A Wh-nak semmi köze nem volt Philips-hez, csak azért fizetett a név-ért, hogy be tudjon törni az európai piacra! Persze ez még a Solymos Tóni előtti időkben volt. :)
Ja....másfél éve került hozzám, azaz a csapágynak már ki kellett volna mozognia magát, eddig ment szépen most hirtelen romlott az állapota, de gyorsan és nagyon.
Csendesnek eddig nagyon csendes volt ezt most kezdte csinálni, szétszedtem, a szíj kerék billeg kicsit, vagyis a csapágy biztos, holnap kiveszem a dobot meg a csapágyakat szemrevételezem meg a tengely csonkokat is.
Szíjjat 2 db 95 fokos program megoldotta, meglazult.
Csak így már nem merem használni, 2 napja az öblítéskori pici centrinél is nekiment a falnak és kopogott a szomszédoknak, telókat is megvizsgálom, bár azok újak 3 hónaposak.
töltőajtóval szemközti bordát kicseréled súlyozottra........ezt nem vágom.
Volt olyan hogy elindítottam üresen tisztításra, ugyanúgy a centrifugáláskor zörgött.
Igazából a kérdés hogy a csapágyakat célszerű cserélni ilyenkor vagy a tengelyeket is egyszerre?
Az az egy biztos hogy érdemes még életben tartani, nagyon szép és rozsda mentes az állapota.
A töltőajtóval szemközti borda benn a dobban a műanyag borda, mert azt néztem hogy az ajtó súlya miatt lehúzza az ajtót alulra? Azaz a dob nincs kiegyensúlyozva.
Ennek a sorozatnak ilyen (hibás) a szoftvere, azért ugrik. Ha találkozol egy SAM kütyüvel felszerelt Whirlpool szerelővel, az tudja frissíteni a szoftvert/vagy tesz rá egy másikat. A szíj nem állítható, ha nagyon feszes, akkor csere. Valamennyit (sokat) javít a helyzeten, ha a töltőajtóval szemközti bordát kicseréled súlyozottra.
Szerintem használd, a csapágy elvileg kimozogja magát, és elcsendesedik.
"Mondanám még az LG, a Bosch, vagy Beko gépeket, de ők nem gyártanak felültöltőst. ( Nem véletlenül)"
Miért nem gyártanak? (azon kívül, hogy nem lehet rárakni a szárítógépet) Ezeknek egyébként palásttöltésű a rendes neve, bepakolás-bezárás után pontosan ugyan olyan elven működnek mint az elöltöltősek.
Ezeknek a gépeknek az az előnye, hogy a mosószer tartály NEM az ajtóban van, hanem a dobon. Így nem tud róla lerohadni a fedél.
Az Elux gépeken van Time manager opció, ami azt jelenti, hogy több lépcsőben lehet visszavenni a mosási időt. Ergo: a kevésbé szennyezett ruhát nem fogja órákon keresztül lötykölni, hanem a Mama által beállított idő alatt végez, mondjuk pl. 52 perc.
Wiccpúlt, meg a cimboráit( indesitt, ariston ) nem engedek be a lakásba, többek között ezeknek az ajtajában van a mosó szeradagoló, ami majdnem takaríthatatlan, no meg elrohad az ajtózsanér. (is). Nekem az indesitt felültöltős gépem belülről, műszakilag kifogástalan volt, de 8 éves korára lerohadt róla a palást, a tető. A fürdőszobában a nyitott ablak mellett állt.
Mondanám még az LG, a Bosch, vagy Beko gépeket, de ők nem gyártanak felültöltőst. ( Nem véletlenül)
Anyósnak elromlott a mosógépe ezért megkért, hogy vegyek neki valamilyent. Felültöltős kellene 70-90 ezerig. Mi az amit ajánlanátok, és mi az amit semmiképpen sem.
Adott egy Whirpool AWT 2288/3 gép, keveset ment öreg kora ellenére, mert külföldi rokoné volt aki 2-3 évenként jött haza 3 hónapra és csak akkor mosott a gép, azon kívül meg állt egy helyben. Emiatt az állapota szép-jó szerintem érdemes foglalkozni vele.
Csapágya megült, fél fordulat jó másik fél fordulatnál enyhén szorul. Csapágy csere tuti, jelenleg dolgozik, de csinál egy olyan dolgot hogy centrifuga indulásnál megugrik a helyéről. Illetve új jelenség csendben felpörög szépen centrifugál, majd egyszer csak elkezd zörögni (berezonál), eltáncol a helyéről, majd néhány másodperc után visszaáll a szép csendes centrifuga.
Ezt vajon a dobtengely csinálhatja vagy valami más? Dob tengely ránézésre jó, hiszen nem volt ideje elkopni, illetve az ékszíj nagyon feszes. Lehet ezen a szíjat feszíteni-lazítani mert a motoron nem látok állítási lehetőséget?
Muszáj életben tartani nincs most pénz venni újat...
Ha véletlen valahol találnál, én is szivesen venném az infót... pár hónapja küszködök vele: minden működik, minden állítható, "csak" a start gombra nem reagál... :-(
Persze, hogy időhöz van kötve, nem atomtechnika még ez sem. Próbáld majd ki az 1200-at is. Ezek lépcsőzve tekernek egyre feljebb, az 1200-at csak rövid ideig nyomják, addig ra már ki kellett, hogy menjen a legtöbb víznek. Ha a mosás utáni 800-asra ráköldesz egy csak 1200-as centrifugát (de ne legyen újabb öblítés!!!) akkor sokkal szárazabb lesz, és nem olyan "gyűrött", mintha egyből az 1200-ra beállítottal mostál volna. Persze ez idő, és főleg, ha átlazítottad-átrendezted. (ami amúgy tökmindegy, mert a gépben megint össze fog zavarosodni saját kénye-kedve szerint)
A szárítógép minden centrifugagyűrődést láthatatlanná tesz. :) Hiszen totál szét és összegyűri az egész mindenséget amit beledobálnak.
De tényleg, simán minden idétlen trükközgetés nélkül mosd ki 1200-al, hogy tiszta legyen, mert ugyebár ez a ruhamosás lényege. Utána kivállfázod, de öltönyvállfára, amiben szellőzik is, nem csak lóg mint a semmirevaló vékony vackokon. Majd desztvízzel megsprickolod és otthagyod.
Mert csak így tudod kikapcsolni a centrifugázást és el tudod rendezni a ruhákat ahogy tetszik. Ezután már csak magadat tudod okolni, ha gyűrött lesz. Egyébként hülyeség.
Egyszerűbb, ha kimosod tisztességesen 1200-as centrivel, majd azt az 1db inget egy lavórban újra beáztatod és egy kis hajdú centrifugával tetszés szerinti elrendezéssel és ideig kicentrized.
Vagy még egyszerűbb, ha mosás után felakasztod vállfára, megsprickolod desztvízzel, hogy átpárásodjon és kivasalod.