Keresés

Részletes keresés

Amerigo Gal Creative Commons License 2008.08.06 0 0 3347
Tiszteletem Mickey
Na,ez igen tetszett....Még én is értem ,pedig csak az agressziv kismalac szintjén vagyok:))
(Tudod:Kurva város,kurva emberek,válna mind köddé.Kurva köd!!)
Most komolyan,ha nem vigyázol,meg fog jelenni egy könyved úgy, hogy nem is tudsz róla.
Valami "biztonségi szakértőtől" Szarukeretes János:Halálzsoldosok címen.
Érdekes a végén amit az átlagéletkorról írsz,lehet ebben nemzeti karaktert sejteni?
Teszem azt ,az amcsik azért fiatalok,mert ha egy amerikainak belógatsz egy köteg dohányt,megy mint a csacsai a répa után.....a franciák bizonyos rangot,tapasztalatot érnek el,aztán mennek magánzónak,de
gondolom akkor azt lehet kiérteni,egyáltalán nem biztos ,hogy nem ugyanazt csinálják,ugyanazon érdekből.
Most hogy kérdezem ,nekem is bonyolultabbnak tűnik azért:))
Érdekes lenne megtárgyalni kicsit,hogy :
Az nyilvánvaló hogy a "ludak"sokszor egy egy politikai hatalom érdekeit szolgálják.
(Persze,ha megvizsgáljuk,hogy a politikát meg a gazdasági lobby mozgatja,akkor megint csak ott vagyunk:),de most ezt hagyjuk)
De mit kezdjünk azzal ,amikor egy ország hadserege szinte nyiltan avatkozik be ,magáncégek ,érdekek védelmében?Nem is az amcsikra gondolok,pld.a franciák.Gondolom volt ilyen is pár Afrikában......
Érdekes kavarodás......emberek hol itt,hol ott:))
Már ez is sokat elmondó tény,hogy Józsi nagyfőnöke tanácsadó Sarkozy-nél:)))
Előzmény: mickeySA (3345)
swordmanus Creative Commons License 2008.08.06 0 0 3346
Tiszteletem MickeySA!

Miert erzem, hogy ez megerne egy konyvet is a tolladbol?
Nekem, kis naivnak, kezd valami derengeni... Pedig aztan nagyon-de-nagyon laikus vagyok!
Koszi
Előzmény: mickeySA (3345)
mickeySA Creative Commons License 2008.08.06 0 0 3345
attol fugg ki es miert valik ki..:)
a "kivalosdi" egyfajta kiszervezosdivel kezdodott.
Alapveto es lathato a kulonbseg itt is az delafrikai,europai es az amerikai cegtipusok,es maga a mentalitas kozt is.
Amikor anno Colonel Barlow palyara allitotta a modern zsoldost(nevezzuk igy,ha egyszer mar ez a terminus technicus jelzett egy korszakvaltas meg Trinquier idejen)
akkor az egesz ceg tobb funkciot latott el.Eloszor is egy umbrella volt,egy gyujto,ahol azt a rengeteg szaktudast,kapcsolatrendszert,informaciot es szemelyes kepesseget egyutt tartotta amit tobb evtizednyi gerillaharc Africaban edzett.A szeteso tarsadalmi es szervezeti hatter a delafrikai katonai egysegek mogott,a politikai barbarizmus a kontinuitassal szemben nemcsak vedtelenne tette azokat az embereket akik az orszag biztonsagan dolgoztak,hanem ugyanezzel a mozdulattal szetzuzta azt a halot es mozgasteret es lehetoseget amivel addig az orszag kore egyfajta kitolt vedelmet tudtak fenntartani.Mindezt csupan a nagy egyenloseg es a feher elnyomas elleni "lazadas" es eredmeny elerese okan.A politikusok sajat patkanysaguk miatt keszek voltak megha kenyszeredetten is,hogy ugy ugraljanak ahogy az aktualis valtozott helyzet megkivanta.Hagytak veszni a felepitett rendszert,hagytak veszni a szemelyeket..Amelyikuk tartotta magat,az kiszorult a napi dontesi mechanizmusokbol,marginalizalodott es elobb utobb naci fajgyulolokent a sajto es a birosag celpontjaba kerult.
Barlow ezt felismerve es latva idoben megtette amit meg kellett,es tette tovabb azt a dolgat amivel ugyanugy szolgalta az orszag erdekeit csak ezt sokan se be-,se at nem lattak.ez mellett felepitett egy mukodo modellt ami mind jogilag,mind szervezetileg es uzletileg megallta a helyet.
Hogy kesobb ennek mi lett a vege es milyen folyamatok tortentek,gondolom ismert,legalabbis a lenyege es a vegeredmenye.
Csakhogy mire ez a tortenet kifutott arra amerre bizonyos korok szerettek volna, addigra az elorelato es folyamatosan mukodo szervezet mar megint egy par lepessel eloreb jart.
Mikor az anyaceg bezart,azelott mar joideje megvoltak azok a cegek amikben ugyanugy ment tovabb a munka.Sok kicsi..a helyzethez alkalmazkodva nem egy tamadhato monolit volt az EO hanem tobb kisebb legalis ceg.
ezek a legalis cegek mar sokkal feszesebb keretek kozt mukodtek,helyi jogviszonyok kozt.(megjegyzem,ekkor kezdodtek azok a folyamatok is amik nem feltetlenul tartottak mar szem elott a korabbi viszonyokat,itt is megjelent a sumaksag,ezert is tavolodott el Barlow es ezert is mondja azt h rengeteg ember el a mai napig abbol h ora vagy az EO ra hivatkozva dolgozik,hazudik mikozben semmit se tud az EO-rol,gondolom olvastad a konyvet...szemelyes velemenyem,h a konyvben bar az mind igaz amit leir,sok fontos dolog kimaradt,direkt,feltetelezem.pl ezek a morzsalodasok sincsenek kibontva teljesen))Ezek a kicsik tehat alkalmasak voltak a mukodesre.A szemelyzeti allomanyuk gyakorlatilag ugyanaz volt,voltak ugyan atjarasok,feladatokra,technikai okok miatt,es volt hogy egy ceg allomanya a feladatat kiberelve egy vadiuj ceg alatt hajtotta vegre ami heteken belul meg is szunt.De a kis ceg,ami ugye mar egy kivalt ceg volt,tiszta maradt.Es ha meg is bukott akoor se rantotta magaval a vegrehajto allomany fo eroit,csak azt a par eleve a jogi ,alapitasi,koordinacioban reszt vevo par embert,bar soknak igy sem lett komoly kovetkezmenye)
Ez a fajta kivalas tehat egy tudatos osztodas eredmenye.Megvolt a cegek sajat autonomiaja,tudtunk egymasrol de a cegek keves kiveteltol eltekintve nem kotodtek egymashoz uzletileg,jogilag.kozos munkak voltak de mindenkinek vedheto volt elvileg a sajat mozgasa.
Aztan letezett egy olyan kivalas-maradjunk ennel-ami a kis cegek altal letrehozott megkisebb cegekben testesult.ezeket altalaban egy-egy ember neve alatt s felelossegevel jottek letre,vagy feladatra vagy azota is elo tarsasagga.Egy pelda volt erre a ma EG-ben ulo Nicky cege az elso mugabei pogrom alatt,amikor hoztuk ki a fehereket.Egy legalis de ad hoc ceg volt maga a transport vonal,a legi szallitas es ki-be jarkalas vegrehajtoja.az allomanya mar egy masik cegbol jott.De a transport ceg megmaradt annak ami,es vegzett egyeb legi tevekenyseget,hiaba publikaltak rola,megfogni nem tudtak.
Na es az ilyen kiszervezett cegeknel kezdodott el az amire celzol,hogy kezdtek onjarova valni,pont a strukturajuk miatt,sokuk egyre neccesebb es vedhetetlenebb dolgokba kezdett es bukott.Igy lettek a kozvelemeny elott pl fegyverkereskedo bunozok,ket oldlara dolgozo kovethetetlen kapcsolatrendszeru kalozok.
Amikor az elsolepcsoben letrehozott kisebb cegek lattak(es hat nyilvan valahogy mki erintett volt) es mindenkeppen az addigra mar komoly uzlette nott ceget ovando,ismet elkezdodott egy osztodas.Ekkor kezdodtek az irodanyitasok.egy-egy orszagban legalis cegeken keresztul helyi kepviseletek nyiltak,amik egy adott tersegbe felugyeltek.Pl anno mi a "kis anyacegtol" mentunk nigeriaba,de szervezetileg az indulastol vegig az abidjani iroda intezett mondent.Az abidjani iroda se jogilag se uzletileg nem kotodott a pretoriai irodahoz,megis ugyanaz votl..gondolom erti mindenki..
abidjan ala tartozott pl egesz nyugat-Afrika.Pretoria intezi kozep-Afrikat,itt vagyok en,volt egy csak iraki,afgani dolgokat koordinalo ceg,egy darabig volt kairoi iroda is.Az irodak nem foglalkoznak masik teruletevel.de ha atfedesek vannak akkor mindig a kezdemenyezo alatt fut,de a kozelebbiek instrualjak.Ezert van az hogy en kongoi angolai,zim,nagy-tavak kornyeke helyen tudom amit kell de pl ivoryn csak onnan tudom mi van ha epp kommunikalok privatba.(es "sajna" a multkori kommunikaciom itt a topikban megbukott mert gyorsabban,de ketsegtelenul szakszeruen reagalt valaki egy kapcsolatfelveteli pillanatra mint akitol vartam:))de sebaj,nincs jelentosege..:)
Aztan ezek az irodak elkezdtek bezarni mikor megszunt az uzleti erdek vagy maga a haboru,mentek tovabb tovabbi valsaggocba.nekunk jelenleg nincs mas irodank csak a pretoriai,kiszorultunk ivorybol pl,bar ennek oka volt sok egyeb mellett az a bizonyos eljaras is,S. ellen.
Egy-egy elefantcsontparti konfliktus azonban pl magaval hozta azt a lemorzsolodast amit a penz varazsa okozott,szokas szerint elkezdodtek a maganozasok,ezek megint olyan dolgok amikrol irod h sok a rossz vegezetu.A rossz veget ert iranyok es cegek altalaban ilyenek.

Na ezzel szemben ugye vannak a franciak,akiknel szinte ugyanez megvan ahogy Jozsi irasa is bizonyitja.A francia cegek evolucioja annyiban mas,hogy a franciak vegig ugyanazzal a hazai hatterrel dolgoztak(es itt effectiv lenyegtelen ki mennyit es mit tett ezekert az aktualis elnokok kozul) ami pl SA-nal megtort.
A franciak a gyarmati bomlasok utan mindenki elott ismert modon maradtak azok akik.Amikor ezek az onallo orszagok hamar ralettek ebresztve arra altaluk,hogy FR. nelkul senkik,akkor termeszetes volt egy nemzetkozileg elfogadott es szabalyozott kooperacio keretebe onteni az idegen tanacsadoi jelenletet.Ezek voltak azok a katonai tanacsadok,attachek,testorkapitanyok akik nyugdijas,vagy epp aktiv francia tisztek voltak.Tobb funkcios magas rangu katonak akik nemcsak a helyi "governorok" voltak akik "lathatatlanul" manipulaltak a helyi babut,hanem felugyeltek minden,adott orszagban mukodo idegen,tehat francia fegyverest.
Az egesz egy baromira osszekevert es hihetetlen titkosszolgalati harc volt a 60-as evektol a mai napig a nagy allamok es szolgalataik kozt,de a franciak mindig maradtak.Nagyon nagy csapasokat kaptak mert az addig egyeduralkodo magatartasuk eleg koran szembesult azzal,hogy masokat is odakell engedni,pl egy kongoi katonai kikepzesbe be kell engedni a kinaiakat,izraelieket ahhoz hogy kesobb libiaval "nyugodt" korulmenyek kozt "haboruzzanak"..A franciak amikor letrehoztak a cegeket akkor csak atultettek kozvonalra a formajukat.a cegek lenyege nem a bermunka volt hanem a strategiai munka,a francia cegek mindig ott vannak ahol a francia erok.Ma is.Azt a fajta zsoldos munkat amiket fegyveresekkel kellett elinteztetni arra mukodtek pl a Denard fele emberek,vagy a Paul B. fele emberek..ezek mind a titkosszolgalatok alatt mukodtek,neha onjarova valtak,de altalaban nem nagyon artottak egymasnak,marmint francia allam es a zsoldoskapitanyok.Rengeteg volt GIGN tiszt vette at azt a szerepet amit anno fenykoraban Denard es a tobbiek.
Az amerikaiak mas teszta,ott minden,ezek a cegek is nagyok.amerikaban minden tul nagy.Az amerikaiak kovetve a valtozasokat,a klaszikus cia szervezest alakitottak at de szinte hasonlo vonalon.Pl ami regen air america formajaban mukodott az ma mondjuk BW csak a reflektorfeny merete valtozott es a ceg beagyazasa.Ahogy amerigo irta ma teljesen normalis h egy fegyveres,gyakorlatilag haboruzo maganceg ugy mutogatja magat ahogy.Magan ceg mert jogilag az.De termeszetesen ezeket a cegeket ind ex cia tabornokok,katonak,stb alapitottak es dollarmilliardokat nyeletnek be veluk mert a kongresszus politkailag meg nem oldhato kiadasi engedelyei egy-egy magan contracton keresztul szinte korlatlanok es megfoghatatlanok.ezekrol te sokat tudsz.Hogy tunik el egy szinte 22.szazadi technologiai hatterre eleg tavkozlesre szant penz,plane egy irak ahol meg szinte "tamtamdobbal" kommunikalnak(tulzas tolem:),ugy hogy abbol semmivel nem tudnak egy mobil telefont se felmutatni, egy fegyveres biztonsagi ceg kasszajaban.,stb.

A toborzasok valtozasa is megtortent,manapsag,bar ezt mar sokszor elemeztuk itt,az amerikaiak gyakorlatilag valogats nelkul szippantjak at a sajat allami hadseregukbol magancegekbe az amerikai adobol,amerikai hadseregnek kikepzett katonakat.Oriasi mertekben,ugy hogy az mar veszelyezteti a hadsereg letszamat bizonyos specifikumokban,es megis a magancegek ereje a kerdesben sokkal meggyozobb mint az allame.ez jol erthetove teszi a hatterben mozgo dolgokat.
A francia toborzas Jozsi altal ismert.Kapcsolat es ajanlas nelkul soha nem kerulsz olyan helyre es melora minek ertelme van.(Jozsi behatarolja magat egyfajta zsoldosnak.Szerintem nincs am nagy kulonbseg.Zsoldosok vagyunk akik a fizetesuket 1,2,3,x, attetelen keresztul egy kulfoldi orszag penzebol kapjak mert naluk,nekik,erdekukben valamilyen munkat vegzel.kisse lenyegtelen a munkaado neve,nem a mi dolgunk hogy jut el egy politikusi beszelgetes egyszerzodesbe es egy megbizasba es kesobb a mi felaldatunkka.Jozsi azt irja mi az o feladata,kapcsolattartas.Az a mabelle feladata is,az az enyem is,az meg itt par embere.Mar nem azert van szukseg zsoldosra,hogy fegyveresen akciozzon,vagy kikepezzen.Egyertelmu hogy van ez is,sot a feladataink kozt ilyen kapcsolattartas is szerepel,de aki feljebb lepett,minosegibb munkat vegez atto az meg zsoldos.Max elegansabb h advisor vagy:)de jol korulirta jozsi,lenyegeben ez a mai,modern zsoldos.A kikepzo,spec.akcios vagy a puccsot vegrehajto fegyveres semmivel sem masabb mint mi..csak neki a folyamatban az a feladat jutott,nyilvan egyeni kepessegek alapjan.En pl az sem tudom mert nem akarom es nem szukseges tudnom h adott pillanatban hogy kerul es honnan es kitol oda mindjuk felszereles amit az embereknek hasznalni kell.pedig az illeto aki intezi kollegam.engem csak az erint h felkeszitsem a viszonyok ismereteben az operation managert a megfelelo emberek kivalaszztasaban es a helyi viszonyok kozti eligazodasban,igy ha bukik a dolog nem rant mindenkit magaval..anno itt is nyilvanos volt mikor mar a repteren bukott a kongoi dolog az elnokvalasztas soran.hamar atlatta itt par ember h mi van,otthoni sajto is irt rola,megis par nap alatt kihoztuk az embereket,nem ragadtunk bent,viszont annak a dolognak tudod mi a kifutasa?az hogy Bemba most ul valahol europaban es iteletre var.mi meg itt vagyunk...ez a lenyeg.A legiosok,az egyszeru katonak megmaradnak egyfajta szabaduszoknak akik nem istudjak,hogy ha el-el szegodnek egykisebb ceghez egy egy feladatra,konfliktusra akkor pontosan ugyan azt vegzik csak 21.szazadi viszonyokhoz alkalmazkodott cegformaknak,amit vegeztek elodeik a 60-as,70-es evekben pl Denardnak.Csakmost nem Denard az aki es nem o rantja ossze a csapatot,hanem X ceg nev alatt Y csendorezredes.Ez is picit masabb lett,nem oly reg meg pl a REP egyik volt ezredese(Lacaze colonel-volt is valami ilyen mondas a szakmaban,hogy ahol Lacaze,ott a sdece..:)) egy szemelyben volt egy nyugat afrikai orszag testorsegenek parancsnoka,az elnok katonai tanacsadoja es egyben egy a tersegben folyo zsoldosokat alkalmazo fegyveres feladat koordinatora.Ez mara szetvalt.De termeszetesen a viszonyokat senki nem ismeri.Gilles Denamur ezredes ugye eddig attache volt onnan atnyergelt az uranosokhoz de nyilvan nem egy allasinterjun valasztottak ki..:)
A z amerikaiak felepitettek a klasszikus HR vonalat,szerintem eleve magatol erre ment volna a dolog mert a kis europai,SA cegeknek kezdenek kihalni a regi halozat emberei,az ujakat sokszor mas orszagbol kell behozni,ilyenkor fontos leirt cv alapjan tajekozodni.Az amcsiknal kevesbe,mashol nagyon nagyon lenyeges a kapcsolat es az ajanlas.Bar elvileg mindenkinek csatolni kell ajanlo levelet(nyilvan nem a szakaszparancsnoki ajanlas eleg:) de amig amerikai cegeknek eleg par nev,esetleg egy formula amit egy ex ezredes szignoz a titkaranak aki eleteszi,addig pl franciak vagy itt lenn,szemelyesen irjak az ajanlok a,levelet vagy szemelyesen keressuk meg oket az illetorol valo tajekozodas vegett.
Meg egy utalas arra,hogy miet lett eros a CV,HR vonal fontossaga.Az amerikai cegek atlageletkora 25 ev korul.De ebben a korai huszeves es a pl oregoni kisfalu ex seriffje is benne van,aki utobbit pl eloszeretettel vittek afganba,irakba a rendorsegi egysegek feluygeletere.
A delafrikai atlageletkor jocskan 40 vagy afolott,kezdenek kioregedni az emberek,meg kell nezni pl EG-ben vagy Zimben kik ultek a vadlottak padjan,koros emberek.
A franciak 35 feletti de nem annyira elhasznaltak mint pl az SA fiuk.

na igy egy lenduletre nnyi:)
Előzmény: mabelle (3340)
mabelle Creative Commons License 2008.08.05 0 0 3344
udv Amerigo

ez egyszeru...ilyen szempontbol nezve.....a legiobol megszokes egy hiba volt....

a cvbe vagy 5 evet ir, vagy semmit.... aztan remél..

mellesleg haitin olyan cegnel is dolgoztam , ahol 10 legiosbol 8 deserteur.... es raadasul ugy ,hogy akiket egy regi szokeveny megkeres amig aktivak.... es a 6x os fizu hallatara.osszepakolnak es megszoknek..... a legio meg lenyeli a bekat.. nekem annyira nem tetszik...ki is fogom seperni a maffiat de skorpiosan varunk:) es majd akkor bökünk amikor a legjobb.. mashogy nem megy . de nem is baj.. (ugye az ilyen cegeknel is sok a klikkesedes, maffiazas, seggnyalas... szoval nem lehet szellel szemben pisalni)

azok akik meg elfogadjak ... hat rövid tavon gondolkoznak....
Előzmény: Amerigo Gal (3343)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.08.05 0 0 3343
Tiszteletem TothJózsi

Gondolom az öreg tábornoknál azért nyomott sokat a latban a sok éved,meg az Érdemérem,nem?
Véleményem szerint neked is igen takaros CV-d van,illetve a sok év alatt azért neked is kellett
szert tenned jó sok ismeretségre,még ha nem is a tábornok szintjén.Ha én lennék a munkaadó,nekem ez
sokat nyomna.
Már régen akartam kérdezni Mabelle-től,de most hogy itt vagy tőled is......szóval mióta olvasom a fórumot,jó sok srác kérdezte Mab-tól hogy nyergelhet át a maszekba.
Viszont a legtöbb nem is huzta le az öt évet.....szóval most mi a helyzet,mert mondjuk beirja
hogy 2-3 év, ennél meg ennél az ezrednél,ez a szakmai tapasztalat,de nem gáz hogy egyből vágják hogy lelépett?Nem 22 csapdája?Mert ha beirja,ez van,ha nem akkor oda a szakmai múlt...

Üdv
Ha nem bánod,átállnék a Józsira...nem bizalmaskodásképpen,csak a tothjozsi a nicked,de mivel tudom hogy ez a neved,nem fűlik a fogam kisbetűvel irni.Nagy betűvel kiírva meg olyan furcsa nekem,senkinek nem mondom az életben se,hogy te,Kovács Pali,hanem hogy Pali.
Nem gond?
Előzmény: tothjozsi (3342)
tothjozsi Creative Commons License 2008.08.05 0 0 3342

Szia Pajtàs,

Köszi a vàlaszt. Akkor nem irtam nagy ökörséget, amugy azt még hozzàtenném, hogy egy bizonyos kategoriàn felül (amit Te is emlitessz), ami a leginkàbb szàmit az a carnet adresse, tehàt, hogy ki, milyen kapcsolatokkal rendelkezik. Ahol én dolgozom ezért foglalkoztatnak inkàbb volt off. sup.-öket, iszonyatos kapcsolataik, rendkivül nagy hatalmuakkà teszi öket. Az arevànàl példàul a biztonsàgi goré, aki az én nagy fönököm, egy nyugdijas admiràlis, aki parancsnoka volt a egész francia force nuclear-nek és a mai naig is szabad bejàràsa van a köztàrsasàgi elnökhöz, mint tanàcsado. Afrikai elnökökkel és miniszterekkel valo kapcsolatai fantasztikussak, tehàt aranyat ér.

Az én melomat sem lehet igazàn "zsoldos munkànak" nevezni, mivel a feladatom, hogy a civil és katonai feljebbvalokkal olyan kapcsolatot tartsak, àpoljak amely probléma esetén lehetövé teszi, hogy a problémàra a helyi hatalmassàgokkal gyors megoldàst talàljunk. Mint volt pl.-ul a négy tusz kiszabaditàsa stb.stb.

Ugyhogy inkàbb politikai  és ipari érdekvédelmi zsoldosnak nevezném azt a melot amit csinàlok. Ha egyàltalàn van ilyen.

Amitier legionnaire tothjozsi

Előzmény: mabelle (3340)
gencsydani Creative Commons License 2008.08.05 0 0 3341

Oké, várom!:)

Előzmény: mabelle (3339)
mabelle Creative Commons License 2008.08.05 0 0 3340
udv tothjozsi:))

teljesen jo amit irsz... en is irtam valahol korabban.. hogy a legios onmagaban nem eleg kepzett... (most lehet ezzel nem leszek nepszeru :))..ugyis erted mire gondolok).. egy kozepesebb melohoz is mar legalabb 8-10 eves altisztnek kell lenni.... egy kicsit is erzekenyebb melohoz... .A sima legios caporal... ha ezzel akar valahova bekerulni.. legyen az francia erdekeltseg.. vagy francia nyelvterulet.. ahol ketsegtelenul kicsit tobb az esely.. akkor is megy valami static posztba... orzi a banyat,a telephelyet , az akarmit... es ez nem csak 'erdekessegben ' hanem penzben is meglatszik... ebbol is biztos ki lehet törni.. de ahhoz türelem és kitartas kell.. és képesség

örülök ha jó a helyed és jó a cég...,mert ezekbol a nagyokbol kivalas, es az erzekenyebb melok megszerzese habár több helyen is divat,de nem egyszeru...és lattam személyesen is nagyon csunyan felresikerultet..
Előzmény: tothjozsi (3338)
mabelle Creative Commons License 2008.08.05 0 0 3339
udv Dany

ideert a level:)) csak annyi 'ajandekot' kapok mostansag elettol istentol, allahtol akarkitol.. hogy egyre kevesbe erdekel a net:DDDDDDDDDD.. csak egyszeruen elvezem;-)

jobb lenne ujbol szemelyesen beszelni ezugyben..de a korzika rali elott nem igazan erek a kornyekre... szoval irok majd
Előzmény: gencsydani (3337)
tothjozsi Creative Commons License 2008.08.03 0 0 3338

Sziasztok!

Nem akarok belekontàrkodni a topikba, Mabelle Te sokkal jobban otthon vagy ezen a téren mint én. Ên egy kis cégnél dolgozom, amely levàllt a GEOS-rol és csak officier superieur-ökkel és pàr sous-off. superieurral dolgozik. Ajànlàsra kerültem be, tanfolyamot nem kellett végezni, de azért egy honap proba idö utàn adtàk csak meg a lehetöséget egy két éves kontràra. A nagy cégeknél, én csak a GEOS-t ismerem, nagy a bordell, soha nem lehetsz biztos, hogy a jövö honapban lesz-e melod és tényleg bàrkit, bàrhonnan fölvesznek. Itt Niger-ben példàul egy olyan nyugdijas ezredes a gorém, akit még 1998-ban ismertem meg Gabonban, ott volt követségi katonai attasé, ugyhogy ezek a kis cégek azért inkàbb a qualitéra mennek és még a beajànlàst is nagyon megnézik. Ràadàsul olyan multikrol huzzàk le a bört, mint az Areva, vagy Group Vinci amelyek több tiz, vagy több szàzezer embert foglalkoztatnak vilàgszerte.

Itt viszont az elsödleges dolog vis a vis de entreprise, a hüség, ha egyszer alàirtàl valamit ahhoz tartod magad és biztos lehetsz abban, hogy lesz melod a jövöben is.

Tisztelettel tothjozsi

gencsydani Creative Commons License 2008.08.03 0 0 3337

OFF

Küldtem neked levelet 2-3 napja. Odaért?

ON 

Előzmény: mabelle (3335)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.08.03 0 0 3336
Üdv Mabelle
Visszajöttem mint a terminátor:))
Megint egy jó biznic amiből kimaradunk,én a 4 napos "taktikai"kommunikációs tréninget(nyelvtanfolyam:)megtartanám
egy ezresért,az eredmény még igy is fej- fej mellett lenne, hogy magyarul se tudok igazán:))
Figyelted ,hogy azt irtam,felhuzzák egy karóra,a hülye "robot"meg oda tette a reklámot hogy karóra:))
Előzmény: mabelle (3335)
mabelle Creative Commons License 2008.08.03 0 0 3335
Amerigo

Hu, kemeny oldalakat latogatsz, csak ovatosan:)) .. nekem nehany eve a blackwater tactical weekly volt, amitol majdnem elsirtam magam, azota töröltem is:)) gyere vissza közenk:) amugy van nyelvkepzesuk... hiper super sf tematic 4 napos 2-3ezer dollar..aztan a popokát törölni sem jo...de a nepet hulyiteni, meg a statisztikakba beirni eleg, mondjuk több ugy sem kell

most csak ennyi...

PS a lejebb nevezett trio nem valsagkezelok, ezek privat zsoldoshadseregek:)nevezuk neven a kolkot.. legjobb esetben egy nagy adag szarreteget rakennek a valsagra es annyira nem latszik... mondjuk erre sem volt pelda az utobbi idoben

es legalabb annyit ellentmondasos a szerepuk a pmc businessben , mint az usanak a vilagbekeben :DDD
Előzmény: Amerigo Gal (3334)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.07.31 0 0 3334
Hello Mabelle
Megnéztem a BW meg az Aegis honlapját.......mintha egy szeretet szolgálaté lenne.Kiskutya,gyerek,segitünk a világon.
Teccik:(
Nézegettem milyen tréningjeik vannak.....komolyan érdekes.Azt hittem ,akit oda felvesznek ,tul van sok dolgon.
Olyasmit vártam,nem tudom,válságkezelés,meg nyelvek,helyi szokások ismerete,tárgyalási ismeretek,na tudod mikre gondolok.
Ehelyett,pisztoly alap,meg haladó,meg lőjjünk ezreket.
Na hogy mire gondolok.Annak idején pld a Phoenix dologban ,vietnamban,nyilván volt hogy jól jött,hogy tud lőni egy SF csávó,de ha nem igazodott el k..va jól a helyi viszonyokban,felhuzták egy karóra hamar,nem?
Érted ,mire gondolok?
Neked is szerintem hasznosabb volt az elején,hogy a légióban megtanultál mozogni más kulturális környezetben,idegen helyzetekben,nyelvterületen,nem?Nem gondolom hogy a mai melódban feltétlenül az kell neked ,hogy mennyit lőttél kézifegyverekkel.......
Ezek meg csak ilyen tanfolyamokat szerveznek?
Előzmény: mabelle (3333)
mabelle Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3333
meg a TC meg az Aegis... ez a 3 ceg egy kulon kategoria.. a tobbire azert nagyjabol all amit irtam:)
Előzmény: mabelle (3332)
mabelle Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3332
:)) nem .. de a BW az egy mas kategoria...
Előzmény: Amerigo Gal (3331)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3331
Ehhez képest azt hallom mennyi majom rohangál a nagy cégeknél......SNAFU?
Előzmény: mabelle (3330)
mabelle Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3330

hat ez mar a cegpolitikan mulik,van ahol inkabb az eros szelektalason van a hangsuly... az elso turnusok altalaban meg igy is probaidosek...

de ezert hajlik a tendencia mostansag a komolyabb cegeknel abba az iranyba,hogy.. lehet az embernek akarmilyen papirja...megcsinalod a ceg belso kepzesed.(ha meg tudod). fizetsz erte (igy a ceg eleve jol jar:)).. es ott megmutathatod mit tudsz..

de a kis amatorebb cegeknel.. meg konyebben lehet ajanlgatni, ismerosoket cipelgetni , etc

aztan marad a mazli faktor, vagy sors>)

Előzmény: M.Zoli (3328)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3329
"nagyon sok a mesemondo.. raadasul a vilag is kinyilt..... es nehany blog segitsegevel hatalmas zsoldos harcos lehetsz.vagy eppen SF kommandos.. amit meg a tajekozattabbak is benyalnak ha nem figyelnek"

Nem mondod.....volt ilyen?:))
Nekem hihetetlen hogy van önbizalom emberekben melót elvállalni szaktudás nélkül.....
Nem fosnak hogy ugy járnak mint én ifjonc koromban,jelesül ótószerelő tanoncként azt mondták hogy vigyem oda a hévért,ott van a sarokban.Na mondom,a parancs az parancs.
Tiz perc mulva szóltak jóindulatúan, hogy mégse kellene odarángatnom az állványos előbefecskendezés mérőt:))
Előzmény: mabelle (3327)
M.Zoli Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3328

Udv.

Ennek elkerulesere lehet csinalni mondjuk 2 het - 1 honap probaidos gyakorlatot, ahol aztan kibujik a szog a zsakbol. Gondolom.

Udv.

Előzmény: mabelle (3327)
mabelle Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3327

ilyen kepzes pl. csak hogy a hirhedtebbeket emlitsem

http://www.security-int.com/companies/ronin-protective-services-south-africa.asp

igen, lassan a komoly cegeknel a CV ellenorzo reszleg a legnagyobb a HR en belul.. szinte vadasznak a munkavaltasok idopontjanak ellenorzesere.

ertheto.. nagyon sok a mesemondo.. raadasul a vilag is kinyilt..... es nehany blog segitsegevel hatalmas zsoldos harcos lehetsz.vagy eppen SF kommandos.. amit meg a tajekozattabbak is benyalnak ha nem figyelnek

Előzmény: Amerigo Gal (3326)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3326
Milyen jellegű képzés?Ugy értem katonai vagy amin civilek is szoktak részt venni,tudod ilyen "mebnjünk Cecsenbe túsznak szervezetektől?
Amugy ez is abszolut ilyen "humán erőforrás menedzselés"vagy mi,de teljesen logice,hogy figyeljük a tanfolyamokat....nyilván jobban lehet válogatni x hét alatt mint egy napos szelekción,nem?
CV ről még az jutott eszembe,hogy ahogy művészet az irása,ugyanugy művészet az értékelése is.
Lassan az üzleti élet mocskos dolgai beszivárognak , ebbe a becsületes szakmába is:))
Előzmény: mabelle (3324)
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3325
Na, aki annyira sincs fifikás hogy a neved se tudja........pedig titkolod is rendesen:))
Nekem hányingerem van a mások hátára kapaszkodóktól,igaz nem is vagyok sehol.
Mind1
Érdekes a cikked.....jön be az iparotokba a kuli melós?:)))))
Előzmény: mabelle (3324)
mabelle Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3324
nem... csak vannak olyan fifikasabbak , akik tudjak a nevem:))) ahogy errol mar volt szó...cv kell es beajanlas...valoszinuleg a 2ik kerdes meg igy is az lesz, hogy honnan hallottak a melorol... felveteli az valtozo... van ahol kerdezgetnek.. probalnak olyan emberekkel kerdezgetni aki kihamozza a cv bol a kamut... de van ahol loterre is elvisznek....

ami most 2 jó ismerosommel is megtortent viszont... elmentek a control risk sajat kepzesere... bizony ez kerulhet olyan 5-6ezer euroba is... de ha ott jol szerepelsz, es kivagod a magas C-t... mindketto ilyen volt.. egybol ajanlottak uj szerzodest iraqba is afganisztanba is... medig volt melojuk, es nem is ezert mentek
Előzmény: Amerigo Gal (3320)
mabelle Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3323
ez meg csak ugy erdekessegnek

""""I was in the Sudan (South and West) checking out the airfields for
suitability for landing oil exploration gear. Went to the Chinese oil
installation. It was an eye-opener. There were guards on the periphery
of the installation, stationed about 70 yards apart. There were lots of
them. I asked the guy in charge if this wasn't a very expensive way to
achieve security. He said that it was very cheap. All the Chinese on
border security were released murderers, rapists and felons who got half
their sentence reduced for serving in the Sudan. And, he said, where the
Hell would they go if they tried to escape? Maybe this is a way the PMCs
can reduce their labour costs?""":))

Amerigo Gal Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3322
Na ja,akkor sokszor önéletrajzokat vesznek fel,nem alkalmas embereket.
Szeretemazt az anekdotát,amit Marchinko irt ,hogy a seal válogatáson át kellett vinni a medanszién a viz alatt két beton vödröt,persze közben feljőve levegőért.
Beugrik a csákó,nézik,egyre kevesebb buborék jön,végén semmi,de a gyerek feljön a medence végén.
Oda mennek,kérdezik,te mi a f..szt csinálsz,meg akarsz dögleni?Asszongya,nem tok uszni!
Na,uszni azt meg tudunk tanitani.......
Előzmény: mabelle (3321)
mabelle Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3321
detto:)

De : DAVOINE Eric <davric1@free.fr>
À : Objet : Recherche de légionnaires

ARTUPHEL RUDY, ex légionnaire, recherche des anciens pour du boulot :

Need 8 ex ffl for EP work in Europe and EAU .

Client Requirement :
- Ex FFL with strong military backgrouds
- Ideal inf group leader
- EP experiences preferable
- Speak french or English ,both is better

Réponse par mail pour que je vous transfert.
Amerigo Gal Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3320
Hello Mabelle
Miért ,volt már ilyen?De hogy hivatkoztak,mint nickre?
Miből áll amugy egy ilyen casting,mármint a szakmai rész......ugy értem miben speciális,miben tér el
a civil szféráétól?Mármint érted melyik civil szférára gondolok......
Előzmény: mabelle (3319)
mabelle Creative Commons License 2008.07.30 0 0 3319
akivel még nem találkoztam szemelyesen... es ram mer mégis hivatkozni.. azt garantalom nem veszik fel:)már csak ilyen kis gonosz vagyok

Gents,

CARE, a worldwide US NGO, http://www.care.org, is looking for a Security Officer immediately available for an opening in Congo DRC.

Interview will take place this current week, upon selection a training will be provided in Nairobi (Kenya) and transfer to Goma shall be done a week after.

For further information, please feel free to send your resume to :

Alexandre Carle
Africa Security Advisor
acarle@care.org
+254 728 608 593
+88 216 5420 8568
PATRIA NOSTRA Creative Commons License 2008.07.23 0 0 3318
    Üdv.mab!  Na,ja...Lényegét tekintve igy van...Kösz mindkét válaszod!
Előzmény: mabelle (3317)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!