Persze, nem lesz azonos. A példa arra az esetre vonatkozik, amikor a klasszikus sorrendben próbáljuk összerakni a panot, azaz betöltés után 'Align images' és ezt összekavarja a PTGui. Ilyenkor vagy kézi pontozással tudunk javítani, vagy kitöröljük az összes kontrolpontot, ráhívunk egy templatet (ami majdnem a helyére rakja a képeket), és újra 'Align images'-t kérünk.
Úgy van ahogy Kulombos írta. De a template rátöltése utáni, 'Align images' pontosabban keres majd közös pontokat, mintha a nyersen betöltött képekre engeded rá. Az expó sorozaton kívül akkor érdemes használni, amikor a PTGui elsőre nem találja el jól az illesztő pontokat, és teljesen összekuszálja a képeket.
Régi NN nem tudom, hogy mennyire mlyen de az új nekem teljesen precíznek tűnik, bár kétségtelen, hogy a Krissszék precisionja tényleg érezhetően finomabb szerkezet.
Én úgy csinálom, ahogy írtad, működnie kéne ennek a folyamatnak.
Szerintem nem, a ninja nem elég pontos ahhoz, hogy minden helyszínen ugyanoda álljon be, ehhez valamelyik Precisoin fej kell : http://www.360precision.com/360/360.cfm
A Template "funkciót" általában úgy használjuk, hogy expo sorozatot készítünk minden fejállásból, a "normál" expot összepontozzuk, és ha minden jó, akkor lehet ezt a kész projectet használni az exposorozat másik két képére Template-ként.
Legalábbis szerintem, ha mégsem, majd a tapasztaltabbak kijavítanak.