Ide írjon mindenki, akinek van valamilyen ötlete, hogy hogyan kell egy brikettálógépet megépíteni! Szerintem pár okos ötlettel közösen mindent meglehet valósítani! Hajrá!
OK! Bocs! Én is igy indultam, csak emelőm nem volt. Sokat számoltam ( elektróda, vágó-csiszló korong áram), és arra jutottam, hogy még ha a munkámat sehova sem számolom akkor sem éri meg küszködni vele. Én vettem egyet a vaterán és igazán nem bántam meg! Két téglát nyom egyszerre egy 10 tonnás emelővel!
Jelenleg cserépkályhába fűtök vele, de már készül a központi fütés terve! Kiváncsi leszek, hogy kazánba milyen lesz! Mindenképpen kell bele forgács-fürészpor keverék, mert jobban ég és nagyobb az ereje!
már az összes anyagom itthon van csak neki kell állnom . a linken ami van azt megcsinálom, avval az eltéréssel ,hogy a préselést
olajemelővel végzem . van egy szalagfűrészem amin elég brutál keret van azon simán lepréselem. sztem a 10 tonnást is kibírná, na most én,azt az egyet, a 2 tonnással fogom nyomni . csinálok 20 db-t kb és meglátjuk mit mutat a kazánban . a krumplinyomós cucc még szárad ,de ugye azért azt nem lehetett úgy megpréselni .
csak próbára akartam egy egyes prést csinálni . ha figyelmesen olvastál volna akkor látnád ,hogy azt írtam, az anyag nagyrésze megvan itthon. ahogy emelővel is rendelkezem, épp 5 db van, válogathatok . csakmondom a hiányzó anyagot épp ma kaptam meg ingyen egy lakatos barátomtól
tehát írhatom azt egy egyes prés előállítása nekem most épp 0 forintomba kerül . természetesen ha mindent megveszek a vasárúraktárban akkor valóban nem lehet 2000-ft ból semmilyen prést csinálni ,de ebben az esetben nem ez a helyzet .
Készülget a gép, már csak a villamosság van vissza, meg a préscső. Remélem a villanyszerelés holnap meglessz. A préscsővet a méhbe megnézem reggel/ hátha szerencsém lesz/.
Ne kapkodd el a gyártást ill a gépépítést elég sok videót is találni róla.
No meg télen kályhán szarítgatni nem éri meg.
Krumplinyimóval soha sem lesz tökéletes.
Kell az 1-2 tonnás emelő.
Én tavaly vettem egy 10 tonnás emelőt , hogy idén építek egy újat nagyobbat. de inkább megrendeltem az alább beliknkeltet készen , masszív, bevált, nem éri meg annyiért anyagért mászkálni fúrni faragni.
BÚÉK mindenkinek ! elkészült az első 15 db papírbrikettem . nevetséges módon ,de itt a fórumon visszaolvasva találtam rá eme
megoldásra . miszerint krumplinyomóval csináltam 15db-t . raktam bele fűrészport is . nem lett tökéletes mivel a kiszedésnél ugye akadnak
nehézségek ,és a papír között sajnos a szinesben, volt olyan aminek a külsején volt műanyag fólia , és ez nem látszott addíg amíg be nem áztattam . így ez miatt, mivel a fólia nem ragad szétesett . akkor is elkészültek a prototípusok ,legalább ha megszárad le tudom ellenőrízni
a kazánban hogyan ég . azt nem tudom radiátoron meddig kell szárítani ? mivel tél lévén ez a lehetőség van . ha valakai tudja nem tartsa magában ?
Alaplap benne a hidraulikacső csatlakozó menetek, nyomásszabályozó szelep / állító tekerővel/, mágnesszelep, ez van egybecsavarozva. A mágnesszelepet vezérli a végállás kapcsoló.
Neked a mágnesszelepből kettő van. Az adattábláján kell lennije az olaj áramlását mutató ábrának,/fényképezd le/
P-szívó
T- vissza a tartályba
A-munkahenger egyik fele
B-munkahenger másik fele
Meg kell nézni hány voltos a mágnesszelep egye-váltóáram, és kell egy ilyen trafó hozzá. ha van még kérdésed írj.
Szevasz.
Hol laksz én pécsi vagyok ha közelben laksz elugranék hozzád.Privátra írd meg a címed.
ok.ez mind szép és jó csak azt nem értem,hogí miért kell 75 zöldhasút 3 részletben utalnom?Én ha pp-vel fizetek akkor egyben utalgatok mert 25e alatt van költsége is.
Amúgy a géppel minden rendben lenne,igaz nekem már készítettek igy briketett de egy idő után szétesett ....aránylag gyors felhasználásra pár vevőnek nem rossz csak ne tárolják sokáig és főként ne zsákban pakolásszák.
Tudna-e segíteni nekem valaki abban hogy hogy kell ezt a vezértömböt bekötni ? (nyomó visszatérő munka ág) Ez egy faipari marógépről való (ruszki) 110V-ról üzemel, ennyit tudok róla. Segítségeteket előre is köszönöm.