Keresés

Részletes keresés

gépdoki Creative Commons License 2007.01.25 0 0 194
Kedves zengő Komatsu!

Úgy látom, hogy Te egy született kötekedő vagy, aki ismer egy típust, és azt hiszi, hogy ettől Ő világ leg felkészültebb szakembere (talán azért, mert fogalma sincs, hogy mit kellene még tudnia ahhoz, hogy megalapozott véleményt nyílnáníthasson). Más használni valamit, és más javítani.
Tisztázzunk valamit! Itt a fórumon a látogatók nem arra kiváncsiak, hogy az általad favorizált márkát "istennek" fogadják el, hanem pártatlan jó tanácsokat szeretnének olvasni, megkönnyítendő az esetleges gépválasztásukat. Úgy tűnik, hogy ezen a határon Te túl mész. Számodra nem az a fontos, hogy segíts a laikusoknak az eligazodásban, hanem igyekszel magad szakértőnek feltüntetve, kötekedve - az általad ismert egyetlen típus (csupán felszines felhasználói ismeretek birtokában) befolyásolni mások , anyagiakat érintő döntéseiket befolyásolni.

Ebben a felszines vitában nem vagyok hajlandó részt venni ezért megkérlek, hogy a továbbiakban ne provokálj csupán büszkeség által motivált szándékkal. Hangsúlyozom, hogy, alapos szakmai vitákra bármikor kész vagyok, de csakis szakmai vitákra olyanokkal, akik legalább olyan szakmai felkészültséggel rendelkeznek, mint én..

Mindamellett tiszteletben tartom laikus véleményedet, és örömmel olvasnám tényszerű, jószándékú, érzelmektől mentes hozzászólásaidat.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: zengő Komatsu (192)
Csaszu Creative Commons License 2007.01.25 0 0 193
Sziasztok
Mi a véleményetek Honda UMK 435-ről ?
Inkább ezen vitatkozzatok , hagyáttok má a kapcsolót, meg a szivatót :)))
Előzmény: zengő Komatsu (192)
zengő Komatsu Creative Commons License 2007.01.25 0 0 192
Hello dokikám ! Neharagudj meg,de neked csak az a bajod,hogy nem tudsz helyesen értelmezni egy irott szöveget !Elöször leirtam hogy félszivató meghúzod 1-es állás.Másodszor helyesen, meghúzod, szivató, indít, félszivató, meghuzod 1-es állás,alapjárat . Nyilván megzavart hogy a biztonsági kapcsolót kihagytam elöle,de nem is arról volt  szó,hanem a többfunkciósról. A bizti kapcsolóra még egy kezdő is rájön magától.Az a baj ha nincs igazad elkezdesz mellészövegelni valami másról.Bocs de ennél értelmesebben már csak hoszan lehetne leirni. de szerintem ezt igy még a gyengébbek is megértik . Nincs kedvem kimásolni egy használati utasitást.Lehet hogy túl sokat olvastad az ártott meg,mint az úrnak egy kicsivel lentebb,aki írta hogy értelmezhetetlen a gyári utasítás.Néha nem árt egy kis józan abból a parasztiból,akár egy szöveg értelmezésére is! Bocsánat a goromba stílusért!
Előzmény: gépdoki (191)
gépdoki Creative Commons License 2007.01.24 0 0 191
Kedves zengő Komatsu!

Ha elsőre nem megy, lszi olvasd el mégegyszer figyelmesen amit leírtam! A teljes szivatón huzogathatod a gázt - nem fog átváltani a félszivatóba. Ahhoz, hogy a biztonsági kart bekapcsoljad, minden fűrésznél meg kell húzni a gázkart indításkor.

A mániáról meg inkább ne beszélj. Te legalább annyira mániás vagy, mint én. :)
Előzmény: zengő Komatsu (188)
gépdoki Creative Commons License 2007.01.24 0 0 190
Szia groovejet!

A Stihl 023 jelenlegi megfelelője az MS 230 típus.

Előzmény: groovejet (186)
Csaszu Creative Commons License 2007.01.21 0 0 189
Sziasztok
Köszönöm eddigi hozzászólásaitokat
Láncfűrészt és a fűnyírót sikerült megvenni.
Természetesen a tapasztalatokról majd beszámolok.
Most a bozótvágón a sor.
Szederény, és kb 50 cm magas fű kaszálására kellene.A telek kb 1 hektár. A következő típusok valamelyikét szertném. Hosszú a lista :)
Stihl Fs 350 / 2,2 LE / 135000 Ft
Honda UMK 435 / 1,6 LE / 4 ütem 130000 Ft
Komatsu-Zenoah BCZ 4500 CL / 3,3 LE / 150000 Ft
Komatsu Zenoah BZC 4500 DW / 2,8 LE / 118000 Ft
Husqvarna H 235 R / 1,8 LE / 132000 Ft
Husqvarna H 240 R / 2,4 LE / 140000 Ft
Dolmar Ms 4510 / 3,1 LE / 148000 Ft
Dolmar Ms 4010 / 2,4 LE / ár ? kb 140000 Ft ?
Dolmar Ms 3310 / 2,1 LE / ár ? kb 135000 Ft ?
Ezen gépek közül kellene választási segítség.
Az árak engedménnyel együtt vannak.
És elnézést hogy a fűrészes topicba írtam , de talán ennyi még belefér :)
zengő Komatsu Creative Commons License 2007.01.19 0 0 188

Helló dokikám! Köszönöm hogy megválaszoltad az írásom,de mivel pontatlannak találtad,most teszek rá pontot ! Az olajakkal kapcsolatban kifejezetten  tetszik a válasz. Ez most nem sugallta a fő márkát,hanem keményen a szakmai oldal. Szivesen hallgatok én is másoktól okosságokat. Viszont a többfunkciós kapcsoló vonatkozásában még neked van mit bepótolni . Ha már egyszer leírod azt ,hogy félszivató állásban meghuzva a gázbillentyüt ,a kapcsoló az egyes állásba ugrik. Miért írod ,hogy nincs egymáshoz abszolút semmi köze ? Továbbá nemis lehet addig sem fél, sem teljes szívató állásba kapcsolni,amig a gázbillentyűt fel nem húzod . Remélem 5000 db gépből csak akad amelyiken megnézheted magad is!Na valld már be hogy mániás vagy ! Kisérleti alany STIHL MS460.

Előzmény: gépdoki (185)
zengő Komatsu Creative Commons License 2007.01.19 0 0 187
Szia Csaszu ! A nagy áruházas fűrészekből nevegyél szerintem sem. Ezek teljesen pontos másolatai az 500-as kamának,pusztán minőségben térnek el egy "kicsit",no meg árban. Az 500-as kamáról ugyan azokat írhatnám le neked előnyként,mint a ps 5000-ről.Helyesen ps5000 a dolmar és dcs5000 a makita.Semmi külömbség a kettő között,csak a szin és a név.Gyártó,minőség,ár eggyezik,esetleg üzleti fogásként lehet olcsóbb egyik a másiknál.Mikor melyik fogy jobban,de a nagyker ár egyforma.Visszatérve a dolmar-nak,makita-nak sokkal jobb a szerviz hálózata,mint a kamának. Nagyon jó gép a komatsu,csak nehezebb hozzá motyót venni ,akár csak egy levegőszűrőt is.Nekem is Komatsu G621AVS gépem van,már hat éve használom és csak lev-szűrő és lánckerék betét kellett hozzá. A levegőszűrőt sokáig lehet használni,mert mosható.Én egy kis ultradrem-el szoktam kimosni,majd levegővel kifujatom. Kefével nem szabad,mert tönre teszi a szűrőt.A lánckerékbetétet nem fontos a gyárit venni egyik tipushoz sem. A méret alapján lehet más fajta is,és lehet is kapni bőséggel.Nekem jelenleg egy fűkaszám  van a dolmar családból egyenlőre.Ez félprofi kategoriás 43 köbcentis,katalizátorral felszerelt,késes tipus.Az erejét egy kicsit leveszi a katalizátor,de még igy is bőven elegenő,mindent bír.Gyárilag MITSUBISHI motorral szerelik katalizátorral,mindent a környezetért !Nagyon takarékos és jóval csendesebb felsőbb nevezetű társainál.Régen én sem szerettem a japán dolgokat,ma már egyre inkább ezekben találom meg a számitásom. Tőlük mindig minőséget kaptam  megfelelő áron,és nem csalódtam egyszersem! Én nem dönthetek helyetted,de szerintem mind a kettővel elégedett leszel. Jó munkát hozzá és üdv a klubban !  
Előzmény: Csaszu (183)
groovejet Creative Commons License 2007.01.18 0 0 186
Hali!
10 éves Stihl 023-as láncfűrészem mostanság vittem először szervízbe, stílszerűen egy Husquarna boltba :-) . Majdnem egy hónapig volt ott és a szervíz 20000 Ft-ot kért el a javításért. Kicsit soknak tartottam a javítási díjat, de legalább most olyan mintha (majdnem) új lenne. Következő a kérdésem, hogy a mostani stihl gépek közül melyik gépnek hasonlók a tulajdonságaik. Más, van még a családban egy McCullogh gép is, együtt lett véve a stihllel, ennek még csak a láncvezetöje kopott el, meg egyszer kellett csillagkereket cserélni kb. két éve (6000Ft). A két gép kb. ugynan annyi munkaórát futott, de a stihl valamivel gyorsabban termel és jóval kevesebb benzint pusztít el, mint a társa. Nos ennyi kb. a magam szubjektív véleményem a dojcse csúcstechnikáról vagy az "istentudjaholabánatbankészült" hobby gépről. Mindenestere ha az időmegtakarítást + a benzin árát veszem alapul kb. ennyi idő után megtérül a stihl gép drágasága.
gépdoki Creative Commons License 2007.01.17 0 0 185
Szia zengő Komatsu!

Azt, hogy melyik olaj jó egy gépbe és melyik nem, azt nem az dönti el, hogy ki gyártotta, hanem az, hogy az olaj minősége milyen, azaz az API besorolása a fontos. Olyan 2T olaj, amelyiken nincs feltüntetve a besorolása és nincs legalább API TC minősítése - a magas fordulatszámú motorokba nem ajánlhatóak. Én nem azt állítom, hogy csak a Stihl olaj a jó, hanem azt, hogy - a meglepetések elkerülése érdekében - célszerű a gyár által ajánlott olajakat használni, hisz a gyárak laboratóriumi körülmények között előzetesen bevizsgálják az olajakat, és ezután teszik le a voksot egyik, vagy másik olaj mellett.

Nem hág tetőre a Stihl-mániám, csak ismerem az itthon forgalmazott gépeket és évente mintegy 5.000 db gép javítása után tud különbséget tenni az ember.

Az indítással kapcsolatos információid sajnos pontatlanok. A többfunkciós kapcsolónak semmi köze a gázkarhoz teljes- és félszivató állásban. A félszivató állásnak csupán az a funkciója, hogy a teljesszivató és az üzemállapot között legyen egy átmenet, ugyanis a hideg motornak kifejezetten jó, ha a normálisnál kicsit több ütemanyagot (és ezzel együtt több olajat) kap. Ha a teljes szivatóval beindult a motor, akkor félszivató állásban melegíted egy kicsit, ugyanis hidegen alapjáraton valószínűleg leállna a motor. Ha a motor félszivató állásban már kezd fulladozni (alacsony fordulaton), akkor kell a gázkart meghúzni (és csak most) így a kapcsoló automatikusan normál állásba vált.
Indításkor soha sem szabad "üveghangon" pörgetni egyetlen motort sem, így a Stihl motorokat sem.
A láncéket indítás előtt minden motorfűrésznél célszerű bekapcsolni - biztonsági oko miatt.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: zengő Komatsu (181)
aard3m Creative Commons License 2007.01.17 0 0 184
Konkrétan semmi, vagyis bármi.
az a helyzet, hogy kb egy éve került hozzám a gép, (szerintem előtte évtizedeket pihenhetett, 1974-es évjárat, és elég jól néz ki) azóta sikerült olyan állapotba hozni, hogy megbízhatóan és ügyesen működik. Sajnálnám, ha elromlana, és nem lenne hozzá alkatrész, erre pedig ugye minden nappal egyre nagyobb az esély. Szóval bármi jöhet, tartaléknak. Mid van?
Előzmény: bodi guszti (174)
Csaszu Creative Commons License 2007.01.16 0 0 183
Szia zengő Komatsu
Először is köszönöm terjedelmes hozzászólásod.
Még nem vásároltam semmit, de ezen a héten kell vennem valamit .Mai napon hosszasan beszélgettem volt egy szervízessel , aki hasonlóan érvelt mint te. De közben bejött a képbe a Komatsu is . Erről már sokmindent nem tudott mondani ( dolmar szervízes volt :) ) Nagyon megköszönném ha a Komatsu-zenoah G500-as típusát is kitárgyalnád kicsit , Dolmar dcs 5000-hez viszonyítva. Árban 7000 ft-al drágább mint a Dolmar. Nagyáruházban láttam Komatsuhoz nagyon hasonlító láncfűrészt, ára negyede volt. Valószínűleg kínai koppintás. Nem akarok venni ebből , csak érdekelne egy kis info felőle .
Előzmény: zengő Komatsu (180)
zengő Komatsu Creative Commons License 2007.01.16 0 0 182
Szia Gusztáv !  Mind igaz amit a gépdoki irt, mert  ezen márkák olyanok is ! Nekem volt AL-KO KB3500-as gépem , sokat dolgoztam vele és szuper kis könnyű gép volt az árához képest. Megbizható takarékos, csak úgy hidd el , hogy csillag kereket is művészet volt hozzá találni. Mást nem kellett , de mi lett volna akkor. Ha nem akarsz ilyenek miatt bosszankodni, akkor jobbat veszel. Több pénz.de akkor használod amikor te akarod és nem amikor ő ! Jobb egy jó gépet venni, mint nyugtatókat !Bocs hogy mindenbe belepofázok !
Előzmény: bodi guszti (171)
zengő Komatsu Creative Commons License 2007.01.16 0 0 181
Kedves gépdoki ! Én"gyenge" tapasztalatom szerint nem csak a stihl gyári olaja a jó ! Éppen olyan jó egy husqvarna, al-ko, oregon. makita vagy dolmar olaj is, csak az arányokra kell rendesen odafigyelni, Például az al-ko olaj az egy amerikai általánosan felhasználható 2-üteműekhez való termék. Ebből ugyan annyi felébe kerül . Én is ezt használom javában,de néha ilyet is olyat is a fentiekből minden gépbe a fűrésztől a fűkaszán át a csónakmotorig. Soha nem volt velük bajom.Kinek volt előbb olajfinomitója,az amiknak vagy a fricceknek ? Ez épp olyan, hogy mindenki csakis Castrol olajat rakjon az autójába, mert az Agip vagy Shell az nem jó! Az oregon vagy husqvarna flakonjai megkönnyitik a keverést is. Nagyon ötletesek, a "gyengébbek" kedvéért külön mércés adagolóval vannak ellátva.Szerintem tetőfokon hág a Stihl mániád,vagy a gyárral vagy leszerzőve ? Ja és az indításról pár szó ! Én úgy tudom,hogy a stihl több funkciós kapcsolóját ha félszivató állásba teszed akkor a beindulás pillanatától magas fordulatszámon pörög és ha meghuzod a gázbillentyűt akkor tér át alapjáratra azaz első állásba. Ez szerint nem biztonságos  féknélkül inditani. Söt a hideg motort hidegen pörgetni 4 másodpercig üveghangon és terhelni a behuzott láncfékkel. Mert ugy emlékszem,hogy hideg állapotban szívatás után a félszivató állásba kell tenni a gyár szerint,majd ebből ugrik az első állásba a gázbillentyű meghúzása után.Én sem igy szoktam,mert kihagyom az üveges pörgetést kiméletből, de igy írják.  Ha rosszul tudnám remélem kijavitasz !  Köszi !
Előzmény: gépdoki (149)
zengő Komatsu Creative Commons License 2007.01.16 0 0 180
Szia Csaszu ! Szeretnék segiteni a választásban, ha még nem kapkodtad el !Nekem volt már néhány rossz élményem a vezető márkával kapcsolatban,ezért váltottam. Hozzáteszem csak a fiatalabb tipusokkal. leírnám neked néhány érvem egyikét,ha ez segitene. A farmer kategoriás stihl gépek nem professzionális fűrészek, ezért a  minőségen van egy kis spórolás,mondjuk például a teljesen műanyag fűrészházat,ahol a nagy igénybevételnek kitett vezető tartó csavarok is műanyagba vannak ágyazva. Ugye nem kell részleteznem a hátrányait a fémmel szemben. egy előnye is van azért, a tömege kissebb. Könnyebb gépet eredményez, viszont meglátod majd ha megnézed,hogy a két masina között csekély az eltérés. A többlet viszont a minőség javára dől el ezesetben! Ugyanis az általad is tetszést nyert Dolmar DCS5000 garantáltan profi fűrész ,csak rá nézel és a külömség adja magát.Aluminium ház,14000/perc furdulatszám ,ugyan olyan egykapcsolós gyújtás és szívató állitás, belső kuplungos és betétes lánckerék. Utóbbi azért jó,mert nem kell állandóan a főtengelyanyát levenni és a gyertyát kiszedni a dugattyú megtámasztására ha elkopik a lánckerék és kicserélni kuplungharangal eggyütt ami sokkal drágább ! Ez így egyszerűbb olcsóbb és jobb,mert még anya sincs csak egy zéger gyűrű. Ezt a gépet komoly igénybevételekre tervezték,nem csak házköré hobbicélokra. Még valami érdekesség képpen. Tavaly volt Kanadában egy teszt célú verseny rendezve. Profi fűrészeket vittek a 60 köbcenti felettiek közül, Dolmar,Stihl, Husqvarna márkákból, a teszt a következő. Egy azon vastagságú fatörzset melyik vág át hamarabb egyforma vezetővel és láncal szerelve. A Dolmar 4 másodpercet vert az ellenfelekre. Rajta van a Dolmar honlapján,PS6400 tipussal. Remélem segitettem,mert nem mindegy mit kapsz a pénzedért. Ha stihl-ből ilyet akarsz jobban nyúlj a zsebedbe ,mert a nevet meg kell fizetni ! jó választást és bocsi a stihl barátoknak !
Előzmény: Csaszu (176)
zengő Komatsu Creative Commons License 2007.01.16 0 0 179
Szai Cimbora ! Már elég régen jártam a topic-ban.Örömmel olvastam az irásodat és biztosíthatok minden olvasóját ,hogy valódi történet. Számtalan sok ilyet hallottam már abból az üzletből, ahol ezeket lehetett venni . Minden tulajdonosa maximálisan elégedett,függetlenül a használat fajtájától. Ha szeretnél ilyen gépet, náluk rendelésre most is lehet hozatni. Azért csak így, mert át álltak makita,dolmar gépek árusitására,holott ezeket ma is keresik, csak sajnos a kizárolagos mo-i forgalmazó nagyon feltolta az árukat. Szerintem egy ilyen versenyképes gépért még ez is reális ár keretein belül mozog. Ezt viszont nehéz érzékeltetni a kispénzű vásárlókkal ,mert azok igy már inkább a még mindig olcsónak mondható Partner kategóriájú gépeket választják. Akik meg megtehetik,azok a profik közül Stihl vagy Hq-t visznek, mert jobb a szervize és a legendája . Viszont nem akarok lelombozó lenni,de szerintem a Stihl napjainkban már nem olyan mint régen . Biztosan olvastátok egy lentebbi írásom egy MS460-as gépről. Életét egy tűzoltóság elsődleges szerén kezdte meg, ahol bármikor szükség lehet rá életmentés céljából is. Vadonás újan csekély 5-ször volt szervizben , mire lett belőle valami. Biztos nem általános probléma, de egy karburátor csere újan mégis csak ciki ! De térjünk át a gépekre ! Még most olcsóbban kaphatsz a régebbi Kamából . Ez még 1:25 keverékes, az újak már 1:50,és ez is egy ok a drágulásra, pedig darabokra ugyan az a gép. Hiába ami jó.azt nem kell fejleszteni ! G455 165-e körül, AVS621 190-e körül van az új.A régebbiek egy tizessel olcsóbbak plussz a kedvezmény. Ezek professzionális gépek ! De hadjuk a rizsát,le írom hol vehetsz ilyet. Pest megye , Monorierdő , 4-es főút mellett Csapágyház nevezetű üzletben. Azért nem írtam e-mailt, mert nem titok,hogy itt is lehet jó gépeket venni , nem csak a konkurenciánál. Remélem segítségedre válik és szerencséd lesz egy jó "szerszámhoz" !
Előzmény: rolfgyerek (175)
forest240 Creative Commons License 2007.01.15 0 0 178
www.komatsu-zenoah.sk  Van itt minden mi szem-szájnak ingere. Az árak forintban kb. 7,5-ös szorzóval értelmezhetők. Ha konkrét várost, ill. kereskedést keresnél, ami neked közel lenne, akkor katt a Kde nakupovat? -ra.
Előzmény: rolfgyerek (175)
gépdoki Creative Commons License 2007.01.14 0 0 177
Szia bodi guszti!

A kérdés így túl általános. Melyik AL-KO és melyik McCulloch fűrészekre vonatkozik?

Ha a multi áruházakban jelenleg kapható típusokra gondolsz, akkor összefoglalva az mondható, hogy nagyon olcsó fűrészek ezek, és annyit is érnek. Ha csak nagyon ritkán veszed elő ház körüli könnyű munkákra, és csak azért veszed, hogy legyen otthon egy fűrész.
Sok a meghibásodás, az alkatrészellátás gyenge.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: bodi guszti (171)
Csaszu Creative Commons License 2007.01.13 0 0 176
Nem tudok dönteni Stihl Ms 290 és Dolmar Dsc 5000 között
A stihl már egy teljesen bevált gép, kirás szerint farmer kategória
A Dolmar kicsit gyengébb a Stihl-nél . De profi erdészeti fűrészként van kiírva .
Nem kellene profi használtra , csak télre fát vágni.
Most az lenne a döntő , hogy a Dolmar télleg tudja a profi kategóriát , tehát elvileg jobb felépítés, vagy megegyezik a stihl-el ? Látszatra a Stihl minőségibbnek látszik.
A komatsu engem is érdekelne, láttam ma a bozótvágóját és igen patentul nézett ki , japán technika az egész , de asszem hollandiában is van egy gyára .
rolfgyerek Creative Commons License 2007.01.10 0 0 175

Szia Komatsu. Kezdő fűrészes vagyok de van egy barátom aki 15-20 éve mindig folytat fakitermelést. Megközelítőleg 3000-5000 köbméter fát vághatott ki. Komatsu Zenoah G455 gépe van. Ezt használja amióta vág. Gépnek semmi baja most is úgy szól mint az álom. Én is ilyen gépet szeretnék venni ha tudsz ebbe segíts nekem, hogy hol lehet ilyet kapni. Előre is köszönöm. E-mail címem. rolfgyerek@freemail.hu

helo.

Előzmény: zengő Komatsu (82)
bodi guszti Creative Commons License 2007.01.08 0 0 174
Szia, konkrétan mi kellene hozzá?
Előzmény: aard3m (173)
aard3m Creative Commons License 2007.01.08 0 0 173
Tehát:

Druzsba 4 láncfűrészhez alkatrészt keresek.

Az alábbi linket a címsorba másolva megtekinthető a szóban forgó típus.
http://www.f56.hu/displayimage.php?album=28&pos=3
aard3m Creative Commons License 2007.01.08 0 0 172
<a href="http://www.f56.hu/displayimage.php?album=28&pos=3" target="_blank">Druzsba 4</a> láncfűrészhez alkatrészeket keresek.
bodi guszti Creative Commons License 2007.01.06 0 0 171
Sziasztok! Valaki tud-e véleményt mondani az AL-KO, vagy McCULLOCH benzines fűrészekről? Köszönöm.
Zöldlomb Creative Commons License 2006.11.01 0 0 170

Kedves Gépdoki!

A 3000 Ft alatti láncok a legjobbak!

zl

 

Előzmény: gépdoki (168)
Zöldlomb Creative Commons License 2006.11.01 0 0 169

Kedves Odin!

 

Gratulálok a láncfűrészedhez. A bejáratással kapcsolatban a tapasztalatom az, hogy úgy szokták megoldani, hogy a gyárban a porlasztót "bejáratósra" állítják be. Ezidőtájt egy kicsit kevésbé pörög a magas tartományban a gép. Amidőn kijáratsz így egy néhány tankot, akkor ajánlják, hogy vidd el a szakemberhez, aki kicsit állít majd a bringán, hogy igazán tökös legyen.

A kenéssel kapcsolatban általában az a jó, ha olyan olajat használsz és úgy,mint amit a használati utasítás előír. Nem kell feltétlenül a gyár által cimkézett olajat használni, mert az bizony lehet, hogy drágább, mintha más márka olaját használod, pedig semmivel sem jobb. Értem ezalatt, hogy a stihl vagy a  husq.xp motorolaj igen olcsó a többi cimkéhez képest, és tényleg jó. A lényeg, hogy szintetikus, nagy fordulatszámhoz tervezett olaj legyen, ne benzinkutas 2t, amit az mz-hez terveztek.

Az orrkerék zsírzásához zsírzó kell, amit szerintem párszáz forinttól be lehet szerezni. 

Tankolás: Ha bölcs vagy, akkor mindig egyszerre tankolsz mindent. A gépeket úgy tervezik, hogy a benya mindig előbb fut ki belőle, mint az olaj. Feltéve, ha nem csöpög belőle az olaj.

Na, ennyi az okosság ma.

Üdv, zl 

Előzmény: Odin626 (165)
gépdoki Creative Commons License 2006.10.30 0 0 168
Szia Whitebird!

A Black&Decker fűrészre és minden más fűrészre is érdemes szakkereskedésben vásárolni a láncot, mert a nagy házaknál borzalmasan drága, ha egyáltalán lehet kapni.
Menj egy Stihl, vagy Husqvarna kereskedésbe, ott biztosan kapsz láncot bármilyen méretre. A legjobb a Stihl lánc. Az ára 3.000,- Ft alatt lesz.

Üdv. Gépdoki
Előzmény: Whitebird (166)
PeciMaci Creative Commons License 2006.10.30 0 0 167

én nagyon rég dolgoztam már láncfűréssze, de ugy emlékszem, hogy amikor kifogy a tank benziz akkor kell az olajnak is kifogynia.

a 40-es az szerintem jó keverék.

Előzmény: Odin626 (165)
Whitebird Creative Commons License 2006.10.26 0 0 166
Sziasztok!
Szeretnélek megkérdezni benneteket, hogy hol lehet Budapesten, (lehetőleg a X, XVIII, XIX kerület környékén, Black end Decker elektromos fűrészgéphez, láncot vásárolni?
30 cm van a gép oldalára írva. Gondolom, ez a vezető hossza lenne.
És mennyibe szoktak ezek kb. kerülni, és van-e bennük, minőségi különbség?
Ha valaki tud benne segíteni, megköszönöm.
Üdvözlettel,
Whitebird
Odin626 Creative Commons License 2006.10.24 0 0 165

Hello mindenkinek !

 

Minap vásároltam életem első motorfűrészét, anyagi okok miatt egy Partner 352-t.

 

Kérdéseim lennének a géppel és a kezelésével kapcsolatban:

 

- Jó e járatásnál az 1:40-es keverék vagy esetleg töményebb kell bele?

- Hogyan kell egy ilyen gépet bejáratni?

- Igaz-e hogy az "orrkeréknél" zsírt kell juttatni a lap szervezetébe (ha igen hol és   

  milyen zsír legyen?

- Hány tankolás alatt fogy el egy tank lánckenő olaj?

 

Husqarna lánckenő és benzinbe való 2t oilt kaptam hozzá. ezek jók?

 

Válaszaitokat előre is köszönöm.

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!