Szeretnék egy Suzuki Burgman 400-ast venni. Volt már TS 125, ETZ 251, Yamaha SRX 400-as motorom és most Motowell City 2T robogóm van. Munkába járásra és rövidebb túrákra használnám.
Nagy robogót még nem vezettem. Mennyivel másabb? Egyáltalán, az érdekelne, milyen motor a Burgman 400. Mik a típushibái, mennyi a fogyasztása, borsodban hol érdemes szervizelni, alkatrész beszerzés, és vásárlásnál mire figyeljek? A Burgman Bázisból például érdemes-e venni, vagy magánszemélytől?
Kezdj . alapjaraton is kellene toltesnek lenni. fesszab csere. vagy veszel gyarit dragan v veszel a solvart kft-tol egyet ami modernebb,jobb, csak a csatit kell atforrasztani a regirol es orok db. lesz.
bár nem 400 hanem 650 de hátha.az utóbbi időben azt vettem észre, hogy alapjáraton a bal markolaton lévő markolatfűtés gomb ledjei közül az alsó ütemesen kb 15 másodpercenként felvillan de fordulaton abbahagyja. megmértem az akksin a töltést alapjáraton nincs töltés ha emelem a fordulatot akkor felmegy 13,8 14 voltra csak ez az alapjárat aggaszt az akksi 1 éves lehet keveset megyek azt is városban 2 x 8 km . Kezdjek aggódni?
Amikor én vettem a Burgmanomat ő volt a szerelő a Burgman Bázison.Most saját vállalkozásként csinálja ugyanazt,ugyanazzal a tudással.Én nagyon nem értek a szereléshez és nem is érdekel picit sem,így szervizbe járok,ha kell,először BBázis,mióta eljött azóta hozzá.Tehát mondhatom,hogy mindig ő szerelte a motoromat.A honlap viszont egyáltalán nem naprakész,mert nem Gödöllőn vannak.Volt róla szó nyitnak még egy műhelyt Újpesten(a mostani Kerepesen van a BBázistól nem messze),nem tudom megvalósult-e már,de telefon az a biztos.
Én 15/50-es ENI-t rakok bele, mivel az enyém is eszegeti az olajat. Ez bevált, mindíg ezt használom, jó... A Motul lenne a legjobb valszeg, de ahoz igen drága hogy elhörpölje. Nagyobb sebességen szokta fogyasztani. Mindíg ellenőrizd az olajszintet, pláne most az elején, aztán majd hozzá szoksz, mikor mennyit fogyaszt olajból.
Jó utat.
Ja, nézesd át a variátor részt, milyen állapotban van. Az első var.tárcsában a csúszó perselynál a zsírteret kikell tölteni finomabb zsírral. (én grafitos zsírt tettem bele) Ha meg kopik és lötyög akkor csere. Jól hallható csattogó hangja volt nálam anno. Szíjból Gatest rakom bele, bevált. Árához képest sokat elmegy, sajnos az eredeti igen drága.
Véletlen sem szeretnék megbántani bárkit is,és védelmembe sem veszek senkit és semmit sem,de nem minden az általatok említett módon történik.
Személyes tapasztalaton alapul a véleményem,nem mások által leírtakon.
Két hete egyik reggel megadta magát a pillangószelep jeladóm,kipurcant teljesen. Benn voltam Pesten,intéztem ügyes bajos dolgaim. Arra jutottam,hogy kidöcögök a "bázisra",talán segítenek bejelentkezés nélkül is.
Teljesen segítőkészek voltak,néhány perc várakozás után neki is álltak a hiba kijavításának,ráadásul úgy,hogy aznap nem is javítottak,mert egész Kerepestarcsán nem volt áram! Szóval hiba felmérve,és már vázolták is a lehetőségeket: az egyik,hogy ad bontott alkatrészt olcsón,de garancia nélkül,vagy ad ÚJ GYÁRI alkatrészt,garanciával. Természetesen a gyári újat választottam...nem csak a garancia miatt,hanem mert az alkatrész ára,pld az OEM-parts - on 72,300 ft lett volna, náluk megkaptam 35% - al olcsóbban,az OEM - hez viszonyítva!
Részemről ez volt az első alkalom,hogy a "bázis" javította a motoromat,de ez is azért mert "vészhelyzet" volt.
Vásárolni már vásároltam náluk két esetben,de azt is azért mert náluk volt beszerezhető gyorsan az amit kellett.
Javítani és karbantartani saját magam szoktam a motoromat,ha kell valami cucc hozzá,irány a google,és a begyűjtött infók alpján eldöntöm,honnan és hogyan vásárolok. Most épp az olajcseréhez várom a csomagot,amit az OEM-parts - ról rendeltem meg (gyári olajszűrő,légszűrő és O gyűrűk) mert még az 1750 forintos szállítási díjjal is olcsóbban jövök ki mintha bolban vettem volna meg.
Vissza térve a dologhoz,jó oka van annak,hogy mindig,illetve soxor a "bázis" neve hangzik el. Értik a dolgukat,gyorsak. Az,hogy vannak dolgok amik drágák náluk,az sok minden miatt lehet,több összetevős a dolog.
Vannak tulajdonosok - ismerek néhányat - akik egy egyszerű olajcserét nem tudnak megoldani,és egyből rohannak a szervízbe. És ezekből van a több.
Az,hogy kinek és mikor mi a drága,azt maga dönti el. Én pld inkább kiadok egy gyári olajszűrőért 2000 - 2800 forintot,mint sem megvegyek egy Hiflofiltro szűrőt 1200 - 1500 forintért. Véletlenül sem mondom azt,hogy rossz lenne a Hiflo,de ha abból indulok ki,hogy a K7-hez való légszűrőjük miliméterekkel nem stimmel(t),na az gáz.
A boltban ahol vettem anno 3 éve,2x vittem vissza és cserélték ki,és még el is ismerte a boltos,hogy tudnak a bajról,de ha az sem lesz jó,vissza adják a pénzt.
Nem én, de beszéltem vele face-n. Átadtam volna 2 új db-ot neki mert én meg ismerősnél rákérdeztem és kaptam megfelelő alkatrészt mielőtt megjött volna a bázisról. ( előbb kellett volna ismerősnél kutakodni de a rendelést már nem mondtam le ) Én nagyrészt elvégzem a szereléseket a motorjaimon, bázis csak nagyon végső esetben lenne, remélem nem kerül rá sor.
A legnagyobb baj az hogy közép Magyarországon de mondhatjuk hogy az egész országban nincs konkurenciájuk és ezzel vissza is élnek ha van is konkurencia annak a nagy része kókler tisztelet a nagyon kevés kivételnek Ha valaki burgman hoz keres valamit akkor más választ nem is látok csak azt hogy Kistarcsa bázis De hogy mondjak valami pozitívat is amit ők szerelnek az megvan csinálva rendesen fél év garival (mondjuk ez sem volt mindig így) Nem is a munkájukkal van baj hanem az alkatrész árképzésükkel minimum a 100% haszon de nem ritka az 1000 % sem azért ez durva
Akkor nem te voltál aki néhány hete pont azt reklamálta hogy két hét alatt sem érkezett meg a rendelt lamella az is 650 es volt De ne véd őket mert egyre köztudottabb és egyre többen panaszkodnak hogy nagyon elszálltak az árakkal Tudod pl vicc hogy egy index búráért 10000 ft kértek volna Aztán megvettem ugyan azt a búrát máshol 4500 ért Szintén szerviz fizettet alkalmazottakkal és fizetett adókkal neki valahogy mégis sikerült kevesebb mint félárban adni ugyan azt
Jaja " google a barátunk " :) egy vsomó motorba ilyen kapcsoló van, 3-400 Ft-tól már kapható . Azért egy szervíz más tétel : béreket fizet, munka, beszerzés, egy halom adó. Igen ez drága mulatság . Biszont alkatrészt rendeltem tőlük 3 hete ( 650 kuplung lamellàt ) gyorsak voltak, postáztàk jó áron.
Nem én kerestem Engem azért ilyen könnyen nem paliznának be Majdnem írtam a srácnak hogy ne legyen hülye De aztán meggondoltam ha valaki arra is lusta hogy a google-n rá keressen az meg is érdemli hogy lehúzzák
Na ezért IS nem ajánlom senkinek a burgman bázist Gusztustalanul éhesek már !!!!!!!!!!!!!!!! Ezt a féklámpakacsolót vadi újonnan meglehet venni 900-1500 ft ért
A Burgman bázist ajánlanám csak az a baj hogy ott semmi sincs normális áron. Olcsóbban kijössz ha legyártatod.lehet kapni méterre külsőt belsőt Kb negyedárba megvan mintha a bázison vennél egyet.
Segítséget szeretnék kérni! 99-es 400-as kézifékbowdent hol tudnék normális áron beszerezni? Az enyém a bowden belsőben berohadt és nem tudom kivarázsolni, pedig már hetek óta áztatom wd40-ben. A segítséget elére köszönöm!
Eladó sorba került hűséges háziállatom , a motorom . Sajnos megöregedtem , egyre kevesebbet motorozok . Műszaki vizsga óta kb 400 km-t gurultam vele . 2021.03-ig érvényes a vizsga . Új hátsó féktárcsát és fékbetétet kapott , valamint új akkut . 55000 km-t futott , rendszeresen karbantartott . 2000-es kiadású , karburátoros motor , jó erőben van . Túra-plexi és 32literes GIVI doboz van rajta .A motor sötétkék . A képek itt nézhetők meg :
köszönöm, csak ennyi lett volna a kérdés, mivel vettem egy donort így van pár tartalék alkatrészem. a hengerbe kerestem volna használt gyári dugattyút, de mivel mindenki/sokan kiteszi dísztárgynak így akkor rendelek egy teljes szettet, a gyűrűket nem fogom használni, oda vastagabbat szánok plusz felfúrom az olaj visszafolyó lukakat hogy biztos el tudjon folyni az olaj a lehúzó gyűrűkön keresztül. 1 tartalék blokk meg egy henger szett ami maradni fog, hajtás van 3-4 szett elég lesz elhasználni őket. esetleg valakinek van e egy rossz gyújtás kapcsoló hátsó csatlakozó rész, a sajáton már látszik a túlterhelés nyoma. kösz.
Nekem Atlantic 500 gépem volt. Abban Malossi 8 görgős variátor,szíj,5 pofás kuplung,Raptor sport kipuf. Havernak ugyan ez + power commander,Dunakeszin rátettek egy másik szoftvert,amit Gyöngyösön hangoltak össze a fékpadon. Elmondható ~8-10 éve az Ő Atlantic 500-a volt talán leggyorsabb gép itthon. Majd jött az ismerős,aki a gyári varióba -2g-al kisebb görgőt tett bele. És úgy gyorsult le,mint Overdose ami megivott a vödör Red Bullt. :D
Nem tudom mekkora görgővel adja a Malossi a 400-as Burgmanhoz,de érdemes + 2g-al nagyobbat tenni bele. Nálam is az Atlanticon a Malossi varátorhoz kapott görgővel,túlságosan is pörgött. Az elején tettszett,hogy úgy b@szódik fel a ford.szám,mint egy sportgépen. De beláttam,jobb a nehezebb görgő.
Igen én ezt értem amit írtok,csak "zotac"nevű felhasználó,az ő egy régebbi hozzászólásához írtam,és fényképeket is rakott ide fel a karbantartásró.Gondoltam tapasztalatból ír.
Azért kérdeztem tőle ezeket,mert szétszedtem és kiderült hogy az én 400 as k7 emen is ilyen malossi multivar szett van sárga nyomórugóval 18g-os görgőkkel.Az övében 14g os görgők vannak.Én ezt kicsit kevésnek tartom,mert azt írta nagyon magasan tartja a fordulatot,viszont jól gyorsúl.Ezért gondoltam hogy tennék az enyémbe 16g ost amitől picit jobban megindulna,és azért nem is pörögne annyira.
Egy 400-as Krumpli,soha sem fogja tartani a lépést a nagy Krumplival. Mondom ezt két 650-es után. A Le,Nm,cm3 semmi sem pótolja. Ha jobb gyorsulást,nagyobb teljesítményt akarsz,akkor bizony inkább vegyél egy SW600-at.
A 650 el nem fogod tartani a lépést rakhatsz bele bármilyen görgőt Volt 400 asom most egy 650 exe vel járok Ég és föld a kettő . Egyébként a 650 en van egy power gomb ami szintén magasan tartja a fordulatot esélyed sincs A manuálról még nem is beszéltem Lámpánál sok 600 as speed gépet meglepek . Persze laza túrán tudod tartani a tempót Csak a pályára nem menj ki mert szét fogod kergetni a 400 at hogy tartsd a lépést a 650 el
Azt szeretném kérdezni hogy kb. mit jelent az hogy jó magasan tartja a fordulatot?Mondjuk 50 és 100km/h-nál ez menyi fordulatot jelent?Komolyan mondod hogy a 650 es nem megy el melleted?Az mondjuk nem semmi.Bocsi csak azért kérdezgetek mert az enyémben is ugyanilyen malossi szett van de 18g-os görgőkkel,így vettem,és szeretném kicserélni hogy jobban gyorsuljon de nem szeretném hogy olyan nagy legyen a fordulat,ezért 16g-os görgőkre gondoltam.Szerinted ez mennyit segítene a gyorsuláson?Csak mert most indulásnál nekem azért nem indul annyira jól hogy egy 650 el tartsam a lépést.
Szerintem annyira jó a Burgman hogy senki sem nézi a fórumot :) ,vagy a benzinszivattyú hiba ritka. Kitéptem nagy nehezen de a szopatás folytatódik , a szakadt áramkörű szivattyú kiszerelve teker , összerakva megint működik - most mi van ?
Valaki árulja már el légyszi hogy fér ki az AC pumpa a tankból . Már lebontottam a burkolatokat , a tank mozog előre-hátra kicsit de a váztól sehogyan sem tudom kiszedni. Köszi
Sziasztok van egy 400 k4 burgmanom és a háttámlája ugy vettem észre kicsit meglazult nem szeretném menet közbe elhagyni hogy kell meghúzni a helyére tenni esetleg ha valaki tud egy kis videót küldeni azt megköszönöm.
Sziasztok , K5 tankjából ki lehet forgatni a benzinpumpát vagy szarrá kell szedni a motort ? Van egy lengyel videó a végjátékkal https://www.youtube.com/watch?v=-iWjNQBh2p0 de nekem qrvára nem mozdul !
Üdv, lehet hogy én voltam. A dugó hibátlanul működik. Szíjnak sincs baja, az is AliExpress. Rendeltem még fékkapcsolót és feszültségszabályzót. Rosszat nem tudok mondani azokról sem sajnos.
üdv ! nekem a motor kábelkorbács azon kötési pontjai voltak hibásak amik ilyen elbaszott módon voltak közösítve, ez lehet negatív de lehet pozitív oldalon is hiba. én az összeset széthúzgáltam tisztítottam át futtattam ónnal, nekem utána soha nem jött elő az FI hiba kód, nekem pl le tiltotta a motor indítást, és borulás érzékelő hibát írt ki. abban az áramkörben volt ellenállás eltérés.
Abban kérnék segítséget, hogy valaki találkozott-e már olyan hibajelenséggel hogy, menet közben az F1 jelzés világítani kezd, majd a sebességmérő kiakad és azt mutatja, hogy 160 kmh-val haladsz (kifeküdt a mutató). Majd elkezd ugrálni a mutató, a motor érzésre egy kicsit elgyengül. Többször produkálta ezt a hibát amíg hazaértem. Másnap indítás után nem jött elő ez a hiba. Mi lehet a gond?
Hátsó kerékcsapágy, ill. kihajtás ( kihajtásban olajszint ? ) csapágya is okozhat ilyet. ( lötyög esetleg a hátsó kerék ? ) azért ha szétszeded variátor nélkül inditsd be, igy meg tudod hallgatni, hogy maga a blokk jó-e, nem-e hajtókaros, főtengelyes stb )
Arra gondoltam hogy esetleg a kerekek centirozotlansága okozhatja, de a válaszodat olvasva ez kizárható. Én a szíj és a tárcsák környékén keresném a problémát. A legjobb az lenne ha megnézetnéd szerelővel.
Igen, ha finoman visszaengedem a gázt akkor majdnem teljesen megszűnik a rezgés, de ahogy lassan gázt adok a fordulat emelkedésével a rezgés is erősödik.
Sziasztok! Ha valaki tudna tanácsot adni, megköszönném! 2010- es évjáratú an 400 as robogóm 80-85 km es sebesség felett enyhén morgó hangot ad , és lábbal érezhetően rezegni kezd,kisebb tempónál simán megy.vigyem szervizbe ?
Sziasztok! A problema:An 400 K8 a gyújtás kapcsolóban az ülesnyitast követően a kulcs nehezen vagy egyáltalán nem fordítható. Megadta magát vagy valahogy ez a jelenség javítható vagy cserélni kell magát a gyújtás kapcsolót?Valaszaitokat, tapasztalataitok várom.
Kérem segítsen aki ért hozzá. Ha a bal oldali féket behúzom, akkor nem ég a féklámpa, és be sem tudom indítani a motort. Csak ha a jobb fékkart húzom meg. Tudja valaki hol lehet kapni bal oldali kapcsolót? Beszerelést otthon is el lehet végezni vagy inkább szervíbe kell vinni?
Ahogy én olvasom, a motorozás nem kompatibilis a kijárási korlátozással. Sajnos. Én betartom. Egyszer még pont előtte beröffentettem a vasat egy rövid körre, legalább megmozgattam benne a tavalyi benzint. Most maximum néha áttörlöm... :-(
Amúgy azért sem megyek ki, mert most még inkább nem lenne jó egy baleset kapcsán eü intézménybe kerülni. Egyes hírek szerint csak nyílt törést műtenek, a többinél most összeforr, ahogy van és majd egyszer lehet korrigálni. Az esély persze kicsi (úgyis mindig mást ér baleset, ugye? ;-) viszont, ha beüt, akkor durva lehet a következmény.
Sem rendőr, sem eü. dolgozó, sem jogász nem vagyok. A döntés a Tiéd.
Itt a Tavasz, a hétvégéken jó volna gurulni. Mit tudtok, hogy értelmezitek a rendeletet, belefér-e az egy/két személyes motorozás? Van-e Fórumtársaink között Rendőr, aki informálna a kollégái hozzáállásáról, kaptak-e ezzel kapcsolatban utasítást? Sztem teljesen belefér a mi normál ténykedésünk, a csoportos köröknél, megálláskor is betartható az elvárt magatartásunk.
A 250-es egy súlyos típushibával küzd, mégpedig azzal hogy szereti elégetni a kipufogó szelepet. A szeleptányér leszakad és beleesik a hengerbe, aminek katasztrofális következményei vannak.
Szerintem a 250 kicsi egy 100kg embernek minimum 400 Jól emlékszel a fogyasztása a 400 nak valóban 3,5 .4 l Nem biztos hogy a 250 kevesebbet fog enni mert elég jól kell cibálni neki ha haladni akarsz napi 100 km ingázás azért nem kevés Én azt mondom hogy 400cm
napi ingázásra (100 km) keresek motort. volt egy 400 as K7-es burgmanom azt imádtam
de per pillanat gondolkodom a régi 2001 körüli 250-be. van esetleg tapasztalatotok a kettő motor köbcenti között milyen fogyasztáskülönbség van!? utazótempó kb. 90-100 kmh, és vagyok 100 kg
Már azt hittem nagyobb a gond azt hittem a kuplungnak van ilyen hangja mert hallok egy kis kattogást néztem nagy a hézag közte szerintem cserés lessz köszi az infót
űdv mindenkinek szeretnék egy kis segitséget kérni egy 400-as burgmanom van és az a gondom mikor leállitom már majdnem megáll a motor akkor egy jó csattanást hallok ha valaki tapasztalt már ilyet kérem segitsen előre is köszönöm!!!!
Egy kedves ismerősöm tett szert nemrég egy ilyen motorra. Tudna valaki küldeni számára egy magyar nyelvű kezelési kézikönyvet letölthető formában? Az itt talált linkek már nem élnek.
Mehet, de én soha nem tankolok 95-ost motorba. Csak 100-ast. Kocsiba is csak úgy ha tudom egyből kifogyasztom mert belerohad. Meg úgy szoktam 2x tele 95 és 1x tele 100-as. Persze ha minden nap használom...
Sziasztok! BUÉK minden motorosnak és nem motorosnak. Kérdésem lenne mégpedig a következő, ez a benzin jó a motoromba, SHELL V-POWER RACING 100 (2001 burgi 400)
Tankolj bele prémium benzint, lehetőleg az OMV-nél de semmi esetre se a Shell-nél, mert ők a prémiumot is etanolozzák. Amikor csak lehetőséged van menj vele 10-20 kilométert, de csak száraz és sómentes körülmények között. Én a motor lehűlése után a kipufogót be szoktam dugni egy olajos ronggyal. Az aksi legyen teljesen feltöltve és hűvös de fagymentes helyen legyen tárolva.
Üdv! Az enyémet "télen nyáron" használom. Vagy legalább is be indítom hetente 1x. Üzemi hőfokra. Az aksi töltésre kell figyelni. Meg az olajszintre!. 2010. nyarán vásároltam.
Érdeklődöm,hogy szerintetek mennyi a reális forgalmi értéke egy 2011-es ,mindössze 3000 kilométert futott 400-as Burgmannak,amely folyamatosan szervizelve volt,és állapota tükrözi a futott kilométerek számát?
Sajnos össze törtem szeretett burgmanomat. Ha esetleg valakit érdekelne donornak,sok minden használható rajta még.A hátulja a blokk a hajtás része épségben van. Amit még tudni kell róla 2005 ös 400ccm,tavasszal új Gates hajtásszíjat és gyertyát kapott. Az ár 150000 ft.Még nem lett kivonatva a forgalomból,de ha kell kérésre kivonatom.
üdvözlök minden márka társat tavasszal vettem 2003-400-ast ami már injektoros szeretném tőletek megtudni,hogy a téli leálláskor benzinbe milyen adalékot ,érdemes önteni ,hogy tavasszal biztonságos legyen az inditás
Ha valakit érdekelne , kihasználatlanság miatt eladó az AN250 Burgmanom . 54000km , 2000-es kiadású .Karburátoros , kék színű , túraplexis . A műszaki 2021 márciusig . Hátsó féktárcsa + betét új , aksi márciusig garanciás.
Érdeklődni donkarlos@citromail.hu , vagy 20-harminchárom-771 telefonon .
Sziasztok! nem akar indulni a burgim az önindító teker rendesen de valami olyan hangot hallok minha kalimpálna valami benne, mi től lehet ez a probléma tudnátok segíteni .
Persze, én pl két nagy motort vettem eddig, mindkettőt szakember nélkül. A Burgi besikerült, a Drag start viszont fél évig javítgattuk, mire rájöttünk mi a baja. 😕
Sziasztok szeretném meg kérdezni hogy használt 400 és dupla lámpás burgman vásárlása előtt állva mint laikus gépet nem ismerő mire figyeljek hogy ne bukjak nagyot ebben kérnék segítséget köszönöm üdv attila
Pár hónapja vettem egy Burgman 400-ast, 2009-est. Pár napja nagyon csúnya hangot kezdett adni, a végén olyan volt mint egy traktor. Gonmdoltam kipufogó. Lehülve aláfeküdtem ás látom hogy lifeg a kipufogo vége a blokknál. Eg ycsavbar még tartotta de az is lazán. Lecsavartam a laza csavart és nem értettem mit látok. jó esetben szerintem ezt a konzolt amivel oda lehet erősíteni a nlokkhoz a kipufogó végett kéát csavarral lehetne, de csak egy volt és a másik lyuk nem átmenő hanem egy zsákfurat de menet meg nincs benne. Totál nem értem hogy akkor hogy volt rögzítve és hogy tegyem helyre. Kérlek segítsetek!!
Közben bejártam a szalonokat, és a 400-as brutál nagy, széles és nehéz is. Nehezebb vele szlalomozni a kocsik között. Ez városba nem való. Nekem pl kifejezetten nem volt komfortos a hát támasz sem. Ha már ekkora kasznit akar az ember akkor inkább a 650-es. De pl ha már 650-esbe gondolkodnék akkor meg nem robogót vennék hanem egy SV650-est :D Mert ekkora köbcentinél, nekem már más fílinget kell nyújtson... Na de az már más pálya.... (Mondjuk ha belegondolok, hogy a burgman 200 és a SV650 között új árában 800e ft van csak, akkor eléggé elgondolkodtató a dolog :D)
Sziasztok! Érdeklődnék hogy az új US 200 és a 400 között szerintetek mi az a 1 milla különbség? Jóóó értem én, hogy van 200cc a kettő között de alapból ez azért nem indokolja azt az 1 millát. Már csak amiatt se ,mert a 125 és a 200 között meg csak 150ezer ft a különbség. Másodsorban mennyivel tud többet a 400 mint a 200? Fogyasztásban, súlyban, terjedelemben, is jobbak az arányai a 200-nak. Én azt gondolom aki főleg városban vagy max a város vonzáskörzetében motorozik, annak elég a 200. Aki meg többször megy pályán, meg messzebb utakra annak kell a 400. Jól gondolom? Budapesti lévén, úgy gondolom nekem elég lenne a 200, de meginogtam, mert rengetegen használnak 400-ast Pesten...
Sajnos ma Pécsett cserben hagyott a Burgim(400, K4, 2004)40-50es tempónál leállt felkapcsolta az F1 visszajelzőt. szép lassan hervadt el,mintha a benzint nem kapna(talán). Újra indítva csak tekert,de nem indult F1 villog és a km kijelző helyén az F1 jelent meg. Félre álltam,akku saru le-fel: ugyanaz,csendesebb helyre vonulás,hallgatózás:El.ac dolgozik,relé lekattan. Első emblémás idom le,diszkrét vezeték mozgatás, gyujtás-adás:F1 villog, km számlálón F1.
Ennyi tellett tőlem. emlékeim szerint egyszer csinált hasonlót,kb. egy éve,akkor is egy kereszteződéshez gurulva leállt, nem volt "hervadás" kattant egyet lent,F1 világított,nehezebben de,akkor újra indult.
egy kis ötlet GPS-TELEFON tartóhoz. Egy óra alatt össze lehet hozni házilag egy hegesztő meg egy flex és némi kézügyesség. a Konzol egy darab 20-as laposvas meg egy darab 1/2 collos cső.
Én egy pár hónapja használok. Olyat vettem ( ebay ), aminek a vevőjét, ami a kijelző is egyben, tápra lehet kötni, és nem kell töltögetnem. Semmi problémám vele, nekem rendesen mutatja a nyomás értékeket.
Használ valaki guminyomás ellenőrző rendszert? Gondoltam veszek egyet, ilyet, ilyetvagy ilyet, de nem tudom, hogy mennyire megbízhatók ezek (olvastam jó is, rosszat is).
Ha van valakinek tapasztalata, örülnék ha megosztaná.
A gumi meleg vagy a felni, és az melegíti a gumit? Ha hozzáér a fékbetét egy kicsit a féktárcsához az piszok meleg tud lenni, kézzel ne is próbáld tesztelni.
Az mitől lehet, hogy egyik pillanatban van alapjárat a motoron AN250/W 98' és működik is szépen és egyszer csak alapjárat megszűnt, minden előjel nélkül szóval most nincs alapjáratom és nem is tudok állítani neki, mert bármit csinálok akkor se akarja, ha beindul, akkor addig megy míg húzom a gázt neki, de utána leáll, meg olyan nehezen is akar felpörögni, mintha erőtlen lenne
Sziasztok. Kezdő vagyok a burgmanosok világában. Márciusban vettem egy 400-as burgmant 2000 évjárat... Lenne egy gondom vele, Pár napja menet közben teljesen le lassult 20-30-al ment csak. Mi és hol lehet a probléma??? Előre is köszönöm a segitséget. Üdv pitykee
Eladó szeretett szürke színű, 2006. 11. havi K7-es Szuzuki AN 400-as Burgmanom. Jó gumik, jó Yuasa akkumulátor, jó fékek, szervízkönyvel rendelkezik, és minden működik rajta. Szakadás mentes ülés, füstmentes motor, a fényszóró kirelézve. Jobb oldalán enyhén karcos, alig észrevehető. Műszaki érvényessége 2021.05.21-ig. Az eladás oka kihasználatlanság. Ára 590.000 Ft. Megtekinteni Zsákán, kipróbálni előre egyeztetett időpontban a vételár felének átadása után. Kérésre képeket küldök. Érdeklődni a 30/837-7721 számon
Újként szeretnék megkérdezni hozzáértőket egy olyan problémáról,hogy van egy k4-esem.Jó pár éve azt tapasztalom hogy párás időben a tompított fény bekapcsolásakor valami testhiba féle jelentkezik,az összes irányjelző halványan elkezd világítani,a hosszúfény visszajelzőjével együtt.Ha oldalt megkoccintom a burkolatot,helyre áll minden.Ez már régóta gond,a szakszervizben sem tudták orvosolni korábban,vagy csak ideiglenesen.A mai nap azzal szembesültem,hogy hazafelé jövet egy helyen leállítva majd újra indítva nem indult el,a merült akku szindróma jött elő belőle,de a km óra nem kezdett el villogni,így tudtam nem az akku a gond.Leszedve az első burkolatot,átmozgatva pár csatlakozót a biztosítéktábla környékén,helyreállt az áramellátás,viszont hazaérve észrevettem hogy nincs töltés.
A kérdésem az,hogy továbbra is valami csatlakozó/test hiba állhat fent,vagy esetleg a feszültség szabályozó kezd elhervadni?
Ha valakit érdekelne van egy új csomag RMS 19g-os görgőszettem méret a képen K3-K4-K5-K6-ba biztos jó de szerintem a K6 utániakba is. 5000ft.És egy használt Gates szíj amibe kb.14000km van nincs repedezve jó az állapota K3-K6-ig biztos jó e fölött sajnos nem tudom a méretet.8000ft
Sziasztok van egy burgman 400 2004 es és olyan problémám lenne hogy az önindító teker de nem indul a motor azaz olyan mint ha motor nem is probalkozna csak az önindítót lehet hallani a motort nem a kipufogó nem puffog. Mi lehet a gond?
Pár napja az alábbi kép fogadott. A gumit tavaly vettem, talán 5000 km sincs benne. Gumisok, motoros barátok eltérő véleményen vannak, hogy egy ilyen defekt javítható vagy sem. Természetesen a biztonság az első, hiszen motorról van szó, csak az nem fér a fejembe, hogy motorgumit miért olyan nehéz javítani az autóhoz képest?
Bocsánat hogy ide írok, de nem találtam 250 burgonya topikot, de ugye nagymértékben azonosak a mocik
Szóval olyan kérdésem lenne, hogy mi a teendő, ha melegen nehezen indul a motor , hidegen szinte pöcc-röff
melegen meg mint ha felpörögne és ugy indul (mint egy lassan felpörgő villanymotor)
Most cseréltem levegőszűrőt benne és kíváncsiságból beakartam indítani és nem akart indulni , sőt még vissza is lőtt kis füstöt mintha nem jó helyen lenne a gyújtás holtpontja, aztán beindult,ezt megcsinálta többször is többszöri próbánál
Mit tudok tenni hogy könnyebben és jobban induljon
Sajnos igen, az új modell karcsúbb fiatalosabb lett kisebb plexi, kisebb csomagtartó, eltűntek a króm, eloxált alu részek.
Fiatalosabb lett, a normák miatt picit lecsíptek a teljesítményből, motor, és cvt területén lényeges fejlesztés nincs, nekem nem tetszik.
A 400as modellt a 2000-es évek elején tervezték, kategória teremtő jól sikerült motor a mai napig, de közel 20 éves technika. Más gyártóktól lemaradt, nem öltek energiát a fejlesztésekbe, vitték így is mert jó. E modellfrissítés nem fogja meghozni a várt eladási számokat, kifuttatják szerintem, sokkal nagyobbat kell lépnie a Suzukinak, lehet eldobja a burkolt robogót, mint a Honda 2013- ban az SW-T 400-600-at,( normák miatt nem volt gazdaságos a meglévő motor további fejlesztése) lett helyette Honda X-ADV, mindenre jó, DTC váltóval ami valóban jó,de nem annyira robogós.
A Suzukinak fejleszteni szükséges a 400-as körüli robogóit , ha meg akarja tartani, már a piaggio is feladta a nehéz kuplungot, olajos megoldást tett a hátsó agyba, a Kymco (AK 550) is előbbre tart, olajos kuplung, alu váz bordás szíj szekunder kihajtás, a cvt váltó- kuplung maradjon meg az 50 es kategóriában.
üdv ! semmi elkeserítő nincs benne hogy ha 2005-öst veszel, csak olyat válassz ami tényleg hibátlan, + ha a felmerülő hibákat van pénzed javíttatni. egy újabb 650 tényleg szép, és jó vele utazni ha fedezni tudod a kötelező fenntartását, ami egy 400 esetében sokkal kevesebbe kerül. ha találsz egy 2007-es 400 modellt akkor inkább abba fektess be pénzt, sokkal jobb és megbízhatóbb, ott már csak pár apró hibát kell megtanulnod kezelni. a régi K415 -429 blokk a 90-110 km /h tudja tartósan akár 2 személlyel is, az újabb modell 140-150 km/h tartós használatát sem fogja megérezni. érdemes jó párat megnézni hogy megtaláld a neked megfelelőt. a 2005-ös motorblokkja sem katasztrófa a motorház felső széléig, henger hengerfej hajtókar vezérműlánc kombináción szokott elúszni a tartósság. ahogy egy szerelő írta kb 150 e ft a felső rész rendbe tétele, de ha szelepeket és vezérmű láncot is cserélni kell akkor már magasabb a számla. feszültség szabályzó 15 e ft, ami még rakoncátlan a típuson a rögzítő fék -ülés nyitó bovden kombináció 11 e ft/db gyári új árával, ha nincs hozzá meg a 3 kulcs akkor számolj kb 10 e ft /db költséggel, ha a gyújtáskapcsoló rakoncátlankodik akkor vagy javítás vagy csere, de mindenképp a 3 kulcsos verzióra, ha magad tudod javítani akkor ki tudod ismerni és idővel nem lesz macera egy bovden csere sem, ha javíttatod akkor magasabb a cehhh ! a 650 -es 182 e ft-os meghajtó szíj árát vagy kötelező szervizét ami 1000 euro felett szokott lenni nem szokta elérni egy 1 hengeres karbantartása, nem is ad akkor élményt.
A 3-400ezer szerintem erős túlzás! Ennyi pénzből komplett motor és hajtás generált lehet csinálni és még egy szett gumira is marad pénz. Persze ha egy lepusztult gépet veszel akkor ez az összeg is kevés lehet. Ne a kínálat legaljából válassz, mert az megkeserítheti az életed!
2005-ös 400-as injektoros Burgonyát szeretnék venni.
1-2 személlyel használnám, tudom hogy a 650-es lenne az ideális erre, de sajna nem engedhetem most meg magamnak...
A motorszerelő ismerősöm mindjárt azzal érvelt, hogy ne vegyem meg mert 300-400 ezret BIZTOS rá kell költenem -mindezt úgy mondta- hogy nem is látta a motort!!!
Legalább Ti mondjatok valami biztatót, illetve egy megbízható szerelőt tudtok-e ajánlani Pécsett, vagy a közelében, akivel átnézethetném a vétel előtt?
üdv ! egy rozsdamentes összekötőcsövem és egy leo vince dobom van. az összekötőcső 400 burgman-ra gyártva, a dob cbr 600 fz 600 -hoz jó E szám szerint, hangtompító később lesz hozzá, az dob és az összekötőcső közé fog készülni egy kis közdarab, 22 e ft az összekötő 25 e ft a dob, a hangtompító és a kis közdarab még nem tudom menyibe fog kerülni.
autósboltok vagy autó elektromos cégnél lehet kapni előre saruzott vagy saját magad által összeszerelhető saruzatlan csatlakozót, a régit levágod, cseréled, generátor 3 fázisát egymáshoz képest kiméred, azonos feszültségnek kell lenni mind 3 fázis 1-1 ágán egymáshoz képest, + testre kimérni testzárlatra.
nekem volt annó yamaha tdr 125, az önindító meghibásodott, kál-on volt egy csákó aki olaszból hozta a bontott motorokat, egy garázsban 20 -30 blokk közül kellett kiválasztanom mely blokk önindítója lehet jó nekem, pechemre tzr 125-ös blokk volt amiről levettem az önindítót, nekem is mikor felszereltem fordítva forgott, mivel a tzr ellentétes irányba forgott, de megfordítottam az álló mágnes részt így már megfelelő volt a forgás irány. lehet te is összeszereléskor megfordítottad az önindító mágnes irányát.
üdv ! rozsdamentes összekötő csövet tudok ajánlani hozzá, nekem leo vince scooter volt fent elég korrekt volt, bár kell bele a db killer. szerettem volna karbon dobot is felszerelni hozzá, de nagy a hő a kipufogó dobban így szétégne.
A szabadonfutót lehet valahogy ellenőrizni kiszerelés nélkül? Mert ha csavarhúzóval mozgatom akkor a variátornál a főtengelyt mozgatja. Vagy csak akkor nem forgatja ha az önindítóval van forgatva?
Sikerült kicserélni a keféket az önindítóban. Kipróbáltam satupadon, nagyon szépen forgott. Amikor beraktam a helyére és indítóztam, olyan hangja volt, mintha fordítva forogna a szabadonfutóval, vagy nem érnének össze a fogak. Persze fordítva nem tud forogni... Aztán addig addig nyúztam amíg jó lett. Az önindító betolásakor mozgattam a főtengelyt, úgy lett jó. Aztán kb 1 hétig szépen működött is. Majd megálltam hazafelé melóból a tecsó előtt, ott meg már csak a relé kattant, az indító meg se nyekkent. 2km motortolás következett..és felhőtlen boldogság. Önindító kiszerel, ellenőríz, nem megy. Szétszed. Elengedett a forrasztás a kefekosár + oldalán. Újraforraszt, ellenőríz, szépen forog. Beszereléskor megint csak olyan volt mintha fordítva forogna, vagy elforogna a szabadonfutó. Hiába próbálkoztam nem jött össze... Indítózáskor maradt a csörgés, de a főtengely áll.... valakinek valami ötlete? Szabadonfutó? Önindító? Köszi.
Sziasztok! Suzuki burgman 400 2001 es hez keresek ilyen csatlakozót vagy kábelköteget. Tudnátok segíteni ebben köszönöm. Tönkre ment a fesszabályó de lehet még a generátor is de azt még nem néztem meg.
Elkoptak a kefék, egy helyen meg meg is van repedve. Egyszer már cseréltem ('15-ben amikor megvettem), akkor úgy lettek becsiszolva, mert hozzá való keféket nem,-vagy drágán találtam. Ezért lenne jobb egy komplett kosár, így legalább egyben van minden :) Köszi a linket, ha más nem akkor innen lesz. Csak győzzem kivárni amíg ideér.... :)
Sziasztok! Megmaradt egy Malossi 26x12,8 21gr görgőszettem, mert nem kellett cserélnem.400 as k7 től fölfele jó a méret. Az üzlet nem veszi vissza, így eladnám olcsóbban! Ha érdekel valakit írjon! Köszi
Sziasztok! K7 -Burgman 2007 évj. Önindítójában - Denso- szeretnék bronzkefét cserélni. Hogyan jön ki a kefetartóhíd a palástból? A két lefogatócsavar kivétele nem segít! :) Szóval hogyan tovább? Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni!
Irjátok meg nekem légyszives, hogy milyen akksi van a burgikba? Mert láttam már, hogy használnak yt12A-bs jelzésüt, de ezt állitólag nem lehet fektetni, találtam ytz10-s fajtát is amit ajánlanak bele. Melyik a jó?
Javításon van a Szürkém, és mivel a hátsója kezdett igen leülni,pláne 2 személy alatt, valszeg a hátsó teleszkópot javítani kell. Sajnos új teló nem jöhet számításba (300-nál több) Használtban kell gondolkodnom, vagy javítani a régit? Ilyen javításhoz hol találok mestert?
Szia! Az izzó projektet még átgondolom,összerakás után motoroznék,nem akarok bontani.A dupla lámpa hiánya kellemetlen,ennek utána kell néznem.Várom az okosságokat,de maradnék a gyári-közeli állapotnál.
Köszi az észrevételeket, ötleteket,nagyon jól jönnek.A foglalatoknak ,vezetékeknek utána nézek.Van rajta riasztó,még nem használtam,megnézem a kötéseit(lehet összefüggés?).A moci le van bontva,a fekete bukolatok vannak felrakva,így elég szabadon tudok nézelődni hibát keresni. Arra törekszem,amit most lehet karbantartani:megtegyem.Jól jön minden infó.pl.az ülés műbőrét mivel ápoljam?
A xenon 6000 k valóban kékes, bántó lehet, ezért vásároltam 4300 k xenon izzót , ki akartam próbálni, így azonos a fény színe a led-el.
Most úgy maradt, a xenon magasabb fényerővel világít, de meg van hozzá a H7 led is. Barátom 650 ben mindkettő led, nem panaszkodott, hogy este rosszabbul látna, sőt elmondása szerint nőt a megvilágított terület előtte. A vetítési kép kis mértékben eltér a halogéntől.
Neked azonos H4 es foglalatod van mindkét oldalon, aminek egyszerre kellene világítani, ha jól nézem az évjáratot.
Csodát, dupla fényerő javulást a a halogénhez képest nem szabad várni, előnye a láthatóságon van, fehér a fénye, talán jobban észre vesznek az autósok
Ha neked 400-as 2003-2006 kozott gyartott un. k4,5,6 burgmanod van, akkor igen, egyszerre vilagit mindket izzo. Mindket izzo hs1 35/35 W. Beletettek egy H4-et mert az volt keznel. A jobb oldalid pedig azert nem vilagit mert vagy kuegett a tompitott szal vagy atmokanyoltak. Nezd meg a 2 foglalatot, egyforma bekotest, szineket kell talalnod. Ne tegyel be 2db 60 w h4-et, nem arra van meretezve,se a vezetek se a foncsor se az egesz tolto aramkor. Meg a bizti is kimehet. Mondom jo megoldas a jo minosegu emelt fenyeros hs1. Ill. a 35 W bixenon max 4500 kelvinig. Felette kekes a feny, kiszurjak,fizetsz ill. nem is latsz vele jobban. Beszeltem egy vilagosito szakemberrel,azt mindta, hogy a nap szine az igazi. A kekes fenyt pont a latnivalo eltuntetesere hasznaljak,pl.buveszek, filmtrukkosok. Az ilyen 6-7000 kelvin arra jo,hogy teged latnak de te nem fogsz sokat. Esetleg gyari izzok melle lehet felszerelni led-es nappali fenyt es jol fignaj latni teged. + tanacs: olajszintet surun ellenorizd. Osszes k4-6 eszi az olajat. Atlag 100 km/ dl. Ne hidd el, hogy nem eszi,fogja !
Köszi a tanácsokat,észrevételeket,mind fontos számomra,tanuljak!Leírom,amit most,az összeépítéskor tapasztalok: gyujtás,bal fényszóró tompítotton világít itt van(egyenlőre)a 60/55,kapcsolom a refit:jobb megszólal(ott a 35/35)-Jól értem az általad leírtakat,alapban mindkettőnek világítania kellene?
Köszi a gyors reagálást, az izzó vásárlás folyamatba vétetett.Mit gondolsz:a másik oldali foglalatban hogy viselkedne még egy ilyen led? Te miért a Xenont választottad?Nem járok éjszakában,de nem kizárt,h beesik egy ilyen hazagurulás.Örülök minden hasznos infónak, amíg így le van bontva a moci burkolata.
Szerintem vegyél bele hs1 emelt fényerejű motoros verziós ( ez birja a rázkódást ) 35/35 W izzókat. Az 60/55 H4 azért lehet benne mert kiégett az előző tulaj egyik gyári izzója és ez volt kéznél. Majdnem pont jó bele, csak kis eltérés van az izzó tányér részén ( kis körmök ) Led és xenon biztos jó de műszakin nem megy át és büntethetnek is. 4300 K felett meg túl kékes már az "izzó" nem látsz vele jól bár téged jól látnak. Megoldás lehet még a 3400-4300 K-es bixenon,rendesen beállitva a 35 W os verzió. Ezt még talán nem szúrják ki a forgalomban. Drága a réz a világpiacon, japó sem méretezte túl a vezetékeket, tehát az ilyen 60 W körülieket kerüld. Az 2 A-al több izzónként, vezeték, csatlakozó, fesszab, generátor bánhatja. ( a nagyobb hő meg esetleg károsíthatja a foncsort is,mert műanyag. ) Viszont ha k4 burgid van és nem full egyszerre világitanak párban az izzók akkor valami gebasz van.
A segitséged kérem.K4 400-asom van amit lebontottam festésre,a tompított helyén 60/55 H4-et találtam(2 éve van nálam a moci,én izzót még nem cseréltem)a refiben a gyári 35/35 W-os H4 van.
A LED feflektor beépítésének lehetősége érdekel,de lehet a tompi helyére is ezt tennék.milyen izzót és hol vásároltál,kell-e relézni a rendszert?
Szia. Az olajszűrőhöz nem kell 2db gyűrű kell,hanem csak 1. Én a Hosuba garázsnál szoktam venni/rendelni,de ha rendelni kell,akkor is max 3 nap és megvan.
Tökéletesen alkalmas rá. Mi is sokat túráztunk vele itthon és hosszabb úton is voltunk vele 2010-ben; akkor 4,000km-nél is többet mentünk. A 120-s tempót autópályán kényelmesen tartotta (óra szerint) 2 utassal, oldaltáskákkal és túradobozzal. Még annyit tennék hozzá, hogy kényelmi szempontból is anno jó választás volt a Burgman, mert az utas is komfortosan utazik rajta.
A képeken látható méret malossi multivar 2000 variátorhoz kapcsolódik, nem vágytam rá, ezzel vettem a motort,
ez egy nevezhetjük tuning, módosított variátor melyben más a görgők súlya, a görgőpálya íve, erősebb kontrasztrúgó stb.
Pontos jellemzőit nem ismerem, valóban jól megy, főleg jobban gyorsul. A 650-es Burgman 110 km/ó ig nem tud elmenni, inkább ez van elöl.
Nem használom ki, nyugodtan közlekedem, cserébe jó magasan tartja a fordulatszámot. 50 km körzetben lakóhelyemhez nincs elfogadható szerelő, ezért amit tudok magamnak csinálok, talán jobb is így, szépen lassan odafigyelve, gyerek korom óta magamnak szerelgetek, volt idő megtanulni, és szeretem.
Azt tapasztaltam idén, az első pár használat során (2014-es 400-as Burgman (L3)), hogy nincs alapjáratom: hidegen könnyen beindul, de bemelegedés után amikor old a kuplung, azonnal lefullad.
Évi elejei szokásos szervizre (olaj, szűrők cseréje, átvizsgálás, szezonra való felkészítés) a közeli márkaszervizbe vittem a gépet, ahol jeleztem az alapjárati problémát. A szervizes azt mondta, hogy ISC szelep (vagy motor) mert tönkre, cserélni kell, 55k.
Az lenne a kérdésem, hogy valóban csak a csere a megoldás? (tisztítás, beállítás, stb?)
Szezon előtti karbantartás képekben. Tisztítás, fékbetétcsere, úszónyergek zsírozása, szíjcsere, kuplungpofák tengelyeinek kenése, hajtóműolaj csere.
led helyzetjelző, led reflektor, tompított xenon, hátul kis hangulatvilágítás távirányítóval, csomagtartó, led+ led csík, kárpitozott kesztyűtartók, előkészítés befejezve, várom a jó időt. A cvt. hajtás ellenőrzést, tisztítást, minden szezon előtt elvégzem, vagy 6000 km.
Tökéletesen alkalmas rá! A váz merevsége a profi motorosok szerint hagy némi kívánnivalót, de a normál körülmények között nem okoz problémát. Mi bejártuk vele Románia, Ausztria, Szlovénia, Olaszország legtöbb ismert élményútját és hágóját minden probléma nélkül. Lényegesen nagyobb teljesítményű motorokkal mentünk egy csapatban és többen is elismerően dicsérték hogy milyen jól megy és simán tudtuk tartani a tempót.
90-100 kényelmes túratempó Én a párommal már bejártam az ország összes szerpentinét A mecsektől a bükkig Nem egy kanyarvadász típus de nem is arra tervezték Viszont túrázásra kiváló Én Dorogról járok Miskolcra 220 km Kényelmesen megteszem fáradtság nélkül A pályát nem szereti mert szerintem a 130 ami ha valóban annyi akkor inkább145- 150 az óra szerint. Sok neki huzamosan
Uraim! 400-as Burgmannal utassal lehet 90-100-as tempóval túrázni? Elég a teljesítménye? Állítólag a váza miatt nem szereti a szerpentineket, kanyarokat, mert hullámzik. Illetve a kerék mérete sem az igazi? Többnyire városban lenne használva, de hétvégén, ha jó idő van kimozdulnék 100-300km-re. Köszönöm a válaszokat!
Sziasztok, K8 Burgman 400 olajcsere lenne aktuális, de a szűrőhöz nem jár a 2db O gyűrű, ezt hol tudom beszerezni? Keresgéltem a fórumon és csapágyboltot ajánlottak. Valaki tudna ajánlani egy biztos helyet? Köszi
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulnék Hozzátok,hogy el szeretném cserélni jelenlegi motoromat(2005-ös Suzuki GS500F) egy 400-as Burgmanra. Van-e köztetek valaki,akit érdekelne a csere? Lehetőleg 2008-utáni,fehér motort keresnék.Illetve még egy olyan kérdésem volna,hogy mennyire kényelmesek ezek a gépek? Porckorong sérvem van,és a Gs-t már nem tudom(vagy csak fájdalmasan) hosszabb távon megülni. Köszönöm a válaszokat előre is! Széles utat!
Nekem is 19 es görgők vannak benne, dr pulley. Már lassan három évesek, ugyhogy rájuk kellene nézni, de ha már megvan bontva nemárt ha van csere szett. Csak az a baj, hogy magyarországon egyik motoros bolt sem forgalmazza, mindenhol csak rms meg malossit találok, azokból is csak 18 meg 21 grammosat. Ezért kérdeztem, hogy te vetted vagy ott ahol szerelték biztosították a csere alkatrészeket.
Szia, igen a 40 ezer az csak a szíj volt szereléssel, + kuplungpofák felcsiszolássa és tisztítás, zsírzás járt hozzá. 19 g-os görgök vannak, de végül csak a csúszkákat kellett cserélni.
Köszönöm a választ! A 40 ezer gondolom csak a szíj és szerelés költsége volt ugye? Valamint milyen méretü görgőket használsz? Azt is ők adták, vagy te vitted az alkatrészeket?
Üdv Urak ! Hogyan lehet kicsavarni a hátsó féktárcsa felfogó csavarokat ? Ki szeretném (kell) cserélni a féktárcsát , de bele vannak sülve a csavarok . Csavarlazítóval áztatom , de nem akar megindulni . Lehet üj csavarokat kapni valahol ? AN250/2000
Szia ! Éppen a mai nap voltam a kerepesi Burgmanszervizbe (nem a Burgmanbázis) és Mitsubosi szíjat cseréltek 40 ezer), meg csuszkákat, első kerékcsapágyat, kipuf tömítést, fékbetéteket. Profi szerelők, kimondottan Burgamnra specializálódva (de ez igaz a Burgmanbázisra is, az is kerepesen van. Minkettőt ajánlhatom.
Elég régen nem jártam erre, tudtok ajánlani 400 as 2008 évjáratuhoz variátor szíjat merre, hol lehet jó áron kapni? Valamint Budapesti vagy vonzáskörzetben normális/becsületes szerelőt? Anno Tóth Lacihoz hordtam, de sajnos elköltözött Érdről.
Szia. Én is 122 kg vagyok és volt egy 2003-as és egy 2005-ös Burgim. Mindkettővel gond nélkül túráztunk a nejemmel akár hosszabb útakon is. Soha semmi baj nem volt tette a dolgát mindegyik. Most 650-es Burgim van, itt már nem számit a súly de el szeretném cserélni 400-as ra. A 650-es ről alig ér le a lábam így nem olyan biztonságos nekem mint a 400-as. Üdv: Jani.
Köszönöm az infót még az tszeretném megkérdezni hogy sokan le akarnak beszelni róla a magasságom es a sujom miatt 190magas es 122kg vagyok plusz meg a masik utas kb 200kg lenne a súj amit álandóan kellene cipelnie plussz a csomagok és hogy autómata hogy tudom megnézni hogy holkezd hol kellene elinduláskor megindulni a motornak váltóssal ugye ez adott 1 es kuplung kienged és indul de itt hol kell milyen fordulatnál?Előre is köszönöm a választ.
A legfontosabb, hogy mindegyik eszik olajat. ( K7-től már nem ) Ha azt mondja az eladó, hogy nem eszi, akkor is eszi :) 2-300 Km-ként ellenőrizni kell. Nem becsavart nívóval, hanem kicsavarva, csak koppanásig beillesztve. Amúgy jó szerkezet, nekem 2 is volt. Mit kell ellenőrizni? amit csak tudsz. Legyen minden jó. Felszerelt hátsó dobozzal,elengedett kormánynál lassúbb tempónál beszitálhat az eleje, ( ha kipróbálod ezt ott legyen a kezed a kormánynál mert tud meglepetést okozni ! doboz nélkül ne rázzon be, akkor jó az egyenes futás, váz, kormány-nyak csapágy. Egy hónapja kaptál volna tőlem olyat amiben minden kopó alkatrész új volt, mindennel fel volt szerelve, és olcsóbban :)
Sziasztok most szeretnék vásárolni egy 2005 ben gyártott suzuki burgman 400 as motort az ára 450 ezer forint meg van kímélve mire kell figyelnem a vásárláskor vagy a próba körnél vagy tud valaki véleményt mondani erről az évjáratról előre is köszönöm.
K8-hoz van egy garnitúra 21g-os Malossi görgőm eladó. kb 200 km-t volt a motorban, de nekem nem jött be. Esetleg 18g-os görgőt hol lehet "jóárasítva" venni?
Szerintem az a helyzet,hogy az előző tulaj cserélt szíjat,és nem alvázszám hanem a gyártási év alapján rendelte meg,ezért tette bele a K3-K6-hoz való szíjat.Én a K4-ben cseréltem tavaly,ha jól emléxem a gyári mitsuboshi szíj 23x947 körül volt.A Te géped egy 2006-ban gyártott K7,abba a 27,7x1011 körüli méret való.Utángyártott szíjból a K4-hez is van kb 4 használható méret,de szélességben csak pár tized miliméter az eltérés,de majd a K7 tulajok megmondják pontosan.
A suzuki motorrad azt mondta az alvazszam alapján, hogy K7es modell, mert azokat már 2006 masodik felében elkezdtek gyártani. Szóval elvileg nem csak úgy néz ki hanem az is..
Engem leginkabb az erdekelne, hogy ha valaki már cserélt a k7eseben szijat, ő milyet (mekkorát) tett bele, illetve elkepzelheto e, hogy ez a hosszabb, szélesebb szij kompatibilis e.
Szétszedtük a motort, lássuk mi van benne.. A szíj nem olyan vészes, de a biztonság kedvéért a csere mellett döntöttem így 30.000 km-nél :)
Nagy buzgón meg is rendeltem egy DAYCO szíjat (típus: 8211K, méretek 27,7 x 1011 mm). K7-es burgmanhoz ez kompatibilis elvileg. Azonban amikor kivettük ami benne volt, azt tapasztaltuk, hogy a dayco sokkal szélesebb és sokkal hosszabb. A bent lévő szíj jelenlegi mérete: 22,6 x 957 mm. Gondolom a szélessége több volt, csak kopott a használat során.
Na most az a legnagyobb bajom, hogy amit a K7-es modellbe ajánlanak, az sokkal hosszabb és szélesebb, mint ami benne van. Nem tettük bele az újat, hogy ha nem jó, akkor tudjam visszaküldeni. De vajon elképzelhető, hogy mégis jó lenne bele? Ha nem, akkor milyen méretű szíjat keressek hozzá?
Annyi a csavar még a dologban, hogy az én motoromat 2006 júliusában helyezték forgalomba, de a K7-es modellváltás 2007-től van.. Lehet, hogy ez egy "korcs" konstrukció lenne még?
Két hete sikerült vennem egy K7es 400-as burgmant. Sajnos sok dokumentációt nem adtak hozzá, így azt szeretném kérdezni, hogy hol tudnák felhasználói kézikönyvet szerezni hozzá?
Nem a service manuálra gondolok, hanem a user (owner) manuálra.
Pár suzuki motorkereskedést már kérdeztem, de nem tudtak segíteni.
Remélem nem fogja :) Jó magyar mondás szerint " ha tellik majomra telljen banánra is" Tehát ha elromlik megjavítom. 67 éves volt a tulajdonosa, csak nem powerkedett vele mindig. Zörejmentes az egész szerkezet, se egy lenyalt se egy rozsdás csavar nincs rajta. De majd a vallatásnál kiderül.
szép ahogy fütyülve jön feléd a sor 2, szinte úszik az úton, érdekes lehet automatában dobálni bele a fokozatot. viszont akikkel beszéltem vagy láttam őket szétszedve bizony megfelelő anyagi háttér is kell hozzá, de biztos parádés nagyrobesz lehet jó menetteljesítménnyel. sok sikert hozzá !
Szia ! GÖDÖLLŐ, Berger udvar.Dózsa György út 69. (bejárat a Haraszti utca felől)burgmanszerviz@gmail.com, Ribényi András+36 70 602 8695 vagy Burgmanbázis, Kistarcsa, Móra Ferenc u. 9, 2143Nyitva tartás: Zárva ⋅ Nyitás: H 10:00 Telefonszám: (30) 513 6195,
Nemrégiben boldog(?) tulajdonosa lettem egy Olaszországból kis hazánkba migrált AN400 K5-ös csodának. Abban szeretném a segítségeteket kérni,hogy ajánljatok nekem egy tisztességes szerelőt,szervízt Budapest vagy vonzáskörzetében ahol igazán vágják ezt a típust és korrekt(!!) áron elvégeznének egy állapotfelmérést,olaj,szükség esetén szíj és görgőcserét,fékbetétcserét,stb! Csodákat nem várok,csak biztonsággal el tudjak majd indulni tavasszal a gyerekkel reggel az iskolába! :-)) Segítségeteket előre is köszönöm!
Hát nagyon random fogyasztja van amikor sokat van amikor szinte alig De az biztos hogy a 2007 előttieknél készülj fel olajfogyasztásra . Először nagyon idegesített de idővel rutinná válik az ellenőrzés A felújítás meg necces mert lehet hogy 5000 -10000 km után újra elkezdi csipegetni Én egy szezonban 2- 3 litert utána töltök ez kb 6000 - 7000 km et jelent nekem Ja ás nekem a Motul 5100 jött be ebből eszi nekem a legkevesebbet.
Nekem 99 -es a paripám Óra szerint 97000 km de a világvégére is elindulnék vele . Ha jó gazdája volt akkor szinte örökös mint a nyomorúság. Add meg neki ami kell és nem lesz gond vele :)
Sziasztok! Szerintetek érdemes még munkába járós motornak első generációs Burgmant venni, vagy már több velük a macera, mint a szórakozás? Időről-időre eszembe jut és hiába telnek az évek, még mindig nagyon tetszik, főleg a "Mercilámpás" változat. :)
Sziasztok! K7 burgmanba milyen aksit javasoltok?? Most 6ah van benne de úgy olvastam hogy minimum 10 ah kellene bele! valaki tudna segítenimilyen kéne bele akkor??
Eladó szeretett szürke színű, 2006. 11. havi K7-es Szuzuki AN 400-as Burgmanom, csak 10 napig akciós 500.000 Ft-os áron. Jó gumik, jó Yuasa akkumulátor, jó fékbetétek és vállmentes féktárcsák. Szakadás mentes ülés, füstmentes motor, a fényszóró kirelézve. Jobb oldalán enyhén karcos, alig észrevehető. Műszaki érvényessége 2019.05.21-ig.
Az eladás oka 10 nap múlva autóvásárlás. Megtekinteni, kipróbálni előre egyeztetett időpontban Zsákán.
Köszönöm a segitséged,a válaszod idejére megoldotta a Burgman Bázis kulcsos rész cserével.Nem volt módom előbb megköszönni.A történetem viszont folytatódik:berágtam és lebontottam minden burkolatot.Volt két eldőlésem,pár kis repedéssel,amit meghegesztettem,festetni szeretném.Színkódot hol találok?Letakarítanám a poros részeket,a magasnyomásútól eltanácsoltak,Ötlet,technika,Megköszönném!
Egy dologra nagyon figyelj,hogy NE olaszból behozott példányt vásárolj! Igen,tudom,vannak akik esküdnek rá,hogy olaszból hozott gép is lehet jó...de eddig mindig azt tapasztaltam,hogy előbb-utóbb kijöttek a hibák vásárlás után.
K7 sorozattól felfelé nem kell aggódni az elhíresült olajfogyasztás miatt(ha csak nincs széthajtva a gép) mert NiCaSil-os a henger,nulla olajat fogyaszt. Strapabírással sincs gond ha megfelelően használják/használták,mert ha megkapott mindent kellő időben,és abból is a jót,akkor meghálálja a gép. K7-K8-K9 sorozatnál volt egy gyári fesszabályzó hiba amit visszahívásos keretek között cseréltek ingyen. Vásárláskor nézz bele a szervízfüzetbe vagy tedd fel a kérdést az eladónak,hogy tud e a cseréről vagy cseréltette e. A kényelmes sebesség amit szeret - szerintem - az a 100-110 km/h,innen még elég lendület van akár egy hirtelen előzéshez is,és két személlyel is lazán tudja tartani ezt a tempót nyűglődés nélkül. De nem erőlködik a végsebesség gyors elérésében sem,ami nálam pld óra szerint 165-170 km/h között van,GPS szerint pedig 155km/h.
Ha már sebesség...a meghajtás érdemel talán némi kiemelt figyelmet. Mondjuk a burkolat/dekli alá nem látni,ha csak le nem szedik. De ettől még vannak tünetek ami okot adhat egy kérdésre és akár pár ezer ft alkudozásra. Ilyen pld a magas fordulat alacsony sebességnél. Álló helyzetből a megindulás az (átlagosan) 3200-3700 rpm-nél van,ez a jó. Ha ettől több,akkor sanszos,hogy kopottak az alkatrészek. Ha esetleg Malossi alkatrészeket találsz a hajtásban,nincs ok aggódni miatta,jó minőség és fele annyiba kerül mint a gyári. A szíjj csere intervallum 24 ezer kilométerenként van (értendő a gyári szíjra!) de a tulajdonosok szeretik ekhúzni mert drága a gyári,viszont minél később cserélik,annál rosszabb,mert a szíjj keményedik és hajlamos "nútot" koptatni a variátor tárcsákba(én is így jártam a 39 ezernél cserélt szíjjal :( ).
Pld a gyári kevlár szíjj 55-60 ezer ft,míg a Malossi kevlár 32-38 ezer,görgők gyári szett 22-25 ezer,Malossi 10-12 ezer,fűggően attól hol veszi az ember fia.
Ami kényes még a K7-K8 nál,az a kuplung. E két sorozatnak még a 3 pofás kuplung jutott ami hajlamos a sok városi használatnál vagy a nyújtott elindulások miatt megégni. Ez orvosolható az 5 pofásra cserélésével és a pofák végeinek ferdére csiszolásával. Javitani "nehéz" mint minden robogót,mert ugye bontani kell szinte mindenhez az idomokat.
Nem csak kisebb de akár nagyobb-hosszabb túrákat is bátran betervezhetsz vele. Kényelmes és jól fogyaszt.
Ha kifogsz egy karbantartott,megbecsült példányt,nem kell megijedni az 50-60ezer körüli megtett kilométerektől sem.
Sziasztok! Legfőképp munkába járáshoz ill kisebb túrákhoz keresek robogót,így jött számításba a 400 as burgman 2007-2008 körülit nézegettem,mi az amire oda kell figyelni,nehéz e javítani mik a gyengi mi az a sebesség amit kényelmesen tud tartani stb mennyire strapabíró a motorja?
maradt még egy karbis henger, annyiban különbözik hogy nincs rajta a hengeren a hőfok érzékelő helye. nem karistos, látszanak a hónolási nyomok, eladó. ha nem lesz új gazdája akkor kap egy új dugattyút meg egy érzékelő helyet és megy tovább az injektoroson.
üdv ! mely gyártó dugattyúját vásároltad meg ? úgy látom van több gyártó is, sőt valamilyen kopó réteggel kezelt dugattyú fenekű is. eddig mi a vélemény a kínai cuccokról ?
üdv ! én is így jártam, a régebbi 125 -250 gyújtáskapcsolóját vásároltam meg próba képen. a burgman bázis a bontott kapcsolóra és a javításra is 50 e ft-ot adott meg árnak. 5-10 e ft között tudsz venni régebbi modellkapcsolóját. a házat szétszedve maga a kulcs rész -zár betét rész - ugyan az, igaz nekem egy minimális illesztési reszelést végre kellett hajtani, de azóta jó működik. kb 2-4 óra a javítás megfelelő helyen megfelelő szerszámokkal. talán az állóhelyzetben kapcsolható, kivett kulccsal működő park állás nem működik, de soha nem is használtam. az elektromos részéből csak a 99-2002 400-ast tudod felhasználni annak ugyan az az elektromos része. nekem sikerült, és tartaléknak még van egy zár ha újra előjön a hiba. a kulcsban csak immo chip van, a kormány kapcsoló alatt kell lenni a vevő antennának, magában a zárban nincs immo.
3 hónapja vettem egy 2002-es an 400-as burgmant. Keresek hozzávaló gépkönyvet. Nem tudna valaki feltölteni egyet pdf formátumba. Előre is köszönöm. Üdvözlettel Lajos .
Sziasztok! Kérdésem lenne mégpedig a következő, az olaj leeresztő lukat lehet nagyobbra bővíteni mert túlhúztam és megszakadt a menet csepeg az olaj. Vagy van valami módszer a megoldására.
Végülis maradtam a Varta AGM-nél. Ugyan a leírás szerint csak állítva használható, de pont ugyanilyen volt benne eddig is. Gond nem volt belőle, remélem, így is marad.
Sziasztok ! van egy kis problémám, ma entem kb 60 km-et haza értem letettem a motort és pár óra elteltével be akartam indítani de csak kattog valami a müszerfal alatt. az önindító megse mukkan akku jó. mi lehet a gond tudnátok tanácsot adni hol keresem.
Nekem K5-ben volt Yuasa-m és halt meg viszonylag hamar, dühömben vettem egy nonamet és tölti 5. évét minden probléma nélkül, a megfelelő méretben és indító árammal.
Nekem a Banner bevált a Burgmannál is és a korábbi motorjaimnál is, sőt az autóba is az van. Azt nem értem, hogy "típusazonos"...a motor műszaki leírásában benne van a szükséges Ah és a szükséges indítóáram is, a méret az adott. A többi pénz kérdése, hogy milyen típusú aksit veszünk
K7-em van nekem is. Kb 5 éve kellett cseréljek akkut. Gondoltam beleteszek egy "jót". Mivel az autónál bevált, vettem egy Vartát kb. 15 ezerért. Majd visszavittem 5 hónap múlva hogy rossz. Akkor mázlim volt, kicserélték egy típus- és teljesítményazonos Bosch-ra. Azért mondták, hogy nézessem meg a generátort. Megnézettem, semmi baja (azóta is köszöni, jól van). 7-8 hónap múlva a Bosch is megadta magát. Akkor felvilágosítottak a Burgman bázisnál, hogy típushelyes Yuasa-t kell bele venni (pontosan nem emlékszem mi is az). Akkor olyat vettem. Azóta azt sem tudom hol van benne az akku... :)
Segítség kérés jelen levél célja, ui. sürgősen szükség lenne egy komplett hengerfejre 2003 évjáratú Burgman AN 400 tipusú robogóhoz. Egy vezérműtengelyes , sajnos egy szelep meghajlott benne ,de megrepedt a vezető hüvely is, legegyszerűbb a teljes csere lenne. Ha tud valaki bontottat, vagy bontott beszerzési forrást akár itthon akár külföldön, kérem hogy jelezze,akár itt akár az ede111@vipmail.hu cimen. köszönettel ,,ede
Eddig csak olvastam és okultam a gondjaitokból és élményeitekből,de megjött a baj: széthullott a gyújtáskapcsolóm. A kulcs lötyög benne,mint lóf...,na mindegy.2004-es paripa,lebontottam és lőttem 1 jellemző kép
et:
Várom az okosságot: javítható-e,ha cserés.kinek van,mennyiért tudnám megvenni.Ez a fajta tartalmaz-e inmobilisert?
Sajnos csak esténként van időm gép elé ülni,de üzenetet szívesen vennék és visszahívom a segítőkész robogós-társat.
Hegyi Gábor 20/9913500 Segítsetek,had guruljak még az idén egy kicsit!
Akkukérdés. Cserélnem kell. "Sajnos" feltűnt, hogy néhány aksinál pár honlap írja, hogy csak függőlegesen használható; vagy még jobb, hogy a bármilyen helyzetben használhatóról írják a részletek között, hogy 45 fokos helyzetig használható...
Mennyire érdemes ezzel foglalkozni? (Eddig nem figyeltem ennyire és még nem volt gondom - simán típushelyes AGM aksit vettem és használtam.) Van javaslat, tapasztalat? AN400K7
Szia. A Check feliratot akkor írja ki, ha az oldalstandard le van hajtva, vagy annak a kapcsolója nem jó. Ezt szabad szemmel is látod, kis kontaktspry segíthet. Ott keresd a hibát, de megnézheted a jobb kéznél lévő piros leállító gombot is. Nekem egyszer az nem volt teljesen átbillentve, és majdnem szétszedtem miatta a fél motort. :)
Köszönöm Laci! Ez korrekt lépés részedről! Csak már késő. Próbáltalak ezügyben keresni. Telefonon többszöri próbálkozásra sem tudtalak elérni, illetve 1x felvetted, de akkor meg visszahívást ígértél ami azóta sem teljesült. De már okafogyottá vált mindez, mert a motor napi használatban van. Nem várhattam tovább, a héten megcsináltattam. Illetve a hátsó hajtás még húzza, nem bontottuk meg. Majd később derül ki, mi lesz azzal a teendő.
Első körben elégedett vagyok. Nem volt olcsó, de szaktudás és alkatrész ellátás terén nincs hiba. Eddig még mindig el tudtam érni őket telefonon, ami nagy szó! Ha nem csalódok a következő 10 évben hozzájuk viszem a K7-et!
Minden visszavonva, a Burgman tényleg nem romlik el sosem, csak ha a gyertyakábel menet közben lecsúszik a pipáról. Mert a pipában levő menetes rész nagyon vastag, alig bírtam rátekerni a pipát, úgy látszik, nem voltam elég erőszakos és lecsúszott róla. Ma elkezdtem lebontani a burkolatokat az újabb javításhoz, de már az első után láttam, hogy a kábel meredezik üresen felfelé. Megerőszakoltam, pöcc-röff. Vagyis köszönök minden segítő hozzászólás, most jó a gép :) További jó motorozást minden márkatársnak :)
Félreértesz, vagy csak másik kérdésre válaszolsz nekem :-)
Keresnék egy megbízható szervizt, ahova nem macera bejelentkezni és rendben megcsinálják az esedékes szervizeket. Pont hogy alternatívát keresek. Nekem eddig nem volt különösebb gondom Tóth Laci szervizével, de az nem igazán fér bele, hogy hetekig folyamatosan és hiába próbálom hívni.
Meg vagy elégedve Kriszmotoval? Ajánlod, javaslod?
Szerintem hanyagoljátok a Tóth Laci témát! Évekig hozzá hordtam a K7-emet. Kiderült, hogy többször is kontár munkát végzett. Hajtásszíj cserekor rárakott egy GATES szíjat, ráadásul nem is méreteset, és ez Kriszmoto szerint végzetes hibának bizonyult a variót, illetve az egész hajtást illetően. "A GATES túl kemény és megeszi az alu alkatrészeket." Ez kb 80-100 ezerbe fáj.
4-5 ezrenként jártam hozzá olajcserére, de a hátsó hajtásban egyszer sem cserélt olajat. Most a csere óta ez zörög. Hamarosan megtudom, ez mennyibe lesz...
Segítséget szeretnék kérni, mert bajban vagyok motorilag.
Még májusban vettem egy Suzuki Burgman UH200 motort (2008) (tudom ez a fórum nem pont az, de nincs másik). Egy hónapig használtam, majd egyszer csak nem indult be egy bolt előtt. Szégyenszemre otthagytam és hazabuszoztam a szatyrokkal. Mivel 3 hó garanciával vettem egy kereskedésből, beszóltam, akik furgonnal összeszedték és bevitték a bolt saját műhelyébe. 1 hónapig tartott a tanakodás és nem jöttek rá a hibára. Ezután átvitték egy másik műhelybe, ahol végre egy szaki rájött a hibára, és visszakaptam az üzemképes motort úgy, hogy a csomagtartóban volt 2 gyújtótrafó. Azokról feltételeztem, hogy rossz, ezért kidobtam őket. 2 hét gondtalan motorozás követezett, majd a házamnál egyszer ismét nem indult be. Ismét szóltam a szerviznek, akik már elhajtottak, mert a múltkor észrevették, hogy belenyúltam a motorba, mert beépítettem egy riasztót. Egyszerű plusz, minusz, két index bekötés volt, biztos, hogy semmit nem rontottam el, mert egyébként értek valamit az elektronikához. De a biztonság kedvéért kivettem a riasztót, hátha az okoz galibát. Ezután egy dróttal rövidzárva kivillogtattam a 24-es hibát, vagyis gyújtótekercs. Vettem új gyertyát és új gyújtótekercset, beszereltem őket, de a gép ekkor sem indult, de a 24-es hibát adta folyamatosan. Ezután rendeltem az Ebay-ról egy új ECM-t. A régi száma 32920-03H11 volt, de olyat nem találtam, de kifórumoztam, hogy a 32920-03H10 is jó bele. Megjött Olaszországból az új ECM, betettem és pöccre indult a gép. Lőn öröm, visszaépítettem az idomokat, teljesen összeraktam a motort és tettem pár kört a ház körül. Bementem pénzért, hogy elmegyek tankolni, ráültem, beindítottam, majd 10 méter után ismét megállt és nem indul. Azóta sem.
Teljesen tanácstalan vagyok, mi lehet a rossz. Amíg vártam az ECM-re, multiméterrel és netről letöltött javítási doksival felfegyverkezve átmértem minden szenzort és csatlakozót, minden érték stimmel. Szerelőhöz nem tudom vinni, mert a városunkban egyetlen szerelő van, aki most szabadságon van és a főnöke mondta, hogy ha 2 hét múlva hazatér, akkor már egy havi munkája lesz felgyűlve. Gyakorlatilag 1 hónapot tudtam használni a motort úgy, hogy az összes internetes értékelés szerint a Burgman állítólag sosem romlik el.
Merre keressem a bajt, mit cseréljek vagy mérjek? (nehezíti az ügyet, hogy az egész történet Angliában játszódik, vagyis csak távsegítségre számíthatok)
Én nyár elején voltam nála (AN400-asommal). Akkor egy bicskei (márka) szervizben fogadott, mondta is, hogy költözés történt (lehet, hogy ezért nincs már honlap). Szerintem légy kitartó a telefonnal kapcsolatban, nekem is sokadjára sikerült elérnem.
Tóth Laciról tudtok valamit? Az nem meglepő, hogy telefonon nem érem el; de már egy ideje a honlap sem létezik.
Eddig mindig nála szervizeltettem, de ha nem érem el, szívesen vennék javaslatokat megbízható szervizre (Északpest, Dunakeszi, Gödöllő környéke). Köszönöm.
Régóta olvasom a fórumot. Most viszont kérdéssel fordulnék hozzátok. A problémám az, hogy 400-as burgmanom leszívja az akksit egy-két nap alatt, úgy hogy a kulcs csak mellette van, még az sincs hogy rajtahagynám a gyújtást, vagy valami.
Mi lehet a probléma szerintetek? Már vettem új akksit is de azt is leszívta, biztosítékok rendben.
üdv ! ha valaki 2007 utáni bontott alkatrészt keres akkor tudok segíteni. 2007 utánihoz minden, hátsó féktárcsa, hátsó féknyereg, benzinszivattyú,......... akit érdekel .
Sziasztok! Rövid tulajdonlás után rájöttem, hogy nincs is időm motorozni, ezért eladó lett a 400-as Burgmanom. Tényleg nagyon szép és költségmentes példány. Az árat úgy gondolom, hogy a rengeteg extra mellett reálisan lőttem be. 2010-esek között így is az enyém a legolcsóbb, mert nem akarom 1 hónapig hirdetni. :)
Mentem a nagy melegben egy kört, (sajnos nagyon ritkán van időm menni abból is kiesett a hátcsó fék felújítás miatt, mivel hétköznap nem nagyom van időm foglalkozni ilyenekkel), nem tudom normális-e hogy a vízhőfok mérő a nagy fehér tartomány 1/4-énél áll, nem emlékszem ott szokott-e lenni.
Mindenesetre álóhelyben ketyegtettem, felment a hőfok venti kapcsolt a fehér tartomány felett picivel és szépen vossza is hűtötte, de amikor leállítotttam a hűtő felől zúgást hallottam, arra hasonlít a legjobban, mint amikor a villanybojler már vízköves és zümmög.
Hagytam kihülni, majd melegítettem, leállítgattam, de csak akkor hallani, ha már aventi kapcsolási tartományban van a hőfok.
A szint jó nem fogy, nem cseppen gyöngyözik, fúj, ha leveszem a tartály kupakját nem változik semmi.
Van okom aggódni, vagy ez természetes forráshatári zaj?
96000 van a 99 esemben egy darab fesszabályzó és egy db féklámpa kapcsoló volt az összes hibája ( ja most megint megadta magát a féklámpa kapcsoló komoly 1500 ft omba fog fájni De ettől függetlenül én is a 2007 utániakat ajánlom márcsak az olajfogyás miatt is na meg persze szebbek is :)
Mindenképp 2007 utánit vegyél, mert az gyakorlatilag problémamentes. 20ezer kilométerenként szelephézag ellenőrzés, 12ezrenként gyertya, 25ezrenként meghajtószíj, 5-6ezrenként olajcsere, a többi igény és kopás szerint. 50ezret mentem az enyémmel és csak kopó alkatrészek cseréje volt.
Sziasztok. Egy Kawa ER6F-től váltam meg lábgörcs és hasonlók miatt. Túrarobogókkal is szemezgetek. Az lenne a kérdés, hogy mennyire jó ötlet egy használt 400-as Burgman a Kawa után. Elsősorban a megbízhatóság és a szervízigény érdekel. Nyilván kényelmesebb.
Sziasztok! Nekem egy 2004-es modellem van. Az a problémám hogy az ülésemet nem tudom becsukni. Hiába csukom le nem marad, ahogy hozzá érek nyitódik,van hogy magától is. A bovdenem jó, a zárnál a nyelv nem akad, ki van kopva. Van valakinek ötlete honnan tudok zárat beszerezni, sajnos nem találok a neten. Előre is köszönöm!
Használt gyári szíjtárcsák: 2 variátor, 2 első szíjtárcsa, 2 hátsó szíjtárcsa (egy külső, egy belső), gyári használt görgők, csúszkák, illetve egy Malossi variátor 14 gr-os Malossi görgőkkel
Mielőtt nekiállnék injectort pucolni én először megnézném/megpucolnán/befújnám kontaktspray-vel az elektromos csatlakozásokat az injektoron és lent a trafónál a sarut. Engem az szivatott.
Ugyanezt a kezelési utasítást adták a legtöbb Suzuki modellhez (bejáratásra vonatkozó rész). Nehezen elképzelhető a max. négyezres fordulatszám betartása, amikor a motor 3500 körül mozdul meg induláskor. Szerintem a lényeg az hogy az első ezer kilométer alatt ne terheld tartósan a motort. Gyorsíts erőteljesen, de aztán hagyd motorféken visszalassulni. Kerüld a hosszú, tartós emelkedőket. Ne tarts tartósan azonos fordulatszámot.
A trükkös külföldi motorvásárlókról hallottunk, olvastunk már.
Az asszonynak vett, ám a kelleténél egy számmal nagyobb kesztyűt hirdettem meg a nyafogáson (jófogás). Az ígért előreutalás ellenére is sikít a vészcsengő, én vagyok paranoiás, vagy ott, illetve ilyennel is megy a rafkózás?
Nevet, semmit nem írt az illető (a reg csupán annyi: ildi), csak, az érdekelte, hogy a tenyér szélessége van-e 9 centi, ami meglepő módon az adott méretnek felel meg. Próbálkozásnak tűnik...
/Mindenesetre felajánlottam a csomagautomatát (ami mindkét félnek jó), illetve egy futár céget, amelynél átvételkor fizethet. Ha nem reagál, akkor nyilván csaló.../
Köszi hogy eszedbe jutott,én már kicsit félretettem a dolgot.Volt olyan gondolatom hogy ha "kicsi"pénzért be tudnék szerezni egy garnitúra szép felnit jó féktárcsákkal együtt,akkor csinálnék téli kerekeket.Azóta kicsit szűkült az anyagi keret,és télen elég keveset megyek,nem melóbajárós a gép.Esetleg küldj képet és árat ! E-mail :lacipapi65@freemail.hu Köszi !
a sport motoros tapasztalatom az hogy a nagy többség megy a buta kisebbség után. 5.1 fékolajat kezdenek használni mikor a tartályon ki van hangsúlyozva hogy dot 4 kell bele. vásárolnak kínai vagy utángyártott tárcsákat és használják szinter vagy kerámia betétekkel. utcán is azt hiszik vagy próbálják hogy küzdenek az életükért pedig a fékrendszer javát sem használták ki. én pl ragasztott betétet használtam a sport motoron és a robeszen, nem ette meg a tárcsákat, és rendes volt a fékhatása.
van amiből csak a gyári jó, de van hogy az utángyártott is megfelelő. nekem öcsém yamaha robogójába annó a szerelő azt mondta hogy vegye meg a gyári variót mert a tuning kütyük ehhez a furat lökethez feleslegesek mert nem hoznak többletet, csak a pénzt dobja ki, a gyári meg tartósabb is. vannak kivételek, csak nem mindegy milyen tapasztalat áll a szerelő mögött.
kuplung harangot elviszed egy fék és kuplung javításra szakosodotthoz. felszabályozzák és megragasztják hozzá a kuplung betéteit is, nekem a szabályzás volt 1500. a betét ragasztás 3 vagy 4 e ft. eddig jól működött. a megmaradó 30 e ft-ból tudsz szíjat és mást vásárolni a robogód-hoz.
A tiznapos és a havi országos autópályamatrica nekünk majdnem a fele Ft május 1 től. Természetesen ugyanaz vonatkozik minden esetben ránk mint a személyautókra.
Megyei matrica ügyben kérnék segítséget, mert nem tiszta a kép (nekem ellentmondásos).
Mi a különbség a D1 és D1M kategória között? Burgman melyikbe tartozik? Ezt sehol sem látom leírva. Ezen oldal szerint D1M kategóriára nem kell Megyei éves matrica, itt is erről van szó a táblázat szerint.
Ha nem kell, akkor mely utakat lehet használni? Autópályáért már fizetni kell?
Mindezt azért kérdezem, mert a következő eset történt velem: év elején én vásároltam meg a családnak a Pest megyei matricákat (ez több darab), és abban a hiszemben motoroztam egészen mostanáig, hogy a motoromra is vettem (gyakran megyek M0-n, M51-n, stb.) Ezt a térképet használva (autóval) , még sosem volt gondom, a rendszer számomra világos. Párt napja kaptam egy felszólítást, hogy M1-et (Biatorbágynál) matrica nélkül használtam motorral. Ez egyrészt igaz, emlékszem is rá és most döbbentem rá, ahogy januárban kimaradt a megyei matrica vásárlása a motorra. Másrészt biztosan motoroztam fizetős szakaszon idén, és nem kaptam semmilyen felszólítást. Mázlim volt? (a kamerák mindig mindent látnak...) Befizetem és veszek megyei matricát, de akkor sem világos, hogy mi az a D1M kategória.
Az aksikról már régen volt szó, hogy miért éri meg a drágábbat megvenni, én épp most cseréltem nekem még a gyári yuasa volt benne most lett zárlatos pontosan 10 éves volt ugy hogy megint ezt kap igaz hogy 16.000 ft de ha megint ennyit kibir akkor már böven meg érte!!
A foghézag ugyan nem változik de a fogaskerék mozdul oldal irányba a ferde fogazás miatt attól függően, hogy hajt vagy fékez. Ez hozzáadódik a holtjátékhoz. Ha rugós volt a hézagolás akkor ki kell mérni pontosan milyen vastagságra van szükség és fix hézagoló gyűrűt kell betenni. Sajnos mindenképp bontani kell miatta.
Biztosan. A ferde fogazás miatt, ha megmozdulnak a fogaskerekek tengely irányban az nagyon sokat hozzátesz a holtjátékhoz. Itt egy SW végáttételét szereli a mester. A Burgman is hasonló megoldás ilyen szempontból csak nem találtam róla videót.
Én 3 mm-t mérek. Mondjuk ez egy Honda SW T. Én búgást, troli hangot hallok ha nagy a meleg és felhígul az olaj benne. Igaz ennél nem nyomja el a motor hangja. Szerintem 0,5cm felett kóros a holtjáték és bontani, hézagolni esetleg csapágyat cserélni kellene benne.