Azt senki sem mondta, hogy a loki elvitte tőlünk a tehetségeket, csak azt, hogy ezután úgy lesz, hogy az akadémiiáról más csapatokhoz kerülnek, közte a Lokihoz is, kihagyva az MTK első csapatát
Nézd nekem rengeteg bajom van a mostani MTK vezetéssel. De arról tán mégsem tehet az MTK, hogy a játékosok idővel öregszenek. Mindketten fiatalon kerültek tőlünk Debrecenbe. Cicó 5, Komlósi 7 éve van Debrecenben. Vagyis 23 illetve 24 évesen kerültek oda.
Ezek szerint Józsi bácsi szerződésének ezen pontja városi legendák ködébe burkolódzik.
Igazából csak a távozásának körülményeire/lehetőségeire akartam utalni ezzel.
Az igaz, hogy egy 2. osztályu csapatot olcsóbb üzemeltetni, de az akadémiáról kikerüló tehetségeket már jóval nehezebb eladni külföldre, mint 1. osztályból! VG nem hinném, hogy pénze ellensége lenne! Logikátlan lépés lenne!
erről a határidő nélküli szerződésről lehetett hallani akkor is, persze nem így nevezték. Valahogy úgy jött akkor át a köztudatba, hogy Garami addig lesz az MTK edzője, ameddig akar.
Az utolsó bekezdésről szerintem senkinek nincs konkrét infója, de egyáltalán nem lepne meg. Egy másodosztályú csapatot olcsóbb működtetni, úgysem az a lényeg, hanem az akadémia.
Úgy emlékszem Garami VG-tól egy határidő nélküli szerződést kapott, amikor utoljára bajnok lett az MTK. Így, csak ha az egyik fél nem bont szerződést, az elévülés szinte csak haláleset vagy megszünés esetén állna fenn. Persze én egyiket sem kívánom.
Viszont olvasom pár helyen, hogy a klubon belül egyes érdekeknek az lenne a jó, hogy ha kiesne a csapat. Ezt viszont én nem értem! Hogy lehetséges ez?
Ő meg, mivel már próbált mást kereseni, de az minimum duplájába került volna, hátba veregeti és közli vele, hogy "maradj csak Jóizsikám, még mindig te vagy a legjobb!"....
" Küzdelmes mérkőzés volt, ahol végül kijött a Fradi erőfölénye. Ezzel fogták meg a meccset a vendégek. Újfent veszélyesek voltak a pontrúgások, ezeket nehezen hárítjuk. Játékban is akadozott a gépezet, hiszen nem úgy tudtunk felállni, ahogyan szerettünk volna, ennek ellenére helyenként voltak lehetőségeink, és ha ezeket jobban megoldjuk, akkor talán más is lehetett volna a vége. Az utolsó 10-15 percben a Fradi fölénybe került, és megérdemelten nyerte meg a találkozót. Sajnos 1-0-nál egyből gólt kaptunk, ami egyébként gyönyörű volt. Ott állt Schembri mellett Vukadinovic, és egyszerűen beforgatta őt, pedig előnyös helyzetben volt. Ilyen hibákat nem szabad elkövetni."
Nem tudom miért számítottam egy ilyenre:
"Sajnálom, hogy ilyen sokáig halogattam ezt a lépést, beláttam, hogy nem tudok többet segíteni a csapatnak, képtelen vagyok motiválni a fiúkat, és nem tudom a visszaesést megfordítani, ezért átadom a helyem egy új edzőnek, hátha az új impulzus segít nekik a bentmaradás elérésében."
Tegnap is a klubvezetők a seggét nyalták, hogy így 700 úgy 700, Ferguson túlvan a 2000-en és az 1000 győzelmen is azthiszem. Garami kitart már náluk, néha bólogat stb. nem gond.
Ha bennmaraadunk, akkor valószínű, hogy a klub működésében nem lesz sok változás, marad minden a régiben, talán még Garami is.
Ha kiesünk, akkor sincs garancia arra, hogy domonyai elhúz, vagy garami nyigdíjba megy, de legalább az orruk alá lehet dörgölni, hogy köszönjük az áldásos tevékenységüket. Persze tudom, jelenleg nem jelentkezik senki arra, hogy átvegy a klub működtetését VG-től. Igazi változásra esély csak akkor lenne.
1. Hónapok óta gyakolatilag csak alapbért kapnak a fiúk, győzelmi prémiumról rég nem beszélhetünk, hiszen mikor győztünk utoljára?
2. Szerintem semelyik játékos nem akar nb2-es lenni, márpedig egyáltalán nem garantált, hogy ha kiesünk, akkor mindenki mehet amerre lát(ha mégis így van akkor ez nagy baj, mert akkor a fiúk egy része inkább motivált a kiesésben, csak, hogy leléphessen innen)
De miért csak 2-3 játékoson lehet látni igazán az akarást??
Lehet számolgatni, hogy papíron melyik csapatokat kellene megvernünk, az elmúlt 10 év átlag MTK-ja simán bentmaradna, ez egyértelmű, de az elmúlt 10 év átlag MTK-ja az elmúlt 21 meccsből 10-15-öt biztosan megnyert volna! A mostani önbizalomhiányos csapattal viszont még a Szolnok ellen hazai pályán se vagyunk biztos favoritok!
Sajnos a bennmaradáshoz a csoda már nem elég. Egy új edző is kéne.
A legutóbbi 21 meccsből Garamival kettőt nyert meg a csapat. A bennmaradáshoz a hátralevő hatból legalább hármat, de inkább négyet nyerni kéne. Garamiról ebben a remek 21 meccses szériában bebizonyosodott, hogy nem képes motiválni a csapatot és semmiféle változtatásra nem képes. A szezon elején kitalált egy csapatot, és csepet sem zavarja, az eredménytelenség, továbbra is ugyanazokat játszatja, ugyanabban a szerkezetben, ezen csak sérülések vagy eltiltások esetén azaz kényszerből változtat. Egyedül Szabó Ádám lett kegyvesztett. Rajta kivül nem akadt olyan játékos a 2010 -11-es bajnokságban, aki kikerült volna a csapatból, mert elégedetlen vele a mester. Igaz, miért is lenne elégedetlen? Annyira jók vagyunk. Csak emlékeztetőül így kezdtük a bajnokságot a Kecskemét ellen: Szatmári, Vukadinovics, Szekeres, Sütő, Vadnai, Pintér, Pátkai, Szabó, Kanta, Pál, Tischler. Pintért eladtuk, Szabó kegyvesztett lett, a többi kilenc játékos közül nyolc szinte minden meccsen kezdő volt, amikor nem volt sérült vagy eltiltott. A kilencedik Tischler, aki 2-3 alkalommal csak csere volt, az összes többi meccsen ő is kezdett. (+ egyszer Szati is kimaradt, ezt két pontunk bánta.)
Miért baj ez? Egyrészt az eredmények mutatják. Másrészt azt azért nehéz elképelni, hogy az MTK-ban egyetlen játékos sem volt formán kivül az elmúlt 8-10 hónapban. Harmadrészt gondoljatok bele a fiúk lelki világába. A Garami kedvencek biztosak lehetnek benne, hogy helyük van a csapatban. Ezért semmit nem kell tenniük. Nem kell megszakadniuk sem az edzéseken, sem a meccseken. Bizonyára az MTK-ban játszó játékosok sem egyformák, nyilván akad köztük aki erős jellem és nem használja ezt ki, dolgozik rendesen az edzéseken és hajt a meccseken és nyilván van köztük, aki nem ilyen, aki többet is nyujthatna, de minek strapálja magát, ha a főnöke ennyivel is megelégszik. Van a játékosoknak egy másik csoportja is, a reménytelenek, akik tudják, hogy csinálhatnak bármit, lehetnek jó vagy rossz formában, Garami nem számiít rájuk. Vannak játékosaink, akik képességeik alapján nem rosszabbak, mint a rendszeresen lehetőséget kapók, mégsem kerülhetnek be a csapatba vagy csak percelet kapnak. Bizonyára közülük is sokan belefásultak ebbe.
Írok egy másik csapatot, az átfedés nagyon kicsi lesz az előzővel:
Szatmári, Hajdú, Kelemen, Kálnoki, Ladányi, Szabó, Kanta, Pál, Urbán, Eppel, Hrepka. Szerintem 21 meccsből mondjuk négyet ez a csapat bármikor megnyerne. Tessék? Szerintetek az sem egy nagy eredmény. Ez igaz, csak most épp 6 ponttal lennénk a Siófok előtt, ha mondjuk az egyik plusz győzelem a Siófok ellen lett volna, ha nem akkor csak hárommal, de előttük és nem mögöttük. Nem állítom, hogy az általam írt csapatot kéne játszatni, nyilván a kettő keveréke lenne az igazi. Csak annyit mondok ezzel, hogy van válaztási lehetőség, nem igaz, hogy annyira szűk a keret, hogy Garami kényszerpályán lenne.