Biztosan jóóóó sokan leírták már elődtem, de akkoris ki kell adni: az új Tool elképesztő, zseniális, korzsakalkotó, miegymás.Nagyon hiányzott már egy ilyesmi album, mostanában.Mindegy egyes szám hibátlan, az outro-tól pedig összeszartam magam.Teljesen kész ez az album.
pont a pirossapkast nem szeretem en sem az egeszben :))), ne vedd magadra a hozzaszolasomat, de tenyleg ugy jott ki amit eppen elotte taglaltam. Na mind1, bye
Köszi, zen, hogy viccesnek tartasz (Nyú metal topic), de én komoly voltam. És nem azért írtam, mert ez most divat. Csak ez úgy bennem volt. Ígérem, a következő egy hétben semmi rosszat nem írok a pirossapkásról, OK?
Hat en is rendesen kiakadtam. Basszus azota este nem tudtam meghallgatni azt a szamot. Nagyon kesz hogy valaki olyat tudjon csinalni hogy ne tudjam meghallgatni, aaa, szoval le a kalappal!
elbasztam az elobb mar megint, b*ssza meg, na a fel hozzaszolasom lemaradt, itt van megint normalisan:
----------------------------------------------
Pics*ba, bocs az elobbi link:
www.moshshockerz.COM
De ha mar igy hozzaszoltam itt van egy eleg erdekes tortenet:
Akit erdekel hogy mi a szar tortenik a "Faaip de Oiad" c. szamban (az istenek hangja) (utso szam, vagy hidden track?) annak
kicsit hosszu a tortenet, de nagyon erdekes: Egy kisebb amerikai radioallomas talk show-ja (The Art Bell Show) 1997, szept. 12.-én az "51-es zónáról" (area 51), az amerikai kormány által tagadott hogy létező hadibázisáról szólt. Ez a bázis ugyebár hírhedt UFO-kísérletes pletykáiról híres, és a műsorvezető jelenlegi, vagy régebben a bázisnál dolgozókkal szeretett volna beszélni, kérte hogy ilyenek telefonáljanak. Jött is a telefonáló akit a TOOL albumon is hallhatunk! Ha sokszor meghallgatjátok, végülis ki lehet venni, hogy mindenfélét zagyvál össze-vissza a bázisról, UFO-król, és hogy teljesen kész az arc, mintha bekattant volna neki rendesen. A megdöbbentő rész pedig ezután következett (ezt mind a netről szedtem, és ahogy Maynardékat "ismerem" ismét bealkottak): a rádiót sugárzó műhold valamennyire kitért a normális állásából, és így a földön nem lehetett fogni a műsort, megszűnt az adás. Csak pár órával később jött vissza, de akkor már csak vmi másik műsor ismétlése ment. Amikor később megkérdezték a műsorvezetőt hogy mi történt, azt mondta, hogy a telefonáló egyre csak idegesebb lett, a végén pedig egy nagy sikoly után megszakadt a vonal.
Persze lehet hogy a csavo csak vagy egy jo poennak talalta, vagy tenyleg habarodott, vagy ... De akkor a műhold miért tért ki?
Igy mar ertheto miert neveztek TOOL-ek a szamot Faaip de Oiadnak (lasd feljebb)
Szóval TOOL-ek zseniálisan építettek egy ilyen megtörtént esetet (amit ugye hajszál választ el az igaz történt vagy a nagykamu között) a lemezükbe, egyfajta rejtvényként. Nekem ez tetszik nagyon a TOOLban (a fasza zene mellett persze), hogy tele van az egész ilyen gondolkodtató cuccokkal. Nagyon sok pl. az ilyen jellegű szöveg a zenében. Persze a zenekar is mondta már hogy a fele kamu, és csak ők találják ki hogy szórakoztassák magukat, meg hogy a rajongók mindig sokkal többet magyaráznak bele ezekbe a dolgokba, mint ami valójában is igaz belőle.
A legjobb útikalaúz mindenhez ami TOOL, a TOOL-FAQ: ebben szinte az összes ilyen érdekességnek utána jártak, de egyszerűbb ha megnézitek:
kicsit hosszu a tortenet, de nagyon erdekes: Egy kisebb amerikai radioallomas talk show-ja (The Art Bell Show) 1997, szept. 12.-én az "51-es zónáról" (area 51), az amerikai kormány által tagadott hogy létező hadibázisáról szólt. Ez a bázis ugyebár hírhedt UFO-kísérletes pletykáiról híres, és a műsorvezető jelenlegi, vagy régebben a bázisnál dolgozókkal szeretett volna beszélni, kérte hogy ilyenek telefonáljanak. Jött is a telefonáló akit a TOOL albumon is hallhatunk! Ha sokszor meghallgatjátok, végülis ki lehet venni, hogy mindenfélét zagyvál össze-vissza a bázisról, UFO-król, és hogy teljesen kész az arc, mintha bekattant volna neki rendesen. A megdöbbentő rész pedig ezután következett (ezt mind a netről szedtem, és ahogy Maynardékat "ismerem" ismét bealkottak): a rádiót sugárzó műhold valamennyire kitért a normális állásából, és így a földön nem lehetett fogni a műsort, megszűnt az adás. Csak pár órával később jött vissza, de akkor már csak vmi másik műsor ismétlése ment. Amikor később megkérdezték a műsorvezetőt hogy mi történt, azt mondta, hogy a telefonáló egyre csak idegesebb lett, a végén pedig egy nagy sikoly után megszakadt a vonal.
Persze lehet hogy a csavo csak vagy egy jo poennak talalta, vagy tenyleg habarodott, vagy ... De akkor a műhold miért tért ki?
Szóval TOOL-ék zseniálisan építettek egy ilyen megtörtént esetet (amit ugye hajszál választ el az igaz történt vagy a nagykamu között) a lemezükbe, egyfajta rejtvényként. Nekem ez tetszik nagyon a TOOLban (a fasza zene mellett persze), hogy tele van az egész ilyen gondolkodtató cuccokkal. Nagyon sok pl. az ilyen jellegű szöveg a zenében. Persze a zenekar is mondta már hogy a fele kamu, és csak ők találják ki hogy szórakoztassák magukat, meg hogy a rajongók mindig sokkal többet magyaráznak bele ezekbe a dolgokba, mint ami valójában is igaz belőle.
A legjobb útikalaúz mindenhez ami TOOL, a TOOL-FAQ: ebben szinte az összes ilyen érdekességnek utána jártak, de egyszerűbb ha megnézitek:
Emberek: van egy zsenialis megoldas mindezen itthoni szar korlat attoresere, es en hala az egnek megtalaltam: _GYORS_ _NET_. Pl. nekem az amerikai megjelenes elott 3 nappal megvolt a lemez. Mp3-ban. Amit ezek a ripper csapatok vegeznek, az elkepeszto, nem tudom hogy, de tenyleg megvolt a cucc 3 nappal elobb. (Azt hiszem azert, mert Izraelben jelent meg legeloszor, (maj. 11), es onnet mar persze terjedt mint a villam.). Ha lehet majd vegre kapni itthon, en is meg fogom venni, mert a tool tul jo zenekar ahhoz hogy ingyen kapjam a zenejuket, de addig is...
A video is megvan mpegben, 80 mega. Az is akkor lett meg amelyik nap megjelent. Van egy nagyon korrekt videoripper csapat: www.moshshockerz.net. Mindig fent vannak jo minosegu mpegben a legujabb klippek, persze hasonlo stilusban (pillanatnyilag mondjuk szerverproblemajuk van, de egyebkent nagyon fasza). Ott meg az volt, hogy az MTV bejelentette hogy ekkor meg ekkor leadjak a klippet, mindenki nyaladzo szajjal varta. Aztan kiderult hogy Adam (Jones, a gitaros) meg az utolso simitasokat vegzi a videon (o csinalta egy kivetelevel az osszeset, regebben pl. a Jurassic Parknal meg hasonlo filmekben dolgozott Special Effects-eskent.), es az MTV szokas szerint a levegobe beszelt, s vegul a VIVA2 adta le talan legeloszor, ezek a gyerekek meg persze egybol felnyomtak netre.
Szoval mar bocsanat, de Mo.-t ilyen szinten el lehet felejteni (sajnos!!!). Az a baj hogy csak itt lehet elfelejteni (kicsit) mert mondjuk olyan hogy egy jo koncert lenne itthon arrol almodni se mernek (tisztelet a kivetelnek!!!). Milyen botranyosan szar osszetetelu lesz mar pl. a sziget nagyszinpada is iden (es milyen mar vagy 3-4 eve)? Konyorgom nezzenek mar korul, es vegyek mar eszre hogy kikbol all a szigetlatogatok 70-80 %-a! Inkabb akkor 10 olcsobban-kijovok-veluk-de-azert-megis-van-egy-kis-sztár-ízük előadó helyett elhívhatnának 2-3 tényleg fasza _nagy_ dolgot. Gondolom pénzügyileg csak ennyire futná.
Najó, ez már nem tool, úgyhogy abba is hagyom. Azért legalább annak lehet örülni, hogy itt van ez a kis fórum. Minden jót!
zen
P.S. Ezt csatoltak (a PMS rip group, #PMS efneten) az mp3 csomaghoz, a sok napsteren terjengo hujeseg elleni bizonyitekkent:
Sziasztok!
Hát nekem az egyik legnagyobb kedvencem a csapat,
és az aenima után igencsak sokat, vártam a Lateralus-tól. Természetesen csalodás kizárva az Ö
esetükben:) Azthittem az aenimánál betegebb lemezt
már nem lehet... hatalmasat tévedtem!!
Elsöre persze nem fogtam fel teljesen, de szép lassan kezdett elöjönni az egész. Még egy két
évtized és talán kismerem az összes relytett részletet a lemezen, szoval nem az a tipikus nyári
egy slágeres csapat:)) A hangzással még barátkozom
egy picit tool nyers vagy nemtom...mind1
Amugy a Metal H zenebarlangban 5200-ér beszerválható volt idöben! Ja amugy a Schism-verzéiről nekem a Jethro Tull (vagy hogy irják:)ugrik be. .Jethro Tool.:)
Ha az a két hely még áll, akkor lehet, hogy igényt tartanék rá...
Mongyuk attool függ, lesz-e jegyem vagy sem. De ez még a MAI napon - tudtommal - kiderül.
Ha kimész, bár gondolom, nem is kéne mondanom, de hegyezd füled-nyisd ki szemed és mindent véss a fejedbe! Nagyon kíváncsi vagyok, milyen egy Tool koncert. Emlékszem, olvastam egy leírást a tavalyi Apocaliptyca koncertrol (amin nem voltam ott), az elején volt pár mondat, hogy kényelmetlen volt az utazás ide, a végén pár mondat, hogy ez volt az idei turné utolsó állomása, a koncertrol meg ennyit írtak: a koncert nagyon jó volt.