Először is meg kellene mutatni egy szakembernek (reumatológus, ortopédus), hogy megtudjad mi a pontos helyzet. (Fizikális vizsgálat, eszközös vizsgálatok, stb.)
Nem mondom, hogy könnyen (1. nap közepe és 2. nap eleje főleg), de GPS nélkül is menni fog.
Ne hagyd ki, tényleg nagyon nagy élmény.
Viszont készülj lelkileg - váratlan tájékozódási zsákutcák, zöldgömbös magadrautaltság, sok-sok pénz, amit elkölthetsz (a nevezési díjban nincs benne a szállás!), 4. nap 100% aszfalt, éremdíjazás csak hónapokkal később, amihez csak akkor tudsz hozzájutni, ha elmész egy újabb Zöldgömb-rendezvényre :)
Ahogy már írták: túrabot. Esetleg még fásli, térdszorító, nekem a tavaly...előtti Téli Mátrán már kellett. Valamint szomorú szívvel lemondani néhány szintesebb túráról, helyettük könnyedebb, rövidebb távokat választani.
Sajnos ilyen esetekben a kihagyás szó nem egy hetet jelent. Szar dolog, de még mindig jobb, mint egy műtét után fél-egy évet kihagyni vagy végleg lesérülni. Nekem most kellett három hónapot kihagynom.
Teljesítő meg még kevesebb. :) Viszont, ha tudsz, mindenképpen menj, mert nagyon jó buli. Sok az aszfalt és a meleg, minden este sajtos tészta :), de gyönyörű, névre szóló érem, sok kaland, igazi kihívás és általában remek társaság. Zsotyek szinte biztos. :))) Valóban a futóké a főszerep (én éveken át indultam rajta), de gyalogolva jobb, mert többet látsz. Legeslegjobb kerékpárral, de ott nincs olyan szép díjazás.
Túrázással kapcsolatos térdfájás a problémám. 30, 40 km-es teljesítménytúrák, mellette kocogok. Elvonási tüneteim vannak, ha nem tudok túrázni menni, imádom! Tavasszal kezdtem a túrázást, évekkel előtte a futást. Két hétvégét leszámítva minden szombaton túráztam, a távokat fokozatosan növeltem. 47 éves vagyok. Nem dagad be, oldalt fáj mindkettő, már 4-5 km futás után is. A Zongor 45-re készültem, most ezt ki kell hagynom, tudom. Nagyon bízom a tanácsaitokban, mert enélkül nem tudom elképzelni az életem. Ha nem itt, akkor kérlek e-maiben írjatok! Köszönöm,
Köszönöm az infókat! Körülbelül én is így raktam össze magamban a képet, de azért nem ártott a megerősítés. Az itinert már kinyomtattam szinesbe, és van turistatérképem is, viszont GPS-em nincs :(
Kicsit meglep, hogy csak 10-15 induló szokott lenni.
Szia! A Balaton-kör több rendezvény egyszerre. Van futóknak több napos egyéni és váltó, ez közvetlenül a Balaton parton megy, meg kerékpárosoknak többnapos és egynapos, ez is a Balaton körüli kerékpárutat követi, meg az utolsó napon Club Aliga átúszás is. A turistákat mindezek viszont kevéssé érdeklik, mivel a gyalogos táv a parttól távolabb halad, ahol lehet, turistaúton. Idén a gyalogosok útvonalát már terepfutó túraként és MTB kerékpáros túraként is lehet teljesíteni (egyik sem verseny!). Tavaly már volt térképes itiner, ez -állítólag- egészen könnyűvé tette a túra ideális útvonalának követését. :)) Az útvonalon szalagozás nincs, a tájékozódás a túrázó feladata. A rajtban fekete-fehér itinert kapsz, ezt a honlapról le tudod tölteni és ha kell, kinyomtatni színesben. A dél parton az első két nap útvonala a kritikus, mert sok helyen nem turistaúton vezet (ha arrafelé ilyen nincs), illetve a turistautak állapota is változó. Vannak, amelyek két éven belül kerültek kialakításra, illetve vannak régebbiek, nehezen fellelhetők is. A túrához kötelező felszerelés a Cartographia (41.) Balaton turistatérképe (ez nálam 2003-as kiadás, szerintem nincs újabb), egy GPS és rajta a Turistautak.hu térképe és a TopoGuide térképe vagy iránytű. Az itinerben szereplő térkép a Turistautak.hu alapján készült (én alkottam), néhol a Topoguide alapján. Az előbbin szereplő utak biztosan léteznek, a Topo és a turistatérkép is meglehetősen elavult, viszont a környező tereptárgyakból, kapcsolódó utakból többet tartalmaznak. A szöveges útleírás elég szűkszavú (Zöldgömb túrákon általában), a térképeket, a leírást együtt kell használni, Az első nap végi szállás Látrányban, a műv.házban van, a második nap este Keszthelyen egy panzióban, harmadik nap a Zánkai táborban. A gyalogos többnapos túrán kb. 10-15 résztvevő szokott lenni.
Pontőröket keresünk június 27-én vasárnapra, a Buda Határán túrára. Van reggel nyitvatartó pont, van délután nyitvatartó pont, megegyezés szerint előtte/utána teljesítéssel. pl. rajtoltatás+seprés, indulás+pontőrködés+befejezés, pontőrködés+teljesítés.
Sziasztok! Hetek óta nézegetem a júli 24-27-én megrendezésre kerülő Balaton-kör túra kiírását. Olvasva a TTT-n illetve a rendezői honlapon egyre nagyobb a zavar a fejemben. Van valakinek valami használható infója (?), mert a TTT-s élménybeszámoló is elég kétértelmű. Lehet hogy ez a rendezvény inkább a futókról szól? Köszi bármilyen infót.
Nekem is bonyolódik erősen a hétvége - az elején a 20 mindenképp kell a Budapest Kupa okán, bár jó lenne többet menni, mert vasárnapra egészen más program kezd alakulni - hétfőn meg egész nap munka van (bár délután akkor is lenne jobb dolgom, de ez is kialakul addig - legalábbis remélem).
A pont olyan helyen lesz ahol meg tudjuk oldani a kérdést, nem lesz probléma. Zárat azért hozzál A táv viszont 25 km lett, a szint 584 m, a nyitva tartás maradt. A szintidőt viszont eltöröltük, azaz hétfő délig kell Visegrádra érni
De ha elindulsz vasárnap 13-kor hétfő reggel 6-ig tuti visszaérsz.
Vagy másik megoldás, Visegrádon hagyod a kerékpárt s onnan mész fel:-) s gyalogolsz vissza és akkor több időd lesz, nem kell annyira sietni