Keresés

Részletes keresés

Construkt Creative Commons License 2024.07.15 0 2 12233

Egyáltalán nem azt, amit te képzelsz. Hanem annak éppen az ellenkezőjét. Meg is írtam már itt számtalanszor. És úgy tűnik, te pontosan meg is fogod valósítani, sőt túl is fogod teljesíteni.

Előzmény: destrukt (12232)
destrukt Creative Commons License 2024.07.15 -3 0 12232

Hiába erőlködsz, tudom, hogy mit szeretnél elérni.

Előzmény: Construkt (12231)
Construkt Creative Commons License 2024.07.15 0 2 12231

Te ezt az egyetlen sémát ismered, ezt az óvodai érvelést: "te vagy a hülye, nem én!".

Kíváncsi lennék, miféle szubkultúrában szocializálódtál?

Elég nyomorúságos lehetett, hisz te még a tanulás, és a művelődés kifejezésére is rendszeresen ilyen  szörnyű bunkóházi szavakat használsz:

"fejedbe verték", "feltolták az agyadba", "bebifláztad", "kimosták az agyad", "tilos azt mondani", "eltitkolták előled".

Előzmény: destrukt (12230)
destrukt Creative Commons License 2024.07.15 -2 0 12230

Azt már te lefoglaltad magadnak. 

Előzmény: jogértelmező (12228)
destrukt Creative Commons License 2024.07.15 -3 0 12229

Most képzeld el, hogy beléd mennyi találékonyság szorult, amikor csakis a régi butaságokat tudod ismételgetni.

Előzmény: Construkt (12227)
jogértelmező Creative Commons License 2024.07.15 0 1 12228

" De jönnek majd fiatal generációk, akik nincsenek bezárva a relativizmus korlátai közé."

Ők majd a hülyeségizmust papolják.

Előzmény: destrukt (12223)
Construkt Creative Commons License 2024.07.15 0 2 12227

Hát, bizony nem sok találékonyság szorult beléd! Fantáziátlanok a riposztjaid, sótlanok az önreklámjaid. De a "szuperfizikai" gondolkodásod még ennél is szürkébb.

Előzmény: destrukt (12226)
destrukt Creative Commons License 2024.07.15 -3 0 12226

Te nem tudnád megvenni a Szuperfizikát.

Gondolkodással kellene fizetni érte.

Előzmény: Construkt (12225)
Construkt Creative Commons License 2024.07.15 0 2 12225

Te valami biztosítási ügynök voltál, mielőtt nyugdíjba mentél?

Vagy kicsi zöld rikkancs?

alza.hu?

Okostelefon meg mobil klíma is van?

Vásároljon szuperáron szuperfizikát!

Előzmény: destrukt (12224)
destrukt Creative Commons License 2024.07.15 -3 1 12224

Így van. Tabu az, amiről a hivatásos fizikusoknak nem szabad beszélni, de még gondolkodni sem. 

Helyette a dogmákat kell ismételgetniük folyamatosan.

Az einsteini relativizmusnak is megvannak a saját tabui. A legszigorúbb tabu az éter, vagyis a fényközeg létezése. Erről szigorúan tilos beszélni a hivatásos fizikusoknak. Mert a fényközeg azonnal romba döntené a relativitáselméletet, ami magával rántani az egész "modern" fizikát. 

Ehelyett százszor el kell ismételniük a dogmát, hogy semmiféle éter nem létezik, a fény az üres térnek a hullámzása. Pedig hát már maga Einstein is leírta idős korában, hogy:" ...a tér éter nélkül elképzelhetetlen, nélküle nem terjedne a fény..."

De erről nem szabad még tudni sem a hivatásos fizikusoknak, beszélni meg végképpen nem. Nem szabad elmondaniuk, hogy az einsteini elmélet idejétmúlt tabuk gyűjteménye. 

Ezért van szükség olyan új fizikára, amelyben nem léteznek tabuk. Egy olyan elméletre, ahol szabadon lehet beszélni minden kérdésről, és nem kell tartania attól egy fizikusnak, hogy kirúgják az állásából, ha beszélni mer bármilyen kérdésről. Fel kell szabadítani a tudományt a tabuk zsibbasztó súlya alól, és a tudomány újra szabadon fog szárnyalni. 

Ez egy szép feladat, de nagyon nehéz. 

Viszont ha könnyű lenne, akkor nem is lenne érdemes belevágni.    ;)

Előzmény: gyongyom bokretam (12222)
destrukt Creative Commons License 2024.07.15 -2 0 12223

Már többször leírtam, hogy a lőtéri kutyát sem érdekli, hogy te megeszed-e az új fizikát, vagy sem.

Az újfizika már nem neked íródik.

De jönnek majd fiatal generációk, akik nincsenek bezárva a relativizmus korlátai közé. 

Őközöttük majd biztosan akadnak olyanok, akik megértik az új idők új dalait. 

Te meg mormolod tovább a relativista dogmákat...

Előzmény: Construkt (12221)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2024.07.14 0 0 12222

Mi a tabu a tudományban.Amit nem szabad emlegetni.

Előzmény: destrukt (12218)
Construkt Creative Commons License 2024.07.14 0 0 12221

Te viszont tíz év múlva is ugyanígy fogod itt dicsérgetni a szuperfizikádat, akár egy piaci kofa a zápult tojásait. De, hogy megvesszük-e, azt akkor is döntjük el, nem a te kántálásod.

Előzmény: destrukt (12220)
destrukt Creative Commons License 2024.07.14 0 0 12220

Már nem sokáig kell vergődnöd.

Előzmény: Construkt (12219)
Construkt Creative Commons License 2024.07.14 0 0 12219

Narcisztikus fantáziavilág.

Előzmény: destrukt (12218)
destrukt Creative Commons License 2024.07.14 0 0 12218

A könyveim egy sorozat keretében fognak megjelenni, amelynek mottója: Tudomány tabuk nélkül.

Ez a szöveg szerepel az összefoglaló könyvben:

"Tudomány tabuk nélkül sorozat

A tanulmánysorozat a szerző tudományos jellegű írásait gyűjti csokorba. Ezek fizikai és csillagászati tanulmányok, továbbá életrajzi írások. A sorozat könyveiben több olyan gondolattal találkozhat a kedves olvasó, amelyet a hivatásos tudósok tabunak tekintenek. Véleményem szerint azonban a tudományban nincs helye tabuknak, ezért írásaim egyáltalán nem tartják tiszteletben a tudomány szent teheneit. Olyan jelenségekről is szabadon írok, amelyekről a hivatalos tudósoknak még gondolkodni sem szabad.

Elsősorban azoknak az érdeklődésére számítok, akik tudományos beállítottságúak, de nem riadnak vissza attól, ha átlépünk a hivatalos tudomány határain. Azoknak ajánlom a sorozat könyveit, akik fogékonyak a friss elképzelések iránt, szeretnek új utakon járni és szeretik érezni a felfedezés örömét.

A tanulmányok szigorúan megmaradnak a tudomány keretei között. Nem foglalkozom természetfeletti jelenséggel, vallásos kérdésekkel, csodákkal, asztrológiával, jövendölésekkel, időutazással, UFO-kkal. Felfogásom szerint ugyanis a létező világegyetem titkainak kifürkészése, a természettudományos megismerés, százszor izgalmasabb élményt nyújt, ezerszer több szépséget rejt, mint bármiféle természetfeletti fantáziavilág."

Előzmény: gyongyom bokretam (12216)
destrukt Creative Commons License 2024.07.14 0 0 12217

Én Istennel nem foglalkozom a könyveimben. 

Ez hit kérdése, nem a tudományra tartozik. 

Előzmény: gyongyom bokretam (12216)
gyongyom bokretam Creative Commons License 2024.07.14 0 0 12216

Honnan tudod, hogy a mező nem az Isten álltal teremtetett. Csak bele ne írd a könyvedbe, hogy Isten nincs.

Előzmény: destrukt (12211)
destrukt Creative Commons License 2024.07.14 0 0 12215

"Te már a szakadék szélén állsz, de nem mersz eggyel tovább lépni. "

Én nem a szakadék szélén állok, hanem a megújulás kezdeténél. És tovább is fogok lépni.

"Hol vannak az ígért könyveid, ami a továbblépést jelentené??? "

Már elő vannak készítve. 

Hamarosan jönnek.   ;)

Előzmény: őszszakál (12214)
őszszakál Creative Commons License 2024.07.14 0 0 12214

"Eggyel tovább lépett Lorentz."

Te már a szakadék szélén állsz, de nem mersz eggyel tovább lépni. Hol vannak az ígért könyveid, ami a továbblépést jelentené??? 

Előzmény: destrukt (12213)
destrukt Creative Commons License 2024.07.14 -2 0 12213

Newton tehát közel járt az igazsághoz, de mégsem találta meg.

Eggyel tovább lépett Lorentz. 

overdog Creative Commons License 2024.07.14 0 2 12212

Oké szuperfizikus, de közeledsz a mondatkészleted kifogyásához.

destrukt Creative Commons License 2024.07.14 -2 0 12211

Newton tehát rájött a gravitációs mező két funkciójára. A vonzóerő-átvivő funkciójára és arra, hogy ez a bázisa a valóságos (abszolút) mozgásnak. 

Csak abban tévedett, hogy a mező:

- nem az isten által teremtetett

- nem változhatatlan és

- nem homogén.

Előzmény: destrukt (12209)
overdog Creative Commons License 2024.07.14 0 0 12210

szuperfizikus. itt megkérdezték tőled, hogy

miért függ a fonálinga lengésideje a gravitációtól ?

mire te egy idemásolt "bemagolt képlet" alapján adtál választ, minden fizikai utalás nélkül

hogy lehet ez szuperfizikus ?

Előzmény: destrukt (12207)
destrukt Creative Commons License 2024.07.14 -2 0 12209

Newton eleinte az abszolút teret egy végtelen kiterjedésű tartálynak tekintette, amit isten teremtett, és ebbe teremtette bele ezután a világmindenséget. Az abszolút teret homogénnek és változhatatlannak gondolta. Ez tévesnek bizonyult. 

Később azonban olyasmit is írt, hogy az abszolút teret a nagytömegű égitestek feszítik ki. Ez már közelebb áll a valósághoz, hiszen éppen azt nevezzük ma gravitációs mezőnek, amelyet a nagytömegű égitestek "feszítenek ki". De ez a mező már nem homogén, és , az égitestek mozgásával együtt változik is. 

Newton arra is rájött, hogy létezik valamiféle láthatatlan közvetítő anyag az égitestek között, amely átviszi az vonzó hatást az egyik testről a másikra. 

Tehát Newton valójában felismerte a gravitációs mező létezését, de ő még nem nevezte így. 

Ezt a gondolatot fogja tovább vinni a jövő fizikája. A gravitációs mező kiemelt szerepet kap. 

Előzmény: destrukt (12205)
overdog Creative Commons License 2024.07.13 0 0 12208

szuperfizikus, elsőévesen a gyakorlaton képletekkel hozakodtunk elő, hogy behelyettesítünk, kiszámoljuk, és így meg lesz oldva a példa. A gyakvezér leintett azzal, hogy neki bemagolt képletek nem kellenek, hanem modellek ismerete, és azokból levezet többezer képletet, szóval ami kell. Fontos közlés volt tőle.

Mesélj, nálatok gyakorlaton hogy ment ez ?

Előzmény: destrukt (12207)
destrukt Creative Commons License 2024.07.13 -2 0 12207

Rosszul tudod. 

Ez a fizika, nem a te bemagolt képleteid. 

Előzmény: Elminster Aumar (12206)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.07.13 0 2 12206

Ugye tudod, hogy amit itt monomániásan mantrázol, az nem fizika, hanem egy kívánságlista a Télapónak?

Előzmény: destrukt (12203)
destrukt Creative Commons License 2024.07.13 -2 0 12205

A testek mozgására vonatkozó elvek sokat változtak a történelem folyamán. 

Arisztotelész még úgy tudta, hogy a testek természetes állapota a nyugalom, ezért ha erő nem hat egy testre, akkor az magától nyugalomba kerül.

Newton viszont már tudta, hogy ha egy mozgó testre nem hat erő, akkor a test megtartja a mozgásállapotát, vagyis tovább mozog. 

Newton a mozgást abszolútnak tekintette, amelynek a bázisa az abszolút tér. 

Az abszolút teret azonban senki nem találta meg, ezért más viszonyítási bázist kerestek. 

Mach az "állócsillagok" rendszerében vélte megtalálni, Lorentz pedig a mozdulatlan étert tekintette az abszolút mozgás viszonyítási alapjának. 

De egyik sem vált be, ezért ma azt állítják a relativisták, hogy abszolút (vagyis valóságos) mozgás nem is létezik. 

Na ez az, ami nem igaz. 

A jövő fizikájában ismét lesz abszolút mozgás. 

overdog Creative Commons License 2024.07.13 0 2 12204

Bocs, de ezt lehetne rövidebben is:

"sosem műveltem - mert nem értem - a klasszikus fizikát, és ennélfogva a relativitáselmélet alapgondolatai, fogalmai is megérthetetlenek számomra. Mások értik és használják, én meg semmit."

Ez így lényegibb lenne, nem ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!