Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Amíg azok a kocsik jártak, Farkasréten nem a hurokban fordultak - bár megvolt -, hanem vezetőállást cseréltek. Az én "vezetésem" miatt jártunk akkor körbe.
Köszönöm a segítségeket! Akkor még nem olyan áramszedője volt, mint a most betett 2 felvételen, hanem a hagyományos, áthúzással menetirányba fordítható. (Hiába, a nosztalgia....)
Mivel rendszám ne volt rá, ha ki kellett menni évente 2x, a nagytávolságú távvezetési gyakorlatra akkor mi tettünk rá rendszámot.
Nem az '50-es évek elején hanem a legvégén keveredett vmi vadász ügyben Magyarországra.
Azután nálunk kötött ki.
Mindenki mondott róla egy anekdótát, hogy hogyan került ide, de mivel 1981-ben már csak 2-3 fő szolgált aki az alakulat alapításakor is, így hittem is meg nem is a történetüket.
OFF A jó szeműektől kérdezem, a villamos pályaszámát! Ha ez a kerek 1000-es, akkor 1965-ben a Farkasréten, a visszafordítóban vezethettem. Az unokabátyám felügyelt, ott nem jártak körbe a villamosok, hanem a másik vezetőállással jöttek lefelé. Egy vasárnap este engedte meg, hogy próbálkozzak, de szidott, mert a menetszabályzó kart nem határozottan kezeltem, és az, nagy íveket húzott. ON