Sziasztok! Az lenne a problemam hogy peugeot 407 2.0 hdi automata valtos autom azt csinalja hogy 1es 2 es sebessegben teljesen jol mukodik viszont 3 es 4. fokozatba a fordulatszammero ket beosztas kozott elkezd ingadozni ami az auto hangjan es menetkozben is eszrevenni. Ha nem drasztikusan nyomom neki a gazt akkor felfele is ugralva megy Nem tudom hogy mi lehet a baj ha valaki tud kerem segitsen.
Mint szokott lenni, másról beszélünk! Nincs olyan, hogy VW G 055 025 A2 olaj (ezt mondják "gyárinak"), ez való az AW 09GR váltóba. Csak ezzel ekvivalens olaj van, a VW nem gyárt olajat. Mellesleg az autómba (nem a váltóba!) Te sem VW ilyen-olyan olajat töltöttél, hanem ha jól emlékszem Mobil-t. A szervíz meg Shell-t.
Kereskedelmi forgalomban hol kapni gyári olajat? Úgy tudtam eddig, hogy sehol. A márkaszervíz nem árusít, csak beleöntve. Ezért keres mindenki ekvivalens olajokat.
Audi A4 1.9 tdi, 2000ből, AVG mot kód, 4seb. automata váltójába mi az olaj gyári spec száma, esetleg ajánlottok hozzá vmilyet? Lehetőleg ne 30 ezrenként keljen cserélgetni.
sziasztok.ujabb kérdés,vagy nem vettem észre vagy nem kaptam választ.Nagyon jó minőségü váltoolaj kellene Triptonicba 2.8benzines automatába.Valami márkát és típusszámot tudok megadni.Febi bilstein-t érdemes?Kb 3000ft/liter.
FEBI BILSTEIN ATF - TIPTRONIC váltóolaj Specifikációk: DEXRON III AUDI 052 162 A2 AUDI G 052 162 A2 BMW 83 22 9 404 328 BMW 83 22 9 407 765 BMW 83 22 9 407 807 BMW 83 22 9 407 807 S1 BMW 83 22 9 407 858 MERCEDES-BENZ 001 989 22 03 MINI 83 22 9 407 858 OPEL 1940 707 SEAT G 052 162 A2 SKODA G 052 162 A2 VW G 052 162 A2 .
Nekem szerencsére van olajhűtőm, így az autó elejét felbakolom és a váltóról lekötöm a hűtőről jövő visszatérő vezetéket. A váltón a levett cső helyét ledugózom, a csövet egy tiszta edénybe vezetem, és megtoldom egy átlátszó csődarabbal. A leeresztőcsavaron leengedem ami lejön, a leeresztő csavart új tömítéssel visszarakom, majd pont ennyit beletöltök. Ezután elindítom az autót és végig kapcsolgatom a fokozatokat, addig folytatva, míg a csövön a kifolyó olaj be nem levegősödik. Ekkor motor leállít és megintcsak betöltök annyit amennyi lejött. Addig folytatom ezt a procedúrát amíg a hűtőről jövő csőre rakott átlátszó csődarabon szép tiszta piros olaj meg nem jelenik.
A felbakolást megbízható módon kell megcsinálni!!!! Balesetveszélyes!
Én egy tölcsért szoktam beleállítani a nívó csövébe és kényelmesen lehet tölteni rajta keresztül. Baumax-ban készletben lehet kapni, talán 4 vagy 5 db. van egymásba tolva és pár száz forintba kerül. Van egy kis 12V-os olajszivattyúm, vékony csővel, de lusta vagyok elővenni, így marad a tölcsér. Mondjuk én 80-100.000km nél szoktam cserélni, ami 3-5 év, függően attól , mennyit mentem. Nem gyakori művelet. Ha van pénzed olajra, érdemes átöblíteni és akkor többet is le tudsz cserélni mint ha csak frissítesz, de ahhoz pl. nekem 10liter olaj kell, mire a tiszta olaj megjelenik az olajhűtőnél. Picit pazarló megoldás.
Ha bizonytalan vagy vidd el egy váltóshoz,normálisabbja el fog kérni kb 3-4000ft munkadíjat, olajat meg ugyanannyiért veszed a boltban mint nála....és nincs para, hogy keveset-sokat töltöttél...de egy megbízható autószerelő is megcsinálja kb ennyiért, br 1 óa meló