Ide írjon mindenki, akinek van valamilyen ötlete, hogy hogyan kell egy brikettálógépet megépíteni! Szerintem pár okos ötlettel közösen mindent meglehet valósítani! Hajrá!
Nekem zárt rendszer van szivattyúval, gravitáció nem működik.
Nincs szünetmentesem, minek???
A megállapításod azért nem helyes, /jó gravitáció mellett forog a víz és hűti rendesen/ mert van kazánvédő szelep, ami 60 foknál nyit addig a visszatérőbe keveri az előremenőt, hogy 60 foknál kisebb ne legyen a visszatérő.
Tehát forgatta a szivattyú és nem ment fel a víz 60 fokra.
igen azért a kazánban főleg jó gravitáció mellett forog a víz és hűti rendesen . nálam le van süllyesztve és két colon megy garavitációval szivattyúm nincs . így elzárni sem tudom , ahol van komoly elektronika ott lehet szabályozni mindent, avval könyebb lenne variálni .
és azért nem ruháztam be mivel így nem gond az áramszünet sem . egy szünetmentes meg elég húzós lenne , plusz több hibalehetőség .
Pedig hidd el,hogy nekem annyi idő is elég és már keverhetem is :D de csak egyfajta papírnál lehetséges a többinél nekem is el kell mondanom vagy 10 miatyánkat....
Én próbáltam pár arányban keverni de ez is nagyban függ a papír minőségétől.Az újság kevésbé veszi fel a forgácsot a hullámpapír már jobb 40%-ban még elég tömör marad azután már lazul a drága.Igaz én nem forgáccsal kevertem,a saját magam által aprított fával azaz faaprítékkal.
nekem ezzel nincs gondom ,a papír úgy ég mint a zsír, a hőmérő meg mintha megbolondult volna megy felfelé . brikettem még nincs avval nem tudom . bár ez a mostani kazánom nagyon jól el van találva ,maszek gyártmány gyakorlatilag minden elég benne annyira jó a huzat.
fórumtársunk akadt el a dologgal mert a brikett ugyan égett ,de a víz meg elhült , kicsit gyenge a kalória, lehet csak huzat gond, de lehet más is .
Nekem csak tégla alaku van és nagyon jól ég. Igaz én még csak cserépkályhába rakom, de a nyárom csinálom a központit. Szeretnék ingyen füteni jövő télen!
most néztem a fa hőmérséklete folyamatos égés mellett akár 1100 c -fokra is felmehet . a papírét nem találom ,de azt tippelem az nincs ilyen magas . javaslom egy sor fa föléje egy sor brikett megoldást . avval is spórolsz és úgy lehet már hatékonyabb a dolog .
emelőm van, csövet szereztem ,de nem találtam semmit nyitva a többi alkatrészhez úgyhogy kénytelen vagyok várni az újévet mikor minden
üzlet kinyit és neki tudok állni megépíteni a prototípust . olvastam vissza akinek cserépkályhálya van azoknál jól működik hiszen ott a 300-400 fokos égési hőmérséklet is elegendő . az ember akinek a gépét belinkeltem neki pl cserépkályhálya van, és ezzel fűt .
Na ettől féltem! Tehát a tiszta papirnak nincs ereje. Hát igen szerintem ez olyan lehet, hogy ha tiszta papirral rakod a kazánt, vagy fenyőfával nem egyforma az energiája. Az igaz, hogy forgács formában van a fa, de az mág fa. A papir meg nagy darabban sem főzi fel a vizet. Lehet, hogy hülységet irok, de a forgácsnak közel annyi energiája van mint a fának, Főleg ha ez tömöritve van. Vannak olyan asztalosok akik csak kis munkát csinálnak és kevés forgács jön össze. Azok szivesen odaadják csak ne legyen nekik utban! Mig nem brikettáltam én is odaadtam csirke, sertés alá alomnak. Örültem, hogy elvitték! Próbálj te is igy szerezni és próbáld ki vegyesen.
azt sem kell elfelejteni ,hogy talán túl sokat vártál tőle ! a fának egy jól üzemelő kazán esetében 70%-a fagázok formályában ég el aminek az égési hőmérséklete 700 -fok körül van tehát annak komoly fűtőértéke van . a papír nem képes ilyen hőmérséklet előállítására tehát mindenképp
gyengébnek kell lennie . ez az elmélet ! gyakorlatban viszont az én kazánomban égettem már papírt, igaz nem brikettálva úgy lobogott a tűz
majd forrt benne a víz . kellene szereznem pár brikettet és meg tudnám mondani neked ,hogy nálam mit produkál, nekem is kazánom van .
kopaszkutty! Te nagyon helyesen ítéled meg az általam felvetett gondokat és tökéletes megoldást javasoltál a veszélyek kiküszöbolésére is. Te is úgy látod ahogyan én, hogy kritikus esetben a 20 tonnás emelőt nem fogja meg semmi. A nagykunsági okfejtésével nem értek egyet, mert nem a nyomóprés van görgövel megvezetve, hanem a nyomólapok együttese.
Erejével vannak gondok. 10 cm átmérőjű hengerest gyártottam, /olyan gépem van/ jól kiszáradtak, na mondom próba. Fával begyújtottam, meghánytam brikettel.
Nekem meg van heti 1-2 q kartonpapírom és annyi faaprítékom amennyit van kedvem megcsinálni......a papírt most leadom,majd tavasszal kezdem a tömörítést mivel most nincs hol szárítani ebben a nyálkás időben.Igy most a sima faapritékot nyomom a kazánba és jár az agyam,hogy majd mit is kell és hogyan csinálnom azaz szivacsot játszom.
Sajnos levitték a papair árát 15-re a vegyesnek meg csak 10 de 4-5 mázsát viszek egyszerre...