Keresés

Részletes keresés

Bandimacs Creative Commons License 2008.08.11 0 0 105
Igen, ez az .
De azt olvastam, hogy a szívférgesség még nálunk nem jelent meg, csak délebbre van.
Nekem azért tetszett meg, mert egyúttal a bolha stb. mellett féregírtó is van benne, és Ubulkának egy féregirtó tablettát lenyomni a torkán - hát, ahhoz én kevés vagyok :)
Előzmény: Szisznyóka (103)
Szisznyóka Creative Commons License 2008.08.11 0 0 104
Helyes cicus!
Nálunk is van játék, de általában este. Van ilyen tollas végű botja. Azt dobáljuk neki és hurcolja vissza. :-)
Nekünk is van másik cicánk. Elég sokáig tartott míg megszokták egymást, de mostanra azt mondhatom, hogy egész jól haladunk. Érdekes, hogy házon belül nem igazán foglalkoznak egymással, bezzeg kint a kertben, ott megy a hancúr.
Viszont Archy nem igazán szereti a vizet. Ha iszik belepiszkál a vízbe lábbal, de ha pl. esik az eső, akkor rögtön bemenekül.
Előzmény: kbazsi (102)
Szisznyóka Creative Commons License 2008.08.11 0 0 103
Ez a szer nem az ami szívférgesség ellen is jó?
Előzmény: Bandimacs (101)
kbazsi Creative Commons License 2008.08.11 0 0 102

Sziasztok!

 

Ő Semir a most már 6hónapos kandúrunk.

Ahogy olvassuk a fórumot megnyugodtunk, nem csak a mi cicánk kakil ilyen retteneteset. Néha olyan érzésünk van, nem is csak egy cicánk van :)

 

Imád reggel ébreszteni, olyankor családi program van, hozza a galancsinját és gurigázni kell, vagy épp dobni neki. Visszahozza :)

 

Egyetlen nagy problémánk van, másik cicákkal nem tud komunikálni... Imád mancsozni, mindent megfogni vele, de ezt a többi macs már támadásként értékeli.

 

Jah, és a viz a mindene, a csapban alszik, ha fürdik ott ül a kád szélén, a mosogatóban ücsörög...

Még fürdeni is szeret :)

 

Szóval Ő Semir:

Semir 5hónapos

 

bazsi&zita

Bandimacs Creative Commons License 2008.08.11 0 0 101
Túlestünk az aktuális bolha-féregirtáson, a Strongholdot ajánlotta az állatorvos - azt vettem.
Ubulkám egészen megsértődött, pedig aztán ez igazán nem fájhatott :)
Most az üvegajtó egyik oldalán Ubulka a másikon Gergő, kénytelen voltam pár órára szétválasztani őket, amig ez az irtó beszárad, nehogy Gergő lenyalogassa, állandóan Ubulka nyakán lóg - és puszilgatja, harapdálja.
Szisznyóka Creative Commons License 2008.08.10 0 0 100
Mindkét cicus nagyon kis helyes! :-)) Gratulálok hozzájuk!
Szisznyóka Creative Commons License 2008.08.10 0 0 99
Mi is megyünk körbenézni. :-)
Előzmény: Angelic-Coons (97)
Bandimacs Creative Commons License 2008.08.10 0 0 98
Kiállítasz ?
Előzmény: Angelic-Coons (97)
Angelic-Coons Creative Commons License 2008.08.10 0 0 97

Megint lesz kiállítás

 

2008. szeptember 6 - 7 Bp. Lurdy ház

 

Én ott leszek

Bandimacs Creative Commons License 2008.08.10 0 0 96
Nagyon szép !
Gratulálok hozzá ! Nagyon aranyos, ahogy nagy komolyan ül a kanapéján ...
Előzmény: Katicababy (94)
Bandimacs Creative Commons License 2008.08.10 0 0 95
A régi is nagy volt, de ez szuper, 55 cm hosszú és jó magas is. Ubulkám visszamászott és most is benne horpaszt :) Az egész lakás tele van mindenféle macska fekhelyekkel, egyik drágább volt mint a másik, de (talán) ez lesz a nyerő.

Bemutatom Gergőt, ő a talált cica - valami bengáli vér csörgedezhet az ereiben...
Előzmény: Szisznyóka (93)
Katicababy Creative Commons License 2008.08.10 0 0 94

Ahogy ígértem, a cicóm:

 

 

Üdv.: Kat

Szisznyóka Creative Commons License 2008.08.10 0 0 93
Ez jó hír, mert nem nagyon szeretik általában ezeket a szállító micsodákat. :-)) Én még nem merek neki venni újat, mert nem tudom, hogy mekkora lesz a végleges mérete. Addig pedig jó lesz a régi is. Szerencsére azt leszámítva mikor elhoztuk, még nem kellett vinni sehová.
Előzmény: Bandimacs (92)
Bandimacs Creative Commons License 2008.08.10 0 0 92
Ma délelőtt elmentem az alsónémedi Kisállat Temetőbe virágot ültetni Boldizsár sírjára és hazafelé a Bécsi úti Fressnapfba is beugrottam. Leértékeltek egyes macskaszállító müa. dobozokat, sikerült vennem egy akkorát, hogy Ubulka szépen kényelmesen belefér - mindössze közel 3e Ft-ért. ( a régi már kényelmetlenül kicsi volt neki)
És ami a lényeg, hazahoztam, elmostam majd tettem bele egy párnát - és Ubulka rögtön belefeküdt és órákon át kis sem jött - kinevezte a saját privát lakosztályának :)
Szisznyóka Creative Commons License 2008.08.09 0 0 91
:-) Akkor jó! Azért, hogy kiderüljön nincs e benne a betegség.
Előzmény: Bandimacs (90)
Bandimacs Creative Commons License 2008.08.09 0 0 90
Ubulkám jóházból való úrifiú, FELV, FIV, FIP -re negatív állományból jött, de a cirmoska talált gyerek.
Miért gondoltál a vérvizsgálatra?
Előzmény: Szisznyóka (89)
Szisznyóka Creative Commons License 2008.08.09 0 0 89
Nálunk a leukózis első tünete az egyik nyirokcsomó megnagyobbodása volt, de ez csak utólag derült ki. A vesebetegség akkor derült ki, amikor észrevettem, hogy nem eszik úgy mint azelőtt. Tulajdonképpen 2 hónap alatt elvitte szegényt. Szerintem mielőtt beadatod nekik az oltást, érdemes egy vérvizsgálatot csináltatni.
Előzmény: Bandimacs (88)
Bandimacs Creative Commons License 2008.08.09 0 0 88
Ez jó hír, én is erre a cégre gondoltam. Akkor nyugodtan merek vásárolni tőlük :)

Sajnálom szegény perzsa cicust... Nem tudtam, hogy a leukózisnak vese tünetei is vannak. Most megnéztem a hálón és van leukózis ellen is oltás. Megnéztem az oltási könyvünket, és mi a kombinált oltást kaptuk, Nobivac Tricat a neve. Ez nem véd a leukózis ellen :( Most megyünk szeptember elején oltásra, meg fogom kérdezni az állatorvost, hogy nem kellene-e ?

A macsekok hülyét csinálnak belőlem :) Picit későn, csirkepörkölt volt ebédre galuskával,elég fűszeresen. Ott veszekedtek velem, hogy adjál, ADJÁL MÁR !
Persze kaptak egy kicsit, a galuskát félrelökték de a husit megették. És én itt görcsölök a különböző féle méregdrága alutasakosokkal ... Persze, tudom, hogy csak a kíváncsiság miatt kellett, ha nekik adtam volna a tányérjukba és nem az asztal mellől lehetett volna elkunyerálni - akkor biztosan nem kellett volna.
Előzmény: Szisznyóka (87)
Szisznyóka Creative Commons License 2008.08.09 0 0 87
Nekem is megjött a héten a Maine Coon eleség némi ivartalanított macskaeleség társaságában. Te is az allati.com oldalt találtad. Én onnan rendeltem. Tök normálisak voltak. felhívtak, egyeztettek, én visszaszóltam, hogy még kérnék vmit. Azt is hozzátették. A szállító is felhívott, hogy mikor jó nekem... stb. Szóval elégedett vagyok velük. De bevallom, hogy eddig az alutasakosokat nem is néztem náluk, de meg fogom nézni.
Sajnos a mi perzsánknál is a vese volt ami először jelezte, hogy baj van, de sajnos már nem lehetett vele mit csinálni. Leukozisa volt szegénynek. Csak nem tudom, hogy honnan szerezte be szegény, mert a másik cicánknak szerencsére nincs ilyen baja.
Előzmény: Bandimacs (86)
Bandimacs Creative Commons License 2008.08.09 0 0 86
Szerintem nem az alutasakos kategóriával van a baj, hanem azzal, ha a macsek esetleg érzékenyebb, fogékonyabb bizonyos betegségekre, akkor az alacsonyabb vagy alsó-közepes kategóriájú táp etetésével hamarabb megbetegszik, nem lesz annyira ellenálló.
Én is meg fogom próbálni a szárnyas szívet stb. nyersen adni a macsekoknak,- ahogy korábban itt javasolták - csak ma reggel piszkosul zuhogott az eső, ilyenkor nincs piac, meg kedvem sem volt roggyá ázni :)
Tegnap kipróbáltuk a Hill's alutasakosát is, hát bizony az is ízlett...
Találtam a hálón egy oldalat, ahol 10e Ft vásárlás felett ingyen házhozszállitják a macsi kaját, almot stb - és olcsóbb is cca. 15-20%-kal (pld. ez a Hill's féle alutasakos), mint az üzletben.
Előzmény: Katicababy (82)
Bandimacs Creative Commons License 2008.08.09 0 0 85
A RC-nak van a legnagyobb választéka és un. gyógytápokat is gyárt. Mi most a Maine Coon-t és a Veterinary exlusive sorozatából az ivartalanított fiatal kanudúroknak valót esszük, ez egy viszonylag új dolog, az állatorvosnál veszem. A macsekok szeretik és főleg nem okoz húgykövességet! Az öreg cica aki 2 hete ment el a hagyományos, hiperekben kapható száraztápot ette egészen addig amíg kialakult nála ez az alsó húgyuti kövesség, gyulladás cca 3 éve, akkor majdnem meghalt, mi azóta tértünk át a prémium tápokra. A betegségéből látszólag kigyógyult, de nagyon megviselte a veséjét, és végül is most ez vitte el. Ő perzsa volt, amelyik szintén egy érzékeny fajta.
Szóval, ha lehetősége van az embernek erre, akkor csak a legjobbat adja, mert ezek a betegségek csak az utolsó fázisban érzékelhetőek (számunkra) amikor már (majdnem) későn van.
Szisznyóka Creative Commons License 2008.08.06 0 0 84
Érdekes dolog ez a kaja dolog. Nekünk is Royal canint ajánlott a tenyésztő is és a doki is. Pedig a doki tudja, hogyha mást ajánl, akkor azt is megveszem a jószágnak. :-)) Egyébként szereti ezt is és az alutasakost is. Ha mást teszek elé, akkor egyszerűen hülyének néz. :-)))
Angelic-Coons Creative Commons License 2008.08.06 0 0 83
Nekem mindent enged, néha morog, vagy esetleg fúj, ha a hasát fésülöm, ha belefekszik a vízbe, és egy kicsit gubancos lesz.

Katicababy ha megy a hasa RC intrestinalt kell adni neki, vagy natúr joghurtot.

Ők nagyon szeretik a szárazat, és mindig tudnak válogatni, éppen melyiket akarják megenni.

Katicababy Creative Commons License 2008.08.06 0 0 82

Jahhh, tudom, hogy rosszat teszek az alutasakosokkal, DE...

Mégis ezt szereti a drágám. Hallanád hogy szenved a száraz "kavics" daraboktól!

Hiányozna a boldogságához...

Előzmény: Fklari (80)
Bandimacs Creative Commons License 2008.08.06 0 0 81
Nekem az a tapasztalatom, hogy a macsekok tudnak olvasni :)
Ha 2 közepes vagy olcsó táp közül az egyikről a másikra akarod átszoktatni - nem nagyon megy.
Próbaként múltkoriban vettem pár alutasakos IAMS szaftos kaját, gond nélkül megették... pont 2,5-szer annyiba kerül, mint az olcsó, amit a hiperekben lehet kapni.
A száraztápnál is ez volt a helyzet. A prémium kaját megeszik. Mert ők megérdemlik !

Az enyémek valahogy pontosan tudják, hogy úgysem hagyom őket éhezni, tehát bátran válogathatnak. De azért olyankor én is elbizonytalanodok, amikor mondjuk nem kell a csirkemell, amit én frissnek találok - lehet, hogy mégsem az ? Nem egyszerű kitalálni, hogy mikor válogat a macsek és mikor egyszerűen csak nem akar állott dolgot megenni - amiről én magam azt hinném, hogy friss, mert annak látszik.



Előzmény: Fklari (80)
Fklari Creative Commons License 2008.08.06 0 0 80
Akkor légy erős, az Általad felsorolt márkák eléggé közepes, vagy inkább az alatti minőségűek, csak ezeket reklámozzák. Én eléggé drastikus megoldások híve vagyok, tehát vagy megeszi a macsek(esetleg eb), amit kap, vagy éhes lesz. Előbb-utóbb megeszi.
Előzmény: Katicababy (76)
Fklari Creative Commons License 2008.08.06 0 0 79
Sajnos már Beethoven sincs meg, és ő egy import cica volt, Szlovéniából hoztam, hatalmas, fekete-fehér, europachampion cica volt.
Előzmény: Bandimacs (65)
Bandimacs Creative Commons License 2008.08.06 0 0 78
Úgy próbáltad már átszoktatni, hogy kevered a két száraztápot? Először csak keveset az újból , aztán egyre többet hozzákeverni belőle a régihez.
Az állatorvos nagyon nyomatékosan felhívta a figyelmemet, hogy csak jó minőségű száraztápot adjunk a macseknak/macsekoknak, ő a Royal Canint vagy az IAMS-et ajánlotta.
Örülök, hogy jól van már a cica!
Előzmény: Katicababy (76)
Szisznyóka Creative Commons License 2008.08.06 0 0 77
Ez nem jó hír, de örülök, hogy már minden rendben. Tudom mennyire meg tudja viselni az embert ha bármi baj van az állatkájával. Mi fecskendővel adtuk a perzsámnak a Calo-Pet-et, hogy legalább valami tápanyagot vegyen magához, mert enni nem volt hajlandó. :-((
De a lényeg, hogy mostmár jól van.!!
Előzmény: Katicababy (76)
Katicababy Creative Commons License 2008.08.06 0 0 76

Szörnyű hétvégénk volt... A macseszom hányt, hasmenése volt. Valami rossz kajára gondoltam, mert váltottunk. Csütörtöktől hétfőig nagyon kiszáradt, már amikor vette a levegőt, olyan hörgő hangot adott. Kétségbeestem! Két napig nem evett.

Hétfőn vittem el az állatkórházba, ott kapott infúziót, mire hazaértünk egy alutasakost (a régiből) megevett, és aznap még 3at!

Kedden a kanült még ki kellett venni, de ma reggelre már olyan, mint régen:-)

Az Aldi-ban ne vegyetek kaját még kiegészítőnek se. A doki szerint a kényes Maine Coon-ok nem bírják a gyenge minőséget. Az enyém Whisk.t és KiteK. eszi csak meg, pedig tudom, hogy a drágább száraz megfelelőbb lenne. Hiába megvonom elötte, akkor sem eszi, talán gyerekkorában lett elrontva?:-(((

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!