No, hát akkor még jó, hogy te dupláztál, így mindenkinek jutott kitűző... :)
Gratulálok a 70+130-hoz, kemény vagy! Belegondolni is rossz, hogy az egom utáni szakaszt hogy kellett végigszenvednetek...az nappal és szép időben is a legrosszabbja volt a túrának sztem...
Rendesen megküzdöttél a teljesítésért, minden elismerésem!!
Józsi szerint 26 teljesítő volt a hosszú távon...onnan tudom, hogy a túratársam akivel célzárás előtt fél órával érkeztünk kapta az utolsó kitüzőt...összesen 26 kitüző volt...
Este 10-kor indultunk Esztergomból és miután a gerincen, a szakadó esőben és sürűsödő ködben kb egy órán keresztül kerestük a zöld leágazását az útró lminden pontzárás előtt pár percel értünk be...kicsit stresszes volt de sikerült...
Köszi szépen, én is gratulálok neked, jót mentél! Amúgy abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy már aludtam a túra óta 8 órát, de asszem ezt most még pár fogja követni... :)
Tényleg nagy elismerésem mindenkinek, aki végigküzdötte a második éjszakát is!
Turul hosszútávját sikeresen megcsináltuk Rushboyjal, tegnap este 11 előtt pár perccel érkeztünk a visegrádi célba egy Tibor nevű sráccal együtt... Ha jól tudom, összesen 41 induló volt a 190-es távon, de hogy mennyien szálltak ki vagy hányan értek be, arról sajnos nincs információm... (előttünk négyen értek be, és amíg a célban voltam (kb. éjfél asszem) nem érkezett újabb befutó)
A szervezés nagyon jó volt, köszönjük szépen a munkát a szervezőknek és a sok kitartó pontőrnek!
És persze gratulálok minden táv teljesítőinek, főleg a hosszú táv szintidő-közeli teljesítőinek, az lehet az igazi kemény küzdelem!
Beszámolót nem merek igérni, de később talán még írok egy-két gondolatot a túráról, ha összeszedtem magam és a gondolataimat... :)
Hatalmas gratulációm! Ahogy Mogyoróson és Esztergomban láttalak, egy pillanatig sem volt kérdéses, hogy megcsinálod. Bár az esti zivatar kemény lehetett.
Turul 192 teljesítve!! 38 óra 55 perc alatt lett meg, alvás nélkül. Most pihenek egy jó nagyot! Kemény menet volt, éjszaka óriási zivatarral kísérve. Utánam 8(!) órával jött be a következő teljesítő, pedig nem futottam. Martye-nek köszönöm a társaságot.
Igen, ugyanis nem nagyon szeretek teljes nappali gyaloglás után sok-sok órát éjszaka is bolyongani. Az Érchegységi 100-as áthidalta ezt a problémát: a reggeli 3 órai indulás után alig 1 órát kellett lámpázni, míg este is csak az utolsó 2-3 km-re vettük elő a lámpákat.
Szenzációs rendezés. Én már előtte is beszéltem velük, aggódva a lezárások miatt és akkor is bizakodtak és szervezték, amikor bizonytalan volt az engedély. Egy másik példa: az egyik túrázó késve ért be és nem érte volna el a vonatát, abban a percben szereztek egy autót, készítettek neki útravalót.
Amikor javasoltunk titkos pontot bizonyos rövidítő emberkék ellen, egyetértve mondták hogy jövőre lesz.
Az útvonal csodás volt, egzotikus, sok-sok jelzetlen de szalaggal kijelölt úton.
Az idő a vártnál és jelzettnél sokkal szebb volt (persze boszorkányként én is besegítettem :-)).
Ritkán tapsztalható kedves pontőrök. Iniciálés A4 igényes oklevél egy gyönyörű festménnyel, a kitűzőn első királyunk I.István és jelvény-kulcstartó, végül még egy Kuglófkitűzőt is kaptunk.
Negatívum ... nem tudok.
Remélem és szerintem minden résztvevő reméli, hogy lesz jövőre is.
Gratulálok a Turul-túrák minden indulójának, a rajtban csupa elszánt embert láttam szombat reggel.
Le a kalappal a mezőny előtt, Mogyorósbányán este-éjszaka-hajnalban-reggel többnyire teljesen jó állapotban lévő embereket láttunk, rosszabbra számítottam, pedig már 109 km után érte oda, a 130-asok 37. Nagy élmény volt a Kakukkos pontőrködés-rajtoltatás, a helyiek kedvessége előtt is tisztelgek.
Remélem, az éjszakai vihar nem verte el a még úton lévőket nagyon.
Távirati stílusban: Sétálós bácsival csak mi voltunk ketten Magyarországról. Ideális túraidő, némi esővel. Csodás táj, családias hangulat, szlovák túrafilozófia. Kalandos rajtbajutás, susnyás, csalán, eltűnő K jelzés. Horálky, Kofola, kolbász. 12 év után van ismét egy sikeres százasom. 12 évvel ezelőtt is Szlovákiában hoztam össze (Tátra 98). Beszámoló készül.