Sziasztok! Igazatok van, csak én is olyan kiszámolós ember vagyok, aztán inkább kiszámolok mindent....és lesz amilyen lesz.
Na jó, valójában akkor kezdtem számolgatni, amikor elhittem, hogy majd helyettem elvégzi az energetikus és a fűtésszerelő, aztán kiderült, hogy az inkább csak egy papírcsomó... :
Mennyivel drágább az az új megoldás, hogy először a dübelt fúrják a falba, és az azon lévő pogácsák tartják a lapokat? Gondolom a lapok széleit körbekenni így is kell.
szigeteles elott allok, kulso homlokzat, egy helyen kb 1 negyzetmeteren le kellett vernem a vakolatot, bepucolhatom szigetelo habarccsal mert abbol van boven vagy nem jo otlet?
"Nekem fogalmam sincs az áramlásról, meg hogy miként rakták össze, szóval a sajátomnál rámondom, hogy 1,34 :)"
Ha a régi födémen 20-30 centi hőszigetelés lesz,
ahhoz képest a födém saját hőszigetelési értékét számolgatni felesleges erőlködés.
A régivacak falazat/födém saját hőszigetelését tekintsd pl nullának, ezzel megszabadulsz a számolgatási erőlködés 99 százalékától és mégis szinte ugyanaz lesz a végeredmény :)
"és leírtam, hogy nálunk az utcafront és a belső udvar a lábazat padló szint tekintetében milyen módon különbözik."
Nem írtad le. Homályos utalások történtek, a kép egyre zavarosabb.
"Álítólag 10% áremelés várható."
MINDIG várható áremelés.
De akkor legvárhatóbb, amikor a kereskedő megérzi a zsebedben a pénz szagát. Ilyenkor hajlandó bármekkorát hazudni (áremelést, földrengést, forradalmat), az a cél, hogy NÁLA vásárold meg az anyagot és ne máshol, mégpedig GONDOLKODÁS NÉLKÜL, azonnal.
Üdv ! Ne helyi Tüzépen vedd a szigetelő anyagod,hanem kérj minél több helyről árajánlatot és onnan mazsoláz,mindent kiszállítanak egy bizonyos összeg felett "ingyenes" !:-) Pécsre Én a Dallos tüzépen(Piliscsaba) keresztül vettem teljes egészében Baumit rendszert és ezért plusz kedvezmény járt az "ingyenes"kiszállításon túl !:-) Annyi szépséghiba ,hogy az Austroterm gyártja nekik a Baumit Grafit reflex lemezeket,ami nálam a 10cm-es április végén 140m2/345520ft !:-)Szerintem mindent jó (relatíve) áron adtak/kaptam!:-) A nagyobb baj ,hogy a mesterek csúsznak ,és még nincs a falon !:DDD
Végre tudom igaz csak hézagosan a - és + körben lévő jelek lényegét.
de nem is ezért írok, hanem felfedeztem egy új kifejezést. Ez a sárpadolás. De ezt is megfejtettem. A saralt padlás. Nálunk is hívták néha egyszerűen csak padnak a padlást.
Van azért egyszerűbb fafödém is. Ahol a gerendákra csak deszkát és sarat tesznek. Annak még rosszabb a hőszigetelő képessége mint a felhozott borított fafödémnek.
"borított gerendás fafödém, alul rabitz, felül 10 cm agyag, 15 cm zárt légréteg .... "
Talán kicsit pontosabban
rabitz 1 cm-alsódeszkázat 2,5 cm -gerendák ami inkább 16 - 20 cm- felső- deszkázás 2,5 cm- 5-6 cm saralás azaz agyag.
egy jó padlás födém min. 28 cm vt. ... igaz hőtecnikailag ez sem felel meg manapság már. Főleg ha az a levegő tud áramolni, azaz a gerenda végeknél nincs lezárva.
tehát az U = 1,1 ha nem áramlik a levegő és U =1,58 ha a gerendák közül kiáramlik a levegő azaz nincsenek lezárva oldalt.
Néha az is jól jön. 56 után ide rejtettem az 'ellenséges' sajtót. A macskáim tanyáztak ott és így fedeztem fel . Később aranyrejtegetésre gondoltam itt, de nem lett aranyam.
És vedd figyelembe egy korábbi ajánlást mely szerint :
"ennél több aggódást nem érdemel a dolog és a matekja."
Meg azt is hogy én matekkak mindent kihozok. Régen az ős korban bebízonyítottam , hogy az 5 cm -es szigetelés tetőtér ferdefödémjénél elegendő. Bevették.
Azon viszont csodálkozok, hogy a sokszor ajánlott hőigényszámításnál valaki kihoz egy értéket kettőtizedessel pl. 3, 65 kW és azt komolyan veszi.
Akkor amikor az óráról órára változhat pl. fúj a szél nem fúj, a levegő párás nem párás és még 8 változó.
Hab a tortán a helyiségenkénti hőigény számítás kettőtizedessel.
Na ebből szokott baj lenni, amikor valaki eldönt mindent, AZUTÁN felteszi a kérdéseit, bízva abban, hogy megerősítik a döntésében, az ide irkálók meg nem azt teszik!!!
Aztán írtál is egy öndicsérő életrajzot, amitől hasra esést reméltél gondolom és még mindig magadat fényezed.
A híres emberek miért is számítanak a hőszigetelésed kapcsán?!
Tudod totál mindegy, hogy mekkora ász vagy (vagy mekkorának tartod magad) esetleg.
Csak szólok: négy ász van egy pakliban és millió-millió pakli van a világon :-)
Szóval, Dunát lehet rekeszteni ászokkal, ezért mindenki csak mosolyog sőt röhög, ha magát fényezi valamelyik a tudás felmutatása helyett.
A nem igazán ászokat arról lehet könnyen felismerni, hogy hozzád hasonlóan megszoktak sértődni és életrajzot írnak, ha valaki nem borul a nagyságuk előtt a földre.
Hát ezért... és mert szerintem, te rántottál kardot egy jó tanácsra az elején.
Rendben. Elfogadtam a véleményeteket. Eldöntöttem, hogy grafitos lesz. Ilyen dolgokban nehezen hozok döntést, de ha végül sikerül némi útbaigazítással a helyes irányba terelni a választásom. Akkor mindenképpen megérte vállanom a megpróbáltatásokat. Azt belátom, hogy túl sokat kérdeztem és olyanok véleményére is adtam akiére nem kellett volna. A tisztelt "mosogatós" "tökalsós" megjegyzésekre a továbbiakban nem reagálok. Még akkor sem ha ilyen szép színesen formában állítja pellengérre a mondataimat. Maradj meg a magad primitív hitében velem kapcsolatban...Méltatlan lenne addig leereszkednem. Gondolom neked is van külföldön bejegyzett terméked amit te saját magad találtál ki? Biztosan te is dolgoztál több híres embernek akik maradéktalanul elégedettek voltak a munkáddal. Nem kétlem, hogy így van. Az egod láthatóan erre enged következtetni. Miért érezted szükségét annak, hogy engem teljesen ismeretlenül nekiállj kritizálni és minősíthetetlen jelzőkkel illetni? A stílus maga az ember. Azt gondolom, hogy én teljesen normális és tisztelettudó módon kérdeztem és soha nem ragadtattam el magam. Kérlek próbálj meg te is így viselkedni.
A segítő szándékú hozzászólásokat hálásan köszönöm. Látom azért többnyire jóérzésű és segítőkész emberek írnak ide is.
Sziasztok! Meg tudnátok adni, hogy miként lehet kiszámolni a régi, deszkázást, légrést és sarat tartalmazó padlásfödém U értékét? Esetleg erre valami oldal/táblázat? Köszi!
A hőszigetelést a legtöbb Webshopos cég vagy ingyen, vagy nevetséges összegér Magyarországon házhoz szállítja, nem érdemes csak a helyi tüzép (Barta) áraiba gondolkodni. Bőven elég a legolcsóbb EPS Grafit.
A helyi Barta tüzépnél a szaktudás elég alacsony. Az egyik kislány ölés lécnek olvasta az öles lécet és nem is furcsálotta :)
hőszigetelés legalsó széle legalább 60 centivel legyen padló szintje alatt
Én szívesen csináltam volna így, de a felújítás közben derült ki, hogy az egész sávalap cakk-pakk 40 cm "mély"... kb. 40 cm a talajszint felett és 40 cm az alatt...
Ezt a szerencsétlen elszúrt házat még felrobbantani sem érte volna meg :)
Hogy miért a felújítás mellett döntöttünk, az hosszú történet. Szerencsére van egy építész barátunk, aki nagyon fogta a fejét, de a lehetőségekhez képest (értsd: ebből nem lehet passzívházat csinálni) azért ki lett pofozva.
Már tettem fel kérdést a födémmel kapcsolatban, majd kérdezek még, ha lesznek konkrét fotók.
Ez korrekt volt. Ezt még meg szerettem volna köszönni neked. Akkor végre számomra is világossá vált, hogy az építőanyag kereskedő és az általa hivatkozott területi kéviselő állításai nem felelnek meg valóságnak. Még egyszer köszönöm.
Te a jővő be is látsz? Miből gondolod, hogy kétes eredmény fog születni és nekem mindenkivel bajom van? Te már akkor vizionáltad, hogy a deszkázat a szemétbe került amikor erről még egy szót sem írtam. Azóta is számos alkalommal a segítő szándékod mellett inkább hülyének és nehéz embernek titulálsz. Miközben ez igen távol áll a valóságtól. Nézd neked, nektek kétségtelenül nagyobb a rálátásotok és a hozzáértésetek a témában,mint nekem. Ezért is próbálok kérdezni és tanulni, de látom itt akármit írok és kérdezek én maradok a hülye. Próbáltam őszintén leírni, hogy az általad összesküvés elméletnek titulált dolgokt nem én találtam ki. Hanem az aki napi szinten ezzel foglalkozik. Az engem minősítő megjegyzéseidet inkább rá kellett volna pazarolnod. Ezért ezután tisztelettel távozom. Nem is értem milyen egót emlegetsz. Maradjunk annyiban, hogy te egyáltalán nem ismersz engem. A sok kókler szakemberrel van baj akik megalapozott szakmai tudás nélkül elvállalnak munkákat. Utána meg jól elcseszik az egészet,mint nálunk pl az ácsok. Természetesen tisztelet a számos kivételnek. Tele van a padlás az úgy szoktuk alapon való munkáktól. Sorolhatnék jó pár példát. Egy biztos ezen csak túlleni jó. Valószínűleg csak megerősítésre vártam amit részben megkaptam részedről némi egó és nehéz emberezéssel fúszerezve. Előre elnézést az off-ért:Ha olyan hülye lennék, mint ahogy te azt elképzeled akkor miért állom meg a helyem egy idegen országban közel 15éve. A szakmámban pedig egymásnak adják a kilincset a megrendelők. Had ne írjám már le ide, hogy kiknek dolgoztam és milyen véleménnyel voltak a munkámról. Másodállásban pedig az egyik leghíresebb BBC típusú hangsugárzó gyártójának a termékeihez készítek kiegészítőket. Ezeket a dobozokat 40 országban forgalmazzák. A gyártó tulajdonos meghívására pedig a legnagyobb ilyen jellegű kiállításon vettem részt. Az alábbi állításaidat tarsd meg magadnak. Jöhetne részedről a riposzt, hogy ettől még nem értek a hőszigeteléshez és ebben igazad is van, de ahová és aminek te magadban besoroltál az renkívül távol áll a valóságtól. A felújítás az alaposságomnak köszönhetően a körülményekhez képest a lehető legmagasabb szinten fog elkészülni. A többieknek köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat.