Keresés

Részletes keresés

neptancos Creative Commons License 1999.07.23 0 0 966
Bahh , Stoki, kösz az infot!
Én nem voltam olyan szorgalmas, mint azelőttem szóló.
Bahh, küldesz egy emilt?
Köszönettel: n.
lepsagi Creative Commons License 1999.07.23 0 0 965
Üdv Mindenkinek!
Pár estémbe beletelt, amíg elolvastam az egész topicot, de most már legalább technikai tudás adta teljes biztonsággal és önbizalommal megyek be egy biciklisboltba... Szóval ezentúl néha én is bekukkantanék, így növelve - Stoki örömére - a topic női (trekinges)létszámát...
A túrakönyvekhez csak annyit szólnék hozzá, hogy most már láttam 1100Ft-ért könyveket, különböző túraajánlatokkal, látnivalóval stb...
A bicaj kölcsönzéshez: egy 10 évvel ezelőtti (nem túl up-to-date) könyvben olvastam, hogy a MÁV!!!! is kölcsönöz bringákat... (habár valószínűleg leamortizálódtak már ...)
Ja igen: A sisakokról eleddig nem esett szó: Rengeteg fajta van, a 2eHUF-tól fölfelé. Milyen minőségbeli különbségek lehetnek?!
Mára ennyit, csao
Jóqtya Creative Commons License 1999.07.22 0 0 964
Köszi az infókat!
A 2A-t én is jól ismerem, mert Verőcén van a telek. Rendőrt eddig csak a cementműnél láttam, bár hallottam én is már a nagy ellenőrzésekről.
Bár lehet hogy tényleg meggondolom a dolgot, mert ha 100-130 km/h-val elhúznának mellettem, lehet hogy nem örülnék, főleg ha kamion. Bár ha beállnék mögé.... :o))

OpiumPapa: Hát az szuper lenne, ha megépítenék, de remélem azt nem 1,5 m-re csinálnák. :o)

Stoki: Én azért kérdeztem rá a monti/verseny dologra, mert egy montis cipője igencsak eltér egy "normális" cipőtől. És ha több a monti guru, akkor nem igazán tudnak tanácsot adni. Mellesleg van montim is, úgyhogy nálam nincs ellenségeskedés. Sőt, ha autóban ülök, akkor 100%-ig toleráns vagyok a cangásokkal. Pedig ez sajnos ritkaság.

Bahh: Kösz az infót! Megjegyzem!

Csókolom

stoki Creative Commons License 1999.07.22 0 0 963
Hátsó váltó ???
Hát abból a 105-nél az RSX-nél, az RX100-nál és az Ultegránál kétféle van :
rövidkanalas és hosszúkanalas ...
Most lehet, hogy már nagyon keverek én is, de ha az az utalás arra vonatkozik, akkor lehet, hogy ezt kell megadni neki..., de hogy ez mire jó egy kilométeróránál abba belegondolva sem tudok nyilantkozni...
moga Creative Commons License 1999.07.22 0 0 962
Hát a fékváltóról annyit tudok, hogy nézem a Tour-t és mindenkinek ilyen van...

moga

Bahh Creative Commons License 1999.07.22 0 0 961
Zmac
a mult heten vettem meg elso fekvaltos biciklimet, tul sokat nem tudok rola mondani.
A sebessegeket a fekkar bcikikerek fele forditasaval lehet valtani folfele, lefele pedig egy kisebb karral. A folfele valtasnal egyszerre 3-al lehet felrakni, de ekkor mar kb. 45 fokban all kar, kicsit kenyelmetlen. Ez persze nem problema, mert ugysem hasznalja igy az ember, egyesevel meg nagyon gyors! Kiprobaltam felfele, kiallva a nyeregbol, siman mukodik! A lefele valtas az lassabb ilyen esetben, de normal korulmenyek kozott ezt sem hasznaljuk.
A szorzovalto nem egy laza csuklomozdulat, de nyilvan tobbet kell mozditani, egyebkent tokeletes.
A hatso valtom csorgott egy kicsit az elejen, de menet kozben lehet allitani, kozvetlen a fekkarnal. Ez nagyon tetszik! Szoval, ha sokat biciklizel es nem gond a plusz 20e, akkor vedd meg!

stoki
talaltam egy sor utalast a 111-222-re. A hatso valto tipusat jelenti, de hogy mi ez errol meg mindig nincs fogalmam:-((

Bahh Creative Commons License 1999.07.22 0 0 960
Zmac
a mult heten vettem meg elso fekvaltos biciklimet, tul sokat nem tudok rola mondani.
A sebessegeket a fekkar bcikikerek fele forditasaval lehet valtani folfele, lefele pedig egy kisebb karral. A folfele valtasnal egyszerre 3-al lehet felrakni, de ekkor mar kb. 45 fokban all kar, kicsit kenyelmetlen. Ez persze nem problema, mert ugysem hasznalja igy az ember, egyesevel meg nagyon gyors! Kiprobaltam felfele, kiallva a nyeregbol, siman mukodik! A lefele valtas az lassabb ilyen esetben, de normal korulmenyek kozott ezt sem hasznaljuk.
A szorzovalto nem egy laza csuklomozdulat, de nyilvan tobbet kell mozditani, egyebkent tokeletes.
A hatso valtom csorgott egy kicsit az elejen, de menet kozben lehet allitani, kozvetlen a fekkarnal. Ez nagyon tetszik! Szoval, ha sokat biciklizel es nem gond a plusz 20e, akkor vedd meg!

stoki
talaltam egy sor utalast a 111-222-re. A hatso valto tipusat jelenti, de hogy mi ez errol meg mindig nincs fogalmam:-((

stoki Creative Commons License 1999.07.22 0 0 959
Zmac

Bahh egy-két hete vett egy (ha jól emlékszem) 105-össel szerelt (fékváltós) versenycangát....
Majd, ha benyomul, biztosan elmondja a tapasztalatait !!!

Zmac Creative Commons License 1999.07.22 0 0 958
Puma, Bergerhez csatlakozva:

a 8, 112-es busz BAH csomópont előtti megállójánál, ha jól emlékszem egy Charles Appartements reklámtábla környékén.

Más: van vkinek tapasztalata a fékváltóval? A boltos nagyon dícsérte, de ez nem csoda, egy bő huszassal többe kerül mint a klasszikus.
Zmac

stoki Creative Commons License 1999.07.22 0 0 957
Jókutya

Ahogy látod már majdnem több a versenybringás, mint a montis ...
...és akkor mi van ...
Nem mindegy ...itt olyan emberek irogatnak, akik nem háborúznak egymással, hogy "fúúúúú láttad, hogy lenyomtam azt a versenybringás srácot a vacak versenybringájával" és fordítva... A téma : a kerékpár és a kerékpározás...
Aki ehhez a témához hozzá tud szólni annak mindenképpen itt a helye. Ez lehet kerékpártúra, kerékpárvásárlás, alkatrész, ruházat, problémák ... tök mindegy, hogy triatlon bringa, trekking, monti, verseny, félverseny, rekumbens :-) a lényeg ...KERÉKPÁR...
...és én úgy látom, hogy ez itt NAGYSZERŰEN működik kortól, nemtől függetlenül...

berger Creative Commons License 1999.07.22 0 0 956
puma,
a Hegyalja úton, a Bach csomópont és az Erzsébet-híd között is van egy.
puma Creative Commons License 1999.07.22 0 0 955
Kösz Stoki,
Kinyomozzuk...

Puma

stoki Creative Commons License 1999.07.22 0 0 954
puma
NEm tudom a 18.ker Dózsa Gy.út, Vasút u. kereszteződést ismered ??? (Pestszentimre központ, ahol 193-as busz végállomása van) van egy bringás srác...(SPeedbike)
Pár hete láttam "kerékpárkölcsönzés" feliratot ...
Ha érdekel keresd fel én még nem kölcsönöztem nála, így a feltételeket sem tudom ...
puma Creative Commons License 1999.07.22 0 0 953
Köszi, a XVIII. ker is simán belefér. Rajta van még a térképen.. (Egy külföldi ismerosömnek kéne a gépezet, részemrol még itthon sosem próbálkoztam bringa bérléssel)

puma

stoki Creative Commons License 1999.07.22 0 0 952
neptancos

Már írtuk, de nagyon az alján ...
Slick gumit, vagy általános használatut tegyél a gépre és máris nem lesz olyan fárasztó a masina ...
Én slicket használok és nagyon meg vagyok vele elégedve.
Bár egy versenyszingót soha nem ér utol, de a montik között a legjobb az aszfaltra ...

puma
Én tudok, de az a 18.kerbe van és TE Budapestet mondtál ...:-)

puma Creative Commons License 1999.07.22 0 0 951
Sziasztok,
Tudna valaki segítni abban, hogy hol lehet Budapesten biciklit bérelni? Egyáltalán létezik ilyen? (Bocs késobb láttam meg ezt a topicot, úgyhogy ez a kérdés a 'Biciklizés a fovárosban...' is szerepel, tudok róla.
Köszi
Puma
OpiumPapa Creative Commons License 1999.07.22 0 0 950
Hali !

A 2/a-n nem érdemes próbálkozni, először is mert az autósok állatul viselkednek, másrészt a rendőrök egyáltalán nem tolerálják, hogy 2 keréken mész motor nélkül. Komolyan veszélyes, mert kb a DCM magasságában felfelé kapaszkodó 18 méteres vontatmány kb 6-7 km/h-val zsuppog fölfelé, de nem tudod kikerülni, mert a benti sávokban megy az ámokfutás meg a diszkóbaleset. Nagymaroson beszélgettem a benszülöttekkel és aszonták, hogy lesz kerékpárút ami kisebb/nagyobb eltérésekkel követi a 2/a vonalát.

OpiumPapa

berger Creative Commons License 1999.07.22 0 0 949
joqtya
én is aszfalt betyár vagyok, de a 2/A-t csak átadás elott mertem kipróbálni. Sok a rendor (van olyan ismerosöm akinek már két jogosítványát is elvették itt), és a forgalom sem különösen toleráns a biciklisekkel. Ha mégis meg akarod próbálni, hajnalban tedd (6 óra körül) és Pestrol Vác felé. Rendorök várhatóan a Vác dél elágazásnál lesznek és/vagy a váci lejto után várhatóak. Amúgy igazolvány nélkül megbüntethetnek (5-10 kHUF) akkor is, ha sarki zöldségeshez mész akár bicikli nélkül. Ahogy lejjebb olvashatod a rend orei eltökélték, hogy móresre tanítják a rakoncátlan biciklistákat. Szóval mindenképp szerezz be legalább egy rakoncát.
A régi 2 is elég horror, de azt kb. kéthetente még vállalom. Közben sokat koptatok a biciklisútból (ha nem önti el éppen a Duna).
Bahh Creative Commons License 1999.07.22 0 0 948
neptancos
tudok egy hasznalt elado orszagutit, de nagyon regi!
Peugeot vaz meg cuccok, de csak 10 sebesseges. 700x20-as gumik, aluminium hajtokar, klipszes pedal. Ja, es a fekbowden is kijon a fekkarbol :-(
Bahh Creative Commons License 1999.07.22 0 0 947
Joqtya
en eszement ember vagyok, csak aszfalton szoktam tekeregni :-))
Hasznalt cipot nem tudok, meg olcsot sem :-((
Viszont szerintem elobb a pedalt vedd meg, mert meg kell nezni, hogy a cipore fel lehet-e tenni a stoplit. Ha Look pedalt akarsz, akkor ahhoz harom menetes lyuknak kell lennie a cipon. Erre ugye nem tudod felrakni az SPD stoplit, mert ahhoz ket lyuk kell kozepen. Az ujabb cipok mindkettot tudjak egyszerre, de 1 egyetemistanak ez valoszinuleg Q draga :-((
A rendor nem tudom mit fog veled csinalni, ha elkap.. En mar mentem tobbszor Balaton korul, 8-as uton, de meg soha nem allitottak meg. Ja, es egyszer nagyon regen csehszlovakiaban autouton is, forgalommal szemben, de az tevedes volt :-)))
neptancos Creative Commons License 1999.07.22 0 0 946
Sziasztok!
Nem tud valaki egy jó helyet, ahol használt országútit lehetne kapni?
Más. Stoki és madár urak szerint a trekking egy jó kompromisszum- városba, sőt aszfaltos túrára is. Nekem montim van, hosszabb (70-100km)útra fárasztó.
Heló!
n.
Jóqtya Creative Commons License 1999.07.21 0 0 945
Szijjasztok!
De jó, hogy idetaláltam! :o)
Előszőr is egy kérdés!
Itt csak MTB-sek vannak, vagy vannak eszement emberkék is, akik órákat szoktak a forrongó aszfalton tempózni?

Tud-é valaki egy használt cipőt (43-44) pedállal országútihoz? Vagy boltot, ahol lehet kapni.
De a fő, hogy olcsó legyen, mert egy egyetemistának minden drága. :o))
Vagy ha külön veszem akkor elöbb a cipőt vagy a pedált érdemes beszerezni. Mert ha jól tudom nehezebb cipőhöz pedált, de lehet hogy fordítva.

Más
Szerintetek ha a 2/A úton (Vácot elkerülő) elindulok pöstről Verőcére és netalán elkap a yard, akkor mire számítsak?? Lezavar az útról?
Mert hogy igazolványt nem viszek magammal, meg sok felesleges cuccot, az fix. Ott leszek én, a bicaj meg az erő. :o)
Vagy inkább menjek a sima kettesen? Bár az emelkedők igen izgatóak amott!

Hajrá ESCARTIN!!!!

Köszi
Jóqtya

Bahh Creative Commons License 1999.07.21 0 0 944
stoki
bocs-bocs! Az AC gomb csak a torlesre valo es a beallitasokhoz. Van az oran alul meg egy A es B gomb, az egyikkel valtoztatni lehet az ertekeket a masikkal meg elfogadni es tovabblepni. Sajnos nekem ez meg mindig kevesnek tunik ezen az oran :-((
Bahh Creative Commons License 1999.07.21 0 0 943
SBE

jo a szintetikus, ha nem kapsz mast vedd meg!
Utana nalam reklamalhatsz:-))
Nekem egy Castelli-m van, ez volt a legolcsobb, nem merem leirni az arat...

stoki Creative Commons License 1999.07.21 0 0 942
Bahh

Szerintem majdnem biztos, hogy a gombok is részt vesznek a beállításban ...
1 gombbal menüzni ..., hát nem tudom ...
Az az AC, szerintem csak arra való, hogy az adatokat törölhesd, de a fene tudja.... azért, akkor sem tudom elképzelni a beállítást egy gombbal ...

stoki Creative Commons License 1999.07.21 0 0 941
Sajnálom úgy látszik ez már új módi !!!
De lehet, hogy az az 1% a tiéd lesz ...
Próbáld meg, hátha ki lehet belőlük csalni ...
Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1999.07.21 0 0 940
Utánateflonoztam a nacinak :

Varrni csak saját modellt varrnak, nem vállalják, hogy régi betétet beleapplikáljanak :-((.
Péceli út 99. a címük, 8:00-17:00 időtartamban vannak nyitva és 4800 egy komplett nadrág kisker ára.
Az esetek 99%-ban szintetikus, 1%-ban bőr a betét anyaga.

Nem túl bíztató rám nézve ...

stoki Creative Commons License 1999.07.21 0 0 939
Bahh
Láttad már ezt :
http://www.shimano.com/cycling1998/computer/
ebből nyílik egy kompatibilitási tábla is, ami a prosiba is benne van ...
Bahh Creative Commons License 1999.07.21 0 0 938
stoki
Olyan sok mindent nem lehet allitani, leirom szep sorban:
az ora aljan van egy AC (all clear) gomb. Ezt megnyomja az ember es elso pontban beallitja a kerek keruletet. Eddig OK. Ezutan egy 48-as szam latszik, azt irja, hogy ez a nagy kerek fogszama. Lehet allitani, de a leiras azt mondja, hogy allitsam -- ra.(ket vizszintes vonal) En azert beallitottam 52-t, az szimpatikusabb volt. Ezutan jon a 111 vagy 222. Kesz, csak e ket ertek kozul valaszthatsz, a leirasban semmmi nincs rola, hogy mi ez :-(( Ezutan az idot lehet allitani, ez is ment. Ezzel az ora megkapta az input parametereket. Szerintuk.
Mas. A ket kerekmeretet sem ertem hogy jegyzi meg, a 111-222 nem lehet az, mert az csak az AC gomb megnyomasa utan erheto el. Akkor ugye meg torlodik minden, semmi ertelme nem lenne az egesznek.
Azt meg kiprobalom ma, hogy az orat felteszem a helyere es megnezem, hogy a beallitasoknal reagal-e valamit a fekkaron levo gombokra. Nincs jobb otletem:-(
(max. elhozom otthonrol a noname DT-2000 tipusu oram, ami meg a biciklim szinet is kijelzi:-)))
Bahh Creative Commons License 1999.07.21 0 0 937
stoki
meg valami:
az orabol ketfele van: SC-6500 R es SC-6500 SW. A leiras szerint a vezerlogomboknal van a kulonbseg, de nem igazan latok belole semmit:-((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!