Keresés

Részletes keresés

Angiszeged Creative Commons License 2005.07.03 0 0 29

Sehol nem mondtad:). Én sem azt mondtam, h te mondtad, hanem, h_hallottam már ilyet;)

8hós gyerek más, mint egy járó, szaladó, mászó gyerek... Mégegyszer mondom, ezt a valamit Virág tuti lecibálná secperc alatt.  

Én is 8hós terhes voltam, mégis ment. 3nap volt,  amikor nem foglalkoztam a háztartással, semmivel, csak vele. Még jó is volt:)

Teljesen egyet értek. Szemüveg, kengyel, stb előrébb való mindennél, ha szépen nem megy, én tuti, h még ezt a kötözős módszert is bevetettem volna. Ez van. Nem akarnám, h megvakuljon a gyerekem... Én is ismerek olyat, aki azt mondja, h nem érdekli, ha  agyereke fél szemére vak lesz, nem tudja rászoktatni a szemüvegre. 1éven belül meg fog vakulni a kisfiú:(.  Ha felnőttként megkérdezi majd az anyját, h miért vak, miért nem kötötte ki, stb... vajon tiszta lesz a lelkiismerete?

Én azt próbáltam mondani, h először_éredemesebb_liberális eszközökkel próbálkozni, 95%, h bejön, h célravezetőbb lesz, mint rögtön keménykedni. Legalábbis az én gyerekemnél a türelem jött be, ha rögtön szabályozok, azt biztos át akarja hágni. De ez korosztályos probléma, mint tudjuk...

 

Előzmény: AliceCsodaországban (28)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.03 0 0 28

Az isten áldjon meg hol írtam azt, hogy a gyerek könyökét kell lekötni??? A szemüveget kell a hajlatnál rögzíteni a fején...  Igaz, mikor mi kaptuk az első szemüveget, akkor a lány még 8 hónapos volt, és akkor én ezt alkalmaztam, de a gyereket sehol nem kötöttem le, se le nem fogtam... ő is próbálta vagy 3 napig lecibálni, de nem sikerült, aztán megszokta, ennyi. Én meg tudtam, hogy ez viszont szükséges, ha azt akarom, hoyg tovéábbra is két működő szeme maradjon, én meg azt akartam, és nem azon filóztam, hogy a 8 hónapos gyerek majd mit fog rólam gondolni. MInt ahogyan a Pavlik kengyelt is kegyetlenül rajtahagytam egész nap és egész éjjel és csak a fürdetésnél vettem le, mert nem akartam, hogy sánta legyen.

Ellentétben az egyik ismerősömmel, aki pl. éjszakára levette, meg ha elvitte valahová levette stb...  végülis az a gyerek is megúszta a sánatságot az enyém is, csak én nem akartam kockáztatni.

 

De végül is mindenki maga tudja, hogy mennyit bír: én mondjuk akkor 6 hónapos terhesen nem éreztem magamban annyi türelmet, hogy hetekig "barátkoztassam" a szemüveggel...  

Előzmény: Angiszeged (24)
Angiszeged Creative Commons License 2005.07.03 0 0 27

Na, pont ezért mentünk mi is az erényihez, a nyitvatartás miatt. Azóta tudom, h a Pragai fél 6ig van. A Bartók Béla téren vannak, eléggé fel vannak készülve gyerekszemcsikből, mi az elsőt ott vettük. 

Erényinél Virág is rohangált mindenfelé:))). A pasi tényleg nagyon rendes, mondjuk velünk ő szívózott, igaz, azt nagyon udvarisan, ám a végére kölcsönösen elfogyott a türelmünk.

 

 

Előzmény: Törölt nick (26)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.03 0 0 26

velünk nagyon nagyon rendik voltak az Erényinél, ott vettük meg végül. Mondjuk volt össz vissz 2 db keretük,egy rózsaszín, meg egy rusnya kék. A pasi szolgált ki, ő rendes volt, de a csaj vágta a pofákat, amikor Jozsó balhézott, meg hátraszökött a raktárukba, meg elkezdte a könyveket pakolni a polcról. A pasi csak nevetett, a csajon láttam, hogy majd' megpukkad a méregtől. :)))))

 

De az összes többi optika 5-kor zár, addig pedig nem értünk oda. A barátnőm a Fantasy optikára esküszik, a férjem pedig szinte az összes szemcsijét  az Eszik optikában vette. De mind2 zárva volt sajna, mi pedig le akartuk tudni a szemcsi dolgot, mert hetek óta egyszerűen nem volt ideje a férjemnek bejönni velünk a városba.

 

Nekem a D. A-val semmi bajom nem volt, igaz, ismerősként mentünk oda, apukám készítette fel a gyerekét az egyetemi felvételire. Szal, kedves volt, segítőkész, egyből behívott bennünket. De én is hallottam róla nagyon sok negatív véleményt, hogy nem kedves a picikkel.

Előzmény: Angiszeged (25)
Angiszeged Creative Commons License 2005.07.03 0 0 25

2 jó gyerekszemész van Szegeden, aki felírhat ilyen piciknek is szemcsit, dr. D.A., meg Háry Kovács András dr. Mi utóbbihoz járunk, ha nem lesztek megelégedve D.A.-val, nem ismerem, de állítólag elég flegma (persze attól még lehet nagyon jó szakember, sőt nyilván az is), akkor merem ajánlani H.K.A-t. Fiatal, kedves, mindenre kiterjedően elmagyarázza a dolgokat, a kérdéseinkre pontos választ kapunk.

Az utolsó szemüvegünknél szerencsétlenül sült el a dolog, mert az Erényinél szőröztek a recepttel (soha nem megyek oda többet!) , !!3 receptet kellett kitöltenie, a 3.nál is csak nevetett.

 

Előzmény: Törölt nick (23)
Angiszeged Creative Commons License 2005.07.03 0 0 24

Ez nem így van Alice...

Egyrészt az én nagyon szeleburdi, örökmozgó, akaratos Virág lányomnak 3 szemüvege van/volt 1 éven belül, egyet kinőtt, egyet elvesztettünk, most megint új van. A régit többször kellett helyreigazítani, forrasztani, de bírják a strapát a szemcsik, nem kell aggódni.

A síma TB támogatás meg kb 600ft a kereten, a lencsén meg 800/db, szal a 6ezerből lesz 8ezer, persze sok, de nem annyival több...

Hidd el, h van a szoktatásnak sokkal liberálisabb módja is, persze valaki leköti a gyerek könyökét, h ne tudja behajlítani, ezek előtt azért vannak fokozatok...

Amit leírtam, az már sokmindenkinek segített, komolyan nem értem, miért mindenki rögtön szabályozni akar, miért nem lehet türelemmel,_odafigyeléssel, szeretettel megpróbálni. Sok szemüveges kisgyereket ismerek, egyiknek sem kellett kezét, szemüvegét felkötni, nem beszélve arról, h Virág is rögtön letépné kötés ide vagy oda. Ha le akarja tépni, úgyis letépi. A cél, h_ne_akarja!

Főleg, h egy ilyen kicsinél nagyon jó szemész kell ahhoz, h helyesen lője be a D-t. Ha nem jó a szemüveg, nem fogja szeretni a gyerek. Ha nem szokja meg, az akár jel is lehet, el kell vinni másik szemészhez!

Előzmény: AliceCsodaországban (18)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.03 0 0 23
kihez jártok? Mi dr. D. A-hoz. :)
Előzmény: Angiszeged (22)
Angiszeged Creative Commons License 2005.07.03 0 0 22

Feltétlen keressetek egy_másik_szemészt. Ez az, amiből nem engedek, egy nagyon kedves gyerekszemészhez járunk (3ezer/alkalom:( ), de megéri, mert kedvesen, halk hangon beszél a gyerekhez, közben végig próbálja lekötni a figyelmét, mi igyekszünk együttműködni, mindig viszünk szívószálas üdítőt, kubufélét (amit amúgy nem iszik minden nap), vagy egy cerbona szeletet, vagy mind2t:), közben ehet, ihat, a lényeg, h próbáljon felfelé nézni, sztem Fannid elég nagylány már, vele meg is lehet jobban beszélni, illetve ami fontos, h ő már meg is tudja mondani, h mit lát. MErt a mi picieink még nem, ezért bele kell nézni a szemükbe:(

Sztem keress jó magánszemészt és már a telefonos bejelentkezésnél jelezd, h türelmet és segítséget kérsz, mondjuk egy gyerekszemésznél ez volna az alap:(

Sok sikert, én nem várnék fél évet!!! 

Előzmény: Milkabögre (15)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.02 0 0 21
egy barátnőm azt mondta, hogy náluk 3 napig tartott a szoktatás, 3 napig egész álló nap ordított a gyerek, mert lefogta a kezeit, hogy ne tépje le. De a kisfia akkor még csak 7 hós volt, Jozsóval ezt nem is lehet, meg nem is akarom megtenni.
Előzmény: AliceCsodaországban (20)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.02 0 0 20

Az én lányom nem tudta, mert a tarkóján nem tudta áthúzni. Nagyon el kell ám találni, hogy ne szorítsa, ugyanakkor le se tudja tépni. Furcsállom, hogy manapság nem mutatják meg ezt az orthoptikán, mikor én voltam, mindenkinek megmutatták mit tegyen.

 

Az ostornyél görbülete elé kell a rögzítés, és jól be kell mérni a tarkóján, hogy pontosan milyen hosszú legyen a gumi, illetve két gumi, amit középen összekapcsolsz patenttal vagy akármivel. Nekünk olyan egy hónapg kellett kötözni, aztán már megszokta. Pedig neki le is volt takarva a szeme, méghozzá naponta váltva.

Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.02 0 0 19

Alice,

ha rákötöm, ahogyan te ajánlottad, hátul a 2 száránál, akkor is simán letépi szerintem. Felfelé, a feje búbja felé akkor is le tudja tépni.

Előzmény: AliceCsodaországban (18)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.07.02 0 0 18
Hát Mocikám, nem irigyellek, vagy az én módszeremet választod és rákötöd a szemüveget vagy pedig hetekig szoktatgatod és meglehet több keret is kell - ez van.
Előzmény: Törölt nick (16)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.02 0 0 17
köszi, most olvastam csak vissza. :) Nagy harc lesz, úgy látom.
Előzmény: Angiszeged (14)
Törölt nick Creative Commons License 2005.07.02 0 0 16

sajnos az én fiam is szemcsis lesz. Kancsal és távollátó. :((((

 

DE várható volt, az apja is az, meg én is tompalátó vagyok, ami a gyermekkori észre nem vett enyhe kancsalság eredménye.

 

Jövő héten kapja az első szemcsijét. AZ üzletben hatalmas cirkusz volt már a próbánál is. AZ optikus szerint az első keret 3 napig lesz egyben. :((( AMi a szemcsi árak mellett eléggé elkeserítő. Most egy VUK keretet vettünk, támogatással volt 6 ezer valamennyi forint. De több támogatott keret nem jár, csak ha változik a dioptria. Nem tudom mit várnak egy 1 évestől.... Hogy tudjon vigyázni egy szemüvegre.

 

Tudtok tanácsot adni a szoktatásra? Júli 22-én megyünk nyaralni, szerintem akkor kellene próbálkozni, mert akkor a férjem is egész nap velünk lesz, és talán 2-en könnyebben fog menni.

 

 

Milkabögre Creative Commons License 2005.07.02 0 0 15

Sziasztok!

Fanni egész csecsemőkora óta kancsal. Korábban még ráfogtuk arra, hogy minden pici baba..., meg hogy érzéki csalódás a széles orrnyereg miatt... Én komolyabban vettem, mert az én családomban apukám ágán mindenki kancsal, én is az vagyok.

Kaptunk beutalót a Budai Gyerekkórházba, de a gyerek annyira bőgött, hogy nem tudták rendesen megvizsgálni (előtte többször volt kardiológián, és az megviselte lelkileg).  Azt mondta a doktornő, hogy semmi különöset nem lát, mondjuk mi látjuk, hogy tutira kancsal, és menjünk vissza fél év múlva. Érdemesebb-e más helyet választani, ahol nem futószalag-módjára mennek az események, pl. maszekot? Vagy ez tökmindegy? Mert aktuális lenne megint...

Előzmény: Angiszeged (14)
Angiszeged Creative Commons License 2005.07.02 0 0 14

HAlli!

Jól lesüllyedt a topic.

Azóta több dologban is revidiáltam az álláspontom, pl a VUK keret nekünk is nagyon bevált. Akinek van közgyógyigazolványa, annak teljesen ingyen van a keret és a lencse is!! Ez nagy dolog. Mi nemrég váltottuk ki, tökéletesen meg vagyunk vele elégedve, sőt, talán még jobban is viseli, mint a drága keretét (mondjuk azt már kinőtte és karcos is volt)

 

Mocorgó! Kérdezted a korás topicon, hogy hogy kell egy mozdulattal feladni a szemüveget. Két ujjal meg kell fogni a korbácsszárat, a gyerek mögé állni, vagy lehet vele szemben is, mind1. A lényeg, h az orrnyereghez kell először illeszteni, utána elhúzni a szárat a fül irányába, és egyszerűen ráhúzni a korbácsot. De le fogom fényképezni, h érthetőbb legyen.

Írtad, h az optikában sírt, nem bírta a macerát. Legyetek vele nagyon nagyon türelmesek, ne erőltessétek, és szánjatok rá pár napot a szoktatásra!! HA sír, nem kell erőltetni, várni kell pár percet, elvonni a figyelmét!, a kezeit lekötni! (nem kötéllel:) ) , és észrevétlen visszaadni rá. HA nagyon kiakad én várnék 1-2-3 napot, és újrakezdeném intenzíven a szoktatást. (pár napon már semmi nem fog múlni)

Ha most mentek a szemüvegért, rá akarják majd próbálni, mert a keretet is be kell állítani. Ne engedd, h erőltessék, inkább ragaszkodj hozzá, h mutassák meg ezt a bizonyos mozdulatot, vigyél vmi érdekes játékot, és inkább te tedd fel neki. (Én nem is vittem el akkor, nem is állt jól a keret, 2nap után, mikor már megszokta visszavittem és akkor állították a méretére)

NEhogy elvegye a kedvét az egésztől...

Aztán ha már bírja pár percig a szemüvegben, még jó sokáig le fogja dobálni (Virág még most is ledobja) ne szidjátok le érte, lehet, h csak meg akarta dörzsölni a szemét, és útban volt, vagy egyszerűen csak zavarta, ha napi pár órában rajta van, az már nagyszerű. Virágnak volt egy időszaka, amikor itthon nem volt hajlandó viselni, viszont ha mentünk vhová sosem vette le:).

Nagyon figyeljetek rá, résen kell lenni, eldobja a játszón, betemetik a homokba, ha elfelejted, h szemüvegben volt, lehet menni másikat csináltatni (mi nemrég elhagytunk egyet:( )

Na, ennyi nagyvonalakban.

Angi

picpiric Creative Commons License 2004.12.17 0 0 13

Érdemes nagyon alaposan körülnézni keret és lencse ügyben mielőtt dönt az ember, hogy hol vásárol. Nem Pesten élek, de egy megyeszékhelyen, ahol elég sok szemüvegekkel foglalkozó üzlet van. Mégsem találtam az egész városban anno a 2 éves gyerekemre keretet csak egyetlen egy magán optikusnál. Ez egy VUK (ha jól emlékszem) márkájú keret és 50%-ban támogatott. Így kb. 4000 Ft-ot fizetünk érte. A lencsékkel is ugyanez a helyzet. Vannak egész emberbaráti árak is és ugyanúgy keményített meg garanciális, mint a háromszor annyiba kerülő. Sajnos ezt a tipust kezdi a fiam kinőni, úgyhogy másik márkát kell keresnünk. Ha nem találok, én is megkeresem azt a bácsit akit ajánlottál. Majd összekötjük egy pesti kirándulással. 

Tegnap számítógépes szemvizsgálaton voltunk az SZTK-ban. A doktornő, akihez magánrendelésre járunk hívott be minket. És NEM FOGADOTT EL PÉNZT! Kellemes meglepetés. Viszont azt mondta, hogy nem fogja kinőni Gabika a problémát :(. Előtte pupillatágítás negyedóránként csöpögtetni a szemébe brrr... Egy 6 évesnek már jó nagy ereje van a kapálózáshoz, de még ahhoz nem elég okos, hogy ne féljen. Sajna.

Előzmény: Hszm (12)
Hszm Creative Commons License 2004.12.16 0 0 12

Én nem tudom hogyan csinálták, de nálunk, mint Angi neked meg is írtam- nem került pénzbe a keret!!!

Össz-vissz 6.500 Ftr-ot fizettünk az Ofotértban, ( a pár lencséért, a számlán is rajta van)  mert ott azt mondták, hogy a keretet, mivel a TB támogatja 100%-ban, nem kell kifizetni. Én is értetlenkedtem a másodperc tized részéig, de inkább hallgattam, minthogy kiderüljön valami. Utólag meg már úgysem fizettetik ki, gondolom.

Előzmény: Angiszeged (11)
Angiszeged Creative Commons License 2004.12.16 0 0 11

Piciknek sztem érdemes a zeiss keretet venni, ami elég borsos ugyan, de mindenhol puha, sehol nem nyom, vagy kényelmetlen. Virág gyakran lekapja, de nagyon jól bírja a strapát. Meglepő. Maga a keret 15ezer volt, de jól elköltött pénzként könyvelem el, mert el sem tudom képzelni, h az SZTKs, kemény kerettel mi lenne a helyzet.

Lencsékről nincs még véleményem.

 

És ahhoz mit szóltok, h a TB mennyivel támogatja a gyerekek szemüvegét? Nekünk az egész 25ezer ft volt, (keretestül) ezt a fajta keretet nem támogatta (800ft-tal támogatja az SZTK keretet) és lencsénként valami 700ft-tal szállt bele. Azaz 1400ft-tal összesen. És lencséből nagyon alapot vettünk, ami igazán megfelelő lett volna, összesen 45ezer lett volna... Elképesztő.

AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.16 0 0 10
A lányomnál semmiféle rakció nem volt, volt még rajta kívül legalább 4 szemüveges az osztályban. A fiad osztályában is lesz...
Előzmény: picpiric (8)
picpiric Creative Commons License 2004.12.16 0 0 9
nem még, hanem már:-)
Előzmény: picpiric (8)
picpiric Creative Commons License 2004.12.16 0 0 8
Henry Potter óta szerintem sem ciki a gyerekek között a szemüvegesség. Bár még nem iskolás a fiam úgyhogy nem tudom milyen a nagyobb gyerekek reakciója. Emlékeim szerint a 8-14 éves kölyköknek nagyon kegyetlen megjegyzéseik tudtak lenni a szemüvegesekre. Bár az én emlékeim még nagyon, NAGYON régiek...
Előzmény: AliceCsodaországban (6)
picpiric Creative Commons License 2004.12.16 0 0 7

szia Angi!

Virágnál is jól látszik, hogy ha egy szemüveg jól el van találva (javít a látásán és még kényelmes is), akkor könnyen megszokja a gyerkőc. Nem kapkodja le és igényli, hogy fent legyen az orrán. Szerintem, ahol nem szokja meg a gyerek, ott valami gond lehet a szemcsivel. Nyomja a szár a fülét vagy nem jobb tőle a látása. Felvetnék egy kérdést: mi a véleményetek a keményített lencsékről? Nálunk a gyerekorvos mindig műanyaglencsét ír fel (ez természetes a műanyag nem törik olyan könnyen mint az üveg és ha törik nem szilánkos) keményített felülettel. Kikértem az optikus véleményét a keményített rétegről. Szerinte az az olyan karcolásoktól, amelyek odaütődés elesés stb. közben keletkeznek nem véd. Nagyon jól véd viszot a kopástól pl. amikor töröldeted a szemcsit ne adj isten papírzsebkendővel. Nálunk a gyakori kontrollvizsgálatok miatt 3 havonta max. félévente új dioptriájú lencse kell, ezért én nem szoktam ezt a keményítést kérni. Majd ha hosszabb ideig megmarad 1-1 lencse, akkor már tényleg kell vigyázni a kopásra is. Szerintem... De nagyon szívesen meghallgatnám mások véleményét is. Éppen újabb szemüvegcsere előtt állunk, meggyőzhető vagyok lencseügyben. 

Előzmény: Angiszeged (4)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.12.15 0 0 6

Szia, az én lányom 8 hónaposkorában kapta az első szemüvegét, akkor is korbácsszáras volt, és a tarkóján össz is gumiztuk neki. (MOndjuk ő kancsal volt, és váltva kellett takarni a szemeit, hol a jobb hol a bal felét ragasztottuk le a szemüvegnek, aztán 4 éves korában operálták meg). 3 évesen lehetett rendesen megállapítani, hogy +4 dioptriás szemüveg kell neki - 12 éves korára TÖKÉLETESEN KINŐTTE, azóta sem kell dioptriás szemüveg, egyáltalán, semmilyen szemüveg.

 

Az utcánkban volt egy kisfiú, vele egyidős, neki +10 (!!!) dioptriás szemüveget kellett hordania 2 évesen, majdnem előrebukott a feje, olyan vastag volt szegénykének. 18 éves kora óta +3 dioptriás szemüveget visel. Rengeteg dioptriát kinőnek, feltéve ha távollátók. Szóval fel a fejjel, ha csinos szemüveget csináltattok neki, még irigyelni is fogják érte a többiek...:-) 

Előzmény: picpiric (-)
Hszm Creative Commons License 2004.12.15 0 0 5

Helló Angi! Bocs, hogy nem küldtem emilben képet, de itt láthatod a nagyfiút!:))

Előzmény: Angiszeged (4)
Angiszeged Creative Commons License 2004.12.15 0 0 4

Sziasztok!

Örülök a topicnak, az Én kislányom Virág is szemüveges. Ő is másfél évesen kapta, nagyon szépen megszokta. Ma ott tartunk, h néha leveszi, és megrágja, majd próbálja visszatenni (ÁÁÁÁÁÁ), és kéri, ha nincs rajta. Neki is erős, plusz 5 és 6 a szemüveg, ami azt jelenti, h a szeme ennél több dioptriás.

Majd jövök még, csak most nincs időm.

Hszm Creative Commons License 2004.12.15 0 0 3

 

Jó hír, hogy te vagy az élő példa:)

Nem jár bölcsibe:), így ilyen gondunk nincs. Sokat kell tisztítani, mert állandóan összefogdossa:) Nagyfiadat próbáld meg elvinni ehhez a bácsihoz! Mivel ő gyártja ezeket a szemüvegkereteket (korbácsszárasnak hívják), szerintem boztosan tud ilyen "nagy" méretűt is készíteni!

 

Előzmény: picpiric (2)
picpiric Creative Commons License 2004.12.15 0 0 2

Kinőheti ezt a dioptriát. Erre itt vagyok én eleven példaként. 18 hónapos koromban kaptam meg az első szemünegemet +4 és +6 dioptriás lencsékkel. Ma még vezethetek is szemcsi nélkül. Van ugyan szemüvegem, de nem használtam évekig, mert ugyanolyan jól látok vele mint nélküle. Az orvos is azt mondta, hogy akkor használjam, ha elfárad a szemem.:-)el is fáradt estére Zavart, mert csúnyának éreztem benne magam így nem is használtam. Egészen addig, amig a kisfiam szemüveget nem kapott, akkor jó példával jártam elöl és azóta is hordom a szemüveget. Az én gyerekem sem volt még 2, amikor elkezdett arra panaszkodni, hogy fáj a feje. Kerestem egy szemészt, aki kimondottan kicsikkel foglalkozik. Megvizsgálta és +3,5-ös szemüveget írt fel neki. Futottam fűhöz-fához, mire rudós szárú szemcsit találtam. Ne értsd félre, volt szemüveg csak azzal a szártípussal, amit a felnőttek hordanak. Azt én nem tartottam megfelelőnek egy csetlő-botló kicsinél. Szerettem volna, ha szabadon mozoghat és nem kell vigyáznia az orrán csúszkáló szemüvegre.

Most 6 éves, nagy magas fiú és már nincs a méretének megfelelő rugós szárú keret:(

 Pedig az még kellene egy ideig, hiszen focizik fut-rohan állandóan és jó lenne, ha nem kellene csak azért visszafognia magát a mozgásban mert szemüveges. Nálatok a bölcsiben hogy viszonyulnak a szemüveghez? (már ha bölcsi) Megtisztítják-e rendszeresen? Engedik-e hogy mászókázzon benne?  

Előzmény: Hszm (1)
Hszm Creative Commons License 2004.12.15 0 0 1

Szia! Az enyém igen:( Engem is sokkolt a dolog és nagyon sok félelmem volt azzal kapcsolatban, hogy hogyan is fogom rávenni, hogy ne vegye le magáról.  Viszont várakozáson felüli sikereket könyvelhettem el. Augusztus óta hordja, (októberben volt 2 éves) Néha lekapja magáról, főként, ha "telefonál", vagy lefekszik csak úgy, tehát nem alvásidőben. Neki azért kellett, mert a bal szeme el kezdett "lustulni" és időnként bebandzsított vele, így megelőzésképpen kell, viszont a dioptriája is elég magas- legalábbis szülő szemmel- , orvos szerint nem kell megijedni (+2,5 és +3,5) Én nagyon reménykedem benne, hogy  kinőheti ezt a dolgot, bár én is látáshibás vagyok, vagyis állandóan viselnem kell hasonló dioptriát, mint neki.

Megfelelő szemüveget a Szent I. krt. 19 (azt hiszem)alatti Ofotért boltban lehet kapni. Oda jár heti 2 alkalommal egy bácsi, aki direkt gyerekeknek készít kereteket. Igazít, reszel, ha kell, a minél nagyobb kényelem érdekében. Szerdánként délelőtt 11-12-ig, csütörtökön délután 17-18-ig van ott, ha jól emlékszem.

Üdv: M.

Tombolda Creative Commons License 2004.12.15 0 0 0
Nem, az enyém nem. Pard0n.
Előzmény: picpiric (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!