Keresés

Részletes keresés

gépdoki Creative Commons License 2005.02.06 0 0 9
Üdvözlet Mindenkinek!

Csak most fedeztem fel ezt a topicot, egyébként már sok előző láncfűrészgondra adhattam volna választ, vagy megoldást.
Régóta kertészeti és erdészeti kisgépeket javítok és forgalmazok többedmagammal, tehát elég sok tapasztalattal rendelkezünk ezen a területen.

Ha kérdése van valakinek - szívesen segítek, ha tudok!

Üdvözlet: Gépdoki
kezitcsókolom Creative Commons License 2004.12.05 0 0 8

Szépjónapot!

 

 

Kérdésemnek a tárgyát az az aprócska gond képezné, hogy fogalmam sincs merre, hol található Budapest területén belül Ikra szervíz. A probléma nem nagy szám, viszont nekem felettéb szükséges lenne egy ilyen vállalkozás... Amennyiben valaki netalántán tudna egy Ikra láncfűrész javító műhelyről, azt kérném ne tartsa magában és haladéktalanul ossza meg énvelem. Kedvességüket előre is köszönöm!

 

 

e M P é

bgly Creative Commons License 2003.11.24 0 0 7
Csak most tévedtem erre, de hátha aktuális még...

A Jókai téren van vagy két tömítés készítő iparos. Ott kellene megnéned, hogy tudnának-e a régi rosszat mintának használva új tömitést csinálni.
Autókhoz szoktak...

Bagoly

Előzmény: xpolgartars (2)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.05.27 0 0 6
ha valaki elektromosban gondolkodik...
nekünk makita van, egy jó középkategóriás, nem volt éppen olcsó. három éves, azóta semmi gond vele, egyetlen baja most épp, hogy elkoptak rajta azok a fémfogak amik védik a gépet.:O)
(fával fütünk, ugyhogy használva van)

anyóséknak szintén ennyi idős bleki, a legolcsóbbik fajta. többet költöttek már rá, mint amennyibe a makita került.:O)) 4x fogaskerék csere, ötödjére esztergáltattak inkább valami könnyüfémből a müanyag helyett, valamint most le is égett.

szóval olcsót ne!
na, csak úgy mondtam...hátha érdekel valakit.:O))

Szögrágó Creative Commons License 2003.05.26 0 0 5
Sajnos én nem ilyen márkásat vettem, hanem a legolcsóbbat, amit kapni lehetett. Az árkülönbözetből biszont vettem egy sövénnyírót is. Persze az is a legolcsóbb fajta. Egyelőre működik mind a kettő.
Előzmény: TREWQ (1)
Szögrágó Creative Commons License 2003.05.26 0 0 4
Köszi, de ennél sajnos rosszabb a helyzet, a gép már biztos több, mint 5 éves. Aztán meg közben vettem egy újat.
Előzmény: halaloszto (3)
halaloszto Creative Commons License 2003.05.24 0 0 3
en elmennek oda, ahol vettem, es kerdezoskodnek a szakszervizek felol. vegighivnam oket, hogy van-e kerdeses alkatreszuk. ha az elso 5 azt mondana, hogy nincs, es nem is _volt_ akkor visszamennek a boltba, es megvetetnem veluk a mukodeskeptelen gepemet arra hivatkozassal, hogy _kotelesek_ alkatreszt biztositani asszem 5 evig, es megkerdezhetjuk a fogyasztovedelmiseket is.

megegy jotanacs: ha azt akarjak, hogy hagyd ott, es megcsinaltatjak, akor csak reszletes atveteli elismerveny mellett, amin rajta van a hiba, stb, mert ha megis fogyasztovedelem lesz, akkor lehet hogy elo sem kerul a hibas gep tobbet, es akkor nincs bizonyitek.

Előzmény: Szögrágó (-)
xpolgartars Creative Commons License 2003.05.22 0 0 2
Köszönöm a választ - már szinte alig hittem, hogy bárki-emberfia betéved ebbe a topicba...

Fejlemények:
Többszöri szétszedés-tisztítgatás-összerakás és próba után úgy gondolom, az üzemanyag-ellátó rendszer körül nem stimmel valami.
Ez lehet a benzincső (cseréje folyamatban) illetve a porlasztó egyaránt.
A gyújtás illetve az elektromos rendszer szerintem hibátlan: a hengerbe manuálisan adagolt üzemanyaggal pöccre indul a gép.
A kérdéses porlasztót kiszereltem, most vadászok szervíz-kittet hozzá, amivel a régi, s kikeményedett gumi tömítéseket, diafragmákat ki lehetne cserélni.
Hát egyelőre ennyi.

xp

PS.
A válasszal - elviekben - természetesen egyetértek, ugyanakkor sajnálnék kidobni egy "majdnem jó" gépet.
Ha mégis rákényszerülnék erre, biztosan NEM benzines fűrészt vennék helyette, hanem a sokkal egyszerűbb s olcsóbb elektromos-meghajtásút.

Előzmény: TREWQ (1)
TREWQ Creative Commons License 2003.05.22 0 0 1
Szep napot!

Teljesen aterzem a problematokat, megoldast nem tudok, csak tanacsot a jovore nezve..
Motorfureszt csak Stihl-t, vagy Husquarna-t vegyetek! (esetleg Makita, vagy Hitachi, de ha ezek megallnak, igen melyen be kell nyulni a zsebbe) Tudom, hogy draga,(mármint a Stihl, meg a Husi is) de 1: jó, 2: alkatreszellatas biztositott.
Ahol megveszed a Stihl-t, vagy Husi-t, ott szervíz is van, komoly robbantottábrás gyári programokkal dolgoznak, sokszor az alkatresz polcon van, vagy ha nincs, pillanatokon belul megszerzik.
Motorf?részeket, komolyabb motoros gépeket stb.. TILOS Praktikerben, meg ilyen helyeken venni! Ilyeneket csak és kizárólag szaküzletben vegyetek, mert csak ott ertenek hozza!

Minden jot!

xpolgartars Creative Commons License 2003.05.19 0 0 0
Kedves Polgártársam,

hát, sajnos megoldást nem tudok adni, csak kellő empátiát:-(

Az én esetem a következő lenne:

Van egy istenverte Mc Culloch (benzines) láncfűrészem (mely a "Mac 130" nevet kapta a keresztségben), állandóan leállogat (meg qva nehezen indul el a drága).
Szervíz ("természetesen") nem vállalja, mondván hogy már nincs hozzá alkatrész.
Én úgy gondolom, egy kiadós porlasztó-tisztítás plusz egy gyertyacsere feltehetően pótalkatrész nélkül is megoldaná a dolgot.
Szívesen elvinném egy jó szervízeshez (aki már látott-szerelt ilyet, persze...). Végső esetben magam is nekiállnék, de kellene legalább egy rajz a belső felépítésről, szétszedésről.

Ezügyben tavaly lázas keresésbe, majd fax-váltásba keveredtem az (azóta többször átalakult meg tulajdonos-váltott) Mc Culloch céggel, de egy igen-egyszerű (s igen-használhatatlan) Móriczka-rajzon kívül semmi egeyebet sem küldtek-mondtak.

Sajnálnám kidobni - no meg egy új nem éppen két fillér -, de ez így most sajna használhatatlan.

Az esetleges válaszokat (topicindító kollegámra tekintetel) "két férfi - egy eset" jeligére kérném a kiadóba..
:-))

Köszönettel:

xpolgartars

Előzmény: Szögrágó (-)
Szögrágó Creative Commons License 2003.05.04 0 0 topiknyitó
Ikra electric A204 B láncfűrészem fékháza eltörött, tavaly egész nyáron hitegettek a szervízben, hogy lesz hozzá alkatrész, de nem lett. Nincs valakinek ilyen? Megvenném a jó fékházat, vagy eladnám az én fékház nélküli gépemet neki, szóval két rosszból esetleg lehetne egy jót csinálni. Vagy ha esetleg tudna valaki valami megbízható alkatrészforrást... (nem olyat, mint az én szervízemé)
Köszi előre is.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!