Keresés

Részletes keresés

mamici 2 Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71739

Sziasztok!

Tegnap este lefotoztam a nyakmelegitőt,ilyen lett

Igazából kicsit zöldebb.

Ezt is most csináltam.

Nagyon klasszak a takaróitok,jó a szinösszeállitás:)

Tina nem gyöngyözől mostanság?

terimamy Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71738

Borcsika !

Bocsi, hogy Te tegnap kimaradtál, tegnapelőtt megcsodáltam a gyöngyeidet, gyors vagy és nagyon ügyes.

Itt csak a szél fújt még tegnap délig, hullik a levél és már olyan őszies a levegő.

Elkészítettem a virágoknak a benti asztalt, ne az utolsó percben kelljen. Lassan hordhatom be őket, legalább a szobaiakat. Azok is kint vannak a teraszon. Most sokkal szebbek, mint a hőségben voltak. A leanderem bimbóját megégette a Nap, talán még lesz, ami kinyillik. Egyik nap későn takartam le fehér ruhával.

Lassan pótolgatom a félretett dolgaimat. Én is kutatok, mind a Lányok itt és előkerült a régi pólya betét. Elvágtam három felé,  és varrtam rá huzatoz. /Ne nevess !/ Mindent elteszek, hátha még kell, hátha még jó lesz. Most milyen jó, a tacsi kosarába. Jőn a tél , ő meg már öreg és ne fázzon.

Bepótoltam a lemaradásom. :( Puszi.

terimamy Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71737

Szia !

Én azért nem néztem meg, mert feltettek egy másik fórumon a próbából egy részt, amibe BELENÉZTEM. Egy ismerős fia volt az egyik statiszta.

CSak annyit láttam, hogy egy  hölgy /nem tudom ki/ rohangált egy szemetes zsákkal, a többiek táncoltak. Na, nekem ennyi elég is volt.

A Robi rendezése máskor sem tetszett. Még az első előadást láttam, igaz csak TV-ben, de nem akarom az élményeimet elrontani. Hogy melyik szinész hova tartozik, nem érdekel, csak jó legyen.

Valahogy nekem  mindig az első tetszik, a többi már csak átdolgozás, ez minden darabra, filmre vonatkozik.

Lehet, hogy azért van, mert láttam a Csárdáskirálynőt, az Ember tragédiáját, Latabárt is élőben., stb.

Előzmény: Ilonamamzi (71736)
Ilonamamzi Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71736

Én láttam, és abszolut tárgyilagosan néztem az előadást, függetlenítve magam a hozzákapcsolt politikai és egyéb minősítésektől.  Véleményem szerint meg sem közelítette szinvonalban az eredeti rendezést, sem a szereplők, sem a zene, sem a látvány nem hatott olyan elementáris erővel rám, és egyetlen katartikus érzést sem váltott ki. 

Alföldit egyébként nagyon tehetségesnek tartom, az általa készített interjúk  rendkívül elgondolkodtatók és hihetetlen könnyedén tudja kihúzni az emberek rejtett lelki titkait is. Viszont a rendezései élvezhetetlenek, szerintem...

Előzmény: J.D.Edit (71732)
Tina. Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71735

Ja az Alföldisem még nem láttam, de gondolom elvont lehetett.

Tina. Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71734

Na ugyi-ugyi! Itt a női nem!

Megyek mert mákus gubát készítek. Maradt egy kis száraz péksüti, fel kell használni, mint a maradék fonalat is.

Pusza szép napocskát leléptem.

J.D.Edit Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71733

Aztaaaaa! :D:D:D:D

Előzmény: Tina. (71731)
J.D.Edit Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71732

Lányok láttátok az Alföldi rendezésében az István a királyt?

Mit gondoltok róla?

Nekem vegyes érzelmeim vannak a darabbal kapcsolatban.Sok helyen nagyon fikázzák ezt a rendezést,meg szidják Alföldit.Nos  én azt gondolom hogy vannak a rendezésében hatalmas ötletek,őrült jó meglátások! Összességében nem ez a feldolgozás lesz a kedvencem,de  Alföldi olyat csinált amiről beszélnek az emberek! Ami számomra érthetetlen hogy belekeverik Alföldi nemi hovatartozását is a rendezésébe.Nos ez itt és most szerintem abszolút nem számít.A darab szempontjábl tök mindegy hogy A. a fiúkat vagy a lányokat szereti e. Mint ahogy a Bucika Koppánya sem az alapján ítélendő meg hogy milyen életet él.Ettől függetlenül-úgy gondolom-Koppány szerepe ebben a darabban egy elátkozott szerep.Figyeljétek meg ,ezt a szerepet mindig is defektes színész fogja játszani,mert átok ül rajta.(Pl Vikidál a hangja a megjelenése végett baromi jó Koppány volt-csak a besúgói múltját tudnám feledni.) És hiába írom hogy a teljesítményt kellene értékelni,az alakítás hitelességében az is labdába rúg hogy a színés mennyire hiteles,nos  számomra Bucika nem jön be mint Koppány.Asztrik jó volt,és Réka is NAGYON jó volt! Nem értettem Asztrik miért van lila kesztyűben!Ok a lila a spiritualítás szine,a fentebb valókkal lévő kapcsolat színe,de miért kesztyű?Azt még értem hogy István az elején,fekete nyakkendőben van,és ahogy változik úgy változik a nyakkendő színe is...először lila lesz,majd a koronázása után ,  ez   oké. Nagyot alkotott a Feró és a V.Miklós is. Döbbenetesen jól eljátszották azt hogy nem értenek semmit,hogy állnak mint két meghökkent ember és azt sem tudják hol vannak,aztán mikor észrevesznek 1 valami ismerőst,a Sarolt féle kompániát,elkezdik éltetni ,akinek eleinte tetszik,de aztán jól lehúzza őket,és ők elmenekülnek fülüket behúzva.Hatalmas alakítás volt,nekem nagyon tetszett.Feke Pált imádtam kosztümös Istvánként,most is nagyon jól játszott ,de nekem más István képem van.Tökéletes volt a 3 seggnyaló köpönyegforgató 3 főúr megjelenítése.Szinte már utáltam őket.A korona a rácsokkal a végén döbbenet volt és sajnos igaz! Azt hiszem még egyszer meg fogom nézni a darabot,és habár a voksomat a kosztümös Feke Pál által játszott István a király mellett teszem le,azért jó hogy ez a fajta feldolgozás is megszületett,mert elgondolkodtatott!

Tina. Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71731

Edittem itt a női szakasz is! HI-HI-HI!!!!!!!!!!!!!

Ilonamamzi Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71730

itt a minta, hátha valaki kedvet kapna hozzá. A színeket tetszés szerint lehet variálni.

Tina, a tiedé is klassz, mi lesz belőle?

J.D.Edit Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71729

Jaj meg képzeljétek elmentem plázamacskának.A lányom megkért menjek vele vásárolni mert akar venni  ruhákat magának.Na 2 nap is macskásodtam.Szupr dolgokat vettünk neki. 3 nadrádot lilát kéket zöldet 2990,-re volt leárazva 6400,-ról,pólót 470,- ft-ért darabját (fiatalos, szépek a színei lila ,sárga,zöld ,narancs,és pamut!) Aztrán vettünk neki táskát,de milyet? Ki volt írva hogy férfi táska és tudjátok milyen színe volt? PINK ! Sőt a blokkon is férfi táska címen futott.A pénztárnál  vigyorogtunk az eladókkal mert mondtam nekik hogy ez a táska meleg fijúknak készült? Hát mondták hogy eddig még egy pasi se vett ilyet! Mi meg a lánnyal örültünk mert épp ezért ez is csak 1900,-ft volt! :)

Szóval volt dolgom az ünnepek alatt is! :)

Tina. Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71728

De egy volt a végén gondoltam is rád!! Megnézem nem maradt e meg.

Előzmény: J.D.Edit (71725)
Tina. Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71727

Értem! De legalább nem áll egy dobozban , vagy bőröndben mint nálam.

Előzmény: Ilonamamzi (71726)
Ilonamamzi Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71726

Sziasztok!

Tina! Mindkettő azonos minta - egyráhajtásos pálcák, majd berakom a mintáját - csak az egyiket vastagabb fonalból horgoltam. Készül egy másik is, azt kockákból horgolom, ezeket egyben horgoltam. Jó sok fonal belement. 

J.D.Edit Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71725

Hali lányok!

Na megint jól el vagyok maradva! Ó a nagyikocka! Ilyen takarót csináltam én is! Meg kéne mutiznom....Nem is tudom mintha időnként felütné a fejét egy egy fertzőzés itt a fórumon aztán mindenkin végig megy....angyalkakór,hurkaláz,kockabaj.... :D:D:D

ICUSKA,ILONA MAMZI és mindenki aki ilyen névre hallgat, kívánok boldog névnapot megkésve bár de annál nagyobb szeretettel...

Nos tegnap előtt telózott az uram munkatársa hogy ad szilvát....hú...már 1 órája magoztam amikoris  eszembe jutott hogy lőn nekem családom is....már az őszülés határán voltam attól hogy láttam még mennyi szilvát kellene kimagoznom,miközben kis családom jobbra balra dől.Hát szóltam nekik hogy  segítsenek magozni,4-en 1 óra alatt kimagoztuk a szilvát,közben rihegtünk röhögtünk....ó gondoltam hogy ez nekem előbb nem jutott eszembe!Így aztán este 9-re üvegbe volt a leki.14 nagy üveg lett,és finom! Én nem szeretem a héjat a lekiben így paszírozni szoktam ,gyönyörű sima és sűrű lett.Főzök a szilvához fahéjat és kevés szegfűszeget...

TINA! LÁNY paradicsomod nem termett? :D:D:D

borcsimama Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71724
Tina. Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71723

Borcsika jó csavargálást. Merre lesz a kiruccanás???

Tengerszem jó hogy megjöttél, s hogy kellemesen telt a nyaralásod. Jöhet a kézimunka. A házi paradicsomnál nincs is jobb!!!

Ilonamamzi: Takaró, hát képzeld nagy unalmamba én is ezt csinálom, sok a maradék fonalam aztán uccú belevágtam.  Nagyon szépek a tieis, , az egyik egy ráhajtásos a másik kettő ráhajtásos? Vagy csak vastagabb a fonal?

Im, én még csak itt tartok:

Icuska: nekem nem nyílt meg a link, pedig jók ezek az állatkák.

Ma pihizek egy kicsit indulásig. Picit gépezek, na persze egy kis porszívózás muszály.

Mindenkinek szép napocskát.

borcsimama Creative Commons License 2013.08.22 0 0 71722

Sziasztok, szép jó reggelt Mindenkinek!

Icuska! Vagyok én is így, nem kapok amit akarok...... jó befagyizok...... Kreatív boltokban láttam ilyen irókat..... hát nem ezer forinton alul, hanem felül voltak jóval......

Remélem, hogy Mindenki jól van.... nálunk eső is volt, tegnap hűvös is, egész nap kertelgettem..... de közben megfőztem egy fincsi karfiol levest..... és tojásos tésztát ubi salátával...

Ma megyek csavargába!

Terimami! Nálunk jó az idő..... hűvös van most is, és mára sem mondott nagyon meleget!!! Remélem, esni nem fog!! Jót tudjak mászkálni, már régen tudtam jó időben mászkálni, mindig leizzadt rólam az a kevés ruha is, ami rajtam volt!

Mindenkinek szép napot mára, ma csak ennyit voltam..... megyek megfürdöm.... lakást már rendbe raktam.... irány a csavarga.....

terimamy Creative Commons License 2013.08.21 0 0 71721

Egészségedre !

Előzmény: icuska54 (71719)
terimamy Creative Commons License 2013.08.21 0 0 71720

Vica !

Nálunk az éjjel sem esett az eső. Mára szilvalekvár főzés volt betervezve, de a lányom nem tudott hozni, mert annyira apró és összeaszalódott. Hiába locsolta fák tővét, elég  sokszor. Tavaly nem kellett locsolni és sok termett.

A befőzésről tegnap még annyit akartam írni, hogy már sok mindent befőznek, amit eddig nem. Sütőtök lekvárról hallottam, de főzőtök lekvárról még nem. Az mondják, hogy finom.

Jó unokázást ! 

Előzmény: Vica113 (71697)
icuska54 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 71719

Látom már szomorú sorsomat, pedig annyira vágytam valami olcsó kimosható filcre.... megnéztem a Varróvilág weblapján található dolgokat. Még választani se vagyok képes ((( annyi minden van ott jelölés témakörben...

Inkább becsokizok, vettem egy mazsolás-mogyorós tejcsokit... ebben az a jó, hogy egyedül élek és nem kell senkivel osztozni rajta :)))))))) egy pici öröm a búbánatban :)))

Előzmény: Kreatilka (71716)
terimamy Creative Commons License 2013.08.21 0 0 71718

Tina,  mi sem néztük a tűzijátékot. A TV-ben már annyit látni, most már nem olyan érdekes.

Még a gyerekekkel felmentünk  az egyik dombra, onnan lehetett látni, de már mindent beépitettek, a gyerekek meg felnőttek.Ugysem szeretem a tömeget.

/A tegnapi beírásom/

Érdekes a paradicsomod.(:

Előzmény: Tina. (71698)
terimamy Creative Commons License 2013.08.21 0 0 71717

Szia !

Nagyon szép a takaród és a párnák is.

Jó nagy munka volt. 

Előzmény: Ilonamamzi (71715)
Kreatilka Creative Commons License 2013.08.21 0 0 71716

Szia Icuska! Az írószerboltokban kapható filctoll nem mosható ki. A foltvarrók illanó filcet használnak, ami bizonyos idő után magától elillan, de olyan is van, amit vizzel lehet eltávolítani, nem kimosni kell az anyagot, hanem pl fültisztítópálcikával finoman a jelölést benedvesíteni. A már megtűzött anyagot vétek lenne kimosni, mert ilyenkor már nemigen lehet vasalni . A Varrógépcentrum vagy a Varróvilág weboldalán találsz többet is, de nálunk a méteráruboltban is kapható, és a varrógépszaküzletben is.

Előzmény: icuska54 (71713)
Ilonamamzi Creative Commons License 2013.08.21 0 0 71715

Sziasztok Lányok!

Túléltük azt a baromi nagy hőséget! Ez a legjobb hír....

És köszönöm mindenkinek a névnapi jókívánságokat, remélem a levelekre is mind válaszoltam.

A gyöngyös szekciós lassan profi lesz, öröm ránézni az alkotásokra. Én megkeményítettem magam, nem kezdek bele (pedig a gyöngyszövés nagyon tetszik), mert így is annyi már a kellék, anyag, fonal, stb, hogy minden mást kiszorít a lakásból.

A melegben csak bambultam és vártam az enyhülést, most már talán fehér embernek való lesz az idő.

Mostanság a nagyi-mintás takarókat horgoltam, a 3. készül, felhasználva a maradék fonalakat (lesz helyük az újaknak..

.)

Veramami2 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 71714

ICuska és Ilonamamzi és még aki Ilona!

Kicsit megkésve kívánok nagyon boldog névnapot Nektek!

icuska54 Creative Commons License 2013.08.21 0 0 71713

Szia Mindenkinek!

Ügyesek és szorgalmasak  vagytok lányok! Borcsika különösen szorgalmas :)))

Én bizony a meleg idő miatt alaposan kinyúltam, még az éjszakai nagy vihar sem segitett, nem csinálok semmit, csak nézek ki a fejemből ... :))))

Lenne azért egy kérdésem ... van valakinek tapasztalata arról hogy a kapható filctollak nyomai kimoshatók-e a ruhából.....szeretnék mintát felrajzolni vászon anyagra, de a mivel és hogyan még nem megoldott....Csak addig kellene látszódnia, amig át nem varrom géppel a mintát, aztán a rajz nyomaira nincs szükség.

Nézzétek mit találtam, nem tudom volt-e már:  pacik és macik:))))  a link itt: http://www.liveinternet.ru/users/kpbjca/post288045294/ 

borcsimama Creative Commons License 2013.08.21 0 0 71712

Erzsikém, Isten hozott itthon...... de az emlékek szorongató érzése mellett remélem, hogy azért jót pihentél...... majd beszélünk telefonon.... de először rakjad rendbe a dolgaidat.

Holnap nem vagyok itthon..... a napokban lesz a nővérem 70 éves, holnap talizunk, megyünk a Herbába is, amit teljesen átépítettek, alig találtuk meg a dolgokat, minden más-más helyen van. De azért ketten a párommal boldogultunk.....megyünk holnap gombáért, remélem, kapunk!!!, azután, meg ünnepelünk egy kicsinykét! Azért nem felhőtlen a szülinapja, majd telefonon elmesélem.....

Előzmény: zöldtengerszem (71708)
borcsimama Creative Commons License 2013.08.21 0 0 71711
zöldtengerszem Creative Commons License 2013.08.21 0 0 71710

Mamici én is boldog szülinapot kívánok neked !

Előzmény: Tina. (71685)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!