Keresés

Részletes keresés

Twisk Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1331
A szilikon úgy látom megrezzent, de a mondókám lényege nem jutott el hozzád.

Teszek még egy utolsó tétova próbálkozást. Próbáld értve olvasni kérlek.

A textilmentes szaunában az emberek fürdőruha nélkül vannak. DE. CSERÉBE. Kapnak egy 150X200-as szaunalepedőt. Evvel ha akarod, múmiaként és megjelenhetsz.

Egy dolgot nem értek. Nekem az jön le, h. büszke vagy magadra, mert megnéznek. Utána meg azt, h. zavar ha megnéznek.

Én egy sajnálnivaló ember vagyok, mert normális figurákkal szaunázom, akik számára a szauna egy sport és nem grupi. Nem érzed az ellentmondást a soraidban?

Leírod a fenenagy erkölcsiségedet, majd harsányan bezenged az amerikanizált szocializációdat.

A nőiességedre hivatkozol, ami abban nyílvánul meg, h. megnéznek. Sosem jutott még eszedbe, h. az emberek nem csak azért néznek meg valakit mert nőies? Hanem azért, mert szánalmas, profán vagy egyszerűen csak nevetséges? :)




Előzmény: Törölt nick (1330)
Twisk Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1328
A fórumosdi arról szól, h. a másik is formál véleményt és neked azt is tisztelned kell. De van egy javaslatom. :)
A cukiságos saját light szancsidhoz vetess apával egy saját fórumot is. Ott vagy egyedül leszel, vagy jópénzért mindenki egyet fog érteni veled. És egyiket sem fogja zavarni ez a fajta korlátolt kategorizálás, sőt, szóvá sem fogják tenni.

Lassan írom, h. Te is megértsd: a szauna nem szex és nem is kukkolda. A szaunázók nem perverzek. A szaunakedvelő nők nem aszexuálisok.

Ne ítélj, h. ne ítéltess.

Elmondok neked valamit. Jártam olyan fürdőruhás szaunában, ahol a merülőmedence vize opálos volt a klórtól. A melegben a klór beleégett a fürdőruhából a bőrömbe. 2 hét kellett rá, h. rendbehozzam.

Ha annyira egyszerű volnék, mint amennyire nem vagyok, azt írnám, h. kívánok Neked egy ilyen tapasztalást. De ezt még Neked sem kívánom.
Pontosan tudom, h. miért teszem amit teszek, és hidd el, ennek semmi köze a pasik farkához.
Előzmény: Törölt nick (1327)
RodrigeZZ Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1326
OK!
Ez az a indok, amit teljes mértékben elfogadok. Okéság, hogy valakinek az erkölcsi értékrendjébe nem fér bele, hogy mások előtt meztelenül mutatkozik, illetve más meztelen emberekkel együtt tartózkodik egy térben.
Ezt el lehet fogadni, csak ezen erkölcsi alapot senki ne ideologizálja meg mindenféle "egészséges", meg "higiénikus" blablával. Mert nekünk magyaroknak még attól is szégyenérzetünk van, hogy szégyenérzetünk van.

R.
Előzmény: Törölt nick (1324)
Twisk Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1325
"De nem csak a higiénia zavaró, hanem egyszerűen nem tud az ember hová nézni.
A pasik tudnak, azt azért megfigyeltem.
Azért igazából ők élvezik ezt az egészet.
Meg az aszexuális nők."


Hát ez az a mentalitás, amitől nem tudom, h. sírjak-e vagy nevessek. Akinek eszébe jut, h. a szauna szexuális vonatkozásait boncolgassa, az még nem élt túl hosszan 100-110 celsiust.......

Ne haragudj kedves "nekemsajátszaunámvan" szőke hölgy, de fogalmam nincs, h.miről beszélsz. Számtalanszor szaunáztam fürdőruha nélkül, és igen, zömében férfiakkal. SOHA nem éreztem késztetést arra, h. vizslassan a testüket. Cserébe nyíltan bevallom, h. megküzdöttem a 10. perc után minden levegővételért.
Jah! És a szaunában lévő férfiak sem akarták a testnyílásaimat kukkolni, viszont aktívan izzadtak és méregtelenítettek.
Súgok valamit. Az embereknek arcuk is van. És igen, valóban, vannak nemi szerveik is, de az csak a testük egy bizonyos pontján van, amit bizony elég ritkán rázogatnak az orrod előtt. Ergo - de, bizony, van hová nézni. Ha neked gondot okoz a saját tested látványa, akkor ott mindenképpen gond van, nem is kicsi. Erről meg hagy ne a szaunázók tehessenek.

Túlságosan leegyszerűsíted a dolgot. Aki "élvezi" a textilmentes szaunát, az vagy férfi, vagy aszexuális nő???????

Tudod mit? A Ég szent szerelmére kérlek, sőt, könyörgöm Neked...... Maradj Te csak otthon szaunázni! Igazad van. A köz/proli-ótvar/szauna mindegyike tele van gombával, vírussal, sőt! Szőkenőzabáló húsevő baktériummal is. Jó neked otthon, hidd el. :)
Előzmény: Törölt nick (1321)
RodrigeZZ Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1323
Az 1600-as évekből származó leírások szerint a skandináv országokban járó idegent bevezették a 90-100 Celsius-fokra felfűtött helyiségbe, és a legnagyobb tisztelet és megbecsülés jeléül megengedték, hogy pucérra vetkőzzön, sőt, azt is megígérték neki, hogy hamarosan nyírfavesszővel jól megcsapkodják. A nagy kegyben részesülő ilyenkor rendszerint menekülésre fogta, valami olyasmit mormogva a foga között, hogy nem szeretne részesülni ebből a különös pokolbéli vendéglátásból. Európa más részein nagyon sok időnek kellett eltelnie ahhoz, hogy rájöjjenek, mit hagynak ki.

http://www.aliterrakva.hu/

R
RodrigeZZ Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1322
Nem hiszem, hogy az jobb, ha arra ülök, amin előttem valakinek a gombás nemi szerve volt. Vagy akármilyen. De ha nem is ülök rá/bele, akkor meg kezemmel érek hozzá. Ez azért egy kicsit közvetlenebb, mintha volna a két dolog között egy mégoly csúnyán befertőzött textilréteg. De hát miért volna fürdőruha fertőzött?

Kultúrált szaunában alapszabály, hogy a paddal érintkező testréseid alá mindenütt, száraz törülközőt teszel. Ez evidencia. Ez az, ami felszívja az izzadságot, esetleg a ferőzést okozó gombákat. (Kultúrált szaunázó ha tudja, hogy fertőz, nem jár szaunába!!) Ettől kezdve a kezed nem fog beleérni, és nem is fogsz beleülni.
A fürdőruha mitől lenne fertőzött!? Hát attól, amiről írsz! Attól, hogy vannak akik a fertőző nemi szerveiket takarják el vele. Leül a padra, otthagyja a csomagját, aztán te pedig beleülsz. Én is voltam 5*-os "Superior" szállodában, ahol semmi gusztusom nem volt leülni, mert a textilborítású nyugágyak egytől-egyig vizesek voltak az ott pihenő fürdőruhás vendégektől. Te beleültél volna, vagy inkább legyünk meztelenek, és feküdjünk (fürdőköpenyben) a száraz nyugágyra terített lepedőre? Melyik a higiénikusabb?

R
Előzmény: Törölt nick (1321)
RodrigeZZ Creative Commons License 2010.02.06 0 0 1320
Kedves szőke 98-68-93!
Amit írsz, azt - hogy ne legyen belőle sértődés - nevezzük információhiányból fakadó téves megállapítások tömkelegének.

Ha egy szaunában az a SZABÁLY, hogy nincs fürdőruha viselet, akkor ha oda bemész fürdőruhában teljesen jogosan fognak kizavarni. Ugyanúgy jogosan zavarnának ki engem egy másikból, ahol viszont az "öltözködés" a kötelező.
Ennyit a szabályokról.

A fürdőruha viselése a szaunában egészségtelen. Ez tény. Lehet vele vitatkozni, csak felesleges. Meg kell kérdezni egy bőrgyógyászt.
Arról nem is beszélve, hogy ami a fürdőruhából kipárolog azt belélegzed. Végül is vannak, akik a dohányzás nélkül nem tudnak meglenni, az sem egészséges...

A NEDVES fürdőruha semmitől sem véd. Ellenben nagyon jól elraktározza, akár hosszú órákra is azon fertőző gombákat, baktériumokat, amikkel esetlegesen érintkezett. Nem kell feltétlenül a szaunapadra gondolni. A pihenőpadon, vagy bármelyik széken is begyűjthető a csomag. Ha nem vagy szégyenlős, miért nem egy száraz (szauna)törülközőre, ülsz? Miért nem arra figyelsz, hogy TE(!) ne hagyj magad után sehol semmilyen foltot?

Az utolsó bekezdésről, csak ennyit: "Ha a kutya megenné, megdöglene"

R.
Előzmény: Törölt nick (1319)
ironist Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1318
Nem gondoltam volna hogy többeket ennyire kiakaszt a penis vulgárisabb használata, de ebből is látszik nem csak szaunázók , hanem melegedők is látogatnak errefelé, akik erre vannak kihegyezve. Én nem pirultam bele.
Tolarencia.
Hogy mikortól számít löttyedtnek a bőr, (azt vajon hogyan mérik) avagy kinn van e a fenn említett rész vagy az ellenkező nem hasonlója, nos ehhez legalább ketten kellenek. Az egyik viseli azt ami a másiknak a jó ízlését bántja. És ha nem bámulná az a másik? Mily egyszerű lenne.
Akit ez ennyire bosszant, zavar, annak fogalma sincs a másik elfogadásáról, a szaunázás alapvető mikéntjéről, az ottani légkörről, azt a trendi vezérli a melegbe.

Tehát meghatározandó, hogy mikortól számít löttyedtnek a bőr, ami zavarja a feszesbőrű, tökéletes(?) szaunázni vágyókat.

Problámasokadalmasodásnak minősül, ha a löttyedtbőrű szaunázó a feszesbőrű szaunázó fejét esetleg kiállhatatlannak ítéli meg.

Különböző embereknek különbözőek az ingerküszöbük, a tolarencia határuk, nem utolsósorban az ízlésük.
De vajon miért oly nehéz elfogadni, hogy vki már nem élete első 20 évében van és a szaunázás örömeit, jótékony hatását akarja élvezni, lehetőleg előítélet, megvetés nélkül, betartva az írott és íratlan szabályokat, társaságban.

Hozzászólásaim néhányakat sérthetnek. Meg lehet sértődni. Azt a legkönnyebb és legegyszerűbb.
Előzmény: informania (1314)
aoluak Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1317
Az elejével többé-kevésbé egyetértek, de a vége felé sikerült önellentmondásba keveredned:
"Pont a szaunázás lényege, a kisközösségi kikapcsolódás alapja a tolerancia, a békesség, a barátság"
majd két mondattal később:
"Én is taszítónak találom a plöttyedt, alaktalan embereket, akik közszemlére teszik azt, amit nem kéne."

Most akkor tolerancia van vagy csak a szép emberek mehetnek? :-)))
Előzmény: informania (1314)
RodrigeZZ Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1316
Szeretném hangsúlyozni!
Attól, hogy valaki nem hord fürdőruhát a szunatérben (mert pl az a szabály, vagy úgy érzi jól magát) nem mutogatja azt, amit nem kéne! Csak simán és egyszerűen jól érzi magát.
Az, hogy vannak olyanok, akik ÉSZREVESZIK, hogy már löttyedt, vagy nem annyira feszes, az nem annak a hibája, akinek löttyedt és nem feszes....
Ha ugyan ez a löttyedt és nem feszes egy szépségversenyen indulna, akkor jogosan lehetn kritizálni, de így nem.

Sokkal kiábrándítóbb egy gombás köröm, vagy egy koszos, büdös test, ha mégoly feszes is.
Előzmény: informania (1314)
Törölt nick Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1315
A magyar hozzáállást, és jónéhány fürdőt ismerve megvolt a lehetőség a két tábor különválasztásához. 1 fal és kész, ha elég a terület. Közös helyiségekbe meg tényleg nem probléma törölközőben járni-kelni.Vannnak helyek ahol két külön épületben van szauna , mégse szedték szét a két tábort (pl. Pápa )
Ami pedig a dolgok betartatását illeti a textilmentes helyeken, az nagyon gyerekcipőben jár.

Egyébként a textil-fanatikusokban meg jó lenne ha tudatosulna, ha 4-5 fürdőruhás be van zárva a majd 100fokos szaunakabinba, ott már komoly vegyianyagpárolgás van jelen, amit mindenki inhalálni kénytelen, nem beszélve a fürdőruha idő előtti öregedéséről, tehát nem "lompost lengetni" és "fonnyadt melleket" lógatni járnak az emberek szaunába, hanem fesztelenül méregteleníteni, lazítani, relaxálni.
informania Creative Commons License 2010.02.04 0 0 1314

Végigolvasva az elmúlt napok hozzászólásait, néhány gondolat.

 

Valóban, ha egy szaunában akár írásban, akár ábrákkal jelzik a használat módját, azt be kell tartani. Igaz az is, hogy érdemes előre tájékozódni.

Személyes véleményem, hogy tényleg a fürdőruha nélküli, törülközős szaunázás a jó megoldás, de ez nem azonos a kapcsolódó területeken öncélúan meztelenül ("magamutogatós") módon történő közlekedésre, tartózkodásra. Akinek erre van szüksége, az menjen naturista fürdőbe vagy rendezvényre. A kettő nem ugyanaz, és nem kellene összemosni.

 

Viszont.

Indulatokkal és trágár hozzászólásokkal semmire sem megyünk, sőt, inkább ártunk, hiszen ellenszenvet kelt abban, akit elvileg a helyes szaunakultúráról szeretnénk meggyőzni.

Továbbá mivel rólunk, magyarokról van szó, és idehaza (minimális kivételtől eltekintve) a textiles szaunázás a szokásos, így senkit sem lehet azért megfedni, mert egy teljesen más kulturális szokással még nem találkozott, nem arra számít.

Egyszerű a kérdés: ami az osztrákoknál elterjedt, a franciáknál annak pont az ellenkezője a természetes és elfogadott. Egy földrész, mindkettő európai kultúra. Akkor miért is bunkó valaki (függetlenül attól, hogy mi melyiket tarjuk jónak), ha a másikat tarja normálisnak???

 

Pont a szaunázás lényege, a kisközösségi kikapcsolódás alapja a tolerancia, a békesség, a barátság. Nyilván az adott hely szokásait be kell tartani, de egy esetleges tévedés vagy más vélemény hangoztatását nem kellene "agyagba döngöléssel" honorálni.

Szerintem.

 

U.i.: Egyébként a "korosodással" összefüggésben: mindenkinek tisztában kellene lenni testi adottságaival. Én is taszítónak találom a plöttyedt, alaktalan embereket, akik közszemlére teszik azt, amit nem kéne. És az, hogy ez valamikor "szép vagy feszes volt", maximum a párjuknak érték, egy idegent baromira nem érdekel.

Ugyanilyen nevetséges, ha egy nyugdíjas izompólóban közlekedik. Ami működik fiatalon, az nem megy idősb korban.

 

üdv

nadorf Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1313
Az ilyen helyen sem törölköző,sem textilmentesség nem lesz. Az uszodákban levő szaunák általában,traccs-party színhelyei,illetve télen a melegedést,törölköző szárítást szolgálják. Régen sokat jártam a Szecskába,sőt ott kezdtem ismerkedni a szaunázással. Jó nagy szauna,befér közel 100 ember,na ez is a veszte a helynek. Minden "ember" hordja be magával a vizet,papuccsal,fürdőruhával ül a padokon. Egyszer elkerültem egy olyan helyre ahol nem lehetett fürdőruhában szaunázni.Kicsit furcsa volt eleinte,de hamar felvettem a fordulatot. Ma már nem akarok csak textilmentes szaunába járni,ha nem tehetem inkább nem szaunázom. Pedig öt percre vagyok a Szecskától.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (1297)
Dncan Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1312

Ok. Köszi a hozzászólásokat. Hozzáteszem nem ez volt az első szaunázásom Ausztriában mert 3 évvel előtte évente egyszer voltunk sielni egy Dorfhotelben Karintiában, ahol szintén volt szanua az üdülőfaluban, és egyszer sem láttam ott senkit ruha nélkül, és még jelzést, feliratot sem arról, hogy ruha nélkül kellene szaunázni. És nem csak magyarok voltak abban a szaunában.. Én ezekből a tapasztalatokból táplálkoztam, meg amit Magyarországon tapasztaltam pl Zalaegerszeg, Sümeg, Budapest..

 

Hozzászólásokra nem kívánok reagálni.. én még mindig tartom magam ahhoz, hogy járnia kell egy tájékoztatásnak mielőbb vki belép a szaunába, és nem egy 20centis piktogram kell hogy figyelmeztessen.. Többit még meg is értem amit irtatok.

nadzsukko Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1311
A szaunarészleg ajtaján volt egy áthúzott női fürdőruhát ábrázoló piktogram.
(Tessék elolvasni a vitaindító hozzászólást!)
Azért nem írják, mondják, magyarázzák, mert a sok hülye nyelveket sem beszél. Tehát a rajz mellett döntöttek. Csak ugye ő azt sem értette! No, akkor ki a suttyó?
Bamberg Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1310
Tudom, hogy nem a reklám helye, de Burgenlandban pl. van magyar tájékoztatás:
http://www.sonnentherme.at/index.php?id=292&L=2
Előzmény: aoluak (1308)
aoluak Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1308
Az a felirat is egy felmerült problémára adott válasz volt. Örüljünk, hogy most már nem a lopás a jellemző, hanem csak az hogy fürdőruhában megyünk a szaunába.
Előzmény: Bamberg (1307)
Bamberg Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1307
Volt már magyar nyelvű felirat Ausztriában.

"Magyar, ne lopj!"
Előzmény: aoluak (1306)
aoluak Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1306
Mondjuk épp ezen gondolkodtam, hogy a fürdőnek lehetne annyi esze, hogy a magyaroknak elmondja a házirendet a bejáratnál, esetleg a kezükbe nyom egy magyar nyelvű tájékoztató, hogy mi merre. Nem hiszem hogy Dncan lenne az első, aki úgy érzi inzultálták, egy szaunázásban kevéssé tájékozott átlagmagyarnak tényleg újdonság lehet, hogy nem kell fürdőruha a szaunában.
A felháborodást ettől még túlzásnak gondolom, de egy rutinosabb fürdővezető gondolhatna erre.
Előzmény: Törölt nick (1302)
mlas Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1305
Legalább a két most regisztrált nick jól felpörgette a topicot :))
Nem árt úgysem ezeket a dolgokat elismételni, így legközelebb nem mondhatja a két új látogatónk, hogy még soha nem hallott a sógoroknál szokásos módiról :))
RodrigeZZ Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1304
OFF
Országa válogatja, de sok helyen TÖRVÉNY. Ha mondjuk a barátnődet megcsókolod az utcán Iránban, le fognak tartóztatni, a hölgyet nagy valószínűséggel meg is kövezik.
Nem egy arab országban nők csak női ügyintézőhöz állhatnak sorba a postán/bankban, sőt az áruházakban is van olyan emelet, ahová férfi nem mehet, csak nők. Ott ezt törvények szabályozzák. Ha nem ismered, rá lehet faragni.
DE vannak olyan muszlim nők, akik harcolnak azért, hogy kitörjenek a középkorból. Őket is megkövezik, száműzik.
Iránban, ha egy iráni muszlim nő nem muszlimhoz megy feleségül, valahol Európában, de hazamegy, még a határon letartóztatják. Ott ez halálos bűn, és halálra is ítélik.

Ugyanakkor Szíriában, Törökországban teljesen természetes a farmernadrágos pólós fiatal lányok csoportja az utcán.

R.

ON
Előzmény: DDina84 (1299)
Bamberg Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1303
Egy kis segítség a szaunák iránt érdeklődőknek, a környező országok szaunavilágáról.

http://www.insauna.com/index.htm
RodrigeZZ Creative Commons License 2010.02.03 0 0 1301
Nem kéne elmenni személyeskedésbe, meg demagógiába.
Elég egyszerű a képlet. (és sajnos azt kell mondanom "standard")
Valaki bemegy a szaunatérbe, ahol figyelmeztetik, aztán történik ami történik, de mélységesen felháborodik, hogy miféle szokás ez, meg miért nincs kiírva, meg egyáltalán.
Természetesen van, aki megvédi.
Pedig adott szituációban csak annyi történt, hogy az illető nem ismerte a szabályokat, (szerintem nem is akarta), és ahelyett, hogy ezért elnézést kért volna, panasszal akart élni, és felháborodott, kifogásokat keresett.

Elég demagóg dolog a szabályokat, nemzetközi szokásokat ismerőkkel szemben megvédeni azokat a helyi (magyar) szokásokat, elveket, amik ezen szabályokkal ellentétesek.
Hajdúszoboszlón az a szabály, hogy gatyában úgy szaunázok, ahogy nekem jó. (a lábam be nem teszem oda)
Szentgotthárdon, pedig még akkor is kipenderítenek, ha pucér vagyok, de hangoskodásommal zavarom a többieket, vagy nem teszek magam alá törülközőt. És ez így jó!!

Demostmár tényleg nagyon kíváncsi vagyok arra a 30 eurós fürdőre, ahol nincs tájékoztatás, nincs törülköző, bunkó a személyzet, és 6 óra után nincs senki. Különösen ez utóbbi állítás gyanús. Kevés szauna van, ami este 9-10 előtt bezár., márpedig ezt nyilván a vendégek száma indokolja. Hapedig volt vendég, azon látszott, hogy nincs rajta fürdőruha, az legalábbis elgondolkoztathatná a szokásokat nem ismerő magyar vendéget.

R.
ironist Creative Commons License 2010.02.02 0 0 1300
Ne keseregj, az általad ki nem mondható, "trágár"szó él a magyar nyelvben! (Sőt a nyelven él igazán) Van ám ilyen.

Nem kell eltakarnia annak semmit aki nem akarja. Ha szeretnéd, takargasd azt magadon amit a nemtakargatóson nem szeretnél látni, de azért jól megnézed.

Támadni nem volt szándékomban, kifigurázni meg azt lehet aki figurázható.

Ja, az araboknál az utcán én is ruhában izzadok, de azt nem szaunázásnak hívják. Az arab nőket nem láttam szaunázni, mert kultúrájukkal letakarták Őket.


Előzmény: DDina84 (1299)
DDina84 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 1299

Szerinted az arabok,  az arab nők szemérmesek??? TUDOD KEDVES IRONIST, EZT ÚGY HÍVJÁK, HOGY KULTÚRA, AMI AHOGY LÁTOM MÉG MAGYAROK KÖZÖTT IS MÁS ÉS MÁS! a kultúrát pedig tisztelni illik! te pedig még a magyar nyelvet sem tiszteled azzal, hogy trágár szavakat használsz!!!

 

és ha már itt tartunk, azért az nem a szauna-kultúra része, hogy ha már egyszer meztelenül szaunázik az ember, akkor a szauna területén se hordjon köpenyt, törülközöt, vagy egyéb ruhát, ami legalább takarja!

 

Szerintem véleményt alkotni egyébként anélkül is lehet, hogy a másikat támadod, vagy kifigurázod!

Előzmény: ironist (1298)
ironist Creative Commons License 2010.02.02 0 0 1298
Sztem be kéne írni az ottani panaszkönyvbe ezt az elképesztő esetet!
Valszeg sikerülne öregbíteni az amúgy is híres magyarságunkat, de hát nehogymá'n a fika túrja az ovist.

Talán két szó a gugliba és elkerülhető lett volna a szemérmességen esett csorbán kívül sok kellemetlen dolog, persze az utazás előtt.

"szauna etikett"

ily egyszerű

Aztán ha igazán szaunázni megy az ember, akkor nem a löttyedt bőröket és a lógó faszt keresi a tekintete. A löttyedt bőr is volt feszes, a lógó meg természetes, nem ott kell merednie.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2010.02.02 0 0 1297
Apropó kultúra.
Barátomtól kaptam egy belépőt a Lukácsba, hogy a fájós tagjaimat áztassam a gyógyvízben.
Gondoltam, benézek kicsit a szaunába. Négyen már feküdtek meg ültek odabent. Na tippeljetek, hány törülköző volt?
DDina84 Creative Commons License 2010.02.02 0 0 1296

Azért megnézném melyik sípályán vannak eltérő szabályok a sílécviseléssel kapcsolatban:) SZEZONT A FAZONNAL, EZ ARANYOS:)

ja és a sípálya és a havas domb, az nem ugyanaz:) az utóbbin én sem húznék lécet:)

Előzmény: mlas (1294)
Snipper Creative Commons License 2010.02.02 0 0 1295
Esztergomba egy ideig senki ne menjen, mert pár hétig zárva vannak, papíron karbantartás van... (gyakorlatilag a villanyszámlára gyűjtenek?)
Előzmény: nadorf (1288)
mlas Creative Commons License 2010.02.02 0 0 1294
Hát igen. Sok minden nem tartozik az általános műveltség körébe. :(( Sem ez, sem az. Sem amaz.
Ilyen megközelítéssel gyorsan eljutunk a mónikasó átlagos szintjére. Ha ott megkérdezel bárkit, biztos nagyon intelligensnek tartja magát :((

"És miért is kellene azért szégyenkezni, mert nem ismerjük a szabályokat??? "
Sztem mindkettőnknek jobb, ha ezt nem kommentálom.

Duncan meg primitív volt, mert hőbörgött, ahelyett, hogy gyorsan elnézést kért volna. Akkor biztos nem "erőszakoskodtak" volna vele.
Jut eszembe, érdekes, velem még soha nem voltak bunkók, pedig sajnos nem beszélem a nyelvüket sem.

Alultájékoztatás - Te miről beszélsz? a sípályára sincs kiírva, hogy "belépés csak léccel" mert azt ott tudja mindenki, aki kijárta legalább a 4 elsőt. Pedig egy odalátogató afrikai akár balhézhatna is emiatt :))
Előzmény: DDina84 (1293)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!