Keresés

Részletes keresés

kornel8 Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80133

Akkor inkább nagyobb kazán, min. 40 kw és hozzá akár egy 1000 literes puffer, ha lenne nyáron szigetelve és nyílászárók cserélve? Mivel reggel 7-től du. -ig általában munka,azért gondoltam a pufira,de azt most egyszerre nem megoldható. Márkát nem mer ajánlani senki? :)

Előzmény: nagykunsági (80066)
Móncsa Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80132

Csinálj úgy mint a " profik " megveszed az anyagot megcsináltatod majd ha kész mondod hogy holnap fizetek erről adsz is egy papírt holnap jön a  pénzért mi van a papírra írva holnap fizetek akkor jöjjön holnap és így tovább mint a mesében a nagyok is így csináják

Előzmény: Törölt nick (80130)
Móncsa Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80131

Jól tetted inkább bringázz mint bagózz

Egy ismerősöm 5évig gyűjtötte a cigipénzt és vett belőle egy Suzuki Intrudert 1 500 000-ért

Előzmény: Törölt nick (80128)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80130

Nyilván, NEM!

Valójában, én is arra hajlok, hogy 1 profi cég csinálja, akikkel nem kell minden mozzanatot figyelnem, ellenőriznem .

Ne kelljen már örökké balhéznom, mert már nagyon unom.

Ezért is járom körbe az árakat.

Csak, hát eddig nem mertem belevágni.

Mert egyben kell a lé, olyan meg nem nagyon volt, hogy ez sikerüljön hitel nélkül.

Már a gondolattól is kiráz a hideg, hogy ennyit ki keljen fizetnem valamiért.

De én hiába tanulom meg, ha nem tökéletes a dolog, akkor bukik a mutatvány.

Én is láttam 1600 ft m2 árakat hirdetésben, de ott valami nem kóser, legalábbis szerintem, itt a főváros vonzás kőrzetében.

Aztán ki tudja?

Előzmény: nagykunsági (80106)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80129

Kicsit megkeveredett az index van amit duplán illesztett be.

Előzmény: Törölt nick (80128)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.09 -1 0 80128

Direkt ilyenre vettem.Letettem a cigit  2 évig minden nap dobáltam bele a pénzem a perselybe összejött a bringa.

Akkor azért nem ennyi volt az ára. De cseréltem már teleszkópot jobbra meg hajtást pl

Ilyen terepekre azért kell az  ilyen bringa :)

Előzmény: Móncsa (80127)
Móncsa Creative Commons License 2016.01.09 -1 0 80127

500 000ft-os kerékpárral ilyet csinálni :) :) :)  mifelénk erre azt mondják Te sem szarral gurigázol

Előzmény: Törölt nick (80124)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80126

Suliban is szerettem az ilyen videókat. Sok szerelést abból tanultam meg.

De sajnos a mai oktatásban hiányoznak ezek a videók.

Alapvető fémipari videók pl vagy akár építő ipari videó.

De sok jó munkavédelmi videó is van fent.

Főleg a mozdonyos videók jöhetnek :)

Előzmény: Móncsa (80125)
Móncsa Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80125

A tojásszén még tudott kormolni rendesen.

Jó kis videó ,köszi

Előzmény: Törölt nick (80121)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.09 -1 0 80124

Itt terepezés után :D

Itt meg csak egy átlagos tekergés

Előzmény: Móncsa (80123)
Móncsa Creative Commons License 2016.01.09 -1 0 80123

Milyen bringád van

Nekem egy női  pezsgő színű Gazelle Paris Plus van.

De volt egy Sparta Met -en is

Előzmény: Törölt nick (80119)
nagykunsági Creative Commons License 2016.01.09 -1 1 80122

Persze írhatod a példákat, hogy Kis Pista soha nem csinálta de jobb lett, mintha mester csinálta volna, meg minden mester szar munkát végez, ez engem nem hat meg. 

Elég üreg vagyok már ahhoz, hogy 1 kőműves ne tudjon átverni. 

Ez a kőműves 25 éve dolgozik nekem, minden munkája korrekt, eddig meg vagyok elégedve vele. Persze mondhatod, a szigetelés más, de abból is sok munkáját láttam már. 

Úgyhogy én 100%-an megbízok a munkájában. 

És ennyi pénzért én biztos nem fogok kínlódni vele, arról nem is beszélve, ha bemegyek a műhelybe a saját szakmámban annyi idő alatt simán megkeresem a munkadíjat. 

És akkor mindenki azt csinálja amihez ért. 

Előzmény: 0l0 (80110)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80121

De szerettem ezeket a régi oktató filmeket :)

Kapocska Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80120

Nem az  én esetem,hanem azé akiről szó volt(nagykunsági).

Előzmény: Móncsa (80118)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.09 -1 0 80119

Akkor Te még előrébb vagy mert nekem csak egy 250 es etz m van.

Viszont a bringám ér már vagy 500ezret :D

Előzmény: Móncsa (80118)
Móncsa Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80118

Milyen motorral nyomod ?

Nekem csak egy 500-as  maxirobogóm van , tudom ez sok" igaz "motoros szemében csak egy műanyagdoboz de ez van.

Előzmény: Kapocska (80114)
Móncsa Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80117

Szerintem !

Ha kazánnal meglegíted a puffertartályt akkor a szenet és a fát így is úgy is elfűtöd tehát nem látom hogy hol van a spórolás max ritkábban kell befűteni puffernak akkor van értelme ha veszel egy 10m3-set és teszel fel a tetőre napkollektort  az tavasztól őszig biztosan felfűti a 10m3 vizedet így mondjuk lesz október elején 10m3 80-90fokos vized amivel bátran tudsz gazdálkodni + télen is amikor süt a nap termel melegvízet , de lehet hogy teljesen rosszul gondolom ez csak az én véleményem.

Előzmény: kornel8 (80109)
Móncsa Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80116

50m-ről látszik akkor az már nagyon el van baszva ,  az messziről van

Előzmény: nagykunsági (80107)
Móncsa Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80115

A youtubon sok videó van fenn arról hogy hogyan kell szigetelni de a nagyobb cégek honlapján is találsz videókat

Érdekes hogy a ragasztó felkenését egyik így mutaja a másik meg úgy én pl  a széleit kb 3cm szélesen és kb 3cm vastagságben megkentem és tettem még 3 pogácsát

Előzmény: tgwh8 (80096)
Kapocska Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80114

„Viszont ennek cserébe, ha motort cserélek nem szól bele :)))”

A lényeglátást kérem fejleszteni,mert ezért cserébe éjjel bármilyen

szint ellehet viselni.:-)

Előzmény: Móncsa (80111)
0l0 Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80113

Egyébként az 1500 Ft/nm munkadíj a teljes munkára nem sok, ha jó minőségben csinálják. Ha nincs a munkához affinitás, akkor ezen tényleg nem nagyon érdemes spórolni.

Előzmény: nagykunsági (80106)
Móncsa Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80112

Mifelénk pl festők is csinálnak ilyet 2500ft/m2 áron színezéssel együtt  a Raabkarcsiban szoktak komplett rendszerek lenni jó árban.

De mostanában egyre többet purhabos ragasztóval teszik fel a szigetelést a falra sokkla gyorsabb és tiplizni se kell 6m magasságig ha jó az alapvakolat a falon

Előzmény: nagykunsági (80093)
Móncsa Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80111

Ha alszol akkor nem látod a szoba színét:) :) :)

Előzmény: nagykunsági (80089)
0l0 Creative Commons License 2016.01.09 0 1 80110

Hát pedig látni sok olyat, ahol mesterek, vagy legalábbis papírral rendelkező szakemberek csinálják és pl látszik a színezésen állványszint.

Azt meg csak folyamatában lehet látni, hogy mennyire sikerül hőhidasra az egész, mint ahogy az sem biztos, hogy látszik messziről megfelelő-e a ragasztástechnika, vagy a dübelezés vagy más részletkérdés.

Hogy veszik-e a fáradságot levágni a betonpárkányt, vagy leszigetelik jó hőhidasra, mint itt a legutóbbi esetben amit láttam.

A kőművesek közt is vannak ,akik tudják mit hogyan kell csinálni és vannak akik nem. Ettől lehet gyakorlatuk az utóbbiaknak is, csak legfeljebb rossz módszert gyakorolnak be. Különösen azért van meg ennek a veszélye, mert általában a gyors munka a cél elméleti tudás meg nem mindig szokott lenni a tevékenység mögött. A magabiztosan hangoztatott elméletek sokszor tévhiteken alapulnak ilyen körökben.

Lehet, hogy a környéketeken csupa kitűnő szakember van, de ez nem mindenhol jellemző sajnos.

Ha meg magad nem vagy otthon a témában, akkor viszonylag nehéz eldöntened, hogy a jónak látszó szakember tényleg az-e.

A színezést egyébként referenciamunkákkal rendelkezőre esetleg érdemes lehet rábízni, mert az a leglátványosabban elrontható, és a legtöbb rutint igénylő de a többit némi utánajárással és alapossággal meg lehet csinálni sk. jobban is mint az átlagos profik.

Ismeretségi körben épp most tudok egy olyan gondról, hogy a színező kőművessel szemben már pert fontolgattak olyan rossz minőségű lett a szín felvitele.

Nem akarok offolni a témával, de az tény, hogy sk kivitelezéssel és szakemberrel is rá lehet faragni.

Nyilván mindenkinek szíve joga eldönteni melyiket találja megbízhatóbb és számára megfelelőbb megoldásnak. 

Előzmény: nagykunsági (80107)
kornel8 Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80109

Köszönöm a válaszodat. Az a helyzet, hogy csöpög a kazán,ezt nem írtam le, szóval a szigetelés most nem aktuális és a nyílászáró csere csak tavasszal vagy nyáron. Az északi oldalon vannak redőnyök, igaz, hogy nem mai darabok, de nagy szélben jó szolgálatot tesz, illetve vannak nagy szélfogó tuják is a ház előtt. :) Igazán kazán méret, típus segítség jönne jól, majd pufferral párosítva nyáron, ahogy olvasgattam kb. 2 köbméteres jó lenne.

üdv

Előzmény: Móncsa (80064)
Janyika13 Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80108

Sziasztok

Az lenne a kérdésem hogy ha kisméretű vörös tömör téglával kibélelem a kandallót és le kenem tűzálló habarcsal az elég vagy mindenképp samott tégla szükséges?

nagykunsági Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80107

Elég sok szigetelést láttam. 

Azt azért messziről megmondom, hogy nem mester csinálta. 

Mivel mifelénk általában a kőművesek szigetelnek, így nagyobb gyakorlatuk van benne, mint annak aki sose csinálta. 

Előzmény: 0l0 (80104)
nagykunsági Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80106

Nekem állványozással kompletten megcsinálják 1500Ft/m2 áron. 

Akkor most kínlódjak vele?

Előzmény: Törölt nick (80105)
Törölt nick Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80105

A munka díj:

főváros környéke: 2700 ft/m2 komplett +900ft/m2állványozás=720.000 ft a munkadíj 200m2 homlok felületnél. Ebbe nincs benne a szuterénem xps szigetelése.

Kérdés: megéri -e ennyiért belevágni saját kezűleg, úgy hogy esetleg xar lesz?

Értem én, hogy spórolok.

DE: mi van, ha a drága anyagot elbaxom?

vagy idegbeteg leszek a végére.

vagy leesek az állványról.

vagy 1 csücsköt a legtetejében nézhetek évekig, mert nem készült el.

vagy a szín nélküli házat nézhetem évekig, és a plusz állványozás díja évek múlva a színezés munka díjával együtt meghaladja majd a jelenlegi költségeket.

Tehát sok a bizonytalanság.

De, ha ez 1 életre szól, akkor jobb ,ha nem én csinálom.

A profik meg 2 hét alatt végeznek "csak" ki kell izzadni.

A szerződött beszállítótól annyi anyagot hoz ki ,amennyi kell, azt ami kell.

Nem engem vezetnek meg a tűzépen.

Bár tájékozódom, ezerrel.

Jó vágó szerkezetük van. És még sorolhatnám.

Amúgy a megtérülésnél lehet fontosabb az is, hogy 10 év múlva megköszönik az ízületek ez irányú döntésemet, (kb. fele mennyiségű fa esetleg gáz, sugárzó hideg.) 

A másik: lehet most megtudom tenni, később meg jól fog jönni a fele fűtési költség, ha esetleg kevesebb lesz majd a bevétel.

Amúgy valami hitel most is fog majd kelleni.

A Balaton és felkapottabb környéken az árak még jobban el vannak szállva.

Állítólag.

Amúgy megemelem a kalapomat, aki ezt házilag otthon elvégezte.

Nem vagyunk egyformák.

Szerintem, aztán ez csak egy vélemény, ki tudja mit hoz az élet, még nem tudom, hogy legyen.

Előzmény: nagykunsági (80075)
0l0 Creative Commons License 2016.01.09 0 0 80104

A nagy kérdés, mi köze a polisztirol szigetelésnek a kőművesekhez?

(Mintha a festő szakmacsoporthoz volna ez a tevékenység sorolva...)

Még kőzetgyapotnál megértem, az kőből van :-)

Nyilván nem kötelező szigetelni, néha nem is érdemes.

Számtalan példa bizonyítja, hogy a munka minősége nem hozható direkt összefüggésbe azzal ,hogy kőműves csinálta-e, vagy sem.

Előzmény: nagykunsági (80093)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!