Keresés

Részletes keresés

HG. Creative Commons License 2009.07.14 0 0 354
Az még odébb van.

Emlékeim szerint Április előbb* Cliff nője lesz (ha végre valahára ki tudja rakni szegény Dzsémit), mert Bobi és Paméla ugye most ismét egymásé.

Aztán Pamela autóbalesetet szenved és eltűnik, Bobi keresi, stb. stb.

*és persze meglepődnék, ha Dzsoki nem dugná meg.
Előzmény: szokimi (352)
szokimi Creative Commons License 2009.07.14 0 0 353
az a megdöbbentő, hogy mennyi whiskyt tud meginni egyetlen rész alatt :)
Előzmény: ati86 (349)
szokimi Creative Commons License 2009.07.14 0 0 352
Engem a pót Ellie hangja nem zavart.....egyértelmű volt, hogy könnyebben megszokjuk.
...Mark hangjára nem emlékszem, így a csere sem tűnt fel.

Arra jól emlékszem, hogy a hamarosan megérkező April, majd Bobbyval szűri össze a levet?
Előzmény: ati86 (347)
ati86 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 351
226. rész - A király
Rendezte: Leonard Katzman

Jockey: Az arab országok olajdömpingje ellen irányuló üzleti akciókra készül társaival, miközben Mandyvel találkozgat. Egy alkalommal észreveszik Mandy követőjét, és kifaggatja a titokzatos követőt, viszont nem tud kiszedni belőle semmit. Később, egy megszervezett akció keretében, Mcsween és az emberei elfogják a pasast, akiről kiderül, hogy magánnyomozó. Megzsarolja, s követeli, hogy szálljon le róla és szeretőjéről. A nyomozó bólintással válaszol arra, hogy Samantha bérelte fel. Később összefut feleségével, de egy szokásos elejtett sziporkán kívül nem történik semmi.

Bobby: A Ewing-mező robbantása körüli problémák kötik le figyelmét. A robbantó felesége felkeresi irodájában, s azt kéri tőle, hogy segítsen az amúgy, magát önként feljelentő férjén, aki ittas állapotban, elkeseredettségében gyújtotta fel a mezőt. Kéri, hogy látogassa meg a börtönben, s próbáljon valami módon segíteni rajta. Bobby eleinte vonakodik, s furcsállja az egész helyzetet, de végül Pamela nyomására beleegyezik a találkozóba. Mikor odaérnek a megbeszélt helyre, a tettes már felakasztja magát cellájában. Egy alkalommal meglátogatja Rayt, akinek kifejezi háláját mindazért, amit Jennáért tett a költöztetés során.

Samantha: egy modellügynökség irányításába fog, ahol szebbnél szebb modellek vonulnak fel előtte, de neki egyik sem tetszik. Eltökélt szándéka, hogy Mandy Wingert szerződtesse, aki nem mellesleg férje szeretője, s óriási szexuális vonzerővel rendelkezik.

Pamela: Bobbynak segédkezik a Ewing-tűz körüli eseményekben. Ráveszi férjét arra, hogy bár elítélendő, amit a gyújtogató művelt, mégis segítsen rajta. Jennával beszélnek a jövőről, Bobbyról. Próbálja megérteni Jenna érzéseit, aki még mindig azt állítja, mindennek ellenére szereti Bobbyt.

Ellie: Wes Parmeleevel volt két jelenete. Egyik alkalommal számlákat hozott neki az idősödő gondnok, a következő alkalommal már Ellie kereste. Mikor az üres házba belépett, Jock személyes tárgyait találta a gondnoknál. Értetlenkedve és meglepődve kérdezte a férfit, vajon hogy kerültek hozzá volt férje holmijai, aki a dél-amerikai dzsungelben eltűnt és életét vesztette. A férfi magabiztosan állítja, hogy a tárgyak mindig is az övék voltak. Ellie dermedten mered a férfira.

Clayton: ma nem szerepelt

Ray és Donna: Dave Culver szenátor érkezik Southforkba, ahol Donnával értekezik. Egyre inkább beleveti magát a politikába, s magát is egyre fontosabbnak, hasznosabbnak gondolja. A végén csatlakozik Dave-kez a washingtoni útra, ám előtte Rayjel beszélget. Döntésre nem jutnak, de már egyre távolabb kerülnek egymástól, s egyéni céljaikat már nem képesek, s nem is akarják háttérbe szorítani a kapcsolatukért.
Ray Jennánál vacsorázik, ahol egyre nehezebb megfékezni a serdülő Charlie-t. Őszinte vallomást tesz Jennának az egykori Pamela-szerelemről, s arról, hogy az ő helyzete is hasonló az övéhez. Jennával egyre bizalmasabb viszony alakul ki, s a szépségét is megemlíti neki.

Jenna: Pamelával volt fontos jelenete. Közli vele, hogy továbbra is szereti Bobbyt, de nem tud emelt főve búcsút inteni neki, s nyugodt szívvel gratulálni Pameláéknak. Ray próbálja lelki világát ápolni egyrészt Bobby, másrészt az egyre kezelhetetlenebb lánya miatt.
ati86 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 350
225. rész - Valamit valamiért
Rendezte: Michael Preece

Jockey: részt vesz a Bobby és Jeremy Wendell által megbeszélt vacsorán, ahol rájön, Jeremy voltaképpen be akarja kebelezni a Ewing olajtársaságot a krízis közepette. Óva inti Bobbyt a kigyulladt mező újraindításától, ugyanis szerinte ez hosszútávon csak a cég leépülését hozhatja. Jack 10 %-ára fáj a foga, s mivel nem tudja megszerezni, figyelmezteti Jacket, hogy nem kívánatos vendég a Ewing-házban. Emellett Mcsweennel nyomoztat a férfi múltja után. Később Mandyhez rohan, mert észreveszi, hogy figyelik, s pánikba esik. Eközben próbálja nyugtatni a megrémült teremtést. A film végén a leszerelt tábornokkal filozofál egy lehetséges katonai akcióról az arab országok ellen az USA-beli olajdömpingjük miatt.

Bobby: megkeresi egyik munkása, s azt közli vele, hogy óriási hiba a mezőt lezárni, mert a munkások abból élnek, s sokakat a kilátástalanság ösztönöz meggondolatlan cselekedetekre. Bobby már majdnem megnyitná a mezőt, mikor Jockey óva inti a "meggondolatlan cselekedettől". Egy telefonos megbeszélés után Jeremy Wendellel tárgyal a Ewing olajtársaság jövőbeli sorsáról. Jockey gyorsan átlát a szitán, s bátyjával egyetértve elvetik a West Star ajánlatát. Ezután Christopherrel fürdőzik és játszadozik a medencében. Pamelával már lélekben az esküvőre készülnek, s bájosan édelegnek egymással.

Samantha: elhatározza, hogy nem fog többé inni, s valami olyan foglalatosságot keres magának, aminek több értelme van annál. Mindet elkövet, hogy Jockeyval incselkedjen, s egy pornólap is érkezik férjéhez Southforkban. Hogy döntésének nyomatékot adjon, elmegy egy ruhaüzletbe, s megvásárolja annak tulajdonjogát. A tulajnak egy tisztessége csekket állít ki 50 000 dollárról, de jelzi neki, hogy a boltban maradhat eladónak.

Pamela: már az esküvői ruhák között válogat Jamie-vel, s Bobbyval a medenceparton édeleg. Később elmegy vacsorára Southforkban, ahol mindenki szívesen fogadja, kivéve Jockey, aki a háta közepére sem kívánja öccse volt és leendőbeli feleségét.

Cliff: nyomasztja a Jamie-vel való kapcsolata, valami hiányzik neki, s úgy érzi, feszültséggel terhes emiatt. Jamie próbálja nyugtatgatni, hogy ez nem ő miatta van, csak túlvállalta magát férje. Továbbra is lebegteti a válás lehetőségét. Míg a vazektómiás ürügy még inkább elfogadható volt, bár az sem nagyon, ez már inkább gyomorforgató és ízléstelen, hogy valaki így próbáljon szabadulni valakitől. Donnával tárgyal a washingtoni lobbiról, majd később Jackkel beszélget, s magasról beszél neki, miszerint ő megmondta, a nagy Jockey bácsi mindenkit tönkretesz. Megvásárolná Jack részét, hogy azzal visszavágjon Jockeynak, de az ifjú nem adja.

Ellie: megismeri az új gondnokot, akire mély benyomást tesz a ranch úrnője. Samanthának próbál lelkiekben segíteni az alkoholfüggőségből való kikecmergéshez.

Clayton: bemutatja Wes-t Ellienek, s nagyon elégedett a munkájával. Ellienek segít az esti vacsora és Pamela fogadásának megszervezésében.

Donna és Ray: Ray Jennának segít a költözésben, s egy lóvásárlás után meglátogatja az új házban. Kicsit tapintatlan megjegyzést tesz Pameláékról. Házassága Donnával már egyre nagyobb törésvonalat mutat, s egy kiadós beszélgetés alkalmával rávilágít arra, hogy két teljesen különböző ember próbál együtt élni, de nem megy, mert ezek az akadályok leküzdhetetlenek. Leszámol illúzióival, s elmondja Donnának, lehet, nem ő az ideális felség számára. Donna is hasonlóképp érez, bár még nem tör ki belőle az érzés, s a problémák elől pedig mindinkább a politika világába menekül.

Jenna: nem sok szerepe volt ma sem
ati86 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 349
Az egyik kép (szmokingos) 1982 végén, a másik 1986 környékén készült. Megdöbbentő.
Előzmény: ati86 (348)
ati86 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 348
Az évad elején sok változásra lehetett felfigyelni. Jockey irodáját a robbanás után jól kirittyentették. Az eredeti történet szerint nem is volt robbanás, ugyanis álom volt csak. Lehet, hogy J.R. már ráunt a fakó irodabútoraira.
Larry Hagman igencsak megőszült, drasztikus változáson ment át 15 rész alatt. Az álomévad vége felé lekerült a paróka, mostanra teljesen kiőszült, s bizony látszik rajta, hogy már nem mai gyerek. Megkeseredettebb, mint eddig volt. A 8. évad elején még hajasbaba volt, mostanra már az a kevés is tiszta ősz.
Cliff is mákosodott, de nem olyan mértékben, mint Jockey.
Bobby haját kissé megigazították, a kiváló fizikuma, még az egy éves kihagyás ellenére is, megmaradt. Bár igaz, nála is megjelentek már a halántékán bizony jócskán ősz hajszálak, ami még a gyatra képminőség ellenére is láthatók. A 11. évad végi nyíratkozásánál lesz még szembetűnőbb.
Pamela arca már teljesen szét van nyújtva, de a haja ismét nagyon jó.
Samantha továbbra is jól néz ki, s kezd fiatalabbnak látszani az amúgy nála jóval fiatalabb Pamelánál.

Előzmény: ati86 (347)
ati86 Creative Commons License 2009.07.11 0 0 347
Szia!
Igen, próbálom. A fórumot is lehet vele élesztgetni. A szinkronhangok probléma nekem is feltűnt. Katherine-é és Angelicáé is Détár Enikő volt. Vagy Donna Reednek ( a pót Ellie) ugyancsak Dallos Szilvia, aki Barbara Bel Geddesnek kölcsönözte magyar hangját. Sokan azt mondják, bizonyos szempontból következetlenség, én azt mondom, ha két mellékszereplő megkapja ugyanazt a szinkront nyilván más-más részeknél, semmi gond nincs vele. Angelicához éppúgy passzolt Détár szépen zengő, pozitív értelemben vett rekedtes hangja, mint Katherine-hez.
A Barbara Bel-cserénél nyilván Ellie folytonosságát akarták sugallni Dallos folytatólagos szinkronjával. Donna Reednek is jó volt, de ha már választani kell, Barbarának jobban állt. Olyan mamásabb, kedvesebb Ellie hang. És Barbara mamásabb, kedvesebb, érzőbb is volt, mint Donna Ellie Reed.
Eleinte Mark hangja Sörös Sándor volt, aztán őnála is váltottak.
Előzmény: szokimi (346)
szokimi Creative Commons License 2009.07.11 0 0 346
Te ezt nagyon komolyan veszed! :)
De nem baj....biztos lesz olyan, hogy lemaradok majd egy-egy részről, akkor majd itt elolvasom :)

Viszont.....az feltűnt, hogy a szinkronhangokat nem csak egyszer használták?
Pl: Katherine Wentworth magyar hangja is Détár Enikő volt, úgy ahogy Angelica Nero is.....de Afton hangja is visszatért most Jack új barátnője "használja".
Előzmény: ati86 (344)
szokimi Creative Commons License 2009.07.11 0 0 345
Én emlékszem!
Rendszeresen emlegetem is Lufit, Szavannát, Pumélát, Flokit, és a többieket. :)
Ha sikerül valakitől megtudnod valamit a letölthetőről, léccci szólj nekem is.
A nyomtatott már nekem sincs meg, sajnos :(
Előzmény: Hierro Nyh. (342)
ati86 Creative Commons License 2009.07.09 0 0 344
224. rész - A régi kerékvágásban
A történet az előző rész folytatása, rendezte Leonard Katzman

Jockey: házassága továbbra is romokban hever, s Samantha mielőbbi kipenderítését tervezi. Egyik este egy üveg vodkát visz fel feleségének, aki azonban elküldi férjét, s a vodkás is visszaküldi neki. Mandynek megígéri, hogy hamarosan elküldi feleségét, s minden probléma elhárul előttük. Donnát arra akarja rávenni, hogy politikai-közvetítői vezetőszerepet vállaljon az olajvállalkozók segítésével Washingtonban. Mögöttes célja azonban Cliff Barnes hosszútávú ellehetetlenítése. A kigyulladt Ewing olajkút miatt Bobbyval konzultál, és nehezményezi, hogy nem szólt neki hamarabb a tűzesetről. Éppen Mandyvel vacsorázik, mikor egy magánnyomozó figyeli őt és kedvesét. Jennának at tanácsolja, hogy maradjon Southforkban, hogy bármikor találkozhassanak, s Charlie is jól érezze magát. Látszólagos nagyvonalúsága mögött aljas érdek húzódik meg, hogy Pamela és Bobby kapcsolata tönkremenjen.

Bobby: a visszatérése majdnem zökkenőmentes volt, a mai részben már egyáltalán nem érződött a gyors váltás, Bobby ismét újra a régi a szerepében. Értesítik a Ewing kút kigyulladásáról, s végül sikerül megfékezni a tüzet a közreműködésével. Szándékos robbantást sejt, s úgy akarja elejét venni az esetnek, hogy egy időre leállítja a kitermelést a mezőn. Evvel időt nyerve, s remélve, hogy a tettes előkerül. Pamelával már a közös jövőt tervezik, s még a kissé vonakodó Cliff is már az enyhülés jeleit mutatja. Jamie meghívja őt és Pamelát vacsorára. Jockey és Bobby együtt mutatják be Donnát az olajvállalkozók előtt, aki kellő politikai tapasztalattal rendelkezve az érdekképviselet élére áll.

Samantha: alkolholizmusa továbbra is tart, s eközben Mandyvel találkozik. A nő magasról és fölényesen beszél neki Jockeyról, aki szerint azért hagyta el Jockey szexuális értelemben nejét, mert képtelen lemondani az alkoholról, s már a teste sem a régi. Samantha figyelmezteti Mandyt, hogy a Jockeyval való kapcsolata csak ideig-óráig tarthat, ugyanis vissza fog menni őhozzá. Elmondja még azt is, hogy Jockey mindent és mindenkit tönkretesz, mellette nem lehet boldog az ember. Egy este becsalja magához Jockeyt, hogy lássa, valóban nem kívánja-e a nőt. Mikor bebizonyosodik ennek ellenkezőjéről, ellöki magától, s figyelmezteti, többé semmi köze sem lehet hozzá. Elmondja azt is, hogy most már talált egy fontosabb célt az italozásnál, s képes letenni az üveget. Egy magánnyomozót bérel fel férje és Mandy figyeltetésére.

Pamela: Samanthával ebédel egyik alkalommal, mikor észreveszi, hogy a nő újból iszik. Próbálja jobb útra téríteni az alkoholproblémákkal küzdő asszonyt, de egyelőre hajthatatlan, s nem lát más kiutat. Részt vesz Cliff vacsorameghívásán Bobbyval. Donna jelöltetésében, annak ellenére, hogy sokra tartja, a Cliff elleni akciót látja, de Bobby próbálja nyugtatni, hogy ez nem így van.

Cliff: az olajvállalkozói lobbi folyamata köti le minden percét, s mindenkin átgázol, aki hátráltatni akarja, vagy tanácsot adni neki. Feleségét, Jamie-t is keményen leteremti, amiért az tanácsokkal látta el, s figyelmezteti, hogy az akció nem Cliff ötlete volt. Megismerkedik személyesen Jackkel. Megdöbbenve hallgatja, mikor Jockey, kaján vigyorgás közepette, bejelenti Donna Crebbs jelölését.

Ellie: Ma nem volt sok jelenete. Samantha és Donna társaságában reggelizett, s hallgatta Samantha panaszkodását.

Clayton: Rayjel intézte a farm ügyeit, s főgondnok keresésében és kiválasztásában segített neki.

Donna: a mai rész egyértelműen Donna jelölése körül forgott. A Rayjel való kapcsolata továbbra is aggasztó. Egy alkalommal ellátogat a közös házukhoz, de gyorsan visszafordulva onnan, kissé elgondolkodva, elhajt. Többek között a házassága kilátástalansága miatt fogadja el egy kis gondolkodási idő után Jockey kecsegtető ajánlatát.

Ray: kapcsolata feleségével meglehetősen rossza, a mi részben már nem is beszéltek egymással. Jennának segít új házat keresni, s próbál kommunikálni vele, most, hogy feleségével már képtelen. Problémái elől menekülve a munkába temetkezik, s a főgondnokot keres a farmra Claytonnal. Egy Wes Parmelee nevezetű idősebb urat vesznek fel a farm rendezésére, aki meglehetősen furcsa ember. A film végén egy képet vesz elő holmijaiból, amin a fiatal Ellie Southworth képe látható.

Jenna: most, hogy Bobby Pamelát választotta, nem látja értelmét, hogy Soutforkban maradjon. Még Jockey ellenvetése sem tántorítja el céljától, s elhagyja a ranchet. Ray segít neki az új házba beköltözni. Problémáit Charlie ellenkezése is tetézi, aki nem szeretné elhagyni a farmot és a lovakat.
ati86 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 343
223. rész - A visszatérés

Az epizód egy kis háttérmagyarázatot követel. A történet visszaugrott a 191. részhez, ahol Bobby megkéri újból Pamela kezét Lucy esküvője után, s ott is alszik Pamela házában. Itt még a valóságban vagyunk, Bobbyék leoltják a lámpát, s aludni térnek.
Ray és Donna miatt meglehetősen feszült a hangulat, mivel Donna kis olajvállalkozása sikeres, s még nagyobb profitra szeretne szert tenni. Ray emiatt önsajnáltatásba menekül, s semmire sem tartja magát Donna mellett, amiért persze feleségét okolja. Békülékeny hangot üt meg egy southforki esti órán Donnával a kis jövevény jövendőbeli érkezése miatt, de Donna képtelen az oldódásra.
Jenna és Bobby is kölcsönösen elbizonytalanodik az esküvőjüket illetően, de Jenna lesz az, aki a kezdő lépést megteszi a probléma feloldása felé.
Samantha újból inni kezdett Jockey és a fia iránt érzett önvád miatt. Jockey a mihamarabbi elköltözését sürgeti Samanthának, miközben Mandyvel tölti édes perceit, de ez egy csöppet sem érdekli a nőt.
Cliff és Jamie elvesztik a pert, s Cliff csak saját kudarcát látja az egészben, s a Ewingokat hibáztatja érte.

És akkor ugrás a 223. részre, mely a 9. évad nyitórésze, s egyben Bobby visszatérése, a realitásba való újbóli csöppenés.

Jockey: egyre kilátástalanabb helyzetbe kerül a cég az alacsony olajfelvásárlási ár miatt, ami nagyon nyugtalanítja. Próbál partnereket szerezni, hogy az olaj árát magasabbra vihesse, de a költségcsökkentés eléréséhez embereket is el kell küldenie. Mandy nyugtatni próbálja, s sürgeti Samantha eltávolítását Southforkból. Jockey megtudja Bobbytól, hogy öccse hamarosan újból feleségül veszi Pamelát, s egy csöppet sem tetszik neki. Ismét újabb aljasságon gondolkodik. Jack 10 %-nyi részesedésére fáj a foga, s mindent el akar követni, hogy kitegye a szűrét a társaságból.

Samantha: Nem volt sok szerepe, csak a Ewing férfiakat szidta, s Ellie szemére vetette, hogy egy rendes férj ott hon lenne az asszonyokkal.

Bobby: először láthattuk ma 29 rész után. Miután az esti lefekvés után reggel letusol, s elmegy a házból, megígéri Pamelának, hogy Jennának megmondja, őt veszi feleségül. A hírt elmondja Jennának, hogy Pamelát szereti, mire a nő ingerülten távozik Bobby mellől. Bobby figyelmezteti bátyát, nehogy aljasságon törje a fejét Pamela visszatérését illetően, ugyanis újra feleségül veszi a nőt.

Pamela: megdermedve szegezi tekintetét a zuhanyzó Bobbyra. Elmondja neki, hogy mit álmodott róla, hogy meghalt meg egyebek, s Bobby nyugtatni próbálja Pamelát a rossz álom után. A kijáratnál biztonságképpen hátranéz, jön-e valami gyanús jármű. Elmondja Cliffnek a hírt, hogy Bobby újra feleségül veszi, mire az kikelve magából a régi viszályra figyelmeztet. A medencében játszadozik a kis Christopherrel, aki nagyon örül szülei újbóli egybekelésének.

Jenna: nehezen veszi tudomásul Bobby döntését, értetlenkedve tekint rá, s szinte követeli, hogy Bobby ennyi idő után feleségül vegye, majd miután ez teljességgel lehetetlen, a haraggal vegyes fájdalomérzet kíséretében elmenekül Bobbytól.

Cliff: a tárgyalás után rengeteg pénzt vesztett, s az olaj ára is alacsony, ezért be akarja vonni a Kartellt egy lobbiba, hogy pénzt gyűjtsenek annak érdekében, hogy megmenekülhessenek az olajvállalkozók az alacsony olajár okozta esetleges katasztrófától. Jamie-t is keményen leszidja, kioktatóan beszél vele, figyelemre sem méltatja, pedig az próbált neki tanácsot adni olajügyekben. Ellenzi Pamela esküvőjét Bobbyval, s arra figyelmezteti, minden úgy fog folytatódni, ahogy régen, s soha nem lesz béke a Ewingok és a Barnesszok között. Érveit persze saját szempontjai alapján építi fel.

Ellie: Erősen megfedte Samanthát a Ewing férfiakra tett kijelentése miatt. Próbálja Jenna lelkét ápolni, de a nő nem hajlandó senkivel beszélni. Szeretné, ha Clayton minél több időt töltene vele, s felszámolná a houstoni ügyködését. A fortworthi marhavásárra mennek Claytonnal és Rayjel.

Clayton: Rayjel beszélget a farmról, a gazdaságról. Ray szeretne egy önálló vállalkozást indítani, s ebbe ő is szívesen becsatlakozna társként. Elkíséri Rayt a fortworthi marhavásárra.

Ray: A Donnával való kapcsolata egyre aggasztóbb, elbeszélnek egymás mellett. Megmutatja feleségének az új házat, melyben közös jövőjüket képzeli el, de a terv nem jár sikerrel. Egy vállalkozásba akar belekezdeni, hogy önértékelése helyreálljon, s ebbe Claytont is be akarja vonni.

Donna: hajthatatlan, s megmondja Raynek, hogy egy gyerek és egy ház nem oldja meg önmagában alapvető problémáikat.

Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.07.08 0 0 342
Félig OFF, de emlékszik még valaki a Kretén magazin folytatásos képregényére, a Dállászra?

Dallas-paródia volt, habár rendszeresen beleszőttek más filmeket, sorozatokat, illetve aktualitásokat is. Meg néhány eredeti figurát, mint Jockey, illetve Csoki magyar dédapja. :)

Valahol esetleg hozzá lehet férni letölthető formában? A nyomtatottak sajna már elkeveredtek, na meg nem is volt teljes kollekció.
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.08 0 0 341

A nap képe:

 

ati86 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 340
Ja, így már érthető. És a délelőtti ismétlésben nincs két reklám.
Előzmény: Törölt nick (339)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.08 0 0 339
Mindig nézem, csak én a délelőtti ismétlést, mert akkor jobban ráérek, szóval nálam ma támadt fel, holnap mesél:)
Előzmény: ati86 (338)
ati86 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 338
Szia!
Igen, tegnap támadt fel. Ma már csak Pamela álma szorul magyarázatra, mikor elmeséli Bobbynak, milyen szörnyűségeket álmodott.:)
Ja, és ha tudod, nézd meg a mai részt, mikor a bejárati ajtó előtt búcsúzkodnak. Déja vu érzése lesz az embernek...
Előzmény: Törölt nick (337)
Törölt nick Creative Commons License 2009.07.08 0 0 337

Tni voltam, mikor ment először a sorozat, és azért nagy vonalakban emlékszem rá, de azt nem tudtam, hogy Bobby ma fog feltámadni:) Az abban a pillanatban lett világos, amikor Samatha kilépett a liftből, hogy oké, hogy Jamie (és a csodalámpa:))) meghal, na de Samatha is??? És akkor beugrott: itt a vége, fuss el véle.

Előzmény: ati86 (336)
ati86 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 336
Én azt olvastam, hogy a záró képsorig nem tudták a szereplők sem, mi fog történni. Elvileg még maga Victoria Principal sem tudta, hogy Bobby lesz a zuhanykabin mögött.
Viszont a készítők már biztos tudták, ebben igazad van, hogy Bobbyt visszahozzák, mert irreálisra sikeredett a szezonvég Samantha és Jamie eltávolításával, s ez már gyanúra adhatott okot a nézőknek. természetesen akkoriban iszonyatos nagy trauma lehetett Bobby elvesztése, s nem is reménykedhettek abban, hogy viszontlátják még az életben. Mi már, tudva a hátteret, könnyebben írunk erről-arról véleményt.
Én személy szerint örülök, hogy visszajött.
Előzmény: Hierro Nyh. (335)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.07.08 0 0 335
Ha Bobby nem tért volna vissza, itt ért volna véget a Dallas, ugyanis ebből többet nem lehetett volna már kihozni.Ha Samantha meghal az irodában, azonnal véget ért volna a Dallas.

Szerintem Samantha és Jamie felrobbantása már a felébredés előkészítésének jegyében került bele.
Előzmény: ati86 (333)
ati86 Creative Commons License 2009.07.08 0 0 334
222. (évadzáró) rész - A múlt fuvallata (1986)

Jockey: Angelica Nero ígéretesnek tűnő ajánlattal kecsegteti, aki az olajkutak forgalmának visszaesése miatt már régóta pénzgondokkal küzd. Angelica azt állítja, hogy fizetség ellenében olyan dokumentumokat kaphat, amellyel sok pénzhez juthat, elkerülve a csődöt, s megnyithatja újra olajkútjait. Bár Jockey belül vonakodik, s bizalmatlan, végül belemegy az Angelicás egyezkedésbe, s megállapodnak, hogy megkapja a szükséges információkat pénzért cserébe. Samantha figyelmezteti férjét a veszélyre, de Jockey a kivárásra játszik, s a haszon reményében megszervezi a találkozót Angelicával a Ewing irodában. A találkozó a nő késése után létrejön, de nem tart sokáig, ugyanis rendőrök veszik őrizetbe Angelicát. A táskába rejtett bombát már kibiztosította, így J.R-nak percei vannak csak hátra. Miután Jack is veszélybe van, felhívja, jól van-e, majd mikor Jockey hallja, hogy Jack nem válaszol, elindul segíteni neki, s a liftbe száll.

Ellie: A ház körül tevékenykedik, s szóba elegyedik a farm új gondnokával, Ben Stiversszel. Kíváncsian, de kissé kétkedve szemléli az új gondnokot, s az az érzése a nézőnek, Ellie ismeri valahonnan. A családjáról kérdezgeti az idős urat, aki meglehetősen szűkszavúan nyilatkozik róla, s bevallja, fiát elvesztette. Lázasan, de kissé megilletődve készül Pamela esküvőjére, s a meghatódottságtól elfojtva osztja meg Pamelával jókívánságait. Az esküvő utáni reggel Elindul Samantával megkeresni férjét, Claytont.

Clayton: sok szerepe nem volt a részben, Ellie oldalán örvendezett Pamela és Mark esküvőjének, valamint Jackkel beszélgetett a farm ügyeiről.

Samantha: Jockeyt figyelmezteti, hogy Angelica veszélyes nő, s a bárminemű találkozás kockázatos vele. Kérdőre vonja férjét, hogy miért nem hívta már a rendőrséget, de ekkor még nem tudja, Jockeynak más tervei vannak. Később találkozik Jamie-vel, s Pamelával, s a Jockeyval rendeződött kapcsolatáról áradozik.
Elkíséri Ellie-t Clayton keresésére, de Jockey féltése erősebb ennél, s utánamegy a Ewing irodába. Mikor belép a szobájába, egy erőteljes detonáció rázza meg az egészet, s az iroda felrobban.

Pamela: Markkal készül az esküvőjére, s nagyon boldog. Mark említi neki, hogy mivel beteg, nem tudja, mennyi van neki hátra, így ezt mérlegelni kell Pamelának. Kiáll a férfi mellett, s már a ceremóniára készülődnek. Meghallgatja Ellie jókívánságait, s házasságot köt Markkal. Reggel a zuhanyból ömlő víz csobogására ébred, s mikor kinyitja a tusoló ajtaját, volt férje jelenik meg előtte, Bobby James Ewing, aki Jó reggelttel köszönti a Csipkerózsika álmot álmodó szerelmét.

Donna-Ray: Ray lovagolni tanítja Tonit, aki kap egy gyönyörű lovat. Ravasznak nevezi el, s kilovagolnak. Jack ingyen oda akarja adni a földjét Raynek és Claytonnak, amit nem fogadnak el. Végül kompromisszumra jutnak, hogy jutányos áron adja el nekik.

Cliff: Rendeződni látszik a viszony ő és Jockey között, ami a partin is kitart köztük. Megfogadja, hogy soha többé nem a Jokey iránti ellenszenv fogja motiválni üzleti cselekedeteit, s megfogadja feleségének tett ígéretét.

Jamie és Jack: Előnyös üzleti ajánlatot tesz Raynek és Calytonnak, hogy vásárolják fel a rá eső részt a farmon. Mikor Jack éppen indulni készül az esküvő utáni reggel, autója felrobban, melyben Jamie ült.
Előzmény: ati86 (333)
ati86 Creative Commons License 2009.07.07 0 0 333
Szia!
Igen, én is kerestem az elején, de nem írták ki. Úgy látszik, nagy meglepetésnek szánták.

Mellesleg a mai rész elég jó volt, de a vége tetszett a legjobban. Ha Bobby nem tért volna vissza, itt ért volna véget a Dallas, ugyanis ebből többet nem lehetett volna már kihozni.Ha Samantha meghal az irodában, azonnal véget ért volna a Dallas. Jockey már nem tudta volna kin kiélni perverz örömét. Azt sem tudtam volna elképzelni, mit kezdtek volna Pamelával immáron Mark oldalán, hiszen a viszály legfőbb oka, a Ewing-Barnes szembenállás szűnt volna meg ezzel.
Egy kijózanító Jó reggelt nagyon jó jött, még ha voltak nagyon is értékelhető momentumai az évadnak, mint pl. a Donna-Ray örökbefogadási történet.

Az évad legfőbb hibája az egysíkúság volt, az ötlettelenség, nehézkesség, s a Bobby hiányán érzett gyötrődés. Majdnem az évad végére értünk, mire pam és Jenna elfogadta végre bobby halálát.
Az meg, hogy a nézők elégedetlenek voltak a sorozattal, csak egy ürügy volt a sok közül, hogy Bobbyt visszahívják. Valójában a felszín alatt már jelenhettek meg rendezői-produceri problémák is, hiszen az évad meglehetően lekerekítettre sikeredett, nincs az embernek az az érzése, hogy folytatódni fog. Bobby hiánya én szerintem már anyagilag is érezhető lehetett a készítőknek.
Meg olyan művire sikeredett a puszi-nyuszi kapcsolat Samantha és Jockey között, és Ellie jövőbeli jókívánságai menyének, mintha Pam búcsúzna a sorozattól. Ha mindez nem álom lett volna, akkor Pam kapcsolata megszűnt volna szinte teljesen Soutforkkal.
Előzmény: Dr. Máris (332)
Dr. Máris Creative Commons License 2009.07.07 0 0 332

"kíváncsi vagyok, hogy az also starring sárga betűs feliratoknál (ahol Deborah Shelton, Jenilee Harrison, meg egyebek vannak feltüntetve), ott lesz-e Bobby, vagy nagyon nagy meglepetés lesz a visszatérése?"

 

Emlékezetem szerint a végén írták csak ki a nevét, így azt valószínűleg a Storyn nem fogjuk látni.


 

Előzmény: ati86 (326)
ati86 Creative Commons License 2009.07.07 0 0 331
Igen, igazad van. Az talán erős, hogy nézhetetlenek, hiszen próbálták Martinique-kal feledtetni a punnyadó sorozatot, de nem nagyon sikerült. Azért is tartom feleslegesnek ezt az egész Marinosos hajcihőt, mert Jockey már az évad felénél kiszállt az egészből, utána meg már csak egymás pofájába hazudtak. Ahhoz képest, hogy mennyi részt ölelt fel Angelica története, egyáltalán nem volt annyira jelentős.
Sokkal inkább a Samanthás sztorik, Mark visszatérése és Pamea meghódítása. A smaragdbányás részeket is utáltam, mert teljesen hiteltelenek, és a Dallasba nem illők voltak. Pamela keresztül a dzsungelen követi bobby álmát, és Cliff meg mellette turkál abban a szörnyű bányában. Egyáltalán nem jellemző a sorozatra.
Ebben az évadban volt a legtöbb rendezője a sorozatnak, s talán ezért is volt kissé nézhetetlen is.
Bobby ma este megy zuhanyozni!
Előzmény: Mad Scientist (330)
Mad Scientist Creative Commons License 2009.07.06 0 0 330
Amiket az elmúlt hetekben láttam, azok szinte nézhetetlenek voltak, annyira vontatottak voltak.
Kb. 3-4 rész eseményei adtak (volna) ki egy normálisat.
Na de holnap(tól) :-)))
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.07.06 0 0 329
Az álomban feltűnt Ben nevű munkavezető ébredés után is viszontlátható, más néven, de hasonló szerepben.

Valószínűleg ez egy olyan szál volt, amit hamarabb kitaláltak, mint a "feltámasztást", és nem akarták veszni hagyni.
Előzmény: ati86 (328)
ati86 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 328
Nem tudom, tudja-e valaki, hogy a következő évadban lesz-e utalás Samantha alkoholizmusára, vagy nem?? Samantha épp a 7. évad végén kapott rá újra az italra.
Ha nem, akkor értelemszerűen sose gyógyult ki az alkoholizmusából, ugyanis az csak az álomévadban történt meg. Ha tehát ez így lesz, a készítők nem voltak teljes mértékig következetesek, s a pozitív álomdolgok valóságként mennek tovább. Annyit láttam, hogy a 9. évad első részében Jockey Mandyvel hentereg, tehát az biztosan még a 7. évad történéseihez kapcsolták logikusan.
Már várom a nagy visszatérést!
Amúgy a mai részen éreztem nagyon, hogy annyira idillinek tűnik minden (Jockey megkapja újra a feleségét, Cliff imádja a feleségét, véget vet a harcnak Jockeyval, Donnáéknak sikerül az örökbefogadás, Pamela és Mark esküvője), hogy már-már a Dallas végét jelentené, hisz minden megoldódik. Ezért érezhető, hogy itt valami nincs rendben, s lesz valami igazán nagy durranás.
ati86 Creative Commons License 2009.07.06 0 0 327
Nem tudom, tudja-e valaki, hogy a következő évadban lesz-e utalás Samantha alkoholizmusára, vagy nem?? Samantha épp a 7. évad végén kapott rá újra az italra.
Ha nem, akkor értelemszerűen sose gyógyult ki az alkoholizmusából, ugyanis az csak az álomévadban történt meg. Ha tehát ez így lesz, a készítők nem voltak teljes mértékig következetesek, s a pozitív álomdolgok valóságként mennek tovább. Annyit láttam, hogy a 9. évad első részében Jockey Mandyvel hentereg, tehát az biztosan még a 7. évad történéseihez kapcsolták logikusan.
Már várom a nagy visszatérést!
Amúgy a mai részen éreztem nagyon, hogy annyira idillinek tűnik minden (Jockey megkapja újra a feleségét, Cliff imádja a feleségét, véget vet a harcnak Jockeyval, Donnáéknak sikerül az örökbefogadás, Pamela és Mark esküvője), hogy már-már a Dallas végét jelentené, hisz minden megoldódik. Ezért érezhető, hogy itt valami nincs rendben, s lesz valami igazán nagy durranás.
ati86 Creative Commons License 2009.07.04 0 0 326
Igen, ebben a reklámszlogenben van igazság.
A jelen évad utolsó részeibe rengeteg eseményt sűrítenek be, kezd egyre izgalmasabbá válni. Nemcsak azért mert kezd eldurvulni, hanem azért, mert az álom végével ismét a realitásba csöppenünk. Azzal, hogy Samantha is felrobban az utolsó másodpercekben, a készítők túllőttek a célon.
Csak az a baj, hogy Pamela, mikor felébred, már csöppet sem hasonlít a 7. évad végi külsejére. Átszabott, nyújtott arc, hosszú, sötétbarna haj. Bobby, becsületére legyen mondva, igen jól tartotta magát a 8. évad záróképe tanúsága szerint. meg sem látszott rajta az egy év kihagyás. kíváncsi vagyok, hogy az also starring sárga betűs feliratoknál (ahol Deborah Shelton, Jenilee Harrison, meg egyebek vannak feltüntetve), ott lesz-e Bobby, vagy nagyon nagy meglepetés lesz a visszatérése?

Jockey fejéről lekerült a pepi, a kopaszodást már nem takarják, haja meglehetősen ősz, mindenesetre nagyon szembetűnő a 8. évad első részeihez képest, s most már az is nagyon látszik, hogy az 50-es évei közepén jár a színész.

Barbara Bel Geddes az évad elejéhez képest fogyott, főleg az arcán látszik a változás.

Donnának ebben az évadban volt eddig a legjobb frizurája, s a legérdekesebb szerepe Ray-jel együtt.
Előzmény: Hierro Nyh. (324)
Hierro Nyh. Creative Commons License 2009.07.04 0 0 325
Ráadásul a feltámasztással kettéválik a Dallas és a Knots Landing cselekménye: mivel az már végképp túlzás lett volna, hogy Pamela álmodta volna meg az ottani eseményeket is, ezért ott Bobby továbbra is halott maradt.
Előzmény: Törölt nick (316)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!