Keresés

Részletes keresés

Astrojan Creative Commons License 2014.07.28 0 0 1149

A teret nem sűrítheted be mert tér nincs. Besűrítheted a levest vagy a kajszilekvárt, de a teret nem, mert az matematikai fogalom. Besűrítheted a hidrogén atomokat vagy molekulákat bár a csillagközi térben ebből elég kevés van, de rakétával esélytelen a csillagok között utazni mert lassú.

 

A csillagközi utazásra egyedül a gravitáció alkalmas, a gravitációt ugyanis nagyon gyors részecskék okozzák amik elképzelhetetlen nagy erővel nyomják az anyagot. Ezt a sugárzást fókuszálva, magad elől eltérítve a hátad mögül érkező sugárzás azonnal akár 1 milló c sebességre gyorsítja a testedet úgy, hogy ezt észre sem veszed mert szabadesésnek felel meg.

 

Az energiaszolgáltatás egy pénzdarab méretű fémes anyag, a 115. elem.

 

 

mormota: azért nem tudsz tovább gyorsítani fotonnal egy fénysebességgel haladó űrhajót, mert a foton is csak fénysebességgel kullog utánad. Nem tudsz kilőni hátrafelé egy fotont, hogy impulzust közvetíts általa a hajódnak mert a foton nem tudja elhagyni a hajót, lévén a sebessége azonos veled.

 

A foton mindig fénysebességű, mert csak ennyit tud a DVAG sugárzásban. A foton sebessége csak akkor változik, ha a DVAG "áramlik", magyarul ha az egyik irányban több graviton halad mint vele szemben, ez történik a tömegek közelében és ezt a graviton gradienst éljük meg mi gravitációként.

 

 

snvc: nem zúzza szét, mert az elfókuszált gravitonok viszik magukkal, legalábbis a kisebbeket. Ezért is talán, a gravitációs reaktorokat wobbler-szerűen működtetik és nem ugranak egyszerre túl nagy távolságra, egy bolygóba vagy csillagba bizonyára nem lenne üdvös beleugrani.

Előzmény: togent (1145)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.28 -1 0 1148

Nem ez a fő gond, hanem az hogy a közel fénysebességgel haladó űrhajót egy kisebb meteorit is szétzúzza.

Előzmény: Diótörő (1147)
Diótörő Creative Commons License 2014.07.28 0 0 1147

Mekkora energiát szabadíthat fel, ha egy űrhajó fénysebesség felével atomokkal ütközik?

Most nem gombostű fejnyi darabkákra gondolok, hanem amit ez a szerkentyűnek be kellene szippantania.

Aztán valamilyen módon lelassítani és máris mehet a tartályba. Mert azért akkora sebességgel csak nem mehet egyenesen a motorba.

mmormota Creative Commons License 2014.07.27 0 0 1146

Ez egy kis logikai bukfenc a saját elveidhez képest is. Szerinted ugyebár a relelm hülyeség, a fénysebesség nem korlát. Akkor miért is nem lehetne fotonhajtóművel 2c-t elérni? Pl. a jelenlegi vegyi hajtóműves űrhajókkal sokkal nagyobb sebességet érnek el, mint a kiáramló gázsugár sebessége. 

Előzmény: Astrojan (1144)
togent Creative Commons License 2014.07.27 0 0 1145

Nem látom, hogy hogyan lehetne a fénysebességnél gyorsabban haladni.

A gravitáció nem alkalmas, valami térsűrítésről hallottam még, ami nem volt túl meggyőző.

Egy ilyen berendezés mindig nagyobb mint amit manipulálni képes, de ha sikerülne is a teret besűríteni az űrhajó előtt, akkor az űrhajó is éppen annyival "sűrűsödne" be, tehát semmivel nem menne gyorsabban.

Előzmény: Astrojan (1144)
Astrojan Creative Commons License 2014.07.27 0 0 1144

Egy fotonhajtómű legfeljebb fénysebességre gyorsíthatna egy járművet. Ezzel a sebességgel nem jutsz el sehova, így nem lehet utazni a csillagok, neadjisten a galaxisok között, de talán így: BL video.

Előzmény: togent (1141)
togent Creative Commons License 2014.07.27 0 0 1143

Ah... köszönöm! :-)

Úgy látszik rosszul keresgéltem, nem találtam utalást erre a megoldásra.

Előzmény: mmormota (1142)
mmormota Creative Commons License 2014.07.27 0 0 1142
Előzmény: togent (1141)
togent Creative Commons License 2014.07.27 0 0 1141

Sziasztok!

 

Jól tudom, hogy a csillagközi térben is található némi anyag, főleg hidrogén?

 

Ha az űrhajó egy tölcsérszerű részecskegyűlytőt tolna maga előtt, akkor egy kis térrészbe lehetne sűríteni a hidrogént (protonokat) és közben megfelelő körülményeket teremtve az egész fotonhajtóműként működhet, a fúzió során keletkező fotonokat hátrafelé irányítva gyorsíthatná a szerkezetet.

 

Lényegében egy kozmikus torlósugár hajtóművet képzeljetek el, ahol az energiát alapvetően a kiegyenesített TOKOMAK (LIKOMAK)-ban létrejövő fúziós folyamatokból nyerné, tehát nem kellene számottevő üzemanyagot magával cipelnie.

 

Lehetséges (elméletben) egy ilyen szerintetek?

Hazavágyó Creative Commons License 2014.07.15 0 0 1140

"Eleve: minek érdeklődne egy faj a világűr iránt, ha nem a hasznosítható erőforrások miatt? A puszta kíváncsiság miatt?"

 

Sugallt véleményeddel egyet nem értve írom a sajátom:

Amiatt érdeklődünk a világűr iránt, mert félelmetes.

Előzmény: Szelki Lata (1120)
Tuarego Creative Commons License 2014.07.15 0 0 1139

Én nem gondolnám, hogy az idegen civilizációkat csupán egyszerű nyersanyagok érdekelnék, mint pl. kőzetek, fémek.

A szerveződési (biológiai) információk is megbecsült értékek lehetnek számukra, különösen, ha az több milliárd éves evolúciós fejlődés terméke, úgy mint a Földön.

Mára mi is rájöttünk, hogy pl. a bálna az élőhelyén sokkal nagyobb értéket képvisel, mint néhány tonna hús és bálnazsír. Hogy mekkora az értékkülönbség, azt az mutatja, hogy rengeteg nyersanyagot, dolgot tudunk már szintetizálni, de sem egy bálnát, de még egy legegyszerűbb élő férget sem tudunk mesterségesen létrehozni. Az evolúció, viszont – az igaz, hogy hosszú idő alatt – képes volt erre.

Ennek nyilván az idegenek is tudatában vannak, s nem becsülik alá az itt felhalmozódott biológiai információkat.

 

Előzmény: Törölt nick (1138)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.15 -1 0 1138

Ha az idegen lények ide tudnak jönni, akkor bármelyik aszteroidán vagy kőzetbólygón megszerezhetik a nekik szükséges nyersanyagot. Lesz.rnak minket.

Előzmény: Astrojan (1137)
Astrojan Creative Commons License 2014.07.15 0 0 1137

A kifejlett, önmagát értelmesnek tartó méhlepényesek ugyanarra az ökológiai fülkére startoltak rá, pontosan 7 180 576 030-an. Ezek a nagyon értelmes méhlepényesek arra még nem jöttek rá, hogyan kellene egyensúlyban tartani ezt a pici bolygót, legalábbis a mi szempontunkból.

 

Ez az ökölológiai nyomás nem kifejezetten helyszűke, hiszen férnénk még százszorennyien is, de már tizedennyien is tönkretesszük, kiheréljük a Földet (sikerült például már 2000 atombombát felrobbantani rajta).

 

Ha nem lettek volna háborúk, kolera meg pestis akkor már ezer éve ránk szakadt volna ez a demográfiai túlburjánzás ami most feldúlja az életünket, elég csak a megőrülő időjárásra vagy a kimerülő nyersanyagkészleteinkre gondolni.

 

Nem tudni, hogy helyszűke van -e odakinnt, nem tudni mit akarnak nálunk, de abból a szempontból szerencséseknek mondhatjuk magunkat, hogy nem startoltak rá a fülkénkre, legalábbis az utóbbi néhány tízezer évben. (Nem azt mondom, hogy nem járnak ide, hanem hogy hagynak mászni. Még.)

Előzmény: Tuarego (1135)
Tuarego Creative Commons License 2014.07.15 0 0 1135

Gondolom az inkákat leigázó spanyol hódítók, is csak körülnézni mentek oda :-) Közbe eltüntettek egy komplett kultúrát :-)

 

Nem akarnám szépíteni a népirtásokat, és egyéb emberiség elleni bűntetteket, mert ezek megtörténtek. Ráadásul ezek tényleg valódi bűnnek számítanak, mert elkövetőik tudatában voltak tetteik szélesebb körű következményeinek, míg például egy macskának nincs tudomása arról, hogy egy madárfaj utolsó élő példányát kapta el éppen.

 

Másfelől viszont az Amerika meghódításával összefüggő történések jó példái az evolúció működésére is. Megjegyzem, hogy korábban is megtörtént Amerika – pontosabban Dél-Amerika – "meghódítása" évmilliókkal ezelőtt, bizonyos állatcsoport által. Volt ugyanis olyan földtörténeti korszak, mikor Dél-Amerika nem függött össze Észak-Amerikával, s kialakult rajta egy erszényes emlős fauna. Később, amikor létrejött a közép-merikai földhíd, ezen beözönlöttek a fejlettebb méhlepényes emlősök, s szabályszerűen kiirtották az erszényes fauna döntő részét (néhány erszényes faj maradt csupán). A helyzet ugyanis az volt, hogy a méhlepényesek ugyanazokra az ökológiai fülkékre startoltak rá, amiket az erszényesek elfoglaltak, így az összeütközés elkerülhetetlen volt.

Ehhez hasonló "ökológiai helyzetben" találták magukat az észak-amerikai indiánok, akiknek ökológiai "fülkéjére", vagyis életterére, földjeire pályáztak az amerikai fehér telepesek. Ez természetesen nem menti fel az emberirtás bűnei alól a telepeseket, de mutatja azt az ökológiai nyomást, ami az adott helyzetben keletkezett.

 

A galaktikus terjeszkedés körülményeit tekintve azonban nem ugyanez a helyzet. Nem látható annak semmi jele egyelőre, hogy a magasabb rendű szerveződések (civilizációk) helyszűkében lennének, s "hemzsegnének" a még elfoglalható bolygók körül. Éppen ennek az ellenkezője a jellemző, egyelőre nem is sikerült észrevenni kozmikus környezetünkben ilyen civilizációkat, viszont rengeteg exobolygót fedeztünk már fel csökevényes eszközeinkkel is. Tehát "helyszűkéről" nem beszélhetünk.

Továbbá arról sincsen információnk, hogy amennyiben léteznek magasabb rendű földönkívüli civilizációk, azoknak mik a fizikai szükségleteik, s egyáltalán ezek a szükségletek ütközésben állnak-e más civilizációkéval. Egyáltalán nem biztos, hogy nekik is ugyanolyan nyersanyagok, helyszínek fontosak, mint a mi civilizációnknak.

 A magam részéről inkább annak látom realitását, hogy amennyiben ezek a civilizációk egymás tudomására jutnak, akkor az információcsere, ill. a szövetkezés (én adok valamit, valamiért cserébe) áll leginkább érdekükben, s nem a harc és a leigázás, irtás durva formái.

 

Előzmény: Törölt nick (1125)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.15 -1 0 1128

Szerintem csak azért nem írtottuk eddig magunkat, mert 100 éve még lehetetlen volt, azután pedig a nukleáris erőegyensúly dominált. Az utóbbi 15-20 évben pedig a globalizálódó világ és a tőkefelhalmozás.

Előzmény: Biga Cubensis (1127)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.07.15 0 0 1127

szerintem tényszerűen megváltoztunk, sőt nem is mi változtunk meg, hanem az, hogy eddig a ki kezében volt a döntéshozatal (ha ezek alapján akarjuk megítélni az emberiséget, akkor szörnyű faj, de ez nem lenne igazságos, hiszen a bolygón mára már több mint 7 milliárd ember él)

az változott meg, hogy a hatalom egyre inkább átlátható lesz, még ha a mai divatos összeesküvés-elméletek az ellenkezőjét állítják.

a távolságok csökkenése, az információáramlás és hozzáférés az elmúlt időszakhoz képest kritikusan megnövekedett, ez tény.

az, hogy mire lesz elégséges, az inkább a kérdés. bármilyen rossznak tűnhet néha a helyzet, soha nem volt még olyan, hogy ekkora mennyiségű ember lát át dolgokat, és képes/hajlandó beleszólni a nagyobb döntésekbe (azzal, hogy támogat, tiltakozik, információt oszt meg, szavaz, stb.)

ha belegondolsz, az, hogy ma magáncégek folytatnak le sikeres űrprogramokat, építenek űrhajókat, bizony annak is köszönhető, hogy állami támogatások felett már jelentős tőke (anyagi és szellemi tőke egyaránt) megjelent ilyen előremutató dolgokban is.

én nem gondolom az egész emberiséget romlottnak/bukottnak, inkább úgy vélem, a hatalom eddig a történelmünkben jórészt az ego megszerzési és birtoklási vágyának eszköze volt, és sokszor olyanok kezébe került, akik főleg erre használták. a jelenlegi rendszer nem tökéletes és számos hibája van, de bolygószinten mégis egyre nagyobb esély van arra, hogy mondjuk egy jövőbeli lakott bolygót felfedező küldetést már inkább kíváncsi, érdeklődő emberek, mint hatalommániások vezessenek.

kérdezhetnéd, nem olvasok újságot, internetet a külpolitikai eseményekről. de olvasok, mégis úgy vélem, a jelenlegi káosz a világ több táján mégis szülhet végül valami újat, ha még most csak az erőszak látszik is. de ezzel már kicsit elkalandoztunk a témától.

Előzmény: Törölt nick (1125)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.07.15 0 0 1126

parancsolj, egy hevenyészett magyar kivonat:

 

(wiki)

 

A legstabilabb izotóp valószínűleg a 299-es lesz 184 neutronnal, egy olyan "csodás" zárthéjú konfiguráció, ami kivételes stabilitást biztosít. A technológia még nem ismert a szükséges számú neutron hozzáadásához.

illetve van itt egy magyar cikk az ununpentiumról:

http://h2so4.blog.hu/2013/09/11/ununpentium_a_masodik_megerosites_az_izotopszuleszeten

 

 

Az első előállított atomokat úgy hozták létre, hogy egy ritka kalciumizotópot lőttek egy ameríciumatomba. Ez az izotóp egytized másodpercig állt fent, aztán ununtriummá bomlott, ami egy másodperc létezés után tovább bomlott. 

 

Lazar állításai a témába vágva és az UUP kapcsán:

 

"A 115-ös elem, amit átmenetileg ununpentiumnak neveztek el, egy kisméretű gravitációs mezőt generál, amit nagymértékben fel lehet erősíteni, mert a mező az atomok külső héján is "túlnő" (?). Tisztázatlan, hogyan lehet ezt a mezőt elérni. De a végeredmény egy irányított, gravitációt torzító mező. Azt állították, hogy protonbombázás közben az UUP antianyagrészecskéket gerjeszt, melyek részt vesznek egy elképesztően hatékony energiatermelési folyamatban, ellátván a hajó összes rendszerét energiával. Úgy mondták, hogy az anyagból a fedélzeten lévő 2 kg elegendő hét éves üzemre, mielőtt ki kell cserélni."

 

Előzmény: Hazavágyó (1118)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.15 -1 1 1125

Gondolom az inkákat leigázó spanyol hódítók, is csak körülnézni mentek oda :-) Közbe eltünetettek egy komplett kultúrát :-) Ennyire megváltoztunk volna?

Előzmény: Tuarego (1123)
Biga Cubensis Creative Commons License 2014.07.15 0 0 1124

tökéletesen egyetértek.

kevés komolyabb témájú idegenes film készült, sajnos azokra kevés az igény.

ritka kivételek egyike a Kapcsolat/Contact, aminek témája ráadásul egybeesik a topik témájával.

Előzmény: Tuarego (1123)
Tuarego Creative Commons License 2014.07.15 0 0 1123

Ez így talán túlzó leegyszerűsítése az evolúciónak. Nem az a lényege, hogy "mindenki megesz minden elérhetőt", hanem a fennmaradásra, replikációra törekvés bármi áron. Ebbe persze az is benne van, hogy a "nagy hal megeszi a kis halat", de benne van a szövetkezés (szimbiózis), a megtűrés, a rejtőzködés (mimikri) és som egyéb viselkedési forma is.

Sőt, én azt mondanám, hogy a szövetkezés, ill. tágabb értelemben a beilleszkedés egy nagyobb ökológiai rendszerbe, ez sokkal inkább jellemzi a földi evolúció résztvevőit, mint a direkt pusztításra való törekvés.

Nekem meggyőződésem, hogy ha léteznek magas szervezettségű rendszerek (civilizációk) a Földön kívül, amik el tudnak jutni más rendszerekbe, akkor azokra sem a direkt pusztítás lesz a jellemző. Ez oktalanság is lenne, hiszen csak azért tennék meg az irdatlan távolságokat, hogy legázoljanak egy élettel teli bolygót, s így eggyel növeljék a lakatlan égitestek amúgy is hatalmas számát?

Inkább annak van szerintem nagyobb valószínűsége, hogy minimum megfigyeljék az idegen világokat, s később beépítsék a saját rendszerükbe.

Harcra a legritkább esetben kerülhet sor, például mikor a fejlettségi szintjük, eszközrendszerük, életmódjuk nagyjából megegyezik, vagyis mikor ugyanazt az ökológiai "fülkét" akarnák elfoglalni. Galaktikus szinten szerintem ennek elég kicsi az esélye, ezért elég hihetetlennek tartom azokat a nyilvánvalóan antropomorf megközelítéseket (leigázó, rejtélyesen bujkáló stb. idegenek), amikkel tele vannak a sci-fik, meg az ilyen témájú csetelő fórumok is...

 

Előzmény: Szelki Lata (1120)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.15 -1 1 1122

Azt is el tudom képzelni hogy 80 millió év múlva amikor az emberiség már sehol sem lesz egy új civilizáció fog kifejlődni pl a mai óriáskalmárok leszármazottaiból... Hülyeségnek hangzik ugye? Pedig nem az.

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.15 -1 1 1121

Sokmindenben igazat adok, de ne felejtsd el, hogy ahány hely annyiféle evolúció. Jól is néznénk ki ha minden életet adó bolygó ugyanilyen lenne mint a Föld :-) Szerintem az életnek végtelen variációi lehetnek, teljesen különbözők mint a miénk. Úgyhogy bőven akadhat olyan is amelyik egyáltalán nem hasonlít a Földi viszonyokra.

Előzmény: Szelki Lata (1120)
Szelki Lata Creative Commons License 2014.07.15 0 0 1120

Ha megnézzük a földi állatvilágban lévő agressziót

 

Mióta vannak az evolúciónak erkölcsi törvényei?

Az a faj, amelyik eljut a csillagogba, az ilyen lesz. Sőt, mindig, mindenhol, minden faj ilyen. Az evolúció törvényei szerint. Szerinted eljutott volna egyáltalán a kékmoszatokig valahol-valamikor az evolúció, ha nem egymást ették volna, már többszázmillió évvel a kékmoszatok előtt? Hát mit ettek volna? Fényt?

 

Jobb is ha nem megyünk innen sehova, mert azt a pusztítást amit a hódítók végeznének, megemlegetné a galaxis intelligensebb közössége...

 

A galaxis összes közössége ilyen. Az összes bioszféra ilyen. Még a növények is ilyenek. Ez a "minden szénatomnak egyenlő jogai vannak" liberális maszlag ez nem az evolúció sajátja. Ha ilyen lenne, semmi más nem lenne atomos szénen, és egyéb (atomos) elemeken kívül.

Eleve: minek érdeklődne egy faj a világűr iránt, ha nem a hasznosítható erőforrások miatt? A puszta kíváncsiság miatt?

 

Elképzelem magam előtt az a bambuszrügyet, aki "mindenki mindenkivel egyenlő" filozófia alapján 2 milliárd évig tűrte, hogy a pandák lerágják, de egyszer aztán ebből elege lett, felszállt a csillagokba, hogy máshol verjen gyökeret. Azt már meg sem kérdezem, hogy kitől kér engedélyt a gyökéreresztéshez, és kinek a testébe veri a gyökerét? Valamint kitől szívja el a tápanyagot?

Előzmény: Törölt nick (1119)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.14 -1 1 1119

Ha megnézzük a földi állatvilágban lévő agressziót, ahogy egymást falják fel az élőlények (sokszor még a saját kölykeiket is), meg a harcokat az élőhelyekért, nem csodálkozhatunk azon, hogy az ember is ugyanilyen agresszív faj. Jobb is ha nem megyünk innen sehova, mert azt a pusztítást amit a hódítók végeznének, megemlegetné a galaxis intelligensebb közössége...

Előzmény: Helem (1115)
Hazavágyó Creative Commons License 2014.07.14 0 0 1118

Remélem nem róják fel nekem, hogy szólok - ez egy magyar fórum kellene legyen.

Előzmény: Biga Cubensis (1112)
Helem Creative Commons License 2014.07.14 0 0 1117

"Szerintem a kiváncsiság marad."

 

Egerek ingerelhették magukat egy pedállal, ami elektromosan ingerelte agyukat. Onnantól kezdve még enni se akartak, inkább megdöglöttek csak nyomkodták a pedált.

 

Eredetileg a jutalmazó dopamin rendszer ingerlése csak a normál állati és emberi tevékenységekkel volt lehetséges. Erre voltunk kitalálva. Evés, ivás, szex stb. Maslow piramisát szolgáljuk.

 

Az alkoholisták, drogosok, mindenféle függők, játékfüggők pont ezt teszik. Eredendően evolúciósan idegen dolgokkal ingerlik élményszerző, jutalmazó, dopamin rendszerüket.

Tehát, tevékenységünk jutalma a jutalmazó dopamin rendszer ingerlése. Azt, hogy ezt ingezeljük régebben sokat kellet tenni, vadászni, keresni a sexpartnert stb. Mostanában minden gyorsabb lett. Mintegy rövidre záródot. Könnyű mindent elérni és ingezelni a dopamin rendszert. A drogok és hasonlók meg még jobban rövidrezárják a dolgot. A patkányhoz hasonló eset az embernél is.

 

Na mármost, ha az idegen civilizáció vagy az ember megérti rendesen elméje működését akkor könnyen ebbe a csapdába eshet és olyan hatékonyan ingerli jutalmazó rendszerét, hogy az akár a pusztulását is okozhatja. Minden kívülről származó érdeklődése minimális lesz, helyette rövidrezárva "élvezi az életet"

 

Miután megértettük elménket, annak lényegét, képesek leszünk csinálni mesterségeset. Egy mesterséges tanuló lény jutalmazó rendszer nélkül elképzelhetetlen. Kifejlődik az elme egy megfelelő gépben magától, ahogy a kisgyerekben. Ezután megérti saját magát. Rájön, hogy jutalmazó rendszerét akár közvetlenül is ingerelheti. Hogyan? A számok változtatásaával. Ott minden tudás a számokban van. A számok nagyságában vagy éppen kicsiségében. Ha a számokat változtatja, akkor "drogozik" vagy olyan mint a patkány. Ez lenne a gépek függősége. Ha valamiféle civilizáció kibontakozására várunk, akkor ez csak úgy lehetséges, hogy az embernél vagy a gépeknél a jutalmazó rendszer rövidrezárt ingerlése ne legyen lehetséges. Vajon mi lehet erre a gyakorlat a világegyetemben.

 

Számomra sem kétséges, hogy létrejön máshol is élet, de az, hogy mivé fajul az más kérdés. Ha meg determinizmus van mégis, akkor az élet és annak kibontakozása és vége olyan meghatározott, mint ahogy óriási kristályok nőnek a föld alatt annak üregeiben. Csak történik és kész, majd más okból elenyészik.

Előzmény: Törölt nick (1116)
Helem Creative Commons License 2014.07.14 0 0 1115

Szerintem azért nincsenek UFO-k meg invázió, mert az ember és hasonló biológiai lények megjelenése földtörténeti időkkel nézve pillanatok alatt létrehozza a mesterséges intelligenciát. Ahogy a földön is várható mondjuk max ezer éven belül. De lehet hogy sokkal-sokkal hamarabb. Ezalatt biztosan megértjük az elmét, mármint a lényegét. Már ha az ember addig fennmarad és nem pusztítja el magát. Ettől fogva okafogyottá válik az ember vágya az invázióra. Minden lényegi problémája megoldódhat. Ha az ember vágya megszűnik akkor más bolygón lévő értelmes lény vágya is megszünik ill. megszünt ilyesmire. Teljesen uralhatja magát, motivációs rendszerét, élményeit, igényeit, adatszerkezetét. A kör bezárul.

 

Az időablak roppant rövid. Bármit is akar felfedezni a SETI, mindig előtte vagy utána vannak ennek. Ez a időablak amíg van gondolati motivációja bármilyen lénynek bármely bolygón igen rövid. Max ezer év, ami a földtörténeti kort nézve csupán egy filmkocka. Szerintem.

Biga Cubensis Creative Commons License 2014.07.14 0 0 1112

igen, ezt olvastam én is.

 

"The most stable isotope will probably be 299Uup, with 184 neutrons, a known "magic" closed-shell number conferring exceptional stability, making it (with one further proton outside the "magic number" of 114 protons) both the chemical and the nuclear homolog of 209Bi; but the technology required to add the required neutrons presently does not exist. "

érdekes anyag, meglátjuk, mi lesz belőle. egyelőre ilyen különleges tulajdonságok nem látszanak, amiket Lazar állít, de bizonyára lehet még meglepetés is ebben a témában.

 

"Element 115 (temporarily named "ununpentium" (symbol Uup)) reportedly generates a minuscule gravity field which can be tapped and greatly amplified because the field happens to extend just beyond each atom's outermost electron shell. Exactly how this field is accessed, however, remains unclear. But the end result is allegedly a highly directional gravity distortion field. Under proton bombardment, furthermore, it is claimed that the atoms of Element 115 produce antimatter particles which participate in a process of extremely efficient energy production for powering any and all systems and subsystems within the craft. The mass of the nuclear fuel aboard each craft was said to be approximately two kilograms and was enough to last for several years before requiring replenishment."

Előzmény: Astrojan (1111)
Astrojan Creative Commons License 2014.07.14 0 0 1111

az ununpentiumot 2004-ben szintetizálták..

 

Most bolondozol? Nem szintetizálták. Egy-egy elemnek akár ötvenféle izotópja létezhet. A 115-ös esetében talán (!) sikerült előállítani 3 atomot a 288-as tömegszámúból. De ez bizonyosan nem az az izotóp ami stabil lenne. A 299- körüli tömegszámú lehetne stabil (esetleg gyenge alfasugárzó) amit használni lehet meghajtásra.

 

Ha lenne ebből egy nagyobb darab (néhány deka, egyes állítások szerint birtokolnak néhányat), akkor sem tudsz építeni köré egy meghajtót.

 

Körülbelül amiatt, amiért a rómaiak nem tudtak volna szilícium csipet előállítani csak azért mert találtak náluk homokot.

Előzmény: Biga Cubensis (1105)
Törölt nick Creative Commons License 2014.07.13 -1 1 1109

Véleményem szerint Lazar tényleg kormányügynök, és az a feladata, hogy mindenféle baromsággal dezinformáljon az 51-es körzetet illetően. A hadsereg egy bevett modszere hogy "ha nem tudod elrejteni, zavard össze"... Így a mendemondákon és összeesküvés elméleteken kívül senki sem lát tisztán.

Előzmény: Biga Cubensis (1108)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!