Keresés

Részletes keresés

kb100 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 8459

Ki kellene. Na, ki vállalja? :)

Előzmény: kchris12 (8458)
kchris12 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 8458

Vannak vegletek szerintem a lenyeg itt van:

”A parlagfű Észak-Amerikában őshonos növény, csak a 19. században került Európába. Az első világháború után gyorsult fel elterjedése, de igazán nagy területeket az 1950-es évektől foglalt el. Magyarország területén az 1920-as években jelent meg. Épp ezért nem tartozik a régi, hagyományos európai gyógynövények közé, és Amerikában sem volt jelentős a felhasználása. A referenciaként használt régi gyógynövényes könyvek nem említik a parlagfüvet a gyógyhatással rendelkező fajok között. Élelmiszernövényként való felhasználásáról sincsenek megbízható adatok.”

Ezert ketelkedem abban hogy a parlagfu hagyomanyos gyogynoveny..

Illetve magyarazat arra hogy sok idosebb emberen is hogyhogy kijottek a tunetek: egesz egyszeruen azert mert kb a 90-es evek kozepe vegeig nem volt ugy elterjedve a parlagfu hogy tuneteket okozzon - erdekes pont addig voltam en is tunetmentes...

 

A magam reszerol nem tartom magam hagyomanyos ertelemben betegnek azert mert reagal a szervezetem egy durvan allergizalo hatasu olyan novenyre ami europaban nem oshonos es durvan tud terjedni az oshonos fajokkal ellentetben. (masra nem vok allergias) plusz, amig csak magas-nagyon magas a szint addig okes vagyok (1-200 pillen/m3) de itthon annyira elterjedt hogy a lila szintu 3-6-800 db is lehet egy extremebb helyen - idopontban.

Szegeny indianok sem voltak felkeszulve az europai inflenzara,

Nem ugrik be de talan vakamelyik keleti nepcsoport ugy ahogy van nem tudja a tehen tejet megemeszteni, es meg tucatjaval lehetne a peldakat hozni arra hogy nem vagyunk egyformak nepcsoport szerint a szervezetunk masra van felkeszulve.

Szerintem minden novenynek ott kellene terjedni ahol oshonos. Nem veletlenul europa-usa kozott tilos!!  barmilyen novenyt atvinni. Bar ez mar elegge eso utan koponyeg...

 

Lehet hogy van vitamin benne meg enzim hiszen zold noveny, barmelyik novenyt megvuzsgalnank valamit lehet benne talalni...

 

Maga a modszer hatasos lehet de nagyon ovatosan bannek a dologgal, nem lehet tudni hogy kin mit valt ki. En is ettem mar parlagfuvet illetve viragport de azon kivul hogy elohozta brutalis modon a tuneteim mast nem okozott. Egy rendes modszert kellene osszeallitani extrem kis lepesekkel novelni az adagot.

kb100 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 8457

Az mitől függhet, hogy tavaly-tavalyelőtt a bal orrlyukam volt tele, idén meg a jobb vacakolgat. Valami tényleg van a levegőben. OKé, legalább változatos a dolog. Francba.

De basszus, a szervezetünk ismeri ezt a xart ,ehhez mért kellene még külön bevinni? Azért, hogy legalább egész évben rossz legyen?

Előzmény: lazy g. (8446)
lazy g. Creative Commons License 2017.08.26 0 0 8456

Csak hogy a mérleg egyensúlyban legyen...
Gyuri bácsi a 87 évével nekem meggyőzőbb, mint a szegedi gyógyszerkutatók.. Fene tudja miért...
Ha annyira mérgező lenne ez a szerencsétlen növény, Gyuri bácsi már évtizedek óta alulról szagolná az ibolyát. De hála a Jóistennek, nagyon is egészséges. Nincs abban semmi méreg, csak szúrja sok ember szemét, h inkább azt fogyasztja és nem a gyógyszerek tömbkelegét. Nem szeretnék vitázni Veled, de ezt még a fair play kedvéért bemásolom:

 

Igyunk parlagfű-teát és fontoljuk meg Gyuri bácsi 10 tanácsát | Sokszínű vidék

Előzmény: kirimiki (8455)
kirimiki Creative Commons License 2017.08.26 0 0 8455

http://medicalonline.hu/tudomany/cikk/igazoltak__hogy_a_parlagfu_fogyasztasa_toxikus_lehet

Igazad van mindenki maga dönti el hogy mit csinál a saját testével de egy két év tünetmentesség nem ér meg szerintem egy vese vagy májkárosodást.

Előzmény: lazy g. (8453)
staiger Creative Commons License 2017.08.26 0 0 8454

évek óta természetes szerekkel éltem túl a parlagfűszezont . idén volt egy tüdőfunkció vizsgálatom ahol az jött ki valami nem százas. Egy magán tüdőgyógyász azt mondta ez azért van mert így vagy úgy kuruzslással átvészeltem a szezont de rendes orvosság kellett volna. amikor nyomattam a parlagfű lekvárt meg parlagfű olajat és liposzómás  c vitamint és szölőmag örleményt meg még vagy 10 fajta dolgot akkor nem voltam tünetmentes de átvészeltem. (szerintem a lekvárnak  és társainak van hatása de nem 100 százalékos de érezhetően jobban viseli az ember). idén tehát kemikáliák hadával  nyomom.  cetirizin ziola allergodil orspray( meg loratadin készítményeketek meg allegrát is bepróbáltam ,szinte az összes hatóanyag tipust) és szem csepp. És most jön a lényeg ugyan úgy nem vagyok tünetmentes és megy a kínlódás az előírt gyógyszerek 2x esét veszem be és úgy ahogy megvagyok.   szóval nem egyszerű kérdés ez nagyon nem egyszerű . Lehet most jó a lekvár de lehet jővőre az se lesz csodaszer(nekem ilyen tapasztalataim is voltak). Lehet itt is van hozzászokási fázis de ez nem biztos.  Most megint bevontam az étkezést is a játékba mert mintha a sok cukros vagy édesítőszeres cuccok( maltit ) is rontanának a helyzeten. Valahogy a belső bélrendszeri dolgok is érintettek a kérdésben. Próbálkozom kerülni a cukort de az olcsóbb kekszek édesítőszere a maltit ugyan úgy nem jó . Puffadok is tőle meg ront az allergián is. A puffadás hashajtó hatás az mondjuk rá is van írva és nálam jelentkezik. én már vagyonokat költöttem csoda szerekre és azt hiszem még fogok is mert még mindig vannak javaslatok évről évre újak.  és ezt a belső emésztés dolgot is tovább kell vizsgálnom mert az immunrendszerhez ennek is nagy köze lehet csak még nem jöttem rá a megoldásra. Sőt  meditációt is próbálgatom mert most már a lelki dolgokat is bevonom a kutatásba mert nincs jobb ötletem.

Előzmény: kchris12 (8452)
lazy g. Creative Commons License 2017.08.26 0 0 8453

Mindenki maga dönti el, h mit tesz a szervezetével, minek és kinek hisz.
Érdekes, h inkább egy irománynak hiszel, mint annak aki kipróbálta és HASZNÁL...

De hát Te tudod.

Tünetmentes napokat mindenkinek!

 

Előzmény: kchris12 (8450)
kchris12 Creative Commons License 2017.08.26 0 0 8452

masik alternativa a viragpor szedese. de az adagolassal szerintem nagyon figyelni kell, ha erzekeny az ember bedurran annyira hogy keptelenseg tovabb szedni..

kchris12 Creative Commons License 2017.08.25 0 0 8451

snaag=anyag

kchris12 Creative Commons License 2017.08.25 0 0 8450

http://www.hirado.hu/2017/05/17/nem-megoldas-a-parlagfu-lekvar-az-allergiara/

En nem mernem megenni. Az immungyogyszert igen, a muvelet ugyanaz de abban csak az allergen snaag van! nyilvan jo draga is pont emiatt. 

lazy g. Creative Commons License 2017.08.25 0 0 8449

Szia,

nos jelentem a "lekvár" használ!!!!
Mondhat bárki bármit, igenis használ. Ahogy írtam is lentebb, rendeltem ilyen parlagfű sűrítményt.

Az íze tényleg borzasztó, rettenetesen keserű-de akik már fogyasztják elmondták, h h egyem meg és úgy tényleg elviselhető. ( Beveszed a kiskanállal, de nem nyeled le, hanem rögtön iszod rá a vizet és a vízzel együtt már egészen elviselhető. Arról nem is beszélve, h a cél érdekében megeszed és kész.)

Szóval a 4. nap után már úgy ébredtem, h kitisztult az orrom. Így kezdődött a hatása.
Aztán napközben elmúlt az orr és szemviszketésem is. Orrcseppet azóta sem használok, se nappal, se éjjel. A viszketések sem jöttek vissza, mondhatni tünetmentes vagyok. Mondom, a negyedik nap után.
Ami van, napjában párszor kifújom az orrom (de ki tudom fújni, nem állt be mintha be lenne betonozva- mint pl-ul a sűrítmény szedése előtt!!!). Orrfújás után 100%-os levegőáramlás, semmi orrviszketés és tüsszögés! 
Egyszerűen elképesztő, h ez bekövetkezett. Hálát adok a Jóistennek, h ezt megélhettem, h itt a szezon és semmi bajom!
Próbáld ki nyugodtan, meglátod neked is beválik!!!!
Ja igen: már elkezdődött a szezon, amikor elkezdtem enni és lám, pár nap után így is használ! :)

Előzmény: kb100 (8443)
kchris12 Creative Commons License 2017.08.24 0 0 8448

kezdodik....

kchris12 Creative Commons License 2017.08.16 0 0 8447

iden?? ha megnezed az oki oldalt akkor meg 100 fole nem ment a koncentracio, a max az kb 400 csucsidoben... szoval idenbol sok kovetkeztetest meg nem lehet leszurni... sajnos.

en lendint nyomok es probalom a hisztamindus kajakat kerulni: kv csoki erlelt sajtok erkelt husok...

Előzmény: kb100 (8441)
lazy g. Creative Commons License 2017.08.14 0 0 8446

Felhúzom magam, amikor itt keresnek áldozatokat a pénzszerzés reményében se Istent, se embert nem ismerő "kereskedők"... Herótom van tőlük, MINDENHOL megtalálnak, nem érdekli őket, h szenvedsz, h beteg vagy, fütyülnek rád. Immunterápiát, mindenféle kütyüket árulnak, ajánlanak, lövésük sincs róla (nem is érdekli őket), h nem alszol éjszakánként, h nem tudsz normálisan enni-inni...  Köszönjük szépen alázattal, mi más megoldást keresünk.


Széna-szalma evés??? Pici iróniát érzek ebben a fogalmazásban, de mindenkinek lelke rajta, h mivel próbálkozik.
A megoldást azért látom a parlagfű ilyen-olyan fogyasztásában, mert a szervezetünk vmi oknál fogva úgy reagál a pollenjére, ahogy nem kellene. Ezt nyilván mindannyian tudjuk. Nem ésszerű, ha magát a növényt ismertetjük meg a szervezetünkkel??? Szedhetsz te akármilyen gyógyszert, teljesen tünetmentes  úgysem leszel tőlük. Tudom, a tünetek csillapítása érdekében az is jó, (voltam már olyan állapotban, h azt mondtam, BÁRMI JÓ) de én a végső megoldást keresem.
Ezért ismertetem most meg a szervezetem a parlagfűvel. Sajnos korábban kellett volna (legalább 1-2 hónappal), h mire itt a szezon már védett legyek, de azt mondta aki szedte és használt neki, h ilyenkor is jó, a tüneteket nagy mértékben csillapítja. Ismerősöm férje eszi ezt a parlagfű-sűrítményt és használ neki. Tünetmentes.  Nem hallottam, nem valaki mesélte, hanem ismerem az illetőt. Ennyit erről.
Nos, majd meglátjuk, én valahol itt keresgélem a megoldást.
Majd beszámolok az eredményről (természetesen azt is megírom, ha nem használt).
Tünetmentes napokat, heteket mindenkinek! :)

Előzmény: kb100 (8443)
kb100 Creative Commons License 2017.08.13 0 0 8445

Így a lekvár kajálást is kilőttük :) Széna-szalma?

Előzmény: kirimiki (8444)
kirimiki Creative Commons License 2017.08.13 0 0 8444

Én lekvárt ettem de azon kivül hogy förtelmes ize van az allergián semmit sem segített. Én Lordestint szedek amitől mondhatni tünetmentes vagyok. De ha a végleges megoldást keresel azaz immunterápia amibe jövőre én is belevágok.

http://staloral.blog.hu/

Itt egy blog ahol az immunterápiáról a mindennapi tapasztalatokat leírja egy allergiás társunk.

Előzmény: lazy g. (8442)
kb100 Creative Commons License 2017.08.13 0 0 8443

Ez a néha 10-15 évente van. Igen, nagyon jó nekem, de egyelőre még nem nagyon kínoz. Viszont pont tudom, hogy milyen amikor taknyod-nyálad összefolyik. Az is lehet, hogy nagymértékben függ életkortól, az aktuális állapotodtól, mittom én. Simán az is lehet, hogy csak tartogatja magát későbbre.

 

Szerintem elsőre az embernek érdemes maga körül alaposan széjjel nézni. Pl. ha ezt teszem, akkor azt látom, hogy gyak. nincsenek gyomok a közvetlen környezetemben, minden elég szépen megművelt és gondozott. Nyíllászárók, szőnyeg, egyéb textil itt-ott? Véleményem szerint ezek mind belejátszanak ebbe a folyamatba. Nekem pl. az egész lakásban nincs szőnyegem, csak járólapok, és a fő élettérben az is padlófűtéssel. Kutya-macca, más egyéb állat a belátható térben. Szerintem, összességében ennyire apróságon múlhat, hogy szenvedsz vagy nem. Éppen átbillensz a tűréshatáron vagy nem.

 

Ebben a széna-szalma evésben nem hiszek, de győzzetek meg róla, miszerint, hogy ez jó is lehet, győzzetek meg róla :)

Előzmény: lazy g. (8442)
lazy g. Creative Commons License 2017.08.13 0 0 8442

Jó Neked, h néha eltűnik, néha előjön...

Sajnos ez nincs mindenkinél így. Nekem előjött kb 10 éve és azóta minden évben, így aug. 20.-a után jön, jön és csak jön... Néha mondjuk kicsit finomabban, de minden évben van egy két hét, amikor szinte elviselhetetlen.
Most csodálkoztam, h aug elején már elkezdtem tüsszögni. Nem értettem.. Mondom EZ MEG MI A FENE... De aztán persze rájöttem, h ez bizony már a parlagszezon.
Valaki evett már parlagfűkészítményeket??? Lekvár, parlagkapszula, ilyesmi. Kíváncsi vagyok rá, mert higgyétek el, h valahol itt kell a megoldást keresnünk.

Előzmény: kb100 (8441)
kb100 Creative Commons License 2017.08.13 0 0 8441

Nekem főleg az a furcsa ebben a mókában, hogy bele lehet esni, és ki is lehet belőle jönni. Nyilván ezt egyéni érzékenységtől és preferenciáktól függően.

 

Azért mert pl. 20 éves koromig alaposan benne voltam, de akkor még csak messziről ugatták az allergiás tüneteket, ezért akkoriban kb. "kezeltek" mindenre. Azután olyan 22-23 éves koromra számomra ez a tünet gyakorlatilag eltűnt.

Legutóbb 8-10 éve bukkant fel ismét, ami akkor egyre csak erősebb lett. Viszont ahogy 2 évvel ezelőttig még nagyon tudtam szenvedni, úgy tavaly kicsivel, idén meg már sokkal jobb lett. Ugyan érzem, hogy van valami a levegőben, ezért tiszta rutinból el is kezdtem szedegetni az Allegra-t, de egyelőre semmi komoly, és nem is biztos, hogy kellene. Annyira jó lenne megfejteni :)

Provata Creative Commons License 2017.08.12 0 0 8440

Egy hete kezdődött a tüszögés, a mai nap a legdurvább. Általában huszadika körül kezdődik a parlagfű számomra. Kíváncsi vagyok, hogy nálatok mi a pálya. 

Én lertazint szedek, ami álmosító. 

kchris12 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 8439

no, megvan az elso tapasztalat a legszurovel. ha nem teszi ki az ember magat a lakasbol es nem surun szelloztet szuper. viszont ha kimesz akkor mar szeded a dozist es otthon azert kell fel-1 nap mire kiurul az emberbol a pollen adag minimum. viszont sokkal jobb ha e mellett szobakerekparozik az ember, nem megy tele az orra es tudeje pollennel.

kchris12 Creative Commons License 2017.08.04 0 0 8438

hat valami olyasmi. szerintem amig nagy szarazsag meg meleg van addig meg lightos lesz, a hidegfront utan be fog durranni, es felporog a koncentracio...

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8435)
lildiko Creative Commons License 2017.08.02 0 0 8437

Nekem már tavaly is Mometasone spray-t írt a doktornő Nasonex helyett. Ugyanaz a hatóanyag van benne, de lényegesen olcsóbb, ha jól emlékszem 1200 Ft körül fizettem érte legutóbb.

 

Előzmény: Dundikalika (8434)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2017.08.02 0 0 8436

Előzmény: Ipari-antidepresszió (8435)
Ipari-antidepresszió Creative Commons License 2017.08.02 0 0 8435

Jelentem elkezdődött a parlagfű szezon

 

http://oki.antsz.hu/files/jelentesek/aktualis.pdf

 

Az elkövetkező napokban a parlagfű pollenkoncentrációja várhatóan országszerte emelkedni fog, többfelé már a tüneteket okozó közepes szintet is elérheti. A csalánfélék pollenkoncentrációja a közepes-magas tartományban alakul.

 

Dundikalika Creative Commons License 2017.08.02 0 0 8434

Legutóbb Awamys orrcseppet használtam, most, gondoltam fő a változatosság, a régebbi Nasonexet irattam fel. A gyógyszertárban derült ki, hogy ez utóbbi támogatással 3 ezernél is több, míg az Awamys egy ezressel olcsóbb lett volna.... Csak szóltam, ha valaki most iratna fel orrcseppet....

Edina Tóth Creative Commons License 2017.08.02 0 0 8433

Nálam is elkezdődött az allergia.Egyenlőre cetirizint szedek ,reggel egy szem.Tegnap vettem sópipat,ismerős javaslatára.Állítólag allergiás időszakban nagyon jó.

kchris12 Creative Commons License 2017.08.01 0 0 8432

kivancsi vagyok mi lesz a folytatas... mert azt olvastam regebben hogy a nagy szarassag viszont vissza is tudja vetni a szorast... nem lesz talan annyira intenziv de hosszabb.

 

vettem daikin legtisztitot ejszakara, remelhetoleg ez szamitani fog. 

Előzmény: pozo (8431)
pozo Creative Commons License 2017.08.01 0 0 8431

A nagy meleg hatására  virágzik a parlagfű és szórja a polleneket...Sajnos.

Más évekhez képest kb. két héttel korábban van a pollenszórás:( 

Előzmény: kchris12 (8430)
kchris12 Creative Commons License 2017.07.31 0 0 8430

nalam kezdodik... Ti hogy alltok ezzel?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!