Keresés

Részletes keresés

penny-s Creative Commons License 2009.04.04 0 0 451
Hú.. ez csak úgy jött belőled? :)
Jó volt kiadni magadból...
Amúgy amit írtál igaz!! Megkéne becsülni a kollegákat!
Előzmény: Mclaren 22 (450)
Mclaren 22 Creative Commons License 2009.04.04 0 0 450
Sziasztok penny-s kollegáim! Már kb 1 éve olvasgatom a hozzászólásokat drága munkahelyünkről. Együtt érzek veletek, és én is már nehezen bírom. A Penny-nél a dolgozóktól kezdve a területi vezetőkig, mindenki tudja, hogy egyszerűen Primitív lóf*sz gondolkodású vezetőség van. Hogy miért gondolom én is így?

Őrzés és dolgozók biztonságának hiánya: A vezetőség is tudja, hogy a legutolsó sarki kis boltban is van kamera. Nálunk kamera nincs, valamint a biztonsági őrt is elvették. Kik maradtak? A lopós cigányok, akik azóta minden nap bejárnak. Olvastam valakinek az üzenetében, hogy a cég érdeke az hogy lopjanak, ez így van sajnos, valamiért nekik jobban megéri, ha lopnak, mint hogy a dolgozónak kelljen jutalékot adnia. Ezt sajnos nem értem, mert a józan paraszti ész azt mondaná, hogy penny keretein belül, mindenki a sikeresebb/hatékonyabb munka érdekében ténykedjen.

Nagyon sokszor hallottam már, hogy a "hatékonyabb munkát kell produkálni," ha pl. felekarjuk venni a versenyt a Lidl-vel. Ez kész röhej, én dolgoztam ott suli mellett 8 hónapig, ég és föld. Soha nem fogja felvenni a versenyt vele a penny, sokkal fejlettebbek az üzletek, sokkal frissebb szoftverrel dolgoznak, a szemetezés nagy részét is gép végzi, a dolgozónak csak dobálni kell az egész kartonokat egy tolókocsiba, valamint a pénz elszámoltatást is súlyérzékelős pénzmérő gép teszi. Kapásból ezzel a két ténnyel napi sok-sok percet megspórolnak. Mikor ott dolgoztam, nem hazudok, volt mikor meghaladta a napi forgalom a 10.000.000 ft-ot (ünnepekkor), ez még abban az időben volt, mikor a boltok, még nem sztrájkoltak a lidl ellen, hogy vissza kéne vennie, mert a többiek csődbe mennek. A penny market-ben ünnepekkor max 3,8-4,1 millió a napi forgalom, legalábbis nálunk. Az új számítógépes rendszerünket, mindenki lehurrogja, sokan 1 pozitívumot látnak benne.... a plakát,etikett nyomtatást, ezen kívül semmit. A főnököm említette, hogy ezt a rendszer Amerikában használták több mint tíz éve, itthon a nagy cégek is már áttértek egy másik programra, és a penny 2008-ban megvette, hogy igen "új rendszerünk van". Ebből nem tudom, hogy mi az igazság, de annyi biztos, hogy jelenleg egy központilag felügyelt Linux rendszer alatt dolgozunk, magyarra átfordított DOS-os programmal. Aki tanult informatikát tudja, hogy a DOS a Windows 95 előde, tehát tényleg régi program, egér használat nincs, csak funkció billentyűk (f2, f4, end, stb) röviden ez egy fos. A régi "új" rendszerünk, sokkal szimpatikusabb volt, xp-t használtunk, pl csak egy a sok közül, hogy miért: mikor konferencia volt, tudtam gépelni, most meg telefonra kell felvennem, hogy visszatudjam hallgatni, mert annyi információ elhangzik, és nem tudom kézzel leirni :-). A selejtezés is nagy átb*szás, betiltották egy időre, mert nehogy már szegényeknek jó legyen a leltárja, hisz amiket felirtunk selejtnek, azokat jóvá írta a gép nekünk, rendesen ahogyan annak lennie kellene, de a penny-nek ez így nem üzlet. Van selejtjük? Mégis jó a leltárjuk? Fizetni kell Prémiumot? Ezt ahogy tudták, módosították a programban, hogy nehogy már az úgy csinálja, hogy nekünk dolgozóknak jó legyen.
A tavaly decemberi leltár is nagy vicc volt, a boltok még régi "új" rendszeren futottak, a központ pedig már a Dos-os rendszert használta, nem tudták kiszámolni a leltáreredményeket, és úgy tudom, hogy bolt vezetők mentek fel a központba, átnézni a papírokat, hogy miért rossz ennyire a leltár. Akkor egy csomó mindent találtak amiket nem írtak jóvá a boltoknak, erről nagy hírek mentem decemberben. Rá pár hétre jött az infó, hogy Kis Prumik csak mint vásárló látogathatja a boltokat, úgy gondolom ez összefüggésben van azzal, hogy lóf*szt nem ért amit csináltak.
Nagyon nem úgy dolgoznak a vezetőségnél, hogy az nekünk dolgozóknak jó legyen. A napi munkamenetre nem akarok kitérni, hogy 1 műszakban 3 ember stb, ez szerintem minden penny-be így van, egyszerűen kevés az ember. Amit szeretnék veletek megosztani, az az, hogy igen, kevesen vagyunk, de szivatnak minket ezerrel, azt már nem tudom eldönteni, hogy ennyire idióták, vagy tényleg jó érzés nekik, ha szo*unk. Hogy miért? A nem régiben lejátszódó folyamatosan ismétlődő in-out leltárak, amiknek a fele végülis felesleges volt, mert mindig jöt egy új infó, hogy még sem úgy kell, ahogyan az először volt. Ugyanez igaz volt a " az akciós tükrözést megtaláljátok az üzletek mappában........" -ra is, nagy nehezen 17-kor kinyögték, amint nekiestem, jött az infó, hogy mégsem úgy kell,ahogyan a "másik" infóban volt. Visszagondolok, kész röhej, hogy mekkora lúzerek.

Az e-heti infóban volt, hogy ki kell nyomtatni bizonyos etiketteket, amiknek problémás egységárai stb voltak. Hát igazán felk*rtam magam, mikor megláttam, hogy majdnem két akcióváltásnyi etikett jött ki a nyomtatóból. Olyanok voltak pl. hogy a jégkrémhez db-os egységár volt. Cseréljük ki, mert a hatóság fokozottan figyel ezekre, és szankcionálnak érte. Az első gondolatom az volt, hogy hagyni kéne a pi**ába, had büntessék meg a szemeteket, leküldik az árakat, kirakjuk, utána meg leküldik hogy, szar és ki kéne cserélni, gondoltam elmehetnek a jó édes .....-ba.

Nekem ez a legnagyobb problémám, hogy nem értünk, hanem ellenünk dolgoznak, amit elk*rnak, hozzuk helyre mi. A kamionjaink is későn jönnek, ráadásul 90 %-ban ketté vannak szedve, és csak ritkán jönnek olyan sorrendbe, hogy nekünk az jó is legyen (friss, koló). Félre ne értsetek, abszolút nem tartom magam "okosnak/okoskodónak" de, ezeknél tényleg még egy átlagos felfogású embernek is, hatékonyabb megoldások vannak a fejében.
Az infóktól is megtudok hülyülni, mikor egyik kezemben a telefon s hallgatom, hogy megint mit kell pluszba megnézni/megcsinálni, másik kezemben a béka, mert húzom le a kamiont, szememmel nézek a vásárlóra aki éppen számlát szeretne, a mögötte lévő meg üveget akar visszaváltani, fejben meg már azon gondolkozok, hogy bankozni kéne, eközben telefonba ezt hallom SOS-be meg kell nézni....., nincs az a szó amivel kitudnám fejezni azt, amit olyankor érzek. Lehet még edződnöm kell, jobban beletanulni az életbe, de így 22 évesen néha-néha tényleg nagyon sok tud lenni. Nagyon magas szinten kell pörögni, ha egy adott nap szarul sikerül, az kihat a másnap délelőttös műszakjára, és viták, morgolódások vannak.
Egy bejelentett munkahelyhez képest, alig érzek némi előnyt a fekete melónál, talán csak annyit, hogy hitelképes vagy. Betegállomány kizárt dolog, tavalyi szabadságok sem lettek még kiadva a kevés ember miatt, vagy ha sikerülne is valamit alkotni, mindig közbe jön valami, pl. valahol felmondtak, kéne menni helyettesíteni.

Sajnos igaza van mindazoknak, hogy ezeket a dolgokat el kell viselnünk, mert nincs hova pattogni, legalábbis Magyarországon. Elk*rt az ország is, vele együtt a Penny is! Ámen!
Továbbiakban kívánok minden kedves penny-s kollegámnak egy nagy adag kitartást, és erőt a közelgő nehéz időkre, és szeretett munkahelyünk "hatékony" gondolkodás módjára.

Ui: Igaza van mindenkinek, aki azt írta, hogy meg kellene minket becsülni, mert nem egyszerű az amit elviselünk, azért hogy ehessünk, élhessünk!!!
Sziasztok!
Mclaren 22 Creative Commons License 2009.04.03 0 0 449
:-)
penny-s Creative Commons License 2009.04.03 0 0 448
:)
Előzmény: Wild-Angel (446)
Wild-Angel Creative Commons License 2009.04.03 0 0 447
miért nem lépsz le,ki tart vissza? Birom némelyik siránkozását..
Előzmény: Mézízü muki-buci (439)
Wild-Angel Creative Commons License 2009.04.03 0 0 446

szivesen megnézném egy napod rejtett kamerán...

 

Előzmény: penny-s (438)
Mézízü muki-buci Creative Commons License 2009.04.03 0 0 445
Jó reggelt mindenkinek!Mi hiába igyekszünk,ha mások nem tudják,vagy nem akarják tudni merre van a jó irány.Pedig szerintem legtöbben,szeretnénk csinálni a dolgunkat,ha normálisan tehetnénk azt.
nika33 Creative Commons License 2009.04.02 0 0 444
Úgy látom, SOK itt a VEZETŐ-hozzászóló, úgyhogy felhívnám azoknak a figyelmét,akik közel állnak a tűzhöz,és csak olvasni járnak ide,hogy mégegyszer,figyelmesen olvassanak el pár hozzászólást, és terjesszék elő az illetékeseknél a javaslatokat, hátha jó irányba is el lehetne indulni végre...
nika33 Creative Commons License 2009.04.02 0 0 443
Ez így van, és ráadásul mindenhol szar a helyzet mostanában!
Előzmény: penny-s (442)
penny-s Creative Commons License 2009.04.02 0 0 442
Köszi, ez igazán jól esik. :)
Amúgy nekem is tele van már a hócipőm sok mindennel, de ugye a mai világban az ember nem nagyon ugrálhat, hogy másik helyre menjen.
Előzmény: nika33 (441)
nika33 Creative Commons License 2009.04.02 0 0 441
Igen, végülis tökmindegy, itt mindenki EGYFORMA... legalább itt... :)
Előzmény: penny-s (438)
Mézízü muki-buci Creative Commons License 2009.04.02 0 0 440

Most megfordult a dolog!Mivel legtöbbször 2-en zárunk,az az 1 ember nem tud kiszállni a kasszából.Így hát a takaritónő is én lettem!

Mézízü muki-buci Creative Commons License 2009.04.02 0 0 439
Sziasztok!Úgy látom nem csak én vagyok ideges.Le kellene innen lépni valahogy!De hogy??Nagyon elegem van az egész Penny-böl!!!
penny-s Creative Commons License 2009.04.02 0 0 438
Ki minek gondol. :)
Előzmény: nika33 (435)
6órás Creative Commons License 2009.04.02 0 0 437

SZTORNO

-ha nem az első tétel a számlán és azonnal észre veszed hogy többet vit be vagy nem azt ütöted esetleg nem kéri a vevő és mást még nem csináltál kétszer a sztorno gomb és kitörli az utolsó sort 1-es kulcsállásnál is

Előzmény: Saman26 (427)
tvmk Creative Commons License 2009.04.02 0 0 436
Tegnap tudtam meg hogy új területist kapunk... :-((( Ja s megsugták hogy detektivek járják a boltot és még mi sem tudjuk ki az :-))))))))))))))))))))))))))))))) Ez volt a tegnapi aranyköpése az új t.vezetőnek.. Hétfőn hol volt a DETEKTÍV mikor a romákkal vitáztam??? Megint minket etetnek... Ja és a jelenléti ív az is ugy szar ahogy van, napi szinten kell a dolgozonak alá írni nem havonta.... Seggfej az egész banda!!!! Így én sem csodálkozom hogy egy Takaritónőből lett boltvezető.... Gratulálok!!!! Ich liebe dich PENNY :-)))))))))))))
nika33 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 435
Már felfedted.... tudjuk,hogy nem üzletben dolgozol, vagy tv.,vagy hasonló lehetsz, a hozzászólásaid alapján... :)
Előzmény: penny-s (420)
Switcher Creative Commons License 2009.04.01 0 0 434
Én arra leszek kíváncsi, hogy ha tényleg komolyra fordul a dolog, pl. fegyveres rablás (volt erre példa nem is olyan régen pár boltban) akkor a tisztelt vezetőség mit fog mondani, arra a kérdésre, hogy mit tett az üzlet és a dolgozók védelmének növelése érdekében illetve, miért ennek az ellenkezőjét tette, vagyis, csökkenti ill. szünteti meg az üzletek védelmét, ilyen körülmények és előzmények után! Mire kell még várni? Hogy a főkasszást vagy valamelyik dolgozót lelője, vagy komolyan megverje vmi elmebeteg? És amikor megszorongatták az egyik dolgozó nyakát, a régió vez. mit mondott mosolyogva......? na mi az .......... megszorongatták egy kicsit a nyakát? Na ez milyen reakció???? És félek, hogy ez csak a kezdet...........
robot???? Creative Commons License 2009.04.01 0 0 433
Sziasztok! szerintem ez annyira undoritó dolog hogy elveszik az őrzést és csak a nagyon gázos üzletekben lesz őr!!!!Ennyi erővel kitehetnénk egy táblát az ajtóra hogy gyertek lopni mert az őrzés megszünt ,vigyetek amit bírtok!!!UNDORÍTÓ!!!!!! Már annyiba sem nézik a dolgozojukat a "tisztelt VEZETŐSÉG" hogy a biztonságért áldozzanak a pénzből.Itt akarnak spórólni? Végül is nem kell prémiumot fizetni,nem kell az őrzésért fizetni :pénz meg bennt marad a kasszájukban! SZÉP, ennyire megbecsült dolgozok lettünk!!!!!!Itt nem az a legfontosabb ezekszerint hogy ne LOPJÁK SZÉT A BOLTOKAT,hanem az ellenkezője a fontos vigyenek amit bírnak.Mert a dolgozo vagy a munkáját csinálja (pakol,töltöget,stb..stb..)vagy a lopos brancsot figyelgeti a kettő egyszerre nem megy! Na melyiket válasszuk ugyan!!!!
Előzmény: angel_84 (432)
angel_84 Creative Commons License 2009.04.01 0 0 432
Sorry, ha valakit megbántottam az elcseszett bolt kifejezéssel, nem volt szándékos, csak "jókedvűen" tértem haza munkából mikor ezt a hozzászólást megírtam. :)
Sajnos nekünk egyelőre megszűnt az őrzésünk! Azt nem tudom meddig, de remélem azért lesz őr, mert nagyon kéne :s
Éjjeli-lepke Creative Commons License 2009.04.01 0 0 431
Sziasztok! A mi boltunkban még nincs új rendszer de én sem hallottam sok jót róla. Sajnos felsőbb vezetőink úgy döntöttek nekünk ez kell!!!!!!!!!Biztonsági őrzés nem nagyon sok a lopás amit észreveszünk meg amit nem. Persze haladjunk a korral de ne már mindig a dolgozók bőrén. Átállunk és egy darabig agyő prémium. A nyugtakorokról meg a csalásokról meg annyit, hogy akinek az agya erre van beállítva hogy vegye ki a kasszából a pénzt, biztos talál valami megoldást erre is.
Saman26 Creative Commons License 2009.03.31 0 0 430

Nekem sincs eszem ágába se ilyennel csalni meg semilyennel,csak jó tisztába lenni a dolgokkal.Hidd el mi is sok baromságnak isszuk már így is a levét.

Őrzésből nem tudom mi igaz,de nálunk még mindig van,sőt többet mint eddig.

Előzmény: angel_84 (429)
angel_84 Creative Commons License 2009.03.30 0 0 429
Sziasztok!

A storno megy kulcs nélkül, de pl csak a 2. tételnél, ha valamit elsőnek beütsz és ki akarod stornózni akkor kulcs és kettes állás. Nem tudom egyébként biztosan van ilyen, de pl nekem eszem ágába se lenne ilyenekkel csalni :S Rohadtul nem érünk mi rá ilyesmire, és utálom mikor valamelyik elcseszett boltba csinál valaki valami hülyeséget és a másik issza a levét utána.Így lett vége az 50 %-os leértékelésnek is, pedig az is olyan jó volt, az emberek szívesen vették a kicsit sérült gyümölcsöket, zöldségeket is, és nem volt ennyi rohadt selejt! Az őrzéshez meg csak gratulálni tudok, ha azt is lecsökkentik, még jobban mint most... Ezzel azt hirdetik lopósok gyertek a pennybe, mi úgyis behajtjuk a dolgozókon!
Switcher Creative Commons License 2009.03.30 0 0 428
Nálunk még nem álltak át a kasszák, de azt én is tudom, hallottam, hogy az utolsó tétel stornozása kulcs nélkül is megy, ha a storno gombot kétszer nyomod meg egymás után.
Előzmény: Saman26 (427)
Saman26 Creative Commons License 2009.03.30 0 0 427

Hogy érted,hogy a sztornó megy kulcs nélkül is?Mert nálunk nem igazán.

 

Előzmény: 6órás (426)
6órás Creative Commons License 2009.03.29 0 0 426

Tudtommal a nyugtamegszakításokat el kell rakni ,amugy meg minden látszik a pénztároszáráson nem éri meg,/ maximum azt érjük el vele hogy már pszallagot is a vezető cserél/

A sorsztorno megy kulcs nélkül is de jegyzökönyv ha meg mered probálni.

kacsacomb Creative Commons License 2009.03.29 0 0 425

sziasztok!!

 

Tudja valaki a Gussek emailját????SOS!!!!

Switcher Creative Commons License 2009.03.29 0 0 424
Szerintem náluk ezzel nem lesz probléma. Bár igen, azzal egyetértek, hogy biztosan lesz olyan üzlet, ahol ez mindennapos probléma lesz. Ez sokkal nagyobb figyelmet igényel majd, a műszakvezetők részéről is az ilyen problémás üzletekben.
Előzmény: tvmk (423)
tvmk Creative Commons License 2009.03.29 0 0 423
Sziasztok! Az új rendszerben annyit csalhat a pénztáros amennyit csak akar. Sztornó, nyugtamegszakitás pl: ráfogja pont akkor fogyott ki a szalag stb.... De ez csak fars duma lesz mert ne akkor cseréljen szallagot mikor blokkol s le nyomja az össz gombot... Ki kell fizetniük, ha nem jelzik azonnal ezt a müveletetmegszakitást..
lasszko Creative Commons License 2009.03.28 0 0 422
jaj ezt a dumát.....
Előzmény: penny-s (420)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!