A hosszú sor mellett van a bank ablak, az üvegre nagy betükkek kiírva: VISA.
Itt 15USD a vízum.
Aki a kartagoval megy, az érkezésnél egy helyi fiú terelgeti a népet a hosszú sorba(20USD). Minket is megpróbált elráncigálni a bank ablaktól, de miután közöltem vele, hogy pénzt váltok, odébbállt.
Hát Te jól eltitkoltad, hogy itten Te is garázdálkodtál (ODSZ), mi több törzstag vagy!!! Ott nem leplezted le magad... De mostmár értem, miért volt a keresztkérdés, hogy merrefele szoktam irogatni!
Mi is hazajöttünk...:(...bár a T. szerint a második hét olyan gyorsan elszaladt, mintha 2 nap lett volna az egész...az első az jó hosszú volt! Szerintem az első is gyorsan elment...mert ugye jó társaságban csak úgy repül az idő:))) A második heti magyar felhozatalról inkább nem nyilatkoznék, mert a "jót vagy semmit" elvet követném! De majd úgyis személyesen!
Megmásztuk a jó öreg Mózest, motorozgattunk a sivatagban, megnéztük a delfineket -tömören így telt- volt program dögivel. A Mózes-hegy tényleg gyilkos...de majd írok egy kis élménybeszámolót, hátha mást is érdekel! Csak legyen egy kis időm!
Köszi a válaszokat. Ezek szerint egy másik hotelre vonatkoznak, de így is segített. A Tropicana Grand Oasis honlapján úgy láttam, hogy van egy "gumi(???)moló", annak a végéről gondolom jó lehet a sznori. Még egy kérdés: működik még a helyi reptéri vízumintézés? Most mennyibe kerül ott, hogyan kell intézni, és a reptér melyik részén található? Hogyan fogjuk felismerni, hogy melyik ablakhoz kell menni, ha nincs semmi kiírva?
Ha valaki esetleg járt volna a közelmúltban a Tropicana Grand Oasis-ban, nagyon megköszönném, ha leírná a tapasztalatait.
Szia! Én sajnos a kérdéseidre nem tudok válaszolni, de a szobával kapcsolatban úgy gondolom, hogy ha kedden mentek és kedden jöttök haza is, akkor elvileg még kedden délig is a szobában maradhatnátok. Ha a hazautatok már szerda hajnal, akkor elvileg kedden délben el kéne hagyni a szobát, de általában pár eurot kell fizetni és akkor lehet tovább is használni. Sharm-ról a Mózes hegyre és a Szt.Katalin kolostorhoz lehet menni, itt a topikban szerintem találsz róluk leirást, ha rákeresel. Kairóba szerintem legegyszerűbb lenne taxival elmenned és akkor azt tudnál csinálni egész nap, amit akarsz.
25-én indulunk a Kartágóval, a Tropicana Grand Oasisban fogunk lakni.
Van valakinek tapasztalata erről a hotelről? Milyen a part, sznori szempontból megfelelő-e? Milyen a kaja? Mi van benne az AI-ban? Hová érdemes kérni a szobát a hotelen belül? (Remélem némi baksis majd segít a recepciósnak ahhoz, hogy jó szobát adjon.)
Milyen az időjárás Sharm-ban okt. végén? Mikor megy le a nap, meddig lehet strandolni?
Lehet helyi irodánál olyan repülős Kairói útra befizetni, hogy ne a megszokott program legyen, hanem egyedi? Tavaly Hurghada-ból már megjártuk a szokásos programot, és nem kívánom még egyszer se a múzeumot, se a papiruszboltot, se a Nílust, se a belvárost, se a bazárt, hanem csak a Piramisokat és a Sfinxet, de ott legalább 5-6 órát szeretnénk eltölteni. Tavaly 1,5 óra alatt kellett végigrohanni az egészet, mindenhol csak 5-10 percre volt idő, és úgy kellett könyörögni, hogy legalább a Menkauré piramisba bemehessünk. Most szinte az egész napot ott szeretném tölteni! Ezen kívül ott még Kairó környékén még Sakkara érdekelne, ha belefér az időbe.
Sharm környékén milyen kirándulásokra érdemes elmenni? Ha jól tudom, van valami delfinárium is. Tudja valaki, hogy lehet-e a delfinekekel együtt úszni? Ha igen, előre le kell foglalni a delfinúszást?
Visszafelé hajnali 3-kor indul a gép, így gondolom valamikor éjfél körül jön majd a busz a hotelhez. Tudja valaki, hogy lehet-e a szobában maradni késő estig?
Az őszi szünetben a Sea life hotelbe megyünk a gyerekekkel . Légyszi irjon nekem valaki , aki volt már ott , véleményt és némi tájékoztatót / minden érdekel , akár magánban is : legindil@invitel.hu / . Eddig kb. 3 rövid hozzászólást találtam itt .
Ha nem akarsz SHS-ből kimenni, akkor elég a "sinai visa".
Ki kell tölteni egy vízum lapot, de ne vegyél bélyeget (15$) .
Működik, kipróbáltam.
A taxisok egyre pofátlanabbak!
10-ből 3 szor próbálták elsütni az "50 piaszteres trükköt" - nem jött be nekik de nem mindenki olyan agresszív állat mint én.
Naama Bay- ben a soron az első kocsmában 2-ből 2 szer akart a kopasz gyerek átverni, elsőre sikerült.
A Karthagó fejlődik, korrekt tájékoztató füzet, semmi negatív meglepi, viszont a Travel Service-t azt hiszem még vissza sírjuk, mert a Sky ölég gyengusz.
A Sheratonba is a szobával a szokásos sz*rakodás (+2 óra) mire megfelelőt kaptunk. Utána már minden ok!
Eddig háromszor voltunk SES-ben. Először véletlenül szerveztük az utat
ramadankor, a második utunkat már tudatosan erre az időszakra időzítettük.Harmadik utazás során az ott töltött idő naggyából fele esett erre az időszakra.
Tapasztalataim a következők:
Ramadan alatt a kiszolgálás, ellátás, vásárlási lehetőségek, kiránduklások stb. a normális mederben folytak.
Mindegyik esetben nov. közepén voltunk, így a naplemente kb. 5 óra körülre esett.
A böjtöt betartó / nagyjából a mohamedán lakosság 90%-a / ebben az időben ehet és ihat először aznap, ezért naggyából 1/2-1 órát "illik" nem zavarni Őket.
Természetesen ilyenkor sem áll meg teljesen az élet, de nagyon nem örülnek, ha bármit is tenniük kell az evésen és iváson kívül. Még az üzleteiket is üresen hagyják, hogy együtt örüljenek a "naplementének"
Ezt az időszakot leszámítva semilyen alkalmazkodást nem várnak el, semmilyen a böjthöz kapcsolható ingerülséget vagy kellemetlenségek nem tapasztaltuk.
Az a véleményem, hogy ez az időszak sokkal "nyugisabb" volt, mint egyébként.
/pl ebben az időszakban arab nyaralókat szinte sehol sem lehetett látni, az ünnep végeztével viszont özönlettek a tengerpartra kipihenni a böjtölés fáradalmait és ünnepelni/.Igaz ugyan, hogy ez sem okozott semmi problémát, talán csak, hogy nagyobb volt a zsúfoltság és a hangzavar. Ez azonban ott és akkor nem volt zavaró.
Sziasztok ! Próbáltam utánaolvasni, hogy a ramadan alatt mire számithatunk, de nem teljesen egyértelmü. Van ahol azt irják, hogy semmi változás, máshol azt, hogy nincs nyitva étterem napközben... Aki volt már kinn ilyentájt, meg tudná mondani, pontosan mi a helyzet? Nem szeretnénk meglepődni :-)
ugy latszik, mindenki elutazott, mert az elmult egy hetben nem sok minden tortent, marmint a forumon :)
mi visszajottunk a Sunrise-bol (ex-Maxim), es nagyon jo volt!
ha, valakit erdekel szivesen irok rola, illetve tudok kepet is kuldeni.
a part fantasztikus volt, a vizzel egyutt :) a szallodank mellette van a savoy, es allithatom, hogy jobb volt a mi szakaszunk, mint az ottani. Az, teny, hogy kb 20 metert kell begyalogolni a stegre, es onnan lehet a vizbemenni, kiveve, ha orosz turista vagy, mert ok a hosszas (helyi koral csosz) futyulesere/kiabalasara sem vettek eszre, hogy rossz helyen vannak... na, ennyit roluk :)
bar, ez itt nem a reklam helye, es kijelentem, mielott, megkapnam, hogy "biztos OTP-s vagyok", hogy nem vagyok semmilyen kapcsolatban az OTP-vel (meg szamlamat sem vezetem naluk): kulon megemlitenem az OTP-s helyi kiserot, aki 1) nagyon jofej 2) nagyon segitokesz 3) es nagyon egyeni stilusa volt. Szoval, kellemeset csalodtunk a szervezett turakban. Egyebkent a Lighthouse-osok (buvarok) is jofejek voltak.
roviden ennyit, s kerdesekre szivesen valaszolok :)