A kreatív mindenit ... :)) ... kemény ami itt zajlik ... Na voltam ma árajánlatért, de nem volt benn a nagyfőnök úh most csak egy egyszerűbb ajánlatot sikerült kicsikarni. CEE'D 5 dr 1.6 crdi EX Limit SoRed színben, plusz alu-felnik és Elektro-csomag ... 4.438.000 Amint benn lesz a fejes, megdolgozom őket megint, aztán valami kedvező hitel és kész ... :)
No akkor inkább telefont vegyél a kijelző helyett.
Nekem Nokia E50-em van, már több mint egy éve. Ez a telefon tud magyarul beszélni és magyarul (ÚŰÓÁÉ) DIGITALIZÁLNI! A második rész az érdekesebb. Ha bejövő hívásom van, és a hívó benne vagyon a telefonkönyvbe, akkor szépen, kicsit tört magyarsággal kimondja a nevét. (nem kellenek hangminták, meg semmi).
Ha hívni akarok, akkor én mondom a nevet és hívja. Persze kicsit gyakorolni kell, meg vannak is olyan nevek, amiket egyszerűen nem sikerül megtalálnia, de kevés. És nem kell a zsebembe nyúlkálni ha telefonálni akarok, és tudom azonosítani a bejövő hívásokat. A kijelző "csak" annyival tud többet, hogy látod a hívószámot is.
Ezt a CK-7W is támogatja. Persze kapsz már ujabb telókat is, amik tudják ezt a funkciót. (általában symbian-osak)
Más.
Ha a Swiftben nem volt bekapcsolva a rádio, akkor a kihangosító bekapcsolta?
Én viszont nem vicceltem a válasszal, és mindenkinek ajánlom, ha leszarja a madár. Az ürülék ugyanis savas, a bubi meg enyhén lugos, a kettő köztudottan semlegesíti egymást, és legkönnyebben nyom nélkül így távolítható el.
"Ha rákötöd, és működik, azért érdelekne a véleményed."
Nekem is CK-7W van a swiftemben. (Abban is Siemens rádió van)
És nagyon jól szól a rádióra kötve. Nincs visszhang, és a kormányról vezérelhetem a telefon hangerejét. Szerintem nagyon jó ezért itt is így akarom bekötni.
Egészen mostanáig színes kijelzős bluetooth vásárlásán agyaltam. Most jöttem rá, hogy veszélyes mert emiatt esetleg feltörik...
Anno a Volvoba rendszeresen tankoltunk benzint a METRO-nál, sose volt probléma. A Cee'd eddig egyszer kapott ott gázolajat, azzal sem volt semmi, jobbnak tűnt, mint a MOL meg az ESSO, abszolút nem volt rángatás. Amúgy a TESCO is jó volt, kipróbáltam.
Nálunk már csak a fiamnak kell (4 éves és 16 kg). A nővérétől örököltet (márkát nem tudom, mert már továbbadtuk) most nőtte ki, ezért vettünk neki egy MaxiCosi Rodi XR-t. Az jó lesz neki, amig kell. ISO-Fix-eset szerettünk volna, hamár a Cee'd tudja, de iszonyat plusz pénzt kérnek azért a 2 vasdarabért, úgyhogy maradt az öves. Ez kicsit dönthető, magasság-szélesség állítható és magasítónak is szétszedhető. Nagyon jókat írnak róla.
Irigyellek bennetek, piszkos kipihentek vagytok... :) O.K. kösz. Én kijelzőset szeretnék, csak nem tudom, hogy oldjam meg hogy KÍVÜLRŐL ne legyen feltűnő, nem akarom állandóan kivenni.
Nem próbáltam még, de majdnem biztos test-re némít. Nem hiszem, hogy eltérne a szabványtól. Minden esetre egy 4-5w-os keresőlámpával próbáld ki előszőr azzal nem árhattsz neki. (este ha lesz időm én is megbütykölöm)
Ha merő perverzségből mégis +12v-ra némítana, akkor relé.
Nem a kijelzős, de ha az lenne, akkor a kijelzőt látható helyre helyezném:)
Nekem Nokia CK-7W-es szettem van. Ebből gyakorlatilag csak a hívásfogadó-bontó-hangerőteketgető bizbasz láttszik. Én a váltó mögötti részre tettem, a váltobox függőleges felöletére. Így hívásfogadáskor még a könyöklőről sem kell levennem a kezem, és nem is igazán találtam megfelelő helyet máshol.
Nem tudom, milyen szintű hangfrekvenciás jelet vár erre a bemenetre. Én a Nokia kihangosítónál a kihangosító hangszóróját használom mert:
- Beszédtartományba sávszélességébe megfelelő (erre gyártották)
- Nincs viszhang, úgy van az elektronika belőve, hogy arról a gyári hangszóró-mikrofon páros elnyomja a viszhangot, ezért akivel beszélsz, nem hallja a saját hangját vissza 300ms-es késleltetésel
- Teljesen független a rádiom állapotától be/ki kapcsolásától a kihangosítóm
- Soha semmi gondom nem volt vele
Ha rákötöd, és működik, azért érdelekne a véleményed.
Tudom, hogy a gyári riasztó igen gyenge elektronikus védelem, de majdnem minden riasztó az! Ha egy profinak kell az autó elviszi, mindegy milyen riasztót (megfizethető kategoria) tettél bele. De a gyári cucc is jó az amatőrök ellen, és mivel a KIA-kat tudtommal szervezett bűnbandák nem lopják kicsi az esélye, hogy egy profi banda "lesője" épp a Te autódat nézné ki.
Nekem a riasztó arra kell, hogy működtesse a központi zárat, visszazárja az ajtókat ha kikapcsolom, de nem ülök be (pl. véletlen), valamint jelezze, ha a kis kokkerógyerek benyúl a Bosch fúróért (a lényegesen drágább DeWallt helyett biztos a Boscht vinné, de abból is inkább a zőldet, mert a kéket nem ismeri).
Namos a kistilű köcsögök, annyira amatőrök, hogy fingjuk sincs az autónyitáshoz, ezért inkább egy kiherélt gyújtógyertyával beütik a szélvédőt, utánna szétnéznek az autóba. Ha nincs belsőtérézékelőm akkor kinyitogatja a kesztyűtartót, megpróbálja kitépni a rádiót stb. Ha van akkor viszont dudál, és azért kell, hogy legyen lélekjelenléte a kisköcsögnek (akár mennyire is be van tépve) hogy még akkor kupászkodjon.
Üvegkárom így is lesz (Casco), de legalább mást nemnagyon visz/rongál.