Ma tankoltam 5,8L lett,és ez még a nagyon ráfagyott eső vakarását is tartalmazza fél órás egyhelyben járatással!!!! A fedcomp 6,1 et irt!!! 1,6CRDI :)))
1,4 városi fogyasztási adat: ez az elmúlt hideg időszakra vonatkozik, amikor sokat kellett kaparnom a jeget, járó motor mellett. Röüvid, 2-3 km-es távolságokon használva:
Na, kaptam magyarázatot miért eszik többet a dízel az OMW-ből.
Korábban írtam, hogy én ott tankolok, mert télre mindenképpen javallott. Ugyanis, mint ahogy korábban írtam /akik olvasták bocs az ismétlésért / az OMW /állítólag / nem adagol adalékokat, hanem egyszerűen a kén tartalom emelésével / természetesen az ésszerűség határain belül- ez nem orosz gázolaj / érik el, hogy télen ne dermedjen a gázolaj. Ezzel csökken a cetén szám /remélem ezt jól írom /, úgynevezetten vékonyabb lesz a nafta, ergó többet fogyaszt belőle az autó, viszont könnyen indul hidegben, illetve nem rakódnak le az adalékanyagok - és talán ez a legfontosabb, komoly dízel szerelők ezért ajánlják a köztudottan igen érzékeny PDTDI motorokba az OMW-t - azaz kíméli a motort, növeli az özemanyag ellátó rendszer élettartalmát.
Állítólag!
Úgyhogy télen jó az OMW a többletfogyasztás ellenére /amit egyébként olyan max 0.5 l -re saccolok/.
Vigyázok. Van egy karabiner, azzal van az övemre téve, és csak akkor veszem le, ha beindítok a kocsit. 24 éve egyszer megjártam :) Igaz az egy zsiguli volt még, egyszerűbb volt a dolog :)
Nem látok semmilyen összefüggést. Egy négyütemű motor motorolajának véleményem szerint nem a kipufogón keresztül kellene távoznia. Ha jól egyben van. Én maradok 2 hét múlvától a Cee'd-nél. Tágasabb is, meg jobban tetszik. Bocsánat, ha felzaklattalak és hogy már másodszor mondtam a részedre valami baromságot.
Nem látok semmilyen összefüggést. Egy négyütemű motor motorolajának véleményem szerint nem a kipufogón keresztül kellene távoznia. Ha jól egyben van. Én maradok 2 hét múlvától a Cee'd-nél. Tágasabb is, meg jobban tetszik.
Ez szerencsére,nem az a fajta olajevős motor (1,6CRDI),mint az opel twinportok... Ott 15eKm alatt rátöltesz vagy 8-10L-t! És ez sajnos nem vicc!!!!:(((
Vigyázz azzal a csak csomagtartót nyitó funkcióval. Ahogy lecsapod a hátsó ajtót, már zárja is be magától a kocsit, legalábbis nekem. Ha a kulcs ilyenkor nem a zsebedben, hanem mondjuk a csomagtartóban van, kínos percek következhetnek...
Lehet hogy átlagban ez jönne ki, de szerintem a nagytöbbség nem autózik évente 10-15 ezer km-nél többet, ha a munkájából kifolyólag nem kell. Legalábbis az én autós ismeretségi körömben kisvárosban ez a jellemző.
Én személy szerint egyébként szeretem minél hamarabb lcserélni az olajat, előző autómnél gyakran a minimum km-t se vártam meg, és cseréltem le. Most se fogom a végsőkig húzni, nekem személyes tapasztalatom, hogy olajcsere után mindíg finomabb és csendesebb a motor járása.
Az volt, hogy pakoltam a kocsiba, na kipróbálom, hogy csak a csomagtartót nyitom. Gomb megnyom, nem történik semmi. párszor eljátszottam, semmi. Lepakol, gomb nyom, nem is világít a LED a kulcson. Mindegy, egész kocsi kinyit, bepakol, káromkodik. Biztos rossz a gomb, hiszen a LED sem világít. Aztán otthon rájöttem, hogy hosszú ideig kell nyomni a gombot, akkor kinyitja a csomagtartót. Az mindenesetre továbbra sem logikus, hogy a kontroll LED miért enm jelzi a kulcson a gombnyomást.
Sziasztok! Most jöttem meg a KiaM6-tól, szerződés aláírva: SW 1.6i EX + elektr. csomag + vonóhorog, bézs színben. Március közepére-végére ígérték. Annyi egyébként kiderült, hogy minden hónap 5-én mennek el a rendelések a gyárba, ezért egy 6-i rendeléssel akár egy hónap is elveszhet!