Keresés

Részletes keresés

alnibell Creative Commons License 2020.07.07 0 0 941

Kettőtökkel ugyancsak ajánlatos a diskurzus befejezése.

Leginkább azért, mert a topik tárgyától eltérve kizárólag velem foglalkoztok, engem akartok kihozni a sodromból. Nem fog sikerülni, kár erőlködnötök.

 

Amit meg nyilvánosan közöltem, azért bárkivel szemben, bárhol vállalom a felelősséget, mi több meg is tudnám védeni az álláspontomat. No, nem előttetek, ti még véletlenül se tévedtek az objektivitás térfelére.

 

Nem fogom újfent részletezni mindazt, amit egy csöpp körültekintéssel mindenki megismerhet, megérthet. 
És, annyi baj legyen, ha mindenáron a kötözködés a célod, nézz tükörbe, s a tükörképedet froclizd értelmetlen, provokatív kérdéseiddel. Még a foncsor is ki fog fakulni, de annyi baj legyen!

 

_ZE, a szavak valós értelmének megfejtésében segít a Google. Minden érintett értelmes ember tudja, hogy miről is szól a megismételt pár soros kiemelés.

De nincs meglepetés. Ugyanezt az értetlenséget tanúsítod évek óta, máskor meg feltételezel valamit, majd nyögvenyelősen, egy új nicknév mögé bújva előadod azt. És ragaszkodsz hozzá körömszakadtáig, akármekkora böszmeség.

 

 

annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.07 0 0 940

Szóval ismét kerülöd a konkrét dolgokat, csak hablatyolsz. 

Ha állítasz valamit, támaszd alá tényekkel. Eddig még mindig beégtél. 

Előzmény: alnibell (938)
_ZE Creative Commons License 2020.07.07 0 0 939

"Ugyan mi változott 10 év alatt?" - az egyes szervezetekben a személyek, a felhasználói igények, az adatközlők számossága úgy TuHu mint OSM oldalon, a technológiai háttér, egyszóval szinte minden releváns dolog.


Az OSM esetén a terepi felmérés az esetek egy részében valóban másodlagos - ugyanis van lehetőség georeferált légi/műholdfelvételek (vagy akár drónnal készült georeferált képek) alapján térképezni (de mintha erről írtam volna már...), ahol meg nincs, csak ott marad az, hogy track alapján kerül a térképre valami. Ahogy egyébként a legtöbb térképnél is.

Természetesen adott a lehetőség, hogy valaki csiganyálat húzva és azt feltöltve rajzoljon az OSM-en (akár a webes felületen is...): csináltam ilyet, amikor egy patakmeder volt nagyon rosszul felrakva (az alaptérkép rossz, a rendelkezésre álló felvételeken meg nem látszik rendesen - a tuhu-n még most is rossz helyen van a patak, de nekem nem éri meg az a macera, ami ahhoz kell, hogy a rendes helyére kerüljön...) - a track-et a webre felpakolni volt az egészben a legtöbb idő :-P


A "lerabolta" alatt mit ért az úr? Merthogy az a váltás, hogy a TuHu térképi adatai/adatbázisa ODbL licensz alá került, az kifejezetten hasznos: az elvégzett munka, a felvitt információ közkincs, nem pedig az MGKE egyesület kizárólagos tulajdona.
"a régi rendszer bárminemű módosítási elképzeléséhez szükséges forrásállományokat nem adta ki a kezéből" milyen megállapodás volt az MGKE, mint megrendelő és közte a szoftverrel kapcsolatban? (És definiáld már a forrásállomány jelentését az adott kontextusban) Milyen megállapodás volt/van érvényben a mapedit eredeti fejlesztője és az MGKE (mint a módosított verzió terjesztője) között? Anno voltak akik feszegették ezt a kérdést is, de érdemi választ nem tudom, kaptak-e?

Tényeket kérnénk, mert egyelőre nulla megalapozottságú kijelentéseid vannak, amik ettől függetlenül kellően súlyosak, és akár még adott személy becsületének csorbítására is alkalmasak. (Az meg nem biztos, hogy annyira jó neked...)

"A turistautak és kapcsolódó POI-k vonatkozásában az OSM gyakorlatilag még most is ebből él." Az OSM-nek egy apró szelete a magyarországot lefedő térkép, mondhatni csepp a tengerben, ez az egyik. A másik, hogy a szerzői jogok eredeti tulajdonosának (MGKE) döntése alapján lett ODbL licenszelésű az adathalmaz, ami bizony azt jelenti, hogy jogszerűen használható fel részben vagy egészében bárki által. (Az OSM is efelé halad, a mostani CC-BY-SA-2.5 licenszelésről) És akár tetszik neked, akár nem, de ezzel mindenki jól járt. Érdemes megnézni, hogy mennyi frissítés van napi szinten a TuHu-n, és mennyi az OSM-en. Meg azt is, hogy melyik az a platform, amit n+1 szolgáltatás/alkalmazás alaptérképnek választott.

Előzmény: alnibell (934)
alnibell Creative Commons License 2020.07.07 0 0 938

És megint csak a kinyilatkoztatás. 

 

Írtam volt, nem vagy vitaképes. Csak kötözködni tudsz. Abban már-már profinak számítasz.

 

El kellene fogadnod, hogy az amúgy is értelmetlen, csupán a bosszantás kedvéért közreadott ál kérdések válasz nélkül maradnak. Már csak azért is, mert azok csak a terelést szolgálják.

 

 

Előzmény: annyi baj legyen (937)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.07 0 0 937

Szóval ismét blöfföltél egy nagyot, és elbuktad. Van ez így ;) 

Előzmény: alnibell (936)
alnibell Creative Commons License 2020.07.07 0 0 936

Nem, nem, a hozzászólás lényege a színes dőlt betűs bekezdés.

 

A többi a részedről nem más, mint szimpla kötözködés. Választ nem érdemel.

Előzmény: annyi baj legyen (935)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.07 0 0 935

A hozzászólásod lényege továbbra is az, hogy senkinek nem kell az ötleted. 

 

"Ott, ahol a terepi felmérés igencsak elenyésző."

 

Ha állítasz valamit, célszerű tényekkel alátámasztani, ha nem akarod, hogy a mondanivalód ismét az "alnibell valótlanul állította" kategóriába kerüljön.

 

Szóval hány km terepi felmérés volt az elmúlt két évben a tuhun, és mennyi az osm-en?

 

Tudod, konkrét számokat várok, nem mellébeszélést. 

Előzmény: alnibell (934)
alnibell Creative Commons License 2020.07.07 0 0 934

Ugyan mi változott 10 év alatt?

Ugyanúgy nincs az egész országra kiterjedő egységes turistaút-nyilvántartás, mint 2010-ben. Megy a vakarózás, meg a pályázati pénzek elköltése olyasmire, ami minimum havonta változik.

 

A technikai háttér jelentősen módosult. Játszanak is vele. Az OSM-nél is. Ott, ahol a terepi felmérés igencsak elenyésző.

 

Ugyanakkor, mint már oly sokszor, a hozzászólás lényege megint figyelmen kívül maradt. Valamelyest érthető, hisz' kellemetlen témát feszeget. Hogy ne merüljön feledésbe, megismétlem nyelvtanilag javított változatban:

Aki 11 év után előbb arra akarta rávenni a TuHu közreműködőit, hogy a már egyszer elvégzett térképszerkesztési tevékenységüket végezzék el az OSM keretein belül is, majd arra buzdította a ezen közreműködőket, hogy váltsanak az új platformra, ugyanakkor a régi rendszer bárminemű módosítási elképzeléséhez szükséges forrásállományokat nem adta ki a kezéből, az igenis cserbenhagyta a korábbi csapatát, majd később, a befolyásával élve, gyakorlatilag lerabolta ezen társaság eszmei vagyonát.

A turistautak és kapcsolódó POI-k vonatkozásában az OSM gyakorlatilag még most is ebből él.

Előzmény: _ZE (933)
_ZE Creative Commons License 2020.07.07 0 0 933

Tehát 10 éve készült egy anyag, amire hét évvel később készítettél egy javaslatot, hogy hogyan kéne megoldani, és meglepett, hogy ezt senki sem értékelte számodra elfogadható módon. Hét éves ötlethalmazra írtál egy megoldási javaslatot, miközben az alatt a hét év alatt is rengeteg dolog történt, rengeteg dolog, feltétel és körülmény változott. nem kicsit, hanem nagyon.

Az, hogy az MTSz-nek nem adtat le az anyagot, az miért is volt? A "megrendelő", illetve akinek kell(ene) a nyilvántartás, az nem az MGKE, hanem az MTSz, épp ezért nem értem, őket miért nem tájékoztattad arról, hogy TUHU-ra alapozva összeraktál valamit. Ez szerintem a "rossz helyen kopogtatás" esete... Bár miután az ominózus hét év alatt gyakorlatilag minden körülmény (is!) megváltozott, esélyes, hogy onnan sem lett volna pozitív visszajelzés (pláne úgy, hogy ha jól rémik 2013-'14 táján az MTSz a kék kört saját berkein belül felmérette, ergo elkezdtek egy saját adathalmazt összerakni...).

Tetszik, vagy sem, a TuHu,bár úttörő volt a maga nemében, de eljárt felette az idő: lassú, nehézkes és erősen platformfüggő az adatok javítása/módosítása, ami miatt belterjessé vált az egész.
Anno volt szerkesztői jogosultságom, szerkesztettem is a tuhu-n, de most már ha "szembe jön" valami, akkor nem az XP-s virtuális gépet indítom el, és töltöm le (ha épp szabad...) a megfelelő tájegységet, és a jó-ég-tudja-milyen-licenszelésű tuhu-s mapeditet indítom el, hanem egy böngészőt, és pár perc múlva már kint is van a javítás (azaz a letölthető pbf változáscsomagban benne van, illetve a csempék is frissülnek idővel - a módosítás tulajdonságaitól függő sorrendben).

Előzmény: alnibell (928)
alnibell Creative Commons License 2020.07.06 0 0 932

Ja, míg el nem felejtem, ismét csak az nyert bizonyítást a részedről, hogy a hivatkozott bejegyzés lényegét ismét figyelmen kívül hagytad. 

Előzmény: annyi baj legyen (930)
alnibell Creative Commons License 2020.07.06 0 0 931

A tényközlés nem azonos a kesergéssel.
Az, hogy a TuHu és az MGKE általam email üzenetekben megkeresett illetékesei az utóbbi néhány évben egyetlen üzenetemre se válaszoltak, alapvetően nem engem minősítenek. 

Az MGKE elnöke maga tanácsolta a TuHu önjelölt "gazdájának", hogy hagyjon mindent válasz nélkül, meg hogy hagyjon békén, mert mégiscsak "dolgozgatok" és kárt nem okozok. Innen nagyon egyszerű út vezet a teljes kirekesztésig.

 

Azt meg váltig állítom, hogy a turistákat leginkább érintő POI-k aktuális állapotának jelzése, a töltések, a bevágások, a letörések térképen való jelzése nem csak a térkép tartalmát bővítik, hasznos információkat is nyújtanak az érintett területen járóknak.
Továbbá, nekem legalább voltak ötleteim, s még most is van megoldási javaslatom, s nem saját célra használom a mások által összeszedett és feldolgozott adatokat.

 

 

Előzmény: annyi baj legyen (930)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.06 0 0 930

Dehogynem, hiszen évek óta keseregsz, hogy mindenki közönyös a renek ötleteddel szemben 😀

Előzmény: alnibell (929)
alnibell Creative Commons License 2020.07.06 0 0 929

Nem keseredem el, írhatsz bármit.

 

Kolesár Andrást nem a TuHu ősellenségének tartom, - már önmagában, az ott végzett tevékenysége okán értelmezhetetlen maga a gondolat is - hanem a TuHu cserbenhagyójaként ítélem meg.

Aki 11 év után előbb arra akarta rávenni a TuHu közreműködőit, hogy a már egyszer elvégzett térképszerkesztési tevékenységüket végezzék el az OSM keretein belül is, majd arra buzdította a ezen közreműködőket, hogy váltsanak az új platformra, ugyanakkor a régi rendszer bárminemű módosítási elképzeléséhez szükséges forrásállományokat nem adta ki a kezéből, az igenis cserbenhagyta, majd később, a befolyásával élve, gyakorlatilag lerabolta az általa korábban létrehozott társaság eszmei vagyonát.

 

Hogy mi tekintendő vádnak, illetve mi nem, azt egy kinyilatkoztatással nem lehet igazolni. Az ugyanis nem vád, hogy két személy egyazon téma kapcsán gondolkodik, s az egyikük közreadott megfogalmazása szerint ezt együtt teszik.

 

Végül.

Nincs semmiféle országos lefedettségű nyilvántartás. Az továbbra is csak ábránd. 

Lehetett volna. Mára már csak a finomítás, a pontosítás lenne a feladat.

Előzmény: annyi baj legyen (927)
alnibell Creative Commons License 2020.07.06 -1 0 928

Még apróbb probléma, hogy a javaslat lassacskán 3 éves, azaz nem ma keltezett.

Nem elhanyagolható tény, hogy ugyanaz a Berki Zoltán, aki 2010-ben jó alapnak tekintette a TuHu adatbázisát, 2011-re módosította erre vonatkozó álláspontját. Igen nagy valószínűséggel éppen Kolesár András időközben megváltozott tevékenységi köre, s ezzel módosult véleménye alapján.

 

Az meg nem probléma, hogy senki nem fogadta el a javaslatomat. Nem, mert mint írtam eleve nem terjesztettem a MTSz elé, csak a TuHu keretein belül tettem elérhetővé. Arról meg nem tehetek, hogy azok, akiket valamelyest érintett a téma, nem érdeklődtek a felvetés felől, de az is lehet, hogy el se olvasták az eléjük tárt anyagot.

Előzmény: _ZE (926)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.06 0 0 927

El kell keserítselek, ez olyan szinten elavult anyag, hogy felesleges koptatni a billenyűket. Legyen elég annyi, hogy a szerzői közül András már ki lett kiáltva a tuhu ősellenségének (többek közt általad), Tamás az OSM-en dolgozik a nyilvántartáson (bár őt is megvádoltad őt is, hogy titokban összedolgozik Güszivel), Zsolt pedig már régen nincs az MTSZ vezetésében. Sőt, az akkori vezetők jó része lecserélődött, és amúgy is rengeteg változás történt, hol jó, hol rossz irányba.

De az tuti, hogy a jelenlegi mtsz nyilvántartás nem ezen koncepció alapján készül

Előzmény: alnibell (925)
_ZE Creative Commons License 2020.07.06 0 0 926

A melléklet, ami 2010-es keltezésű megpróbál összefoglalni egy ötletbörze-szintű igény- és ötlethalmazt, és az akkori körülményekre ráhúzni. Apró probléma, hogy azóta eltelt tíz év. És ennyi idő alatt elég sok víz lefolyt még a mucsaröcsögei időszakos forrásból táplálkozó csermelyen is... Vagy mondhatnám azt is, hogy azóta igen-igen sok dolog megváltozott - egy dolog viszont változatlan: a te általad kitalált megoldás javaslat nem lett elfogadva semmilyen szinten.

Előzmény: alnibell (925)
alnibell Creative Commons License 2020.07.06 -1 0 925

http://mtsz.org/cikk/emlekezteto_a_turistaut_albizottsag_uleserol

 

Legyen elég ennyi. A melléklet tárgyalja a kódrendszert.

 

A többi nem érdemel reagálást.

Előzmény: annyi baj legyen (924)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.06 0 0 924

"Csakhogy 2017 utolsó negyede óta nincs jobb. Sehol sem"

 

 

Miért, te ismered az MTSZ túraút nyilvántartását? Én nem tudok róla, hogy publikus lenne.

"Ismertem azt, amit az MTSz elvárásként megfogalmazott. Még a kódolás is hajaz arra. Azaz az MTSz specifikációja volt a kiinduló alap."

 

 

Légy szíves, mutasd meg, hol adta közzé az mtsz felhívását túraút nyilvántartás készítésére, és hol adta meg ennek a követelményrendszerét.

"Senki nem reagált, még az említett MTSz kötődésű közreműködők sem"

 

Az ugye megvan, hogy magánszemélyek nem, csak szervezetek lehetnek az MTSZ tagjai? Tehát mit értesz MTSZ kötődésű közreműködőn: egy olyan embert, aki egy MTSZ tagszervezetű egyesület tagja, vagy egy olyat aki MTSZ tisztségviselő?

Előzmény: alnibell (923)
alnibell Creative Commons License 2020.07.04 -1 0 923

Kezdem a végével.

"Az mtsznek nem kell a nyilvántartód, ..."

Nem is kerestem meg őket vele. Úgy véltem, hogy a TuHu-nál is aktív, MTSz kapcsolattal is bíró közreműködők átnézik, majd véleményt formálnak róla. Egy vélemény látott napvilágot, amely szerint "fapados" a javaslat.

Csakhogy 2017 utolsó negyede óta nincs jobb. Sehol sem. A hivatkozás minduntalan a Somogy megyei megoldás.

Az se tud többet, az se kezelhető jobban, mint az általam felvázoltak. És még közvetett kapcsolata sincs egyik térképi adatbázissal sem.

Akkor most ugrás az elejére.

Ismertem azt, amit az MTSz elvárásként megfogalmazott. Még a kódolás is hajaz arra. Azaz az MTSz specifikációja volt a kiinduló alap.

Nem vagyok hivatásos fejlesztő, aki csak megkeresésre és csak az igénylő által megfogalmazott elvárások teljesítésére vállalkozik. Önként tettem mindazt, amit tettem, és véleményezésre közreadtam. Azaz biztosítottam a hozzászólás, a módosító vagy kiegészítő javaslatok megtételének vagy akár az indoklással alátámasztott elutasítás lehetőségét. Senki nem reagált, még az említett MTSz kötődésű közreműködők sem. (A fent említett jelzővel tavaly nyáron illette a javaslatot az egyik itteni fórum látogató.)

Hát léptem. Senkinek, semminek kárt soha nem okoztam vele senkitől nem vettem el lehetőséget, ugyanakkor létrejöttek a mintaállományok, mód nyílt a tesztelésre.

 

Az, hogy mi irritáló számodra, a habitusod függvénye. Az bizonyára az lehet, hogy nem tudsz érdemben vitát folytatni velem, hát sorozatosan a kinyilatkoztatások módszerét választod.
És nem az egész világ belterjes, hanem azok, akik valamilyen formában itt a témával kapcsolatban bármi módon megnyilvánultak, illetve azok, akik valamelyest érintettek benne.

Előzmény: annyi baj legyen (922)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.04 0 0 922

Adtál egy javaslatot úgy, hogy nem ismerted a specifikációkat, nem beszéltél senkivel, hogy mire van szükség egy túraút nyilvántartáshoz. Hajtogatod egyfolytában, hogy az volt a szempont, hogy ne kelljen változtatni. Ez messzemenőleg szembe megy a fenntartható kódolás minden elvével, hogy ha adott funkcióra dedikált mezőket másra használsz.

 

Igen, a fejlesztési ötleteket is telenyomtad a hülyeségeiddel, mint annyi topikot, így azt sem olvassa senki, mert a franc se kíváncsi az n+1-dik alnibell hisztire. 

 

Nem azért nem áll melléd senki, mert az egész világ belterjes, hanem mert adtál egy olyan ötletet, amit egyik érintett sem talál hasznosnak, és ezt teszed iszonyat irritáló formában, minden felületen. Az mtsznek nem kell a nyilvántartód, a tuhunak nem kell, a túrázóknak nem kell, és szerintem nem sok egyesület jelentkezett nálad érte

alnibell Creative Commons License 2020.07.03 0 0 921

Csapongunk, csapongunk?

 

"... még azóta sem mutattad meg a tervezett táblaszerkezetedet"

Milyen igaz, nem mutattam be. De miért is nem tettem ezt?
A kiinduló gondolat az volt, hogy úgy adjak egy javaslatot az MTSZ által hiányolt egységes turistaút-nyilvántartás megvalósítására a TuHu adatbázisára, eszközkészletére támaszkodva, hogy azokon semmiféle változtatást ne kelljen elvégezni a cél megvalósítása érdekében. (Hányszor le volt írva ez is.)

Ennek meg is felelt az írásban előterjesztett, a megvalósítás részleteire is kiterjedő leírás. Ebben a leírásban szerepelt, többek között a módszer korlátainak jelzése, no meg az, hogy maga a nyilvántartás hogyan is nézne ki.

Ez utóbbira nemrég is(!) bemutattam itt egy mintaállományt.

Ha tehát egy adatbázis szerkezetéhez nem kell hozzányúlni, hanem a cél eléréséhez elégséges az addig semmire nem használt adatbázis-mezőket értelmezhető tartalommal feltölteni, akkor nincs miért számon kérni az egyébként nem módosuló táblaszerkezetet.

 

"... annyi butaságot hordtál már össze."

És megint a kinyilatkoztatás, mint vélt megdönthetetlen igazság.

Ha a közreműködők többsége hasonló "butaságokkal" bombázta volna a rendszer működtetőit, mint én (lásd: fejlesztési ötletek), akkor a TuHu nem ott tartana, ahová mostanra jutott.

S ha már butaság. Az a feltételezés, amivel ketten éltetek, nos az tényleg az volt. Ugyanakkor nem voltatok képesek elszakadni tőle.

 

A háttérhatalom nem vett meg senkit. Ellenben a közöny, a felvetésekkel szembeni érdektelenség, illetve más esetben az ellenérdekeltség, valamint a minden személyes ismeret hiányában is érvényre jutó ellenszenv, no meg az összezáró belterjes társaság eredményezte azt, amit.

Előzmény: annyi baj legyen (920)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.03 0 0 920

Ja, az adatbázis  normalizálással kapcsolatban: még azóta sem mutattad meg a tervezett táblaszerkezetedet 😉

 

Téged sajnos nehéz komolyan venni, annyi butaságot hordtál már össze. 

 

Vajon miérr nem áll senki melléd? Mindenkit megvett a háttérhatalom kilóra, vagy azért, mert vállalhatatlan vagy? 

Előzmény: alnibell (919)
alnibell Creative Commons License 2020.07.03 0 0 919

A mellébeszélés, a terelés tömény megjelenítése az alábbi hozzászólás.

 

Megvan az állítás igazolása, de ez nem fontos. Megy továbbra is az, ami immár évek óta megszokott. 

 

Az érvelési hibáról:

Már többször leírtam, hogy különböző, eltérő operációs rendszerű gépeken megkísérelt tájegység letöltési kísérlet mindegyiknél azonosan folyik le. (Ugyanez van akkor is, ha mondjuk a bejelentkezést követően trekket töltenék fel. ennél is kiléptet a rendszer.)

Tehát tudhattál róla korábban is, de neked jólesik szajkóznod minduntalan ugyanazt az egy lemezt. (Lásd adatbázis normalizálás.) De Te most sem, mint ahogy máskor se vetted figyelembe az előzményeket, azok minduntalan kikerülnek a látókörödből.

 

Ez olvasható egy '19.10.09-én kelt hozzászólásban:

"Megkértem az Elnökséget, kapcsolja ki a felhasználói profiloldaladat.
Indok:
Tartalmi rombolás: a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, agresszív vagy témán kívüli (offtopic) hozzászólások."


Ez persze nem történt meg, helyette az önjelölt jogosztó még aznap lépett, úgy, ahogy. 

 

Már régóta motoszkál bennem a gondolat, Te nem vagy vitaképes. Semmilyen vonatkozásban. Érvelni nem vagy képes, terelni, kioktatni annál inkább.

 

 

Előzmény: annyi baj legyen (918)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.03 0 0 918

"minden szóba, kifejezésbe belekötő mindentudó? "

 

Lehet, hogy a te fejedben az oldalbetöltés, és egy billentyű megnyomása egyenértékű dolog, a valóságban az egyik szerver, a másik kliens oldali művelet. Hibakeresésénél nagyon nem mindegy, hogy hol kell keresni a problémát, a böngésző beállításai közt, vagy a php session kezelésében.

 "az oldalbetöltést mégis mi előzi meg? "

 


A számítógép használatát pedig az előzi meg, hogy bemész a szobába, tehát a szoba küszöb átlépése aktivizálja a tuhu kiléptető rutinját..
https://a.te.ervelesi.hibad.hu/hamis-okozat

 

"hogy valami szándékosan nem stimmel"

 

Nem mutattál erre semmilyen bizonyítékot.

És nem, attól, hogy te nem tudsz térképet szerkeszteni, attól a problémád még nem lesz GIS.

Előzmény: alnibell (917)
alnibell Creative Commons License 2020.07.03 0 0 917

"... most meg kiderült, hogy oldalbetöltésekről van szó."

Amennyiben kötözködésben világbajnokságot rendeznének, biztos nyerő lennél ...

Mondja csak, kedves, minden szóba, kifejezésbe belekötő mindentudó, az oldalbetöltést mégis mi előzi meg? 

 

A többi már szóra sem érdemes. Főleg mert annyira elcsépelt.

S bár - még, ha homályos is a kép - most már mindenkinek egyértelmű lehet, hogy valami szándékosan nem stimmel, csak keresed továbbra is a kioktatás, a minősítés újabb és újabb lehetőségét.

Mivel a térképszerkesztésben akadályoz, igenis ide tartozik. Akkor is, ha Te nem így ítéled meg.

Előzmény: annyi baj legyen (916)
annyi baj legyen Creative Commons License 2020.07.03 0 0 916

- ez a videó illik az összes eddigi informatikai munkásságodhoz: ahelyett, hogy egy képernyőrögzítő programmal felvetted volna, mi történik, és minőségromlás nélkül megoszthattad volna, külső eszközzel készítettél egy homályos pacát. 
- Egész eddig billentyűműveletekről beszéltél ("Igenis minden billentyűműveletre újra és újra kiléptet a TuHu rendszere"), most meg kiderült, hogy oldalbetöltésekről van szó.
- nem látszik (igazából a videón semmi) ellenpróba:
a, ugyanazon a böngészővel, rögtön egy másik felhasználóval bejelentkezés. (meg tudnád tennni, regisztráltál már párat, amivel aztán egyes szám harmadik személyben beszéltél magadról).
b, ugyanazon a gépen másik böngészővel, és/vagy inkognitómódban ugyanazzal a felhasználóval bejelentkezés, hogy a cookie, session, vagy elcseszett pluginok okozta hibát kiszürjük.

Szóval ez a videó csak arra bizonyíték, hogy ha van egy feladatra best practice módszer, te akkor keresel egy bonyolultabbat, amivel sokkal több erőbefektetéssel sokkal rosszabb eredményt tudsz elérni.

És még mindig nem GIS téma. ;)

Előzmény: alnibell (913)
alnibell Creative Commons License 2020.07.03 0 0 915

Már volt itt szó róla, hogy bármilyen operációs rendszerű eszközről kísérlem meg a belépést, az eredmény minden esetben ugyanolyan, mint a videón bemutatott. Azaz nem cache probléma.

 

Jó pár éve volt hasonló jelenség, csak az mindenkit érintett. A válaszidő minimum értéke okozta a hibát.

Azt is írtam, hogy más regisztrált felhasználó gépemen történő bejelentkezésekor nincs hiba. A felhasználói kijelentkezésig nem változik a státusz.

 

A jelenleg általam tapasztalható hiba Old Eye tavaly október 9-iki lépése óta, amelyben - állítólag - kezdeményezte a regisztrációm törlését az MGKE vezetőségénél, áll fenn.  (A regisztráció törlése nem történt meg. Ha más nem, a videó is bizonyítja. Jött helyette a be nem jelentett korlátozás.)

Sunyi, minden tájékoztatás nélküli módon. Írtam többször is, de senki, sem ő, sem az MGKE illetékesei nem válaszoltak. Olvasható a fejlesztési ötletek között is.

Előzmény: olahtamas (914)
olahtamas Creative Commons License 2020.07.03 0 0 914

Az utólagos bejelentkezéssel szerintem nem mindig jó operálni!

Én inkább előre be szoktam jelentkezni, és úgy is maradok.

https://youtu.be/4vHEgT8qkas

Így a tájegység letöltése után is bejelentkezve kellene maradnia.

 

Az is lehet, hogy a böngésződ cache területén van olyan adat, ami sérült, vagy valami hasonló.

Persze az is előfordulhat, hogy a turistautak.hu szerverén ragad bent valami, erről csak az üzemeltetők tudnának nyilatkozni.

Azért egy cache törlést és egy tiszta oldalról való belépést is megkísérelnék a helyedben.

 

Előzmény: alnibell (913)
alnibell Creative Commons License 2020.07.02 0 0 913

"Én meg nem fogom bizonyíték nélkül elhinni, hogy  azért módosították a tuhu kódját, hogy téged kijelentkeztessenek, billenytűlenyomásonként"

Akkor legyen itt - igaz, rossz minőségű - videó, hogyan is tudok letölteni egy tájegységet szerkesztésre:

https://drive.google.com/file/d/1gb_QMkYObglVGMWqZDlciOYf-JrF962h/view?usp=sharing

 

Előzmény: annyi baj legyen (898)
alnibell Creative Commons License 2020.06.25 0 0 912

"Fogd fel: nem lát senki fantáziát az ötletedben, de még ha látna is, akkor sem tudna az itteniek közül semmit tenni a tuhun."

Fogd fel: amit csináltam, azt teljesen egyedül csináltam, alapvetően semmi segítség nem kellett hozzá. Négy tájegység kódolása általam meg is történt. Tudom a korlátokat, meg azt is, hogy azokat mi módon lehetne kiküszöbölni. Ehhez kellett volna egy kis külső segítség. Ez maradt el, de ettől függetlenül a javasolt módszer működőképes volt a korlátaival terhelve is.

Továbbá, miint már írtam, az úgymond itteniek jó része tuhu-s volt, s van, aki még most is megjelenik ott olykor-olykor.

Előzmény: annyi baj legyen (910)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!