Kunsági dízel.
A Dél-Alföld vasútbarátainak internetes gyűjtőhelye. A rovatban az alábbi vasútvonalak szerepelnek(menetrendi mező száma szerint): 85, 102, 103, 121, 125, 126, 127, 128, 129, 130, 135, 136, 142, 145, 146, 147, 148, 149, 151, 152, 153, 154, továbbá: megszüntetett, megváltoztatott vonalak, kisvasutak, valamint minden ami a felsorolt vasútvonalakhoz kapcsolódik.
Kedden ha minden igaz Piroska magasságában (ipartelep) fogok mozogni. Valakinek van kedve esetleg? Program: fotózás, iparvágány (lesz itt elvileg majd találkozó is, csak most dolgom akadt :o) )
Nos a feltevésem félig beigazolódott,tényleg ment egy szerelvény,csak ez valami "tehervonat" formájában és a legszebb,hogy összekapcsolva jöttek vissza.
Kb 1 órával ezelött hallottam kürt szót Orgoványon,siettem kifele,de az állomáson nem láttam semmit se,és ha jól hallottam a kürt hangjait,akkor ez a valami Kiskőrös felé ment.Azt gyanítom,hogy délelöttös vonatért ment egy mozdony,mert szerintem az ami hozta volna a 17-est az szerintem meg adta magát,de annyit ígérhetek,hogy kinézek az állomásra,ha jön a vonat,mert szerintem az egy kocsis szerelvény előfogattal jön,szerintem...
A szeghalmi TVGnh tegnap Kötegyánban pihent, vésztői vonalon van átgombolás ás szórvány aljcsere, abban segít: fotózni nem tudtam...
Szintés tegnap jött Gyulára több száz méter bontott (még fényes fejű) 48.5 kg/fm hézagnélküli sínszál, ráadásul olyan mozdonnyal, ami még (tudomásom szerint) soha nem járt Gyulán:
600 mm kézi mozgatású fatelepi rönkvasút a 25-ik órában...
Valaha volt Gyomán:
- 600 mm téglagyári kisvasút, kézi, rövid - 600 mm téglagyári kisvasút, hosszú, lóüzem - 600 mm iparvasút a település belsejébe, a malomba, hosszú, lóüzem - 600 mm kézivasút az állomáson a raktártól a ? épületig, rövid
Üdv! Biztos sokan tudnak róla, de nekem újdonság volt, hogy Gyomán van az állomáson egy keskeny nyomközű vasutacska. Csak néhány képet készítettem, de majd rendesen fel akarom térképezni. Mit tudtok róla? Mi célt szolgált, és miért van ilyen ramaty állapotban?
Szerintem beszabályozzák a környéket, asszem Várkony-Vezseny köze meg is van szórva egy kicsit. Amúgy Várkony és Tószeg között iszonyatos mennyiségű munka van... A csavarok kb. fele nem is fog!
A kisvasúton behúznánk néhányat. Jótékony célból. A tapasztalatok azt mutatják, hogy jó dolog a talpfacsere, észreveszi az "utazószemélyzet", ha valahol kicserél magának egyet.
Ki az, aki benne lenne egy tiszakécskei talpfacserében? Elképzelhető, hogy egy szombaton vagy valamikor lesz rá lehetőség, és akkor összehozhatunk egy találkozót városnézéssel egybekötve (már amennyi látnivaló van.... :D ).