Tulajdonosként támogatom...csak egy rossz választással meg ne utáld a márkát. Az Allroad egy díva, de ribancjó, ha működik. Gondold át, mivel az S6 mellett benzinesben a másik leginkább költséges módja az audis helyváltoztatásnak. Ennek oka (i) még a külföldieknél is minimalizálják a ráköltést és ott se gyakori a servicebuch (ii) tolni, igen, azt persze kell neki (iii) a sima A6-ból kevés cucc jó hozzá, és ha mégis van utángyártott, vagy ócska, vagy nem méretpontos (lásd alábbi poszt). Az állomány kb most van a nagyobb szervízelési szükségleteknél,
ami vagy bontóból gányolásba és kínai turbóvásárlásba torkollik, vagy rászánják, ami kell bele (hűtők, légrugók, kompresszor, esetleg kipuff, olajszivárgások felszámolása, esetleg tiptronic felújítás). Mivel alig van alkatrész a felsoroltak közül, ami egyenként 100e alatt megkapható, elsősorban szervízkönyves, drágább és/vagy kevesebbet futottat keress, vagy olyat, mint az enyém, ami már erősen fel van újítva igazolt módon (nem eladó). Reálisan úgy kell nézned, hogy minden amit 1,5M körül veszel, az csak felújítási alap. Komolyan. Egy becsülettel karbantartott-felújított gép 2,5 alatt nem kerülhet piacra, mert nagyon nagyot veszítene a tulaj. Szerintem a mobilen látható 7-10 ezer eurós példányok azok, amikre sokáig csak keveset kell(het) költeni.
A légrugó issue csak egy a lehetséges dolgok közül. Leginkább olyat vegyél, amiben a két első legalább ki volt már cserélve és van róla papír is, akár még garanciális. A hátsók ritkábban mennek tönkre. Alapvetően ez gumi, öregszik, fogyóeszköz, 4-5-6 évet bírhat kb ha minden jó.
Fontos. A kompresszor menet közben ne járjon 3-4-5 percenként, városban sok megállással is bírjon ki legalább 20 percet (automata kiszintezéssel veszít levegőt a lámpáknál, ezt visszapótolja)
A motor atomjó, ütésálló, a turbók is sokat kibírnak. A szokásos szenzorhibák, olajszivárgások lehetnek, illetve lyukas turbó és vákumcsövek. Ezek kétharmadolhatják a teljesítményt így együtt. A váltó működjön minél inkább jól, mivel 400e körül van a teljes felújítása. segédlet
Egy idős és extrás turbómotoros légrugós, stb autót vennél. Ezzel járhat hogy drága lesz a fenntartása (Lásd 9644 hsz), ráadásul nem könnyű jó állapotút találni. Diagnosztikával nézd végig mindenét.
Nincs utángyártottban. Ezt végigjártam. Mindféle szärt adnak ami 35mm vastag a 42 helyett, csövek máshol, stb. Szerelőm 9-félét(!) rendelt be a végén már Szlovákiából is, hogy talán-talán mégis...de egyik sem stimmelt. PoHU-ban 182e az új, a TLX-nél pedig olyan 143. Az utóbbi lett. A víz- és olajhőfok egyből csökkent úgy 7-10 fokot... szóval a bontottat felejtsd el. Egyrészt élete végénél van már (=műanyag szétesik oldalt, szivárogni fog) másrészt tele vannak lerakódással. Ahhoz pedig 18-25 körül drágák.
Már egy ideje érlelődik bennem, mostanra pedig véglegesedett, h egy első szériás Audi Allroad-ot szeretnék venni, 2.7T-vel.
Volt már néhány autóm de Audim soha, ezért nálatok szeretnék érdeklődni, h mik azok a lényeges szempontok amikre mindenképp figyelnem kell vásárláskor, akár Allroad típusspec, akár csak simán Audi. Az alap dologokn mint törésnyomok stb. leszámítva. Légrugó rendszert pl. hogyan tudom csekkolni pl. h ereszt-e v. sem? Hajtásláncban van valami furfang?
Ja igen, fontos szempont, h diagműszerem van hozzá.
Egy kérdéssel fordulok hozzátok. adva van egy 2002es A6 2.7 biturbo, ARE motorkóddal. Valószínűleg szerelés közben (motor ki/be, tömítés/szimeringcsere) elfordulhatott a bal oldali veztengely. A motor körbeforog, de nem indul be, csak halkan puffog (mint a puffogó vipera :-) )
Szal a kérdés: van valami jelölés, ahová lehet állítani a veztengelyeket? Természetesen megvan hozzá a fixáló.
Egyszer már megírtam a véleményem ezzel kapcsolatban anélkül, hogy bárkit, vagy bármit le akarnék szólni. A 2.0 TDI motorral az gond szerintem, hogy elsőkerekesben van csak és így az A6 lényege vész oda az állandó mechanikus összkerékhajtás. Ez az autó eköré van kitalálva a 3.0 TDi motorral.
Persze akit ilyen csacskaságok nem érdekelnek, csak szeretne egy kívül belül szép autót annak érdemes 2.0 TDI-vel vennie : )
Köszi a tippet! Amúgy is akartam már venni egy töltőt, mindig kölcsönt használok. :)
Tudnál linkelni egy általad említett "okos" töltőt? Vagy milyen keressek pontosan? Azzal bármilyen hagyományos 12V akksit is fel lehet tölteni? Pl. egy robogóét? A feltanítás miből áll? Mintha a VCDS-ben láttam is volna akku beállítási lehetőségeket.
Ne vedd ki! Vegyél olyan intelligens töltőt, ami 7-8 lépésben diagnosztizálja, tölti, regenerálja és szinten tartja az akksit. Éjszakára rajta hagyod, reggelre csodát látsz. Néhány elektronikai hibának is búcsút inthetsz egy ilyen javító töltés után, majd meglátod.
Nekem bevált, azóta nem baszakszik a fényszóróállítóm, és néha még a tolatóradar is feléled. Vettem új akksit, egy svéd gyártmányú töltőt, rendeltem VAG kábelt, azzal magam is fel tudom majd tanítani az akksit és utána remélem elfelejthetem az elektronikai ingadozásokat, merüléseket, MMI fals töltöttségjelzéseit.
A 4F gyári 16"-os felnije ugye jó a 4B-re? Láttam már 4F-en gyári 16"-os 4B alufelnit, ezek szerint teljesen csereszabatos, kerékagy méret minden stimmel ?