Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Első menetben újraindításkor közvetlenül a BIOS képernyő (vagy az alaplap logója, ha gyorsindításon van) eltűnésekor le kellene nyomni, és nyomva kéne tartani az F11 billentyűt, amíg megnem jelenik ez a képernyő:
Rá kell kettintani a "Startup Repair" gombra, és követni a megjelenő utasításokat.
Akárhogyan is igyekeztem, csak lett a kérdésemben fals infó: nem telepítettem újra a Windowst, hanem "mielőtt újratelepíteném...".
A Bt-egeret kikapcsolták, Bt-modult (szóval a kis USB vackot) kihúzták, semmi sem változott, ezért első körben azt gondolom, hogy nem az okozza a hibát. Persze lehet, hogy egy vezetékes egérre megjavul, nincs kizárva semmi. Majd megkérdezem, hogy van-e a polcukon ilyen.
Kissé olyan ez a hiba, mintha valami, talán egérvezérlés mindig újraindulna.
"Azon kívül, hogy újratelepíttettem a számítógépet (vagy bármi egyéb trükk), van valakinek valamilyen használható tippe?"
Ha újratelepítetted és a jelenség nem szűnt meg akkor valószínűleg vagy valamelyik hibás driver (egér vagy BT) okozza, vagy a szüleid újra feltelepített (egyik) kedvenc programja.
Helló, ha valaki tudna segíteni: szüleim Win10-es asztali számítógépével lenne egy kis megoldandó probléma.
Randomszerűen 2-10 másodpercenként az egérkurzort középre rakja és hangszórón keresztül lejátszik egy pár taktusból álló igen rövidke trillát.
Sajnos személyesen nem tudom megnézni, csak távgyógyítással próbálkoztam: Bt egér áramtalanítás, Bt USB-dugó ki-vár-be -> pittyegés nem múlik. Billentyűzet kihúzással is próbálkoztunk, mert teljesen magától megnyitotta az Edge-ben (nem az az alapértelemezett) a Winwos Store-t (vagy mi is a neve), meg pár Help-oldalt. Nem múlt el.
Inkább szoftveres hibára gyanakszom, mint hardveresre, de ki tudja. Próbáltam a Feladatkezelőben kilövetni a gyanús programokat, de egy sem volt az (vagy nem ismertem fel). Ingyenes Avast védi a gépet, remélem, hogy nem csak névleg. Elvileg a szüleim semmi rosszat nem csináltak a géppel, gyakorlatilag meg ki tudja :)
Azon kívül, hogy újratelepíttettem a számítógépet (vagy bármi egyéb trükk), van valakinek valamilyen használható tippe?
Elnézésed kérem, hogy vnem válaszoltam eddig, de a program amit ajánlottál nem talált hibát. Azóta a win. újra lett telepítve. Nagyon kevés adat volt rajta, ezek mentve lettek. Most rendben működik. Köszönöm a tanácsokat.
A korábbi partíciókat töröld az SSD-ről, jelöld ki neki a szabad helyet, hogy oda telepítheti és majd ő létrehozza magának a megfelelő méretű partíciókat. Más meghajtó ne legyen közben a laptophoz csatlakoztatva mert anomáliákat okozhat, illetve véletlenül az(oka)t is leformázhatod.
Hidd el nekik mert tényleg az. Vannak fontos adataid és olyan telepített programjaid a gépen, amiket nehéz újra feltelepíteni és mindent újra beállítani? Ha nem probléma, hogy elvesznek akkor a Windows szűz újratelepítésével (a régi adatok megtartása nélkül) is helyretehető a dolog.
0xc1900201 az a hiba amikor túl kicsi neki az EFI rendszerpartíció illetve a helyreállítási partíció és nem fér el rajtuk. Gyakorlatilag a Windows 10-en, a hírhedt KB5034441 telepítésekor keletkező, 0x80070643 hiba Windows 11-re modernizált változata.
Át kell méretezni a partíciókat de csak akkor javaslom ha nagyon tudod, hogy mit csinálsz, különben minden adatod megy a levesbe ha nem csinálsz előtte lemezkép mentést a meghajtóról.
Szent Miklós napja óta, összeomlott állandóan, az Időkép "A manóba!" hibaüzenettel, egy régi Chrome verzió alatt.
Úgy néz ki, hogy a Mikulás-os *.webm videók voltak, a probléma forrása, azok valamelyike még most is ott látszik, a Palemoon alatt nézve az oldalt, a 14 napos előrejelzés mellett. (Itten, úgy rémlik, hogy *.webp formátumú képek szoktak lenni.) Újabb Chrome alatt vagy nem játssza le őket vagy valamilyen szokásos kép lesz ott vagy semmi, a helyén.