Keresés

Részletes keresés

Mirdad Creative Commons License 2008.10.03 0 0 49

 

 :)  ;)

Előzmény: Törölt nick (48)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.03 0 0 48
földi helytartónak lenni, azé má nem semmi ....
csak "isteni" tudás nélkül a felelőség nincs meg, csak a hatalom.
Előzmény: Törölt nick (47)
Törölt nick Creative Commons License 2008.10.03 0 0 47
hisz még pápa is lehet valaki, ha eléggé akarja ...
Előzmény: űrszél (46)
űrszél Creative Commons License 2008.10.03 0 0 46
innen minden jól át látható
Előzmény: űrszél (45)
űrszél Creative Commons License 2008.10.03 0 0 45

nincs "istenibb/praktikusabb/" mint embernek lenni,
Előzmény: űrszél (44)
űrszél Creative Commons License 2008.10.03 0 0 44
hallok...hallok... :))
oszt mit látok ....
tapasztalok...
bujdosó vagyok, mert nem ismerem el, van "istenibb" mint embernek lenni...
Előzmény: Mirdad (43)
Mirdad Creative Commons License 2008.10.03 0 0 43

 

 A "pozitív értelmű világvége" alatt a felemelkedésre gondoltam :)

Azt mondják, (írják az ősi krónikák; maja, Védák), hogy korszakváltás következik ismét. "Kali Juga" a Sötét Kor vége. Hatalmas változások, minden régi leomlása (szellemi értelemben is!, nemcsak környezeti változások)

 

  Korszakváltás, Vízöntő-kor, tudat-váltás (változás). Ezekről már évek óta hallunk.

És amit  "dimenzió-váltásnak" írnak, az szintén tudati szinten zajlik majd:

dimenzió-váltás=tudat-váltás (változás).

 

Előzmény: űrszél (42)
űrszél Creative Commons License 2008.10.03 0 0 42
nem szeretnék rossz példát mutatni, hogy mert valaki valamit állít be pánikolok.
Nem mondom, a hogy jelen gondolkodás mód teremtette valóságnak nincsenek negatív következményei, de véleményem szerint még megoldhatók/nagyobb odafigyeléssel, új gondolatokkal/
Előzmény: űrszél (41)
űrszél Creative Commons License 2008.10.03 0 0 41
békés természet lévén, társaságot kedvelő-igénylő/legalább látó látótávolságú eltávolodást tudok elfogadni/ ...
így a világ vége, még neccesként sem jön át, mint pozitív lehetőség
/így ki tartok az utolsókkal, hátha elkerüljük/
Előzmény: Mirdad (39)
Mirdad Creative Commons License 2008.10.03 0 0 39

 

  Pozitív értelemben gondolkodtál már a világ végéről...? :)

Mert a pánik helyett az ősi hagyományok (maja pl.) arról szólnak, nem a kisegyházak

vérzivatarairól ;)

Előzmény: űrszél (38)
űrszél Creative Commons License 2008.10.03 0 0 38
mi lenne ha nem ezen próféciákon aggódnánk, hanem az elkerülésükön dolgoznánk...........
én mér azt sem bánom ha lesz egy térenergiáspápa, csak legyen energia.
Mert ha nem lesz média, amit halgatni -nézni olvasni lehet pápase lesz az biztos .......
ezt egy másik próféciában olvastam jártamban keltemben....
Előzmény: űrszél (37)
űrszél Creative Commons License 2008.10.03 0 0 37
.......aki persze biztos szintén magyar lesz.......... :)
Előzmény: mukunda (36)
mukunda Creative Commons License 2008.10.03 0 0 36
Idők vége

Az Unciklopédiából

 

 

 

2012. december 22-én véget ér az V. Kor, az Utolsó Ciklus. Mi, akik valószínűleg tanúi leszünk ennek a hatalmas eseménynek, fantasztikus és borzalmas dolgokat láthatunk majd.

A 2012-es év nem csak az ősi maja templomok kövein szerepel A Földi Civilizáció első nagy korszakának záróéveként. A Biblia kódja is ezt az évszámot jelölte meg, mint a Végítélet Napját. Az Egyiptomi piramisokban és az azték templomokban is olvasható eme dátum. Az Indiai Bangalorban létezik egy hely, melyet Sorsok Házának neveznek. Állítólag minden földi ember sorsa le van ott jegyezve ősi O-tamil nyelven. Ám a 2012-es évhez érve olvashatatlanná válnak az írások. Csupán véletlen egybeesés?

De vehetjük példának Malakiás jóslatait is, amik eddig mind igaznak bizonyultak. Ez az írás nem hivatott egyéb jóslatokkal foglalkozni, ha az olvasót érdekli, nézzen utána. Viszont az ide tartozó jóslata igazán érdekes és elgondolkodtató. Próféciája szerint II. János Pál pápa halála után már csak két pápája lesz a Római Katolikus Egyháznak. Malakiás az összes pápát látta előre, így feltételezhetjük, hogy nem tévedett. XVI. Benedek pápa az "Olaj Dicsősége" címet viseli Malakiás jóslataiban, és sok érdekesség olvasható róla is, de most összpontosítsunk az Utolsó Pápára. Az ő nevét is látta Malakiás, úgy fogják hívni, hogy Petrus Romanus, azaz Romai Péter.

Íme egy idézet:

„A Szent Római Egyház utolsó üldöztetése idején Római Péter ül a trónon, aki számos megpróbáltatás közepette táplálja a nyájat, s mikor ez is elmúlik, a Hét Domb Városa mindenkorra elpusztul, s a szörnyű Bíró ítéletet mond az embereken.”

Arra még senki nem adott választ, hogy a "szörnyű Bíró" kit vagy mit takar, de egy biztos: a pápaságra esélyes jelenlegi bíborosok között csak egy Péter van, Erdős Péter, aki magyar.

A jóslatokat még egy érdekes véletlen támasztja alá. Miután II. János Pál pápát örök nyugalomra helyezték, már csak egy hely maradt a pápai temetkezési helyen Vatikánban. A jóslat szerint Vatikán is el fog pusztulni, talán Romai Péter ott pusztul el, vagy az Apokalipszis utáni üldöztetések során, nem tudni. Egyes elméletek szerint az első pápa, Szent Péter is magyar volt. Talán így teljesedik be a kör. A próféciák nem csak az utolsó pápáról, hanem az Antikrisztus eljöveteléről is szólnak.

Előzmény: mukunda (35)
mukunda Creative Commons License 2008.10.03 0 0 35
http://www.3dikvilaghaboru.hu/konyv.php       Harmadik világháború  ??????????????????????????????????????????????????????
theclub Creative Commons License 2008.07.17 0 0 34
Pedig Guénon jó. Sőt, nagyon jó, még ha komplikáltan is fogalmaz:


RENÉ GUÉNON ÉS A TÁRSADALOM METAFIZIKÁJA
Előzmény: Törölt nick (31)
Via Galvani Creative Commons License 2008.07.15 0 0 33
1666 csak annyira lett a Sátán éve, mint az azelőtti meg azutáni évek...
Előzmény: Via Galvani (32)
Via Galvani Creative Commons License 2008.07.15 0 0 32
Üdv.
1666 - A Sátán éve lett volna, Rómában külön hivatalt állítottak (volna) fel, de a Jezsuiták józanul betiltották ezt a hivatalt.
Előzmény: theclub (-)
theclub Creative Commons License 2008.07.14 0 0 30
Néhány idézet René Guénon 1946-os, A modern világ vásága .c kötetéből (Előszó):

"Nyilván nem véletlen, hogy manapság annyi embert kísért a "világvége" rémképe. Mindez bizonyos szempontból sajnálatos, mivel az extravaganciák, amelyekre e képzet - ha félreértik - sarkallhat, és a különböző körökből előszivárgó messiásőrületek mindegyike korunk súlyos szellemi válságának egy-egy megnyilvánulása, amelyek, hogy mennyire fokozzák a globális válságot, aligha lehet meghatározni. Ugyanakkor azonban a "világvége" lidércnyomása tény, amelyet nem lehet szándékosan figyelmen kívül hagyni. E problémához való leglaposabb mentális hozzáállás nyilván ennek minden további vizsgálat nélküli, egyszerű tévedésként vagy jelentőség nélküli fantáziálásként való elutasítása. De fontoljuk csak meg, hogy még ha a "világvégével" kapcsolatos különböző vulgáris eszmefuttatások történetesen tévedések is, akkor is érdemes - természetesen a kritika fenntartása mellett - utánanézni létrejöttük okainak, és felkutatni a talán deformált, mindazonáltal mégiscsak felfedezhető igazságot, mert - mivel a tévedés mindent egybevetve puszta negatív létmód - tökéletes tévedés egyszerűen nem létezik, s ezért mint kifejezés értelmeden. Ha a problémát így szemléljük, könnyedén láthatóvá válik, hogy a "világvége" képzetének elferdülése illetve elhomályosodása szoros kapcsolatban áll 'azzal az általános szellemi-lelki elsötétedéssel, amelyben jelenleg élünk: a valóban közeli vég irányítatlanul, csak mint homályos előérzet munkál kortársaink képzeletében, és így teljesen természetesen kelt vad és főként masszívan materiális mentális képzeteket, amelyek kifacsarodottságukban külsőleg azoknak az extravaganciáknak az alakjába bújnak, amelyekre utaltunk."

"Ez azonban a tárgyalt problémának csak egy része: a "világvége" eszmének és kísérő megnyilvánulásainak puszta pszichológiai magyarázata - azzal együtt, hogy saját szintjén igazolt lehet - sohasem teljesen kielégítő. A pszichológiai magyarázattal való megelégedéssel egy olyan modern illúziónak hódolnánk, amelynek elítélésére eddig minden kedvező alkalmat megragadtunk. Mint említettük, számos olyan ember van, aki homályosan érzi ugyan, hogy valami a végéhez közeledik, annak a változásnak azonban nem képes pofosan meghatározni a természetét és méreteit, amelynek elébe néz Képtelenség tagadni, hogy ez az előérzet - még akkor is, ha homályos és tévértelmezéseknek, képzelettorzulásoknak alávetett - valóságos alapokon nyugszik, mert bármilyen is legyen a közelgő vég természete, a válság, amelynek szükségképpen e végbe kell konkludálnia, eléggé nyilvánvaló, s azokban az egyérte1mű, könnyedén észrevehető jelekben sincs hiány, amelyek mind ugyanarra a végkifejletre mutatnak. Ez a vég nyilvánvalóan nem abban az átfogó értelemben a "világvége", amelyben sokan szeretik értelmezni, hanem egy bizonyos világnak a vége: és ha a nyugati civilizáció jelenlegi formája az, aminek közeleg a vége, akkor már érthető, hogy annak, aki hozzászokott, hogy ezen túl ne lásson semmit, s aki számára minden további nélkül ez a civilizáció, arra a meggyőződésre kell jutnia, hogy ezzel együtt minden véget fog érni, s hogy ennek megsemmisülése tényleg a "világvége" lesz. "

"Ezután, hogy a problémát valódi arányaira szűkítsük, elmondható, hogy valójában egy világ végének, úgyszólván egy adott korszak, egy történelmi ciklus végének közeledtét látjuk, s ez a tradicionális doktrínák összes idevágó tanítása szerint egybeeshet egy kozmikus ciklus végével is. Számos hasonló esemény történt már a múltban, és a jövőben nyilván lesinek még továbbiak is; ám ezek az események különböző horderejűek, aszerint, hogy rövidebb vagy hosszabb periódusoknak vetnek-e véget, és hogy az egész emberiséget, vagy pusztán ennek egyik vagy másik alkotórészét, néhány meghatározott fajt vagy népet érintenek-e. Azonban, minden valószínűség szerint, a világ jelenlegi állapotában bekövetkező változás méretei rendkívüliek lesznek, és bármilyen formát is öltsön - s ennek meghatározására ezúttal nem fogunk kísérletet tenni - többé-kevésbé az egész világra kihatással lesz. Bármi történjék is, az ilyen eseményeket irányító törvények analogikusan vonatkoztathatóak különböző szintekre, úgyhogy ami igaz "a világ végére" a szó elképzelhető legteljesebb értelmében (általában itt csak a földi világra szoktak gondolni), az proporcionálisan kisebb skálán számos más, a szó jóval szűkebb értelmében vett világra is érvényes. "
theclub Creative Commons License 2008.07.08 0 0 29
A "világvége" kifejezés valóban időzőjelben értendő. René Guénon, a híres metafizikus a Mennyiség uralma és az idők jelei" c. kötetében a tér és az idő kapcsolatáról beszél, a térré vált időről. Az idő egyre gyorsul, addig a pontig, ahol megszűnik létezni és akkor csak a tér fog létezni - múlt, jövő és jelen egyszerre látható.
Ha csak egyre gyorsuló világunkra gondolunk, ez nem is tűnik olyan elvont elméletnek. Azonban mivel a gyorsulás exponenciális, ennek legnagyobb hányada a végpont előtt lesz érzékelhető.

Mindezt 60 évvel ezelőtt, sok ponton egybecsengve egyes 2012 elméletekkel - tudatosságváltozás, transzformáció, pólusváltás, stb.

Pusztulásról sokan beszélnek, ugyanakkor sokan biztató képet festenek - a kettő nem feltétlenül zárja ki egymást.
Előzmény: Törölt nick (28)
theclub Creative Commons License 2008.07.08 0 0 27
Igazat adok neked abban, hogy a világvége váróknak ez valóban egy nagyszerű menekülési mód a valóság elől - sokaknak a reményt nyújtja, a kizárólagoság érzetével (szektásodás).

A fura az, hogy ez a 2012-es dátum túl sok különböző forrásból kígyózik elő és nem csak egy-két elfuserált szerző hagymázas lázálma. (Kollektív tudatalatti?) Ráadásul ezeknek a szerzőknek egy jó része rendkívül intelligens és frenetikusan jól ír - nem mintha ez bizonyítaná, hogy feltétlenül igazat írnak.

Érdemes elolvasni Pinchbeck 2012-es könyvét is, nekem tetszett - mindenestre az eredeti angol kötet nem mindennapi íráskészségről, gondolkodásmódról tanúskodik.

Ami miatt kifejezetten érdekes 2012 mint évszám az a való fizikai világunkban begyűrűző katasztrófasorozatok kumulálódása. Itt van az olajválság ami a többi emberiséget sújtó problémával kezd összeérni - valahol ez is pont mostanában okoz globális katasztrófát, nem lehet messze 2012-től. Bár ne legyen katasztrófa, de ha nem csináljuk meg Lester R. Brown "B Tervét", akkor biztosan lesz:


Plan B 3.0

Ha vállaljuk, hogy pl. egy hónapig minden nap a legnagyobb nemzetközi szaklapok válogatott címlapsztorijait olvassuk a világunkat sújtó problémákról és a nem túl rózsás prognózisokról, lehet, hogy az általunk eddig érzékelt realitás az ellenkezőjébe csap át:

Hírek

Előzmény: Törölt nick (25)
Siphersh Creative Commons License 2008.07.08 0 0 26
És a technológiai szingularitás?
msmks Creative Commons License 2008.07.08 0 0 24
azért, hogy figyelmet kapjanak.

és azzal, hogy létrehoztál egy ilyen topikot, segíted a tevékenységüket.

olyan ez, mint a hoaxok. küldözgetik az emberek körbe-körbe...
Előzmény: theclub (22)
Siphersh Creative Commons License 2008.07.08 0 0 23
Terence McKenna szerint a világvége-elméletek a transzcendens eszkatológiai objektum transztemporális projekciói.
Előzmény: theclub (22)
theclub Creative Commons License 2008.07.07 0 0 22
A céltalan gúnyolódás helyett próbáljunk meg konstruktívan gondolkodni és tegyünk erőfeszítéseket arra vonatkozóan, hogy megállapíthassuk, hogy az emberek miért állítanak fel különböző világvége elméleteket.

Azt hiszem, itt ütközik ki az index fórumok legnagyobb hátránya. A hozzászólók javaésze lényegtelen, semmitmondó, topicot nevetségessé tevő módon szól hozzá - tisztelet a kivételnek - így érdemi diskurzus nem alakulhat ki, csak egy óriási zaj lesz az egészből.
Előzmény: Törölt nick (18)
Paleokrites Creative Commons License 2008.07.07 0 0 20
Az meg a Jézuska, nem?
Előzmény: Törölt nick (19)
theclub Creative Commons License 2008.07.07 0 0 17
Még Hamvas Béla is valami hasonlóról beszél, márpedig ő nem volt kispályás:

Hamvas Béla: A vízöntő

Törölt nick Creative Commons License 2008.07.07 0 0 16
Akár a Maják, akár a sok egyéb, ókori, prehisztorikus misztika, hagyomány viszonylagos globális szinkronban ezt jósolja. Ez számomra két dologra utal.

1. Valószínűleg volt egy globális ős-kultúra, egy (vagy több) civilizáció, melynek örökségei a különféle ősi, lokális hagyományok. Talán ez az ős civilizácó volt a nem ritkán Aranykor-ként megnevezett korszaka az emberiségnek. (ideje évtízezrekben, sőt merészebb elgondolások szerint, százezrekben mérhető)

2. Ezek az iskolák szinte mind aeonokról beszélnek, azaz az emberiség ill. a Föld különféle korszakairől, melyek alapvetően csillagászati szimbólumokkal jelölnek, azokhoz viszonyítják. Eszerint volt ugye Orszolán, Bika, Halak stb. és mostanában ugyebár a Vízöntő korszaka kezdődik.

Azt godnolom, hogy remélhetőleg eme előrejelzések csupán e csillagászati korszakváltást prognosztizálják; azaz 2112-ben korszak vége lesz és nem világvége ill. világkatasztrófa. A dramatizálás, riogatás inkább csak, fantazmagória, a szokásos emberi csökevény (mellyel minduntalan talélkozhatunk vallásokban, hagyományokban, mítoszokban)...

Persze vannak olyan (nem teljesen alaptalan) elgondolások, hogy periodikusan ismétlődő globáis kataklizmák vannak bolygónkon; vízözönök, pólusváltások, erre haladó vándorbolygó, kéregeltolódás stb (szabad a vásár, tessék válogatni ki-ki kedvére... :) ) és e figyelmeztetések, jóslatok ill eme aeonok (melyek a preceszióval is összefüggenek ugyebár, s ezzel sokak szerint a kataklizma is) e "kis világvégéket" (mely nem feltétlen az emberiség teljes pusztulását jelenti) is jelzik. Nem tudjuk pontosan, mindenesetre érdekes tudományos kutatási téma is lehet(ne), melyel foglalkoznak is némelyek, csak sajnos mivel ez (ellentétben a mikroelektronikával pl.) nem igazán hoz profitot, a tudomány világa a kelleténél jóval kisseb kapacitást fordít rájuk...
bolond,) Creative Commons License 2008.07.07 0 0 15

az akkor is elefánt!!!

 

mégha ő óriáskígyónak is nézi..

 

,)

Előzmény: ripők (9)
Paleokrites Creative Commons License 2008.07.07 0 0 14
Nos, így beleolvasatlanul is elmondanám, hogy nem lesz világvége, ha lesz bolygópusztulás, akkor sem a világvége ez....

Olvasni olyan elmélkedéseket, ami eleve képtelenség, mit mondjak, a jehovisták, adventisták szintjét is túlszárnyalják......, mint az áltudományos nagyotmondó versenyekben....
Előzmény: theclub (13)
theclub Creative Commons License 2008.07.07 0 0 13
Tessék legalább beleolvasni a munkásságukba és az alapján véleményt alkotni.

A topicról még annyit, hogy csak létrehoztam, de nem tudom majd mindig követni rögös útját. Már előre látom azt a jó kis cirkuszt, ami itt lesz...

A saját hozzállásomról annyit, hogy nem vagyok világvégeváró, de elgondolkodtatónak találom azt a rengeteg információt, ami a témával kapcsolatban megjelent.
A 2012 váró jelenséget önmagában érdekesnek találom, akár szociológiai/pszichológiai szempontból is - ezért is érdemes odafigyelni rá. Milliók várnak egy jobb korszakot és ha ez nem történik meg, mi történik ezzel a rengeteg reményvesztett emberrel? Ez most nem 2000 - ennyien sosem várták még a világvégét. A világvége persze nem feltétlenül valóban világvége - lehet korszakváltás is.
Előzmény: wildside4 (11)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!