Most vettem egy Hausert, finom gép, mentem is vele hirtelenjében Siófokról Fertődre, de lassúnak találom. Voltam boltokban, cserélnék fogaskereket, de lebeszéltek, ez egy monty, és kész. Most, így utólag érdeklődöm, mit kellett volna vennem?
A rendőrökről, csak annyit, hogy mindig a gyengébbel kezdik, de nem egy nagy beruházás meg súly a hátsó villogó és elől a bepattintós lámpa. A bringázásról annyit, hogy szentendre felé hévvel érdemes kimenni, mert a bicóút egy tragédia, onnan tovább lehet már válogatni. Gödöllőre szintén hév, a börzsönybe pedig Vácig vagy Kismarosig vonattal.Szokott-e valaki teljesítménytúrázni, vagy hosszabb túrákra menni?
Nem rosszak ezek a hanyattszörnyetegek, de az én jó öreg 4 sebességes szovjet bicajomat nem múlják felül. Az ugyanis olyan rohadt nehéz, hogy nem ugrik meg semmin, ugratós fekvőrendőrökre is rá lehet 40-nel hajtani vele nyugodtan. Terep vagy aszfalt, mindegy neki. A féke meg egyszerűen felülmúlhatatlan, kellemesen puha, de jól meg lehet fogni vele a dögöt. Tíz éves kora ellenére az utóbbi pár ezer km-en egy csavart sem kellett meghúzni rajta (igaz, nem is lehet, mert átszakadna a menet). A váltója ugyan elég szar, de a 4 fokozat jól el van találva. Azt hiszem, nem cserélném el semmire (pedig igencsak a magyar átlag felett keresek).
tenyleg mentek? En is, en is! Ize, mostanaban nem megbizhato a torzsasztalos felbukkanasom, de ha tenyleg mentek, dobjatok melt, legyetek oly deragak es keddveschekk!
vAN EGY megszállott kerékpárista ismerősöm. 45 körül jár. 160-akat simán leteker (másnak nem, nekem ez sok. Inkább futok 10 kilcsit). Ő Szentendrén lakik és szívesen túrázna, mert egyedül már unja. MTB-vel jár. Akit érdekel egy szívós és beszédes biciklistárs (anno mozdonyvezető volt a lelkem, most metrós logicista vagy mi a bánat), az emailjen nekem!
lemy@egon.gyaloglo.hu
Szerintem nem Bp-rol kell kiindulni, hanem Szentendrerol vagy Vacrol, Hev vagy vonat kozbeiktatasaval, onnan aztan vegtelen sok utvonal van Pilisben meg Borzsonyben.
garage:
Az en biciklimet "sajnos" betonra terveztek (ott viszont szuperul megy).
Azt hiszem, hogy megvan valahol az a Biciklivel Budapest korul konyv, bar mar vagy 2 eves kiadas... Na majd belenezek.
MEgkérhetlek, hogy küldd el a mail-emre. Lásd fent !!! HA van további információ, mennyiért melózik, MAG-gal, MIG-gel, vagy TIG-gel hegeszt írd már meg azt is, légyszi ...
Milyen bicajod van? Alkalmas terepre? Mert akkor hanyagold a beton + az faltot, menj a Pilisbe, millió + egy túraútvonal van, egy térkép 450 péz. De ajánlhatom a Budai hegyeket is, a Hűvösvölgy nagyonjó, a Háromashatárhegyi repcsülőtér felé. Kellenek pontos útvonalak?
En is kedvelem a rekumbenseket, de leginkabb a kerek nelkuli, nyugagy nevre hallgato fajtat. :) A rendorsegnek meg csak gratulalni tudok a tervezett intezkedeseikhez. A bringasokat nyilvan konnyebb basztatni, mint pl. az Oktogonon a bringautra parkolo taxisokat.
Én Pilisbuzi vagyok !!!
Próbáld meg Pilisszentlászló felé, majd a túloldalon a Lepencei fürdőhőz legurulni. Vagy tudnám még a Pilisszentlászló felé vezető úton a hegycsúcsnál van egy pihenő rét. Itt lefordulsz jobbra és egészen a Visegrádi szerpentinig gurulhatsz. Tiszta erdő az egész. Onnan vagy bringával vagy hajóval vissza, vagy ha combos vagy akár hazáig. A nagy kör úgy 80 km, a kicsi 70 km Budapestig. Kell még tipp van egy csomó ...
zsombi:
Na igen... A szokasos dolog (es szoveg:)
Mennyivel egyszerubb egy biciklist megbuntetni, mint egy tolvajt elkapni ;-)
Amugy kivancsi lennek, hogy a balesetek hany %-at okozza a csengo v. lampa hianya... Szerintem elenyeszot, aki nappal jar biciklivel, annak miert kell lampa?
Amugy meg fek az meg johogy van, anelkul el se lehet indulni...
"Az összes baleset 3-4 százaléka írható a biciklisek számlájára."
Akkor ideje jól megregulázni őket. A maradék 96-97 százalék igazán nem számottevő.
Nem kellenek ide kerékpárutak. Egy-két bírság oszt majd elmegy a kedvük a kerekezéstől.