Keresés

Részletes keresés

Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.07.04 0 0 324
A másik nagy probléma Bobby hiánya. Nem mondom, hogy nem volt eseménydús az évad nélküle is, de hiányzik, mert ő adja a Dallas másik ízét.

Reklám a kilencvenes évekből:
(a képen idős háziasszony)
"- A kávé Completta nélkül: olyan, mint a Dallas - Bobby nélkül!"
Előzmény: ati86 (323)
ati86 Creative Commons License 2009.07.01 0 0 323
Végre már kifelé megyünk ebből az évadból. Nem mondanám, hogy nem voltak benne jó történetek, de összességében szerintem elég fantasztikusra, kalandfilmesre sikeredett. Igazából csak a színészek garantálják, hogy Dallast nézünk, a történetek inkább Indiana Jones kalandjait idézik; Pamela a dzsungelben, a Martinique-szigeteki dajdanozás, Jockey és Jack szó szerint a Dallashoz méltatlan fantasztikus, ám kevéssé valóságos kalandokba keverednek.

A külsőségekről: Jockey azaz Larry Hagman hajviselete is más lett, korábban oldalt viszonylag rövid volt, s a parókája az egész homlokát befedte, most már azonban oldalt is hosszúra növesztette a haját. Nem tudom, nektek feltűnt-e, de Hagman ebben az évadban nagyon sokat őszült. Leht, így akarták erősíteni a karizmáját Bobby halála után. Mivel "meghalt" a tesó, így már nem kell őt sem fiatalítani.

A másik nagy probléma Bobby hiánya. Nem mondom, hogy nem volt eseménydús az évad nélküle is, de hiányzik, mert ő adja a Dallas másik ízét. Lehet azt mondani, hogy Jennával nem tudtak ebben az évadban sokat kezdeni, de ennek egyik legfőbb oka, hogy állandóan Bobbyhoz nyúltak vele vissza. Így Bobby-t még a néző sem tudta nyugodtan elengedni. Hozzá kell tenni, nem is lett volna sikeres. Pamela ébredése hamarosan elérkezik, s jó is lesz, mert ezt az angelicás sztorit már nagyon túlálmodta.
Végre valaki nagyon megmondja Pamelának, hogy Good morning jövőhéten!
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.23 0 0 322
Hú, ez kimerítő volt. Köszi!
Előzmény: ati86 (321)
ati86 Creative Commons License 2009.06.18 0 0 321
Szia!
Igen. Az egész úgy kezdődött, hogy Pamela megtudta Mark orvosától, Jerry Kendersontól, hogy Mark halálos beteg, s már csak hónapjai vannak hátra. Mark már nagyban készülődött az esküvőre Pammal. Pamela csak a betegsége miatti kötelességtudatából ment volna Markhoz feleségül. Egyszer Katherine meglehetősen illuminált állapotban azonban kifecsegte Pamela és Jerry titkát Markot illetően. Mark ezután gyanút fogott, noha Katherine nem mondott el mindent. Felkereste orvosát, aki megerősítette a rossz hírt. Mark ezután belátta, nem kényszerítheti Pamelát egy ilyen házasságra, ezért inkább elhagyta az egyik együtt töltött éjszaka után. Másnapra már nem volt Dallasban, s Pam-et telefonon értesítették arról, hogy Mark gépe lezuhant a tenger fölött.
Pamela természetesen összeomlott, pláne azért is, hogy volt férje, Bobby és első nagy szerelme Jenna ismét közel kerültek egymáshoz. Ha az álomévadot nem vesszük számításba (ami most megy 8. évad), Mark tényleg meghalt. Nos, a 7. évad felétől különös dolgok történnek. Pamela Mark autóját találja a Barnes-Wentworth cég előtt. Lovait, istállóit ugyanolyan állapotban hagyták, ahogyan meghalt, nem adták el. Mondták, hogy valakinek kell majd, aki még visszatér. Mark Graison nevében egy virágcsokrot kap Pamela. Innentől kezd el megszállottan nyomozni Mark után. Sem a testvére, Cliff, sem a Ewingok nem értik az asszonyt, s csupán felesleges kutatásnak gondolják az egészet. Cliffnek mindenesetre jól jön: míg Pamela elhunyt kedvesét keresi, távol tarthatja Bobbytól. De Jockeynak is érdeke fűződik ahhoz, hogy minél tovább keresse Markot. Bobbytól akarja távol tartani Pamelát, akinek az érzelmei Jenna iránt nem állnak túlságosan biztonságos talajon. Pamelát Mark felkutatásában senki nem tudja meggátolni, és többen is jelentkeznek, hogy látták a férfit, s a Karib-térségben kezelteti magát, mert rájött, rálelhet a gyógymódra, amit máshol nem ismertek. Kiderül azonban, hogy az utak nagy részét Jockey bácsi finanszírozta, s lefizetett mindenkit, hogy elhitessék vele, Mark él.
Később Jockey ezen akciója kiderül, s egy óriási pofont kap Pamelától, amiért a hülyét járatta vele, s beutazta a fél világot Markért.
Az utolsó, hong-kongi útjához a már megenyhült és lehiggadt Samantha is csatlakozik, s őszintén reméli, hogy Pamela rátalál szerelmére. Ezt az akciót már nem Jockey bácsi finanszírozza, itt már nincs vesztegetés. Eljutnak egy hong-kongi kórházba, ahol egy fekvő embert talál, aki megtévesztésig hasonlít hátulról Markra, majd mikor megfordult, s kiderült, hogy nem ő volt, Pamela sírógöcs közepette kiszalad a kórházból.
A fekvő Mark-imposztort is lefizették, azonban ez a személy egy titokzatos ember. Mikor elhagyják a várost Samantháék, csak ennyit mond a telefonban a bérenc: Most szállt fel a gépe!
A kérdést nyitva hagyták ezzel. Aztán jönnek a dallasi sztorik, s miután "meghal" Bobby, az álomévadban visszatér. Eleinte csak figyelteti Pamelát, a rendezés is csak sejtet. Autóval követik, majd mikor Pamelát már a Bobby elvesztése miatti idegösszeomlás környékezi, megjelenik Mark, s a nő ájultan borul a férfi mellkasára.
Előzmény: Törölt nick (320)
Törölt nick Creative Commons License 2009.06.18 0 0 320
Egy ideje nem láttam, régebbről pedig nem emlékeztem, hogyan tért vissza Mark. Elemesélnéd? Odáig megvan, hogy vmi durva betegség miatt elvonult a világ elöl, aztán pár napja döbbenten tapasztaltam, hogy újra Pamelával fűrészel.
Előzmény: ati86 (319)
ati86 Creative Commons License 2009.06.16 0 0 319
Sziasztok!
A Dallas a 9. évadig már több válságot is megélt. Először, mikor Jim Davis meghalt. Szerintem ott zárult le az igazi, hamisítatlan, igazi vidéki, minden utazástól és kitekintéstől mentes Dallas. Jock hiányával szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni részeken keresztül. Még talán az sem erős, ha azt mondom, Rebecca és Katherine feltűnéséig. Jock és Ellie meghatározó tényezők voltak 1981-ig, akik sakkban tudták tartani minden emberi aljasságra képes legidősebb fiukat.
Katherine feltűnése zökkentette ki a Dallast a langyos kerékvágásból. Egy rendkívül sokoldalú és színes karaktert hoztak be vele.
A Bobby-Katherine-Mark-Pamela szálat nagyon szerettem, s a színészek is kiválóan alakítottak.
A második nagy válság pedig Bobby "halálával" jelent meg, ugyanis szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni a hiányával. Különbség az előző válsághoz képest, hogy ez már nem az egyszerű vidéki Dallas sorozat, hanem itt már a rendezők széles körbe kitekintettek, az erőszak szerepe is egyre nő. Az Angelica Neros történet nem lenne rossz, de Bobby hiánya valahogy nem hagyja nyugodni az embert. Jockey aljasságai az ő jelenlétében kristályosodtak ki igazán. Ellenpólusa volt sok mindenben, s mint pozitív szereplő, bűn volt kiírni a sorozatból, mégha ezt Patrick maga kérte a készítőktől. Itt ugyanis nem egy Lucy-kiírásról volt szó, vagy egy gyors Ellie-cseréről, hanem egy kardinális alapszereplőről. Nem csoda, hogy tömeghisztériát váltott ki Bobby James Ewing távozása. És valahogy tényleg olyan érzése van az embernek, mintha mindent úgy álmodna. Olyan sok dolog valószínűtlen a mostani részekben (Pam Bobby helyén dolgozik, Mark hipp-hopp feltűnik (még úgyis, hogy szeretem Markot), Samantha részegen a sikátorok között, stb.)
Ezért várom már, hogy Bobby elmenjen zuhanyozni. Nélküle tényleg döglődik a sorozat, a Ewing cég is olyan üres.
Törölt nick Creative Commons License 2009.04.14 0 0 318

Hinnye, a tegnapi részben annyi minden történt, mint a Szomszédokban egy év alatt: Clayton kattant tesója elrabolta az ős Ewing-anyát, akit összekötözve találtak meg a csomagtartóban; kiszabadítása után még másnap(!) Clayton és Ellie összeházasodtak, majd elröpültek nászútra. Pamela szívem kiosztotta Catherine-t, hogy takarodjon a rákba, mert vissza akar menni Bobbyhoz, aki persze Jennát akarja elvenni. Cliff eladta a Barnes-Wenthworth részesedését 18 milláért Catherine-nek, hogy így legyen pénze az olajfúrásokhoz, amiről persze kiderült, hogy Jockey manipulálta az egészet, emiatt ifj. Tintás előbb tönkre, aztán a kocsmába ment (közben összeveszett Aftonnal). A kis hímringyó Pítör "magázomdedugomSamanthát" Ricsárdc (hú, de utálom) hármasban összeült JR-ral és Sue Ellennel, hogy megoldást találjanak a drogügyre, amibe belekeveredett az a buzernyák. Persze emögött is Jockey is áll, és azt is tudta a furmányos viszkipusztító, hogy a szöszi gyerek belülről vizsgálgatta Samanthát. Pítör fenyegetőzve távozott az étteremből. A végén ordas nagy cliff(nem barnes)hangerként valaki bement Jockey irodájába, hogy kinyírja, de hatalmas megleptésre a foteljában az öccse ült! Négy esélyes van a gyilkolóra: Peter, Catherine, Samantha és Cliff.

 

Dallas rulez!

Quantumleap Creative Commons License 2009.02.12 0 0 317
A Knots Landing ott kezdődik, hogy Gary és Val beköltözik a kaliforniai házba, amit Ellie vett nekik.
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.02 0 0 316
Én se szaladtam bele soha, pedig kimondottan érdekelne. Ráadásul az elmondások szerint sokkal egyenletesebb (jó) színvonalat hoz, mint az anyasorozat. A Dallas Bobby feltámadásakor lényegében "megugorja a cápát".
Előzmény: Jeftelánya (314)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.02 0 0 315
Mai szemmel azért durva volt a fejenként 10 millás örökség a gyerekeknek, plusz Ellie-nek a nemtomhányszázmilliós birtok. Ha ennyi léjük van, Jockey miért zálogosította el anno SF-ot?
Jeftelánya Creative Commons License 2009.02.02 0 0 314
Külföldi adókon sem futottam még bele a Kl-be(mármint azon kevés külföldi adón,ami nekünk van)Dobna valaki egy gyors összefoglalót a Lucy-elvételről?
Hogy tűrte ezt Ellie?
Előzmény: Törölt nick (313)
Törölt nick Creative Commons License 2009.02.02 0 0 313
Garyről a Dallas spinoff Knots Landing szól, igen hosszan, 14 szezonon át. Kár, hogy magyarul nem elérhető. Simán megcsináltam volna az MTV helyében, a Dallas kifutása után.
Előzmény: Jeftelánya (312)
Jeftelánya Creative Commons License 2009.01.30 0 0 312
Hogyan érte el annio öreg jock,Jockey és Ray és miért,hogy Gary elmenjen szoszforkból, és hogyan vették el Luszit
Garyéktől?
Ha válaszol valaki,köszönöm:)))
Roxer17 Creative Commons License 2009.01.23 0 0 311
Honnan az infó,hogy nem fognak több évadot kiadni belőle?
Előzmény: antekirt (310)
antekirt Creative Commons License 2009.01.19 0 0 310

Minden Dallas kedvelő Figyelmébe!

 

A következő projecthez keresek társakat:

 

Mivel a sorozat további évadjainak megjelenésére szinte semmi esély arra gondoltam akkor csináljuk meg magunknak.

 

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_ss_d_h__0_6?url=search-alias%3Ddvd&field-keywords=dallas+season+10&sprefix=dallas

 

http://www.amazon.de/s/ref=nb_ss_w?__mk_de_DE=%C5M%C5Z%D5%D1&url=search-alias%3Ddvd&field-keywords=dallas

 

Szerintem évadonként 6-8 ezer forintos áron hozzá lehetne jutni a lemezekhez,majd a Story tv-ről felvett hanggal készíteni egy magyar szinkronos változatot.

Természetesen és kizárólag saját használatra.

 

Olyan emberek segítségét keresem akik:

1.A Story tv adásait folyamatosan tudják jó minőségben rögzíteni.

2.Hajlandóak az eredeti lemezek beszerzésébe anyagilag betársulni,természetesen több jelentkező esetében az egy főre jutó költségek csökkennek.

 

3.A magyar szinkronból  és az eredeti dvd-ből megcsinálni a magyar verziót.

 

Én magam a beszerzésben anyagilag és a hang összeillesztésében tudok jelentős szerepet vállalni.

 

Sajnos tudom jól gigászi vállalkozásra keresek partnereket , de azt gondolom vagyunk néhányan akik szeretik ezt a sorozatot annyira , hogy tevőlegesen is részt vállaljanak ebben a munkában.

Minden érdeklődő levelét a következő címre várom:

antekirt@freemail.hu

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.16 0 0 309

StoryTV-n adják minden hétköznap. Ma volt a 100. rész.

 

Még így újra megnézve is le tud kötni. Azóta se csináltak ilyen jó szappanoperát, és egy Jockeyhoz hasonló karaktert.

AdamG Creative Commons License 2008.11.26 0 0 308
H__G Creative Commons License 2008.11.19 0 0 303
bizony az (volt)

esküszöm a Samanhta néz ki ma a legjobban...

Szegény Pamélát és Kristint úgy szétcseszte pár plasztikai műtét, hogy michael jackson is megirigyelhetné :-) :-(
Előzmény: Törölt nick (302)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.19 0 0 302
Pedig toronymagasan a legjobb nő volt a sorozatban. Mai fejjel Pamela is ott van, főleg fürdőruhában.
Előzmény: Törölt nick (300)
Törölt nick Creative Commons License 2008.11.19 0 0 301
http://www.youtube.com/watch?v=O9Dkbco5dq8
Előzmény: Hierro Nyh. (294)
.steyr. Creative Commons License 2008.11.17 0 0 299
Mary Crosby.Asszem:)
Előzmény: Törölt nick (298)
H__G Creative Commons License 2008.11.15 0 0 297
ki van a képen...?

Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.10.30 0 0 294
És aztán összejön Bobbyval, így Galla énekelhette, hogy:

"Viszont a Bobby szimpatikus,
Jóképű fiú ő,
Nem csoda, hogy szereti az April,
Aki egy nő"
Előzmény: Bmatyas_81 (289)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2008.10.30 0 0 293
Christine-nél és Jennánál nem rémlett a dolog. Kép esetleg van a régiekről?
Előzmény: Törölt nick (291)
Supoplex Creative Commons License 2008.10.24 0 0 292
Választhattál volna rövidebb nevet is. Átrendezi az egész képernyőmet...
Előzmény: Törölt nick (291)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.24 0 0 291
Elképesztő színész cserék voltak...


Jennából volt a legtöbb, de sokan duplikálódtak:

- Gary Ewing (nem tudom miért)

- Tintás (az első színész annyira komolyan vette az alkesz szerepkört, hogy belehalt)

- Christine - Samantha húga (az első se volt rossz, de a kis Crosby lány a Dallas legjobb nője :-)

- Ellie Ewing (Barbara Bel Geddes tényleg rákos lett egy időre, de meggyógyult)


Érdekes módon az egyiknél sem törekedtek még csak minimális fizikai hasonlóságra, teljesen más fazonú emberek lettek másodszorra kiválasztva.
Előzmény: Törölt nick (282)
OG1 Creative Commons License 2008.09.18 0 0 290
És most azt a cirka 500 részt és vagy 20 évadot kiadnak? Már csak a barátok közt hiányzik innen. Na mindegy. Gyilkos sorok meg jön majd Októberben. :D :D

Na most, be ifs fejeztem. További szép napot!!!
Előzmény: Törölt nick (287)
Bmatyas_81 Creative Commons License 2008.09.18 0 0 289
"...Ha már itt tartunk. Sher J. Willson a vége felé fog csak megjelenni, igaz? Csak már arra nem emlékszem, hogy kinek a kutyája, vagy macskája lesz.. szóval lövésem sincs, hogy mit keres a Dallasban :)..."

Pontos részletekre nem emlékszek de emlékeim szerint a következő a felállás (kicsit vontatott lesz):

Az öreg Jocknak volt egy testvére (talán Jason?): ő, Jock és az öreg Barnes együtt keresték az olajat. Erről talált valamit Cliff, ami alapján meg akarta szerezni a Ewing olajtársaság 1/3-át. Ekkor tűnt fel Jason(?) fia Jack Ewing aki kihúzta a Ewingokat a pácból azzal, hogy elmagyarázta a bíróságon miért nem nem jár se nekik, se Cliffnek az olajtársaságból, cserébe az olajtársaság talán 10%-áért (itt derült ki, hogy Ewing, mert mikor a 10%-ot kérte Jockey és Bobby azt mondta, hogy csak Ewingok lehetnek a társaság tulajdonosai, erre Jack mondta hogy nem probléma, ő is az...).

Na ezt követően jött a képbe April Stevens (?) (S. J. Wilson) aki Jack elvált feleségeként tűnt fel, és a válláskor a bíróság ítélete alapján Jack minden vagyonának fele őt illeti, így a Ewing részvények fele is.

Na emlékeim szerint így került a sorozatba.
Előzmény: Törölt nick (285)
AdamG Creative Commons License 2008.09.18 0 0 288
Igen, Sheree J. Wilson majd csak a 9. evadban tunik fel, 1986ban. 240. resz korul?MAjdnem 100 epizodig a sorozatban lesz.
Előzmény: Törölt nick (285)
Törölt nick Creative Commons License 2008.09.17 0 0 287
a VIASAT adja... lassan 3 éve, minden délután 2 körül. Nem tudom én hanyadjára kezdik már előlről.

Egyébként azért adták ki DVDn, mert:
- senki nem vetítette végig az MTVn kívűl.
- üzlet van benne, mivel nem vetítik végig sehol -> nagyon sokan szerették annak idején
- az MTV olcsón adja a jogokat, a sok kedvelőnek meg majdnem 10 ezerért (vagy többért) elpasszolható egy évadnyi DVD

Ha nem tetszik nem kell megvenni, megnézni. Nézzed azt a gülü szemű öregasszonyt és a száraz unalmas sztorijait.
Előzmény: OG1 (286)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!