Keresés

Részletes keresés

nagykunsági Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4657

Nekem zárt rendszer van szivattyúval, gravitáció nem működik.

Nincs szünetmentesem, minek???

A megállapításod azért nem helyes, /jó gravitáció mellett forog a víz és hűti rendesen/ mert van kazánvédő szelep, ami 60 foknál nyit addig a visszatérőbe keveri az előremenőt, hogy 60 foknál kisebb ne legyen a visszatérő.

Tehát forgatta a szivattyú és nem ment fel a víz 60 fokra.

Előzmény: Törölt nick (4653)
golfdva Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4656

:DD az játszon vele akinek hat anyja volt :))

Megosszam,hogy milyen papírt kell beszerezni amivel elég szépen lehet haladni?Pénz sem kel kiadni érte csak egy kis ismeretség itt ismerettség ott....

Előzmény: nagykunsági (4655)
nagykunsági Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4655

Próbáld ezt meg olyan plakáttal amit egy hétig áztatsz vízben aztán felragasztod:))

Előzmény: golfdva (4654)
golfdva Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4654

ez megfelel? :))   de van egy fajta papir amit még darálnom sem kell és 3 perc "elolvad"

Előzmény: Törölt nick (4652)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4653

igen  azért a kazánban főleg jó gravitáció mellett forog a víz és hűti rendesen . nálam le van süllyesztve és két colon megy garavitációval szivattyúm nincs . így elzárni sem tudom , ahol van komoly elektronika ott lehet szabályozni mindent, avval könyebb lenne  variálni .

és azért nem ruháztam be mivel így nem gond az áramszünet sem . egy szünetmentes meg elég húzós lenne , plusz több hibalehetőség .

Előzmény: nagykunsági (4647)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4652

Mondjuk, Én nem vagdalom össze kis ollóval mint ahogy az v melyik videón volt.

A cél egy jó és olcsó szárazon aprító.

Valami karos olló gépesítve,

vagy kukorica morzsoló,

Tudom hogy nem ez kéne csak hülyéskedek.

Na van még pár darab, készítek fényképet az állagáról.

Előzmény: golfdva (4651)
golfdva Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4651

Pedig hidd el,hogy nekem annyi idő is elég és már keverhetem is :D de csak egyfajta papírnál lehetséges a többinél nekem is el kell mondanom vagy 10 miatyánkat....

Előzmény: Törölt nick (4650)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4650

Valahol olvastam ezt a marhaságot hogy 5-10 perc áztatás.

Volt amikor 2-3 napig ázott annál jobb volt, pépesebb, több kötö anyag oldódott ki belőle.

Minél pépesebb annál több fúrészpot köt meg.

Forgáccsal(aprítékkal) nem próbáltam.

Előzmény: golfdva (4645)
nagykunsági Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4649

Huzattal nincs gond. Most van folyamatban egy barometrikus huzatszabályzó beszerzése, mert szerintem túl vagy a huzat.

Előzmény: Törölt nick (4643)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4648

1, préselésnél  középen is távozik víz.(könnyebben szárad)

2, égés közben több irányban járja át a levegő.

több tapasztalatom nincsen.

Kamu hogy hagyd szellősen,

minnél tömörebb annál jobban izzik hamu szinte nincsen.

Mondjuk ez 30 % fűrészpor hozzáadása mellett igaz

Előzmény: Gyulus111 (4642)
nagykunsági Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4647

Mondjuk erre már én is gondoltam.

A brikettes topicban is az jött ki a teszteken, hogy rosszabb hatásfokkal ég a fabrikett, mint a tüzifa.

Cserépkályhában, kandallóban, biztos más lenne az eredmény.

Előzmény: Törölt nick (4641)
nagykunsági Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4646

Az enyém hengeres de nem lyukas közepű. Hanem tömör.

Melyik égett neked jobban?

Előzmény: Törölt nick (4640)
golfdva Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4645

Hello!

Én próbáltam pár arányban keverni de ez is nagyban függ a papír minőségétől.Az újság kevésbé veszi fel a forgácsot a hullámpapír már jobb 40%-ban még elég tömör marad azután már lazul a drága.Igaz én nem forgáccsal kevertem,a saját magam által aprított fával azaz faaprítékkal.

és ez lett a vége;

nagykunsági Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4644

Azért ezt még így nem merném kijelenteni.

Itt árulják a forgácsot , akinek meg kevés van eltüzeli.

A múltkor írtam 500Ft/zsák. Itt néhányan röhtön mondták max 25Kg van egy zsákban tehát az 2000Ft/q annyiért már fát veszek.

Ha a papírt égetem akkor felmelegíti a vizet, ha brikettálom meg nem?? Szerintem én nem csinálok valamit jól.

Előzmény: Gyulus111 (4638)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4643

nekem ezzel nincs gondom ,a papír úgy ég mint a zsír, a hőmérő meg mintha megbolondult volna megy felfelé . brikettem még nincs avval nem tudom . bár ez a mostani kazánom nagyon jól el van találva ,maszek gyártmány gyakorlatilag minden elég benne  annyira jó a huzat.

fórumtársunk akadt el a dologgal mert a brikett ugyan égett ,de a víz meg elhült , kicsit gyenge a kalória, lehet csak huzat gond, de lehet  más is .

Előzmény: Törölt nick (4639)
Gyulus111 Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4642

Nekem csak tégla alaku van és nagyon jól ég. Igaz én még csak cserépkályhába rakom, de a nyárom csinálom a központit. Szeretnék ingyen füteni jövő télen!

A hengeres lyukas jobban ég?

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4641

most néztem a fa hőmérséklete folyamatos égés mellett akár 1100 c -fokra is felmehet . a papírét nem találom ,de azt tippelem az nincs ilyen magas . javaslom egy sor fa föléje egy sor brikett megoldást . avval is spórolsz és úgy lehet már hatékonyabb a dolog .

emelőm van, csövet szereztem ,de nem találtam semmit nyitva a többi alkatrészhez úgyhogy kénytelen vagyok várni az újévet mikor minden

üzlet kinyit és neki tudok állni megépíteni a prototípust . olvastam vissza akinek cserépkályhálya van azoknál jól működik hiszen ott a 300-400 fokos égési hőmérséklet is elegendő . az ember akinek a gépét belinkeltem neki pl cserépkályhálya van, és ezzel fűt .

Előzmény: nagykunsági (4637)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4640

Amiket Én gyrtottam (csk sajnos későn kezdtem el) annak az volt a lényege, hogy mennyi papír kell a fúrészpor megkötéséhez.

A másik.

A téglaformájú nem úgy ég mint a hengere lyukas közepű.

Előzmény: Gyulus111 (4638)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4639

Dobjál rá néhány összetépett hullámpapírt.

Aztán nézd meg a kazáhőmérődet.

Előzmény: Törölt nick (4635)
Gyulus111 Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4638

Na ettől féltem! Tehát a tiszta papirnak nincs ereje. Hát igen szerintem ez olyan lehet, hogy ha tiszta papirral rakod a kazánt, vagy fenyőfával nem egyforma az energiája. Az igaz, hogy forgács formában van a fa, de az mág fa. A papir meg nagy darabban sem főzi fel a vizet. Lehet, hogy hülységet irok, de a forgácsnak közel annyi energiája van mint a fának, Főleg ha ez tömöritve van. Vannak olyan asztalosok akik csak kis munkát csinálnak és kevés forgács jön össze. Azok szivesen odaadják csak ne legyen nekik utban!  Mig nem brikettáltam én is odaadtam  csirke, sertés alá alomnak. Örültem, hogy elvitték! Próbálj te is igy szerezni és próbáld ki vegyesen.

Előzmény: nagykunsági (4631)
nagykunsági Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4637

Nem azt vártam, hogy forralja fel a vizet csak azt melegítse.

Van kazánvédő szelepem, na az nem nyitott ki. 60 fokos.

Azt írják a neten a papírbrikettnek annyi a fűtőértéke mint a fának.

Papírt én is égettem, november végéig azzal tüzeltem. Mellette kell ülni,  lassabban melegít mint a fa, de ingyen van.

Előzmény: Törölt nick (4635)
nagykunsági Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4636

Azt hiszem ezt én írtam:)

Nem hiszem, hogy nagyon tömör lett volna, kb 400Kg-val volt megnyomva. /6bar levegő/.

Előzmény: Törölt nick (4634)
Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4635

azt sem kell elfelejteni ,hogy talán túl sokat vártál tőle ! a fának egy jól üzemelő kazán esetében 70%-a fagázok formályában ég el aminek az égési hőmérséklete 700 -fok körül van tehát annak komoly fűtőértéke van . a papír nem képes ilyen hőmérséklet előállítására tehát mindenképp

gyengébnek kell lennie . ez az elmélet ! gyakorlatban viszont az én kazánomban égettem már papírt, igaz nem brikettálva úgy lobogott a tűz

majd forrt benne a víz . kellene  szereznem pár brikettet és meg tudnám mondani neked ,hogy nálam mit produkál, nekem is kazánom van .

Törölt nick Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4634

visszaolvasva valaki írta nem jó nagyon tömörre nyomni mert nehezebben ég . van egy ideális nyomás, mikor száradáskor a kiszáradt víz helyén

légbuborékok maradnak / tehát oxigén / ez segíti a jobb égésfeltételeket , nagyobb hőmérsékleten ég el . lehet ez volt nálad a gond .

a3oli Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4633

kopaszkutty! Te nagyon helyesen ítéled meg az általam felvetett gondokat és tökéletes megoldást javasoltál a veszélyek kiküszöbolésére is. Te is úgy látod ahogyan én, hogy kritikus esetben a 20 tonnás emelőt nem fogja meg semmi. A nagykunsági okfejtésével nem értek egyet, mert nem a nyomóprés van görgövel megvezetve, hanem a nyomólapok együttese.

Előzmény: Törölt nick (4624)
nagykunsági Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4632

Én mindent megértek, de én azért csinálok papírbriketet, mert nem tudom hova tenni a papírt. Viszont már nem veszek bele forgácsot, nekem meg nincs.

Én elhiszem, hogy sokkal jobb forgáccsal, meg fűrészporral, de venni hozzá szerintem nem éri meg.

Előzmény: golfdva (4630)
nagykunsági Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4631

Égni jól ég, annyira tömör amennyire megnyomatod.

Erejével vannak gondok. 10 cm átmérőjű hengerest gyártottam, /olyan gépem van/ jól kiszáradtak, na mondom próba. Fával begyújtottam, meghánytam brikettel.

A víz az lehűlt, a brikett meg izzott.

Valami nem jó. Vagy valamit nem jól csinálok.

Most majd próbálkozom téglalap alakúval.

Előzmény: Gyulus111 (4629)
golfdva Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4630

Nekem meg van heti 1-2 q kartonpapírom és annyi faaprítékom amennyit van kedvem megcsinálni......a papírt most leadom,majd tavasszal kezdem a tömörítést mivel most nincs hol szárítani ebben a nyálkás időben.Igy most a sima faapritékot nyomom a kazánba és jár az agyam,hogy majd mit is kell és hogyan csinálnom azaz szivacsot játszom.

Sajnos levitték a papair árát 15-re a vegyesnek meg csak 10 de 4-5 mázsát viszek egyszerre...

Előzmény: nagykunsági (4628)
Gyulus111 Creative Commons License 2011.12.28 0 0 4629

És tisztán papirból hogy ég? Nem tömör nagyon? "Ereje" mennyi van?

Előzmény: nagykunsági (4628)
nagykunsági Creative Commons License 2011.12.27 0 0 4628

Nekem meg csak papírom van.

De 5 Ft-ért nem adom oda, inkább eltüzelem:)

Előzmény: Gyulus111 (4626)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!