Keresés

Részletes keresés

kicsianyo Creative Commons License 2011.11.30 0 0 2218

Ma már egy óra alatt háromszor kapcsolt be a defrost. Ami azt jelenti, hogy a gép ideje negyedrészét leolvasztással tölti :( vagyis addig nem páramentesít ).

Néztem a hőcserélőjét - nem jegesedik.

Előzmény: klimakiraly (2215)
kicsianyo Creative Commons License 2011.11.29 0 0 2217

Kedves Klímakirály!

Szobahőmérsékleten használom. A készülék vadonatúj, tehát a szűrője nem lehet koszos. A bemenő nyílása szabad, a kifúvó nyílása teljesen szabad, nem is szabályozható.

Üdvözlettel,

Kicsianyó

Előzmény: klimakiraly (2215)
sewage Creative Commons License 2011.11.29 0 0 2216

Higrovill!

Amióta beszerelték hozzánk az aktív rendszert,egyfolytában azt érezzük,mintha huzat lenne folyamatosan. Ezenkívül lényegesen hidegebbnek érezzük a levegőt,mint amekkora valójában a hőmérséklet. Tudsz ezekre javasolni valamit?

Előzmény: Higrovill (2209)
klimakiraly Creative Commons License 2011.11.29 0 0 2215

Kedves kisanyo!

Ha hideg helyen használod (+1C-+5C) akkor igen. Ha melegben (+15C fölött) akkor nem.

Koszos a szűrője ha nem mai darab. Ha új a gép akkor valami nem oké. Gázhiány, nem forog a ventilátora rendesen. Nem nyitod ki a kifúvó nyílását rendesen. Akadályozva van a beszívó nyílás.

Klíma Király Szeged

Előzmény: kicsianyo (2214)
kicsianyo Creative Commons License 2011.11.29 0 0 2214

Kedves Klímakirály!

Úgy látom, hogy Ön foglalkozik páramentesítőkkel is. Normális dolog az, hogy a miénk óránként defrostol?

Üdvözlettel,

Kicsanyó

klimakiraly Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2213

Szia!

Engedd ki a párát, a meleggel együtt.

Klíma tud párátlanítani, de hűt így megint csak kiengeded a meleget.

Páramentesítő elektromos gép az csak párátlanít és nem dobja ki a meleget. de nem szellőztet az tovább is kell csak kevesebbet mint ha párát szeretnél kiengedni.

Hiába szigetelsz ha egy gumitömítésekkel körbe zárt (dunsztos üveg) lakásban próbálokozol ... egy hideg pont mindig lesz ... vagy 100% lesz a pára tartalom és nem látsz a ködtől. :-)

Klíma Király Szeged

ps. A Klíma párátlanítás nyári zápor után jó mikor 26C fok van és 99% páratartalom. Tehát egy kicsit hűteni is lehet de inkább párátlanítani kell. Hűtés megkezdésekor 99% teljesítmény megy el párátlanításra és 5 perc múlva mindenki nyomja ki a klímát hogy hideg van ... pedig nincs csak kiszáradt a levegő és tud izzadni az ember ...

Előzmény: trofimov (2211)
M63FUN Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2212

nah akkor más. tegyük fel hogy a vízszigetelés jól készült el. jön a többi: hányan laktok, hol teregettek, zuhanyoztok,

milyen fűtés van, milyen nyílászárók vannak, mekkora a lakás/ház, szigetelés milyen, és pontosan akkor hogyan van

leszigetelve.  egyébként a klima valami páramentesítést tud, de nyári mikulás egy páramentesítő géphez képest.

valószínüleg semmi légcsere nincs, ezért van penészedés. a házat vettétek vagy építettétek? milyen légcsere lett oda

betervezve?

(bocs a sok kérdésért, nem közvéleménykutatok)

Előzmény: trofimov (2211)
trofimov Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2211

sziasztok!

a házunk új, tavaly nyáron költözünk be, akkor még az új építésnek + a tavalyi csapadékos időjárásnak tulajdonítottam a penészesedést. most egész nyáron szellőztettünk nappal is. fel is vittük a hőmérsékletet, de sebaj hátha így szárad.

most sarkokban megint megjelent a penész. szuper.

pedig pth44 blokkból van a ház + koszorú, lábazat, aljzat, födém szigetelve.

a kérdés az, hogy ha a falra a sarokra rakok hőszigetelést, egy csíkot, mintha oszlop lenne ott, akkor azzal csak odébb tolom a hőhidat, vagy meg tudom fogni.

bónusz kérdés, bocs előre is. a klímáknak elvileg van páramentesítő funkciója. lehet hatékonyan klímával páramentesítést végezni v.

inkább vmi célgépbe érdemest pént feccölni?

előre is kösssz!

klimakiraly Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2210

Szia!

Vagy szellőztetsz sokat akár géppel akár statikus szellőzőkkel, vagy ablakból kiszedve valamennyi gumi szigetelést.

Vagy páramentesítő géppel kicsapatod a felesleges párát, és közben nem fűtőd az utcát.

Klíma Király Szeged

Előzmény: Dinkáné (2207)
Higrovill Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2209

Szia!

Én Aerecoval dolgozom, így abban hiszek.

A problémám hasonló volt nekem is, akkor kezdett érdekelni a intelligens szellőztetés.

Minden reggel kb. fél liter vizet kellett feltörölni az ablakok alól. Beszerelés után soha többet nem jelent meg a pára az ablakokon!

Első körben már az is sokat segít, ha csak légbevezetés van, de a teljes rendszer az ami a biztos megoldást nyújtja.

Üdv,

Higrovill

Előzmény: Dinkáné (2207)
Dinkáné Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2208

.

Dinkáné Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2207

Sziasztok!

Probémám a következö röviden:ebben a lakásban lakok 34 éve, müanyag ablak szobában öt éve, vizesedés, penészesedés két éve.

Tavalyi évben Falak háromszor leverve teljesen újravakolva.Alattunk pince ezt szigeteltük.

Sajnos az idén ismét elöjött a vizesedés, már nem tudjuk mit csináljunk mi lenne a jó ötlet.

Belső hungarocelezést nem szeretnénk mert az lehet csak eltakarná a problémát.

ötleteket várok.Párátlanitó?Ablakba épitett szellőztető?Egyéb??

A képek a kezdeti állapotott mutatják azóta már ismét ázik az egész szoba.

kicsianyo Creative Commons License 2011.11.28 0 0 2206

Sziasztok!

A pármentesítő készülékeken van egy defrost funkció. Tapasztalatotok szerint - normál esetben - milyen időközönként lép az működésbe? Az enyémen óránként bekapcsol. Ha a hűtőszekrényünkre gondolok, ez túl gyakorinak tűnik.

Üdv,

Kicsianyo

Higrovill Creative Commons License 2011.11.26 0 0 2205

Tisztelt Mindenki!

Az Aereco hivatalos partnereként ajánlom cégünket:

Tevékenység:
páralecsapódás és penészmentesítés, társasházak energiatakarékos szellőztetése, nyílt égésterű gázkészülékek légellátása, passzívházak szellőztetése.

Elérhetőség:
Higro-Vill Kft.
e-mail: higrovill@gmail.com
Tel.: +36 30 341 4636

M63FUN Creative Commons License 2011.11.21 0 0 2204

hát ha bérelsz (vagy a festő hoz) egy páramentesítő gépet, akkor simán. különben meg nem

a penészgátló festéktől várt csodát meg felejtsd el. bepenészedik az is. ha letörlöd sima

hypóval a penészt (domestossal akár) akkor is nehezebben jön elő újra. de csak előjön

a kis rohadék. kitartó......

Előzmény: Borbara6 (2203)
Borbara6 Creative Commons License 2011.11.21 0 0 2203

Sziasztok!

annyit szeretnék kérdezni, hogy szerintetek még a nagy fűtésszezon előtt érdemes egy gyors konyhafestést megejteni? nálunk  mindig csak az utca felöli jobb sarok penészesedik.... ha festek szerintetek érdemes olyan festéket venni pl Neo, amiben már előre bele van keverve a penészölő adalék, vagy egy hagyományos festékhez keverjek inkább penészgátló folyadékot? melyik a hatásosabb, van tapasztalat?

köszönöm,

bori

M63FUN Creative Commons License 2011.11.20 0 0 2202

én még futnék egy kört. ha tetszik a lakás, jó helyen van, árban mindenben megfelelő,

akkor feldobnám a problémát a tulajnak. ha nem a tipikus magyar bunkó, akkor állhat 

a dologhoz konstruktívan is. és vesz egy ilyen gépet. hiszen a lakással másnak is gondja

lesz. de ez is csak tipp. nem ismerem sem a tulaj hozzáállását, sem ti elégedettségi szinteteket :)

Előzmény: SzucsD (2201)
SzucsD Creative Commons License 2011.11.20 0 0 2201

Nagyon szépen köszönöm a gyors  választ!

Sajnos fél évre ( minimum) elköteleztük magunkat, bár úgy gondolom, ez elegendő egy rendkívüli felmondáshoz!

Még egyszer köszönöm szépen!

Előzmény: M63FUN (2200)
M63FUN Creative Commons License 2011.11.20 0 0 2200

bérelt ingatlan = tüneti kezelés a legolcsóbb, és a gyerek miatt gyorsan lépni kell(ene)

a dohos szag már jelzi, hogy sokféle légúti megbetegedésre lehet számítani.

vagyis gyorsan futás egy normális páramentesítő gépet venni !! ez cirka 40-50 000 ft

körüli tétel. a műanyag, tablettás vackokat el kell felejteni, pont semmit nem érnek !

és ha úgy adódik, a gépet majd el lehet adni. sztem

Előzmény: SzucsD (2199)
SzucsD Creative Commons License 2011.11.20 0 0 2199

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni. Szeptember óta bérlünk egy 2004-es építésű, belső kétszintes lakást.

A probléma a tetőtéri balakokkal van. 

Elég magas szintű a külső és a belső páralecsapódás az felső szint ablakokon, emiatt az ablakok alsó sarkaiban belül víz jelenik meg, ami lassan folydogál a falra és áztatja a festést.

Az ablakok egyébként Velux márkájú, dupla rétegű, fa nyílászárók. Tetejükön szellőztető nyílással, amiki jelenleg nyitva is vannak.

A szobában az ablakon fehér penész jelent meg a belső- alsó abalk széleken, a fürdőben az abalakon fehér, a falon fekete. Itt egyébként teregetünk, fürdünk és nincsen kiépítve szellőztető rendszer.

Érdekes módon az alsó szinten nincs ilyen probléma, itt műanyag dupla rétegű nyílászárók vannak és a pára is csak minimális.

Új építésű saját ingatlanból költöztünk ide, ahol semmilyen problémánk nem volt, pedig a téli időszakban nem szellőztettünk gyakran a helyiségeket - jellemzően reggel és néha este - és a vizes helyiségekben volt szellőztető rendszer.

Nem tudom, mit tehetnénk, mert gyakorlatilag reggel nem lehet szellőztetni az melített jelenség miatt, napközben nem tartózkodunk itthon, este tudunk csak szellőztetni, de ez így nem elegendő.

A tulaj sosem lakott itt, nemrég vásárolta a lakást, erről nekünk senki nem szólt semmit, bár elképzelhető, hogy nem is tud róla.

Aggódom a penész miatt ( 2 éves a fiam ) illetve a fürdőben a gipszkarton kezd elázni ( egyébként tapintásra jéghideg ) és kezd doh szag lenni.

Köszönöm az információkat előre is.

M63FUN Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2198

ha van ilyened, akkor télen majd tapintsd meg, valóban kicsit hűvösebb a fal. sztem nálam kb max 1 fokkal

lehet hidegebb a környéke, de kb ez 20 centis kört jelent, másrészt eddig semmilyen negatív élményem

ezzel kapcsolatban nem volt. (nem idén nyáron lett berakva :-)) igaz én nem szórakoztam, így körben

kb 0.5 cm púrhab van. ha anno ezen filóztam volna, lehet máshogy csinálom, de nekem így is jó. hőhidasan

Előzmény: kezo111 (2197)
kezo111 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2197

Félreértesz, de azért, mert nem voltam pontos. Most már nekem is van szellőző rendszer, és pusztán az érdeklődésem kérdezteti meg velem ezt. Az ajánlott faláttörési mód nem írja, hogy jóval nagyobb lyukat készítsünk, ezért is jutott eszembe ez a logikus kérdés, szerencsére semmiféle félelmem nincs ezzel kapcsolatban, pusztán elméleti kérdés. 

Épp az olyan esetek, amikor rendesen leszigeteled a házad, és utána készül el egy ilyen faláttörés, az előírt módon elkészítve, akkor kezd érdekes lenni ez. A megoldás valóban az általad leírt jóval nagyobb furat elkészítése, de nem is a megoldás érdekel, hanem hogy ha így készíted el, akkor lesz-e hőhíd, vagy sem.

Előzmény: M63FUN (2196)
M63FUN Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2196

az attól függ hogyan van elkészítve. de önmagában a hőhíd szinte minden épület természetes velejárója. mi vele a gond?

vagy arra gondolsz hogy nálunk még mindíg hülyének nézik azt aki leszigeteli normálisan a házát ( 10+ cm eps) és olyan ingat-

lanokkal van tele az ország, ahol 5-6-7 C fokos falhőmérsékleteltérésekből adódóan penész is lehet? sz**ból nem lesz vár ..........

egyébként tipp ha ennyire félsz a hőhídtól (az ablakod is hőhíd, gondolom nem találod félelmetesnek) akkor egyszerű:

ha 100-as légbevezetőt szeretnél, fúrj neki 150-es lukat, a csövet központosan helyezd bele és púrhabbal rögzítsd.

a hőhíd nagysága nevetséges lesz.

Előzmény: kezo111 (2195)
kezo111 Creative Commons License 2011.11.10 0 0 2195

Sziasztok!

A véleményetek érdekelne arról, hogy a fali átvezetős páraszabályzású légbevezetőknél alakul-e ki hőhíd a faláttörés és a beáramló hideg levegő miatt? Ha nem, akkor miért nem?

majki85 Creative Commons License 2011.11.04 0 0 2194

Szia!

A Trotec TTK 50S jó választás, mert több ismerősöm is használja és meg van elégedve a készülékkel. 2-3 óra alatt is már látványosan kiszedi a vízt a levegőből. Ez a legcsendesebb készülék és teljesítménye is nagyon baráti!

Előzmény: pete53 (2192)
klimakiraly Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2193

Szia!

Én a Trotek-et sajnos nem ismerem, csak az importőrt. Mi a Midea mellett tettük le a voksunkat. Differencia itt is van a ki-be kapcsolás között. Szinte hibátlanul üzemelnek a Midea-ak és nem sok van már az idei konténerből és ez a széria is jó.

Ennyit tudtam segíteni most Klíma Király Szeged. www.szegedklima.hu

Előzmény: pete53 (2192)
pete53 Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2192

Szia!

Van valami javaslatod páramentesítő ügyben? Én a Trotek TTK 50S-t néztem ki. Van ezzel kapcsolatban tapasztalat? A leírás szerint nem ész nélkül kapcsolgat ki-be, 2-3% páratartalomingadozásnál még kivár, és a zajszintje, teljesítményfelvétele is kedvezőnek tűnik. (Legalábbis a reklámszövege alapján…)

Előzmény: klimakiraly (818)
sewage Creative Commons License 2011.11.03 0 0 2191

Először inkább a kivitelezői.

Előzmény: M63FUN (2190)
M63FUN Creative Commons License 2011.11.02 0 0 2190

kivitelezői árak érdekelnek, vagy a csináld magad mozgalom is szóba kerülhet?

Előzmény: sewage (2189)
sewage Creative Commons License 2011.11.01 0 0 2189

Nem akarok a zsebedben turkálni,de ha nem titok mennyibe került ez nektek,és mekkora a ház?

Előzmény: Törölt nick (2188)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!