Szeretnék megosztani Veletek néhány képet, melyekről - talán - visszaemlékeztek az ott töltött néhány napra. Jómagam 2X1 évet töltöttem ott, de most is mindenapaos az, hogy ezekkel a képekkel fekszem -és kelek. Csodálatos ország, csodálatos félsziget...! Szeretném megosztani Veletek ezeket a képeket, melyek kicsit más szemszögből mutatja ameg a Sinait, olyan helyzetből, mely helyzetből Nektek nem adatott megtekinteni ez a "csodát". Ha van kérdésetek szívesen válaszolok.
Én a mostani Sharm El-Sheikh előtt kétszer is jártam már Hurghada-ban, és meg kell, hogy mondjam, hogy Sharm sokkal jobban tetszett. Az idő végig klassz volt, sütött a nap hétágra, a tenger kellemesen meleg volt, és a szél is mérsékelt volt végig. A Tropicana Grand Oasis is remek választás volt, nagyon jó hotel, csak ajánlani tudom mindenkinek. A Kartágó-val sem volt semmi gond, mi meg voltunk elégedve velük is, az idegenvezetők is korrektek voltak, a kiosztott tájékoztató is megfelelő volt. A Sky Europe odafelé pontos volt, visszafelé viszont az eredetileg ismert indulási idő helyett másfél órával később indult, igaz ezt már 2 nappal korábban tudtuk. Sajnos nagyon szűk volt a hely a gépen, sokkal több széket zsúfoltak be, mint egy "normál" légitársaságnál. Elég kényelmetlen volt, de azért ki lehetett bírni. Az nagyon jó volt, hogy az éjjel 3/4 2-es indulásig lehetett maradni a hotelben a szobákban. A vízum a reptéren tényleg csak 15 USD, nem éri meg itthon előre megvenni. Kirándulásra persze nem a Kartágó-nál fizettünk be, hanem helyi irodában (Orbit Tours), így sokkal olcsóbb volt. 3 egész napos kiránduláson is voltunk, 1 napos Kairó repülővel 200 USD (Kartágónál 230 USD lett volna), sivatagi jeep safari Dahabba, tevegeléssel és 3 órás tartózkodással a Blue Hole-nál 40 USD (Kartágó: 55), és hajókirándulás a Ras Mohamed nemzeti parkba 3 sznorizással 20 USD (Kartágó: 45)
Mi a Savoyban voltunk pár hete kisgyerekekkel, és sajna előtte nem sikerült beszerezni minden információt. Gondoltam, beirom ide, hátha valakinek a jövőben még kell.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, persze voltak kisebb zökkenők, de úgy olvastam, ez nem szokatlan.
Na és amiért irok.... Savoy a kisgyerekesek szemével:
A szállodában rengeteg lépcső van, de lift csak egy helyen. Érdemes az elején "jó" helyre kérni magát az embernek, igy megúszhatja a nagy kerülőket vagy a babakocsi cipelését.
Kiságy: adnak, de sajna nem mind azonos kategóriájú. Az első amit kaptunk, olyan volt mint egy hálós járóka, mozgott az alja, a gyerek beszorult a matrac és a háló közé oldalt... horror. Utána sikerült szert tenni egy normális fa kiságyra.
Strand: a homokban tudnak játszani az apróságok, de a vizbe max bokáig tudnak bemenni/beülni. A korallok rögtön kezdődnek, szóval nincs mondjuk pár méter homokos rész, ahol lehet pancsolni. Ez volt a legnagyobb csalódás :-(
Medencék: Van külön gyerekmedence a játszótér mellett, de ez jó messze mindentől, szóval nem nagyon használják. A 3 központi medence közül a legnagyobb és legsekélyebb ideális lenne a manóknak, de olyan hideg a vize, hogy senki se merészkedik be. Van még egy gyerekmedence a 3 nagy mellett, amit kipróbálni se tudtunk, mert az a Royal vendégek számára volt fenntartva.
Étterem: szerencsére elég sok etetőszékük van, mindig jutott.
Most ennyi jutott eszembe. Ha valakit valami érdekel, állok a kérdések elibe :-)
Mi november 2-án reggelre értünk haza. Sharm-on nagyon jó idő volt, az első 4-5 nap napközben legalább 30 fok, este 10 körül 25 fok. Ez utóbbit onnan tudjuk, hogy a Naama Bay-i sétálóutca végén van egy elektonikus tábla, ami mutatja az aktuális időt, és a hőmérsékletet. A víz is legalább 26 fokos volt. Az utolsó 2-3 napra valóban csökkent pár fokot a hőmérséklet, nappal kb. 27-28 fok volt (árnyékban), este pedig 23 fokot mutatott a tábla. Ha napközben nem vagy árnyékban vagy napernyő alatt a parton, szinte kibírhatatlanul eőrsen tűz a nap még most is.
Mi okt. 26-án éjjel 1 óra körül érkeztünk Sharm-ba, a reptéren teljesen simán ment a vízum, mi ott intéztük. 15 USD-be került, és legalább 3-4 ablaknál is lehetett "vízumbélyeget" kapni. Semmi értelme nem lett volna itthon 10.000 Ft-ért befizetni az irodánál, aki így tette, bosszús is volt, és csak annyi könnyebbsége volt így, hogy helyette beragasztották neki az útlevélbe, míg nekünk saját magunknak kellett.
Tanácsot szeretnék kérni. Van rá esély, hogy november második felében utazhatnánk. A következő szállodákat találtam: (Már amelyik számunkra megfizethető)
Holiday Inn Amphoras 4x
Sonesta Club 4x
Sonesta Beach4X+
PRIMA LIFE REHANA 4x+
SHERATON RESORT
ROYAL ROJANA 5x
Hotel Sas Radisson 5x
Hotel Sea Life
Tavaly májusban a Holiday Inn 4x -osban (nem az Amphoras)voltunk ami tökéletesen megfelelt. (Bár a szoba miatt inkább csak 3x -ot adtam volna rá, mert egy-két bútor poros volt, a csapból meg elöször szinte fekete viz folyt...)
A felsorolt szállodák közzül melyiket ajánljátok, amelyik elég igényes, és sznorizáshoz a legmegfelelőbb? Ha van búvárbázisa, az előny.( A Holiday Inn esetén a stég végén beugorva egyből egy meredek korallos falnál voltunk, millió hallal körülvéve)
A Kartagotours alap árai olcsóbbak mint az OTP-sek, de az OTP meg az egyébb sarcok címszó alatt 10.000 Ft-vel kevesebbet húz ki a zsebből. Ráadásul Malév-es géppel röptetnek.
Kártagó Travel Service járatával volt egy kis indulási idővel kapcsolatos szívásunk...
Egyébb kérdés: Nov 20.a körül még milyen arra az időjárás? Tudom volt aki decemberben is fürdőtt, de egy átlagos csajszinak(barátosné) ekkor már nem túl hideg a víz? Napozáskor még le fog tudni barnulni? Lehet hülye kérdések, de légyszi nézzétek el.
Sziasztok! Most utazom Sharm el Sheikbe.Tudna valaki segiteni,hogy milyenek az árak, pl sör ,ásványviz. Lehet -e autót bérelni és ha igen akkor milyen áron?Köszönöm ,ha valaki tud segiteni,de Egyiptomban még nem voltam.
Szeptember 21 és okt. 5 között voltam Egyiptomban és október elsejével tértek át a téli időszámitásra.Sajnos a magyar idegenvezetés nem állt a helyzet magaslatán és nem hivta fel a figyelmünket az óra állitásra.
ha még nem választott, akkor mindenképpen a Grand Azurba foglaljon, mind a két alkalommal ott voltunk, az ellátás csodás, a tenger csodás (igaz sokat kell gyalogolni) de higgye el megéri, mert az alacsony meleg víz miatt rengeteg féle hal található . Én csak jót tudok róla mondani.
Tudja valaki, hogy a nyári időszámítás ugyanakkor ér-e véget Sharm-El-Sheik-ben, mint nálunk, azaz okt. 29/30 éjszaka? Ha jól tudom, hozzánk képest kint +1 órával előbbre kellene lennie az időnek, de a két fő időjárás előrejelző honlapon egymástól 1 órával eltérő időpontot jeleznek a napfelkeltére, és a naplementére is.
A weather.com szerint mintha már most is visszatekerték volna az órát, de a weatheronline szerint még nem. Ez utóbbi szerint ma 6.46-kor volt napfelkelte, és 18.08-kor lesz naplemente, míg a másik szerint 1 órával korábban.
Tudja valaki mi az igazság? Lehet, hogy Sharm-El -Sheikh-ben már most is 5 óra körül megy le a nap, és nem csak október 29 után?