Keresés

Részletes keresés

stoki Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1328
Üdv MK III és sanzi

MK III
Szentendrei úton ugyanez volt és ott engem fel is jelentettek :(((((

sanzi
Nekem a WD40-en bevált, de van a SHIMANO-nak két szere is :
az egyik : "no sweat slide" a másik - szerintem a drágább - "slippery spitt", szóval pénz kérdése az egész...
...és ha a Shimano név alatt fut a két szer, akkor elvileg jónak kell lenni...

Ha nem vagy ennyire igényes, akkor WD-40...

Mk III Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1327
A Váci utcával vigyázz! Kint van a tábla mindenhol, hogy nem lehet kerékpározni! Engem már kaptak el a zsaruk és majdnem feljelentettek. Persze hülye voltam, hogy megálltam, de nem mindig lehet ott nagyon "elszaladni"...
sanzi Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1326
Tisztelt fórum tagok.

Tanácsért fordulok hozzátok.
Milyen olajat használjak az öszvéremhez, mert a mezei olaj, eső (sár) stb. után …….. inkább nem is minősítek.

10telettel.

Mk III Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1325
Vigyazzatoka a Sandstone cuccokkal, ill. inkabb a Hightech Micro nevu anyaggal. Sajnos az en tapasztalataim szerint ez az anyag soha nem volt vizallo, a kabatom es a nadragom is hamar beazik a leforrasztott varrasok ellenere. Egyebkent eros anyagok, es nem tul nedves idoben remekul hasznalhatok.
Lizó Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1324
wildpig

qtya nem lehetett, Visszanéztem!!!
TÖBBSZÖR IS!

hali

Robin Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1323
Köszi az ötleteket. A műszálasban én yessica hívő vagyok, ez egy igen jó aerobik-ruhaanyag. lélegzik, és a külső felületére nyomja át a vizet, de nem húl át egykönnyen. Ilyenem már van 1-2 db, fejlesztés folymatban..
A Honvéd u.-i boltot nem ismerem, útba fogom ejteni - beszámolok majd mit találtam. Ja és nem hordok hátizsákot, azért kellett a túratáska. Sokkal kényelmesebb.
wildpig Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1322
Lizó

Szerintem elöször 1. majd 2a. majd 2b. (aki összerakja).

w.p.

(lehet, hogy a belso iven egy qtya morgott rád?)

stoki Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1321
Üdv, tech-nő - Csiped az együttest ??? NAgyon brutálok...
Azért nincs olyan nagy hegemónia, mert Ti nők keményen jöttök fel...

kétkerekes
Valami linked van a rekuról

Sehonnai Bitang Ember Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1320
A Károly körúton van egy túrabolt, ahol minden van.
Lélegző kabát - gyengébb anyagból ugyan, de kis helyen elfér - 14-20e Ft.
DE : az eladó elmondta, hogy ezt polárral együtt (8-10e Ft) úgy érdemes hordani, hogy legalul nem pamut póló van - mert az felszívja vizet és nem adja át a polárnak illetve a lélegző kabátnak, hogy kijusson a szabadba -, hanem egy bőrbarát műszálasat (4-5e Ft), ami kilöki a vizet a bőrtől. Ekor hatásos igazán a cucc.
Érdemes benézni, lélegző nacik is vannak 10e Ft-ért.
turabolond Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1319
kamikázé,
Köszi a Grand Raid infot, egy részét már magam is láttam + a friss Fun Sportban van egy cikk egy mbike maratonról, még nem volt időm elolvasni..

Robin,
Zmac fehér törzsfőnök jól beszélt:
-"Csodát azért ne várj ezektől az anyagoktól, ha keményen tekersz bennük, akkor mindenképpen beleizzadsz..." pontosan, főleg ha hátizsák is van rajtad...

-"Egy jó+új+szellőző kabátot azért nem úszol meg 25-30 eFt alatt."

ALTO/Vecsés: Én eddig csak ponchot/poncsót láttam tőlük. Kigombolható púppal, a nagy hátizsákokhoz. Az anyaga nem volt túl erős, viszont összehajtogatva kis helyen is elfér-ezért bringázáshoz lehet hogy jó.

Bár a polár nagyon meleg, de bele is fülled az ember, és akkor már mindegy milyen csoda-lélegző kabát van rajtad...

Bolt: van egy jó sportbizományi a Honvéd utcában. Egyik túratársunk a
nyári kirándulás előtt vett ott 7e forintért egy "lélegző" kabátot.

uff,
jószeren
cst.

Zmac Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1318
Kedves Lizó!

Igazad van, még véletlenül sem szeretnék rosszat mondani a Gurura, de egyes cikkeket ( pl. polárkabát, mászócipő ) drágábbnak találtam mint máshol. Ez természetesen nem zárja ki, hogy legyenek olyan dolgok, amik viszont náluk a legolcsóbbak. Tehát komolyabb vásárlás előtt érdemes körülnézni a szóbajövő 4-5 boltban.

tech-nő Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1317
Mekkora ferfihegemonia van itt is:) Nem mintha zavarna, csak igy azert erdekesebb lesz.
Mas: RST Mozo Pro teloba nem tudtok kek belsoseget (rugo-elasztomer, vagy valami jobbfajta tuningrugo) szerezni? Az enyemben sarga van,es jol szokott szorakozni bealitasi kiserleteimen. Fizetnek is meg csere is erdekel.
berger Creative Commons License 1999.09.01 0 0 1316
Lizó,
biztos vagy benne, hogy az agy morog? Nem lehet, hogy a küllok "hárfáznak"?

Különben szerintem érdemes megpróbálni visszamorogni - hátha megijed és abbahagyja :)

Szétszedni sosem árt, csak ha rosszul rakod össze! De ez ne tartson vissza, mert mi történhet? Legfeljebb q*@ra fogsz érteni érteni hozzá.

Sok sikert

Lizó Creative Commons License 1999.08.31 0 0 1315
Zmac

Bár nem vagyok üzletileg érdekelt, de meg kell védenem a "GURU"-t. Lehet, hogy egyes esetekben drágább ez az üzlet(igazán alapos összehasonlításom nincs), azonban a külföldi beszerzésekkor emberibb árat mondanak (pl.: egy speciális sátor esetében 30 kFt-os különbözetet ad a javukra néhány felkapott bolthoz képest)

Többiek!!!

Szeretnék tanácsot kérni. A hátsó kerékagyam (STX RC) nagy sebességgel szűken vett balkanyarban (csakis ott) jól hallhatóan morog.

Mit csináljak?
1, ugorjak le?? :)))
2, próbáljak valamit csinálni??
a, szedjem szét?
b, vigyem szerelőhöz?
Abban az esetben ha az "a" pontot tanácsolnátok, vegyétek légyszi figyelembe, hogy ku@ra NEM ÉRTEK HOZZÁ!! :((
Előre is köszi és best regards

kétkerekes Creative Commons License 1999.08.31 0 0 1314
A kerékpározás nagymértékben javítja az ön és környezete egészségét.
hogy tetszik?
kétkerekes Creative Commons License 1999.08.31 0 0 1313
stoki-Remélem egy éven belül meglessz a reku.mert a vázzal nem szenvedek hanem készen veszem Ausztiában.Tul bonyolult és nem biztos hogy elsöre sikerül.Also kormányos elöl 20-as hátul 26-os kerékkel a többi alkatrész már tulnyomorészt megvan,ezeken kivül az ülés és a kormány amit meg kell vennem.Már néhány járgányt kiprobáltam és legjobban a kezem fáradt el magassan tartani na meg a hatam és a nyakam,de más is igy érezte. Kis elsö kerék nem a legjobb mert észrevesz minde kis gödröt,de a nagy már drága konstrukcio.Tulnyomorészt használt a bringáimrol lecserélt 2-3 éves xt,lx,mavik alkatrészekkel.Valojában probálgatni szeretném hogy böbbet huzamossabb ideig tekerni milyen érzés, na meg hogy más mint a többi,csak egy játék az egéssz.
stoki Creative Commons License 1999.08.31 0 0 1312
Robin
Lehet, hogy nincs is, mert a épülgető expo, vagy infopark környékén nagy kavarás van és én egy régebbi térképen vizsgáltam be a területet....
A Sárbogárdin viszont már voltam az tényleg nem olyan rossz út...

kétkerekes
Fertőződj csak tovább, előbb-utóbb összejön a rekumbensgyáramra való tervezőgárda...:))))

Thulya Creative Commons License 1999.08.31 0 0 1311
Robin:
Most mentem egy Batthyány tér - Váci utca oda-visszát, de egy sem fröcskölt le. (Most nem reklamálok. :-)) Igaz ami igaz, az út jó része bicigliút meg járda volt, a gyalogosok meg hálistennek nem fröcskölnek, csak az ernyővel kaszálják a fejeket. Nyissz. 8<
A legjobb szlalompálya a Váci utca.
Zmac Creative Commons License 1999.08.31 0 0 1310
Dear Robin,

minden elképzelhető, de tapasztalataim szerint a Guru (a Zichy utcai bolt) általában valamivel drágább mint a többi.

Érdemes ellenőrizni, hogy impregnáltak-e a varrások, tapintásra elég erős-e az anyag, egyáltalán elég gondos-e, bizalomgerjesztő-e a kidolgozása. Az említett Sandstone -ok esetében elég jól nyomon követhető, hogy az ár emelkedésével hogyan változik a kidolgozás minősége.

Robin Creative Commons License 1999.08.31 0 0 1309
Zmac,
a Zichy utcában is van egy bolt, ott aug. végén volt 21-ért is akciós kabát, amire azt mondták, egy jó polárral télen is tökéletes. Lehet ez?

Thulya,
no és a zuhany amit a kedves autósok küldenek rád? - Bár ha kinézek az ablakon itt éppen nem csöpög, hanem elég rendesen esik.

Thulya Creative Commons License 1999.08.31 0 0 1308
Ugyan már. Abban az enyhe kis csepegésben mint ami most van, meg ma hajnal 1/2 1 -1 körül volt amikor hazakerekeztem, egy egyszerű mezei esőkabát is megteszi. Igaz, nem kell 1000-el tekerni, így nem gőzölsz be, de most akkor sem kell tülökkel ledudálni a júzereket a bicigliútról; lehetne jönni egyenesen, ha nem lenne tankcsapdával teli az út...
Zmac Creative Commons License 1999.08.31 0 0 1307
Olyan hely valószínűleg nincsen, ahol tartósan olcsóbbak lennének az ilyen ( Gore-tex, Sympatex, FVO, stb. ) ruhák, de vannak néha leértékelések. Magyarországon csak a győri Alpin gmk (?) dolgozhatja fel a Gore-tex anyagot, az ő termékeik, amiket RP-outdoor wear felirattal hoznak forgalomba, 30-50 százalékkal olcsóbbak, mint a hasonló színvonalú holmik nyugaton. Egy jó kabátot azért így sem úszol meg 30 eFt alatt.

Nézd meg esetleg a Sandstone ( szintén magyar) ruhákat, ezek is lélegző anyagból készülnek, a Mountex boltokban - az Üllői út elején illetve a Margit körúton a Mechwart tértől a Széna tér felé indulva - megtalálod őket, és talán egy hajszállal olcsóbbak. Csodát azért ne várj ezektől az anyagoktól, ha keményen tekersz bennük, akkor mindenképpen beleizzadsz, ugyanúgy, mint bármilyen ruhába, amelyik egyébként minden irányban átengedi a vizet és a párát. A vízhatlanságot és szellőzést biztosító réteg pedig egy idő után kikopik az erősebben igénybe vett helyekről, pl. a váll környékéről, ha hátizsákot hordasz.

wildpig Creative Commons License 1999.08.31 0 0 1306
Bocs kami
Értsd: erre a topicra
W.p.
Robin Creative Commons License 1999.08.31 0 0 1305
mert neked biztos van egy jó kis kabátod, ami a vizet be nem engedi, de a gőzt ki igen.
Tényleg van olyan hely, ahol az ilyet olcsóbban lehet beszerzni? És mi a különbség (van-e) a különböző cégek termékei között?
A vecsésiek csak táskát, vagy ruhát is csinálnak, tudja Valaki?
Thulya Creative Commons License 1999.08.31 0 0 1304
Hogy ilyen szemerkélős időben mennyivel kevesebben vannak az utakon...
És mennyivel jobban lehet jönni...
Robin Creative Commons License 1999.08.30 0 0 1303
stoki,
valahogy elvétettem a Hamzsabégi folytatását (hiába néztem sehol sem láttam hol folytatódik az utca a Bartók Béla után), igy a lámpánál mindenféle ügyetlenkedésekkel, de minden baj nélkül a Sárbogárdin kötöttem ki. Ez jó választás volt, leszámítva, hogy a Dombóvári kereszteződésében éppen helyszíneltek, egy nagyon csúnyán összetört autónál - kicsit dugult volt a hely. Utánna már sima volt az út, onnan már ismertem. Viszont a kereszteződések, hát nem bringásra van kitalálva...

kamikázé,
érsd úgy, hogy sem nem dél-pesti, sem nem alföldi nem vagyok. Szűkebb pátriám Budakeszi volt, és úgy 50 km-es körzetben be is jártam anno. Most Szentendre van közel. Szeretem a hegyeket!

kétkerekes Creative Commons License 1999.08.30 0 0 1302
Lehet hogy csak nekem új hhttp://bikemag.index.hu/hun/main.shtml?
ang=hu&Cat=h nézzetek be.
Becsületessen végigolvastam a hozzászolásokat szépen termeltetek,sok érdekes linket találtam(a recumbe éngem is megfertözött,az összecsukhatot kiprobáltam mikor itt járt egy Holland csoport).Remélem sürübben idelátogatok föleg este vagy ha esik az esö,mert különben tekerek .
kamikázé Creative Commons License 1999.08.30 0 0 1301
turabolond!

Kérdezted a "minap", hogy van-e valami info a Grand Raid Cristalp nevű versenyről. Hát itten van egypár czím, amit találtam:

www.bikeaholics.org:8000/Cristalp.html
www.proflex.demon.co.uk/per/grand_raid_cristalp_1997.html
www.rcondw.rug.nl/slagter/grand_raid_cristalp.html
aris.ffk.hr/~hlasovic/1996

Elég durvának tűnik, viszont gyönyörű tájakon vezet az útvonal.

edus Creative Commons License 1999.08.30 0 0 1300
csak most vettem eszre ezt a topicot :-)

Thulya balesetevel kapcsolatban, meg a megengedett max. sebesseggel:

Velem is hasonlo tortent a nyari szunet 2. napjan, epp mentem volna itt Becsbe' ki az erdobe, es nekem egy auto hajtott elem. Nem usztam meg ilyen siman, 10 oltes az arcomba kivul-belul stb. Volt rendor meg mento, de a legjobb, hogy lehet hogy birsagot is kell fizetnem mert gyors voltam (max 10kmh keresztezodesnel!!!!)

kamikázé Creative Commons License 1999.08.30 0 0 1299
WP

Úgy láccik ma egy ilyen nemértős napom van. Léci fejtsd ki bővebben ezt:
"Tanácsér' meg ide jönni... "

Kössz

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!