfontoltabban csinalnak a dolgukat.
Amit a vallasrol irsz, valoban igaz.
Ahogy az is, hogy ha az emberek a hituk szerint elnenek (azaz nem csavarnak ki a hituk tanait, hogy megmagyarazzak, miert nem a hituk szerint elnek), akkor Te nem lennel ott, es nem loned le.
Azaz igaz lenne az allitas, hogy Allah, Jóisten, angyalok, whatever, megmentette a szaros segguket.
Na, mivel ez ugye nem igy van, hat Te csak vigyazz a sajat seggedre!!!
Egesz nap azon gondolkodtam, hogy mit irjak. Rengetyeg gondolat jutott az eszembe, irtam is parat beloluk, aztan kitoroltem oket. Nehez ugy irni, hogy ne borzoljak fel idegeket, tartsam magam a titoktartasi kotelezettseghez, etc.
Arra gondoltam, hogy inkabb szoba hozom azt, hogy milyennek latszik a haboru a sniper scope on keresztul.
Benningben a kikepzes alatt folyamatosan kerestem a misztikum okat. Azt a misztikumot ami a szakmamat ovezi. Nem nagyon talaltam meg akkor.
Aztan az OIF ben rajottem, hogy miert ragad a takaro alatt a fing.
Jovunk, megyunk es csak egy nagyon vekony reteg tudja, hogy valojaban mit is csinalunk.
Nincsenek barataink, hovatovabb mindenki utal minket. Kuloncnek tartanak, paprika jancsiknak. Csakugy mint az SOF katonait..:)
Termeszetesen tevednek, de minket ez nagyjabol hidegen hagy. Mi ugy nezunk rajuk, hogy nekik fogalmuk sincsen, hogy mi a loszar folyik Iraqban.
Ok csak a kodobalo, idetlenkedo gyerekeket latjak, az ut szelen acsorgokat, az IED ek okozta pusztitast, a rajtautesben rekedt riadt szemu arabokat.
Egy nagyteljesitmenyu optikan keresztul a vilag maskeppen nez ki.
Alapveto jellegzetessege, hogy jelentosen leszukul. Ebben a szuk keresztmetszetben tortenik minden. Ebben az 50 es gyuruben dol el az, hogy ki el es ki hal.
Egy aprocska mozdulat a mutato ujjon azt eredmenyezi, hogy valakinek az elete veget ert.
Egy gyalogos katona szamara a haboru szemelytelen. Felbukkan valaki aki veszelyt jelent amire a katona reagal.
Egy sniper nem a veszelyre reagal, hanem arra amit jonak lat.
Mi egyutt elunk a celpontjainkal. Akar egy heten at is figyelunk egy HVT t.
Ezalatt megismerjuk. Tudjuk, hogy mit eszik es mit iszik. Tudjuk, hogy mikor van jo napja es mikor nincs. Azt is tudjuk, hogy mikor kefeli meg a nojet vagy a nojeit, netan a hapsijat, esetleg mikor rejszol es hanyszor.
Aztan ha minden csillag az egen egyutt all, vegre hajtjuk rajta a fel nem olvasott halalos iteletet.
Nem sajnaljuk, nem is orulunk. Beirjuk a naploba a datumot, a loves pontos helyet a testen, aztan vagy folyatatjuk a munkat vagy haza megyunk. O, netan athurcolkodunk egy masik pontra es ott ujra kezdunk mindent.
Nem beszelgetunk, ha valamire kivancsi vagy, odatolsz egy darab uzenetet a tarsadnak, aztan par perc mulva kapsz ra egy valaszt.
Azok, akikert mi megyunk, tudjak, hogy egy nap jonni fogunk. Keszulnek ra, probaljak elkerulni a vegzetuket. A mi feladatunk az, hogy ne legyenek sikeresek ebben.
A munkankat a vilagon a legkifinomultabb csucstechnologia segiti. Eleg egy apro hiba es a 175g es tavirat mar utban is van.
Valaki kerdezte egyszer tolem, hogy milyen erzes elet es halal uranak lenni?
Addig en ezen nem gondolkodtam el sohasem. Most azt valaszolnam ra, hogy semmilyen.
Nem vagyok elet es halal ura. Csupan egy katona vagyok, aki parancsokat teljesit.
Ha ugy itelem meg, hogy a lovesre ez a pillanat a legalkalmasabb, vegre hajtom azt akkor is ha a celpontom netan eppen eszik. nem hagyom, hogy befejezze az utolso cigit, vagy lepakolja a platorol a cuccait.
Na jo, egyszer elofordult, hogy megvartuk amig a csoka as egy baszott nagy godrot.
Megvartuk amig jol leizzadt, aztan haza kuldtuk. Megcsinalta mar korabban is azt az asast, ennyivel tartoztunk neki.
Masik nagyon jo szemlelto pelda.
A HVT vel volt egy masik szemely is, aki nem volt rajta a celpont listankon. A cselekmeny amiben reszt vettek indolkolta volna mind a ket celpont kiloveset, de ket tenyezo miatt ugy dontottem, hogy csak a HVTvel vegzunk.
Az egyik tenyezo:
Miutan a loveszem kilotte a HVT t. A vele levo szemely latva, hogy a kollegajanak szemlatomast eros fejfajasa tamadt, elobb futasnak eredt, aztan rajott, hogy nincs hova mennie. Megallt majd vissza fordult es felemelte a levegobe a jobb kezet.
Mutatott nekunk egy "Fuck you" t. Nyomott hozza egy szeles mosolyt is...:)
Elengedtuk. Allt ott egy darabig, varta, hogy a haverja utan kuldjuk, aztan mivel nem jott a loves, megfordult es elszaladt.
A masodik tenyezo:
Meggyozodesem, hogy barmilyen romlott emberi fajzat bele botolhat valamibe, ami elindithatja a valtozas utjan. Akkor ugy ereztem, hogy ez a fiatal srac ugy szembesult a halallal, hogy batran nezett vele farkas szemet.
A mai napig tudja, hogy csak azert mehetett el, mert mi megkimeltuk.
Nem volt ott sem Allah sem Mohamed, sem harcimenen vagtazo angyalok. Csak mi paran.
Ezt most nehéz lesz elmagyarázni neked, de hidd el - van rá ok (és meglehetősen velős). A topiklakók tudják a hátértörténetét, ezért csak fogadd el azt a magyarázatot, hogy nem holmi alantas szándékot takar.