Csak napi egy órán keresztül vidd végig a kezed az alap poziciókon. Ha csak ennyit megteszel, már sokkal-sokkal többet teszel az életedért, mint sokan mások. ;) Fel a fejjel!
Jó, köszi, majd keresek másikat. Egyenlőre eléggé leköt az, hogy egy hónapból 10 napot gyenge vagyok a kemoterápiától, a maradék 20 napban próbálom elvégezni mindazt, amit eddig se győztem 30 napban... Vagy pedig megleszek ezután is reiki nélkül.
A Reikit nem (csak) akkor használjuk, ha betegek vagyunk, vagy van egy megoldhatatlannak tűnő problémánk.... A Reiki egy életstílus, használjuk a mindennapi életben. Folyamatosan éljük a Reikit. Ha nem tudod merre van a mestered, keress egy másik mestert! Ha már egyszer megnyitották a csatornát számodra, az örökké nyitva marad (hacsak nem okoztál, valami jóvátehetetlen karmikus hibát).
Vagy 140 éve volt, azóta már én is a negyedik helyen lakom, és gőzöm sincs, hogy a mester hol található. Nincs itthon A fény hordozói, gondolom, ez valami kazetta lehet. És holnap hajnalban megyek a kórházba, úgyhogy ez most már elkésett tanács, de azért köszi.
Az első avatásnál, megkaptad a "tudást", h jobbá tedd az életed, a második fokozatra lenne szükséged, minnél hamarabb. Amit igazán tehetsz "A fény hordozói 1." hallgatása. Mivel az egészségi állapotod nem a legjobb, érdemes lenne napi 2x (vagy inkább 3x) végigcsinálnod. Mindenképp vedd fel a kapcsolatot a mestereddel, és kérd az ő segítségét is, mivel beavatott téged, valamilyen szinten felelősséggel tartozik irántad. És ő tud időpontra, helyszinre, eseményre is energiát küldeni. Kérd a segítségét!!! Aztán kettes fokozat. Nem vicc, rövid az élet, használd okosan. ;)
Sziasztok, kérem, ha tudtok/akartok, akkor segítsetek: úgy 10 éve elvégeztem az 1. fokozatot, kaptam beavatást és oklevelet, de bevallom, nem gyakoroltam, sőt, még a könyvemet is elajándékoztam. Most meg itt csücsülök egy világvégi pici faluban, holnap hajnalban megyek Pestre a második kemoterápiámra, és hirtelen bevillant, hogy "de hát én végeztem reikit, talán tudnék magamnak segíteni, hogy kevesebb legyen a mellékhatás, illetve hogy a citosztatikus méreg inkább a ráksejtjeimet öldösse, az egészséges sejtjeimet ne annyira". Szerintetek megoldható ez valahogy? Az még rémlik, hogy nem kell közben gondolkodni-irányítani, meg hogy a fejtetőmön át jön be az univerzális energia, de nem emlékszem, hová kéne tenni a kezeimet? (A daganatok a jobboldali tüdőlebenyemben, a jobboldali vesémben és a májamban vannak.) A másik dolog meg, hogy ezzel az 1. fokozatú beavattatással tudok másoknak is küldeni energiát? Mert a kórházban lesz még rajtam kívül sok, nálam súlyosabban beteg, talán az ő szenvedéseiket is lehetne enyhítenem. Örülnék, ha még ma kaphatnék választ, mert legközelebb csak péntek délután leszek gépnél.
NYITOTT REIKI KLUB a Sattva Egészség- és Jógaközpontban! Péntekenként 18-20 óráig. Belépő 1000 Ft. Az első alkalom ingyenes!
Cím: VII. kerület, Károly krt. 3/a 1. em. 10. (Az Astoriától a Deák felé indulva jobb oldalon)
NYITOTT, mivel szivesen látunk minden érdeklődőt és reikist minden irányzatból (tradicionális, R.A.I., tibeti...).
REIKI, hiszen fejlődni és gyógyulni vágyunk.
KLUB, ahol jó beszélgetésre, tapasztalatcserére, önismereti játékokra és reiki kezelésre számíthatsz.
A REIKI japán eredetű kézrátétes gyógymód, ahol a kezelő az univerzális energiát csatornázza a kezelt személynek. Elősegíti a gyógyító folyamatokat testi és lelki szinten is. Vallásoktól független.
Lévai Lívia
Tradícionális Reiki Tanár
tel: (70)342-57-33
Egyik ismerősünk telefonált, hogy küldött nekünk energiát. De hogyan, kérdeztük, hiszen még csak egyesen voltál. Ó csak el kellett képzeljelek a tenyeremben.
Iiiiiiiiiiiiigen! Ez az! Reiki light ist reikilite.
Az, hogy hány felé vágod a pizzát, nem befolyásolja a nagyságát. A prána-nadi 21 felé osztva kerek és egész, a Reiki 3 felé osztva kerek és egész. Egyébként felesleges összehasonlítgatni őket. Eléggé különbözőek. Az almát sem hasonlítod össze a körtével, pedig mindkettő gyümölcs.
A Reiki tanfolyamuk nekik is 3 fokozatos. A 3. fokozat ha jol emlekszem ketfele van osztva, eloszor van a mesteri majd a tanari de ez inkabb csak azt befolyasolja, hogy tanithatsz-e vagy sem.
Viszont van meg nehany tanfolyamuk ami valahol "kapocsolodik" a Reikihez - ezek az Arolo-Tifar tanfolyamok - ok a Reiki tarsanak, az aktiv oldalnak mondjak ezt. Sokat nem tudok rola csak annyit, hogy kristalyokat es egyebeket is hasznalnak. Ez meg negy tanfolyam.
Aztan ajanljak az angyal tanfolyamukat is - ez is kapcsolodik az altaluk kepviselt Reikihez mivel szerintuk minden kotodik az angyalokhoz (a Reiki beavatasaik is). Ez meg harom tanfolyam talan.
Meg van naluk egyeb is de az mar kicsit mas tal teszta - esszenus, magia meg egyeb tanfolyamok - ezek mar nem kapcsolhatok a Reikihez.
Bovebb infot kerhetsz toluk vagy a neten is talalsz.
A prananadi felso fokozatai celzott kezelesekkel es egy csomo egyeb dologgal foglalkozik. Errol csak felsobb foku prana-nadis tudna konkretan beszelni. En nem a kapott informacio nagysagarol beszelek - biztosan tobb informacio van abban a sok tanfolyamban vagy fokozatban.
En egy masik szempontbol beszeltem errol: mindket ag egy szemelyes ut is es azt, hogy ezen az uton ki, hogy halad azt mar nem az informaciotomeg szabja meg. Lehet, hogy a sok informacio kerulout de az is lehet, hogy nem - szerintem embere valogatja ... Persze sokan mondtak mar nekem nadisok es a RAI agrol is, hogy az erosebb meg egyeb bla-blak ... Honnan tudja valaki megallapitani, hogy mi erosebb vagy mi nem ha egyikben sem ment el a vegeig? :) Raadasnak ha egyikben el is ment egy jo darabig akkor holtbiztos, hogy a masikban meg nem :) Es ha el is ment a ket sor beavatasa mar annyira osszekeveredik, hogy sosem fogja tudni mi minek az eredmenye :)
Ez az egesz "jonn/nem jobb" osszehasonlitgatasi dolog szerintem egy nonszensz. Meg kell nezni mindegyik "iskola" mit kinal: aki az egyszeruseget, szepseget, meditaciot szereti az menjen a tradicionalis agra, aki szereti a szepen felepitett rendszert az menjen a nadira es aki meg szeret sok infot (es N tanfolyamot) lenyelni rovid ido alatt az menjen a RAI-hoz. 5 ev utan barmelyik agon is vagy meg fogsz lepodni, hogy mennyire hasonlo kepessegek fejlodtek ki barmerre is indultal ...
En puszta kivancsisagbol barataim leven osszehasonlitgattam nehany rendszert "szenvedo alanykent". Marmint ugy, hogy kezelest kertem :))) Vannak kisebb arnyalati kulombsegek az aramlo energiaban amit eszrevettem de nincs erobeli kulombseg csak amennyi ket kulonbozo ember kozott is elofordul. Inkabb milyensegi kulombseget vettem eszre - valahogy kicsit masabb ... De ettol fuggetlenul mindegyik feltoltott es amikor problemam volt segitett. Ugyhogy nekem ezek utan hiaba jon valaki az "ez jobb, az jobb" szoveggel :)
Mert nincs jobb csak a megfelelo ember szamara a megfelelo lehetoseg van egy adott pillanatban :)
ez nem felosztás kérdése, mert annyit tudok, hogy a pránanadi első két fokozata olyasmi dolgokról szól, mint a reikié. Aztán hogy a reiki a 3. fokozatban bepótolná a pránanadi további 19 fokozatát, azt nehezen hinném. puszi
De szerintem van egy egyszeru modszer: a hasonlo tanfolyamokon altalaban megengedik, hogy az elso egy-ket ora bemutaton erdeklodokent resztvegyel vagy ha nem akkor legyel pofatlan es kerd, hogy engedjek meg :) Esetleg kifizetsz egy minimalis teremdijat vagy valami hasonlo ...
Ott fel tudod merni a tanitot nemcsak magan keresztul hanem azokon keresztul is akik kore gyulnek. Esetleg kerdjel egy kezelest toluk, hogy lassad milyen erzes - ezt ritkan utasitjak el, legfeljebb nem a tanfolyamra hivnak hanem egy masik nap kezelnek meg.
Ezekbol eldontheted, hogy kell-e az az ember neked mint tanito vagy inkabb menekulnod kell minel gyorsabban :)
Sajnos sok a penzehes vagy tudatlan de magat mesternek kiado ember, fuggetlenul attol, hogy Tradicionalis Reiki, RAI vonal, Prana Nadi vagy barmi egyebrol legyen szo. Ez nem fugg az iranyzattol - ez embertol fugg. Egyetlen hasonlo ember ne tantoritson el szandekodtol ... Ha erdekel a dolog akkor ra fogsz talalni arra aki Neked kell.
A gondolat ereje nagyon eros - amikor Reikizel akkor ne gondolkozz. Ne gondolj arra, hogy most tanyerok mozognak, vagy energiak forognak vagy tudomisen. Minel egyszerubben es tisztabban teszed a dolgod annal szebb lessz az egesz ...
Az, hogy a kezeles utan rosszul lettel ugyancsak a sajat gondolataid eredmenye ... Ne probald uralni, befolyasolni, iranyitani az egeszet mert ez nem errol szol. Es ne legyenek elvarasaid, ne akarjal "latni", erezni, tanyerpattogast hallani. Azt tedd felre ... Csak legyel ...
Ez sosem fokozatok kerdese - az 1-4 osztalyt is feloszthatod 10 osztalyra de attol meg mindig az 1-4 osztaly anyaganal maradsz. Raadasnak az egesz nem tudas kerdese ...
Amugy felesleges a ket rendszert hasonlitgatni mert nincsen recept - van olyan ember akinek a Nadi megy jobban es van olyan akinek a Reiki. Kinek mi kell oda menjen ... A lenyeg az, hogy menjen valahova es foglalkozzon ezekkel a dolgokkal :)
Bocsika tényleg rosszúl olvastam.Nemcsoda folyton hajnali 3 kor alszok el.Majdhamár megérek a reikire akkor nemlessz többet alvás zavarom.Elkövettem olyan hibákat, hogy kezelésekkor nemnyitottam meg sosem a koronacsakrámat,és ezért gondolom én a saját energiámat használtam fel.Állandóan mikor gyógyitottam magam, ezzel megis betegedtem.Most napok óta ezen vagyok hogy helyrehozzam a hibáimat.Ugyérzem már jóúton járok, csakmég kevesset tudok.A meditációt kell gyakorolnom mert valamiért nemakar összejönni.Bisztos azért mert televagyok zavargásokkal kóvályog a gondolatom folyamatossan.Na ehez most jóljönne egykét jótanács.peddig jeleket folyton kapok tányér zörgés, pattogások,tárgyak megmozdulnak,stbÉrzem meg látom is hogy hatalmas energiák vannak a házbann.Mégis kevés az információm.Ehez szeretnék segitséget kérni.
Félreérthető voltam. Nem ingyenest szeretnék.. a pénz amúgy nem számít.. de nem szeretném hogy egy anyagias, a "szakmát" csak a pénzért művelő mester avassa be a barátnőmet. ennyi. Megbíható tanfolyamra van szükségem semmi másra.