Keresés

Részletes keresés

Silan Creative Commons License 2004.03.26 0 0 89
Ja, ha még önként be is vallod, hogy egyszerű sudribunkóságból írtad el a nickemet, akkor nem tudok rajtad segíteni. Pedig gondoltam, hogy megadom neked a lehetőséget, hogy méltósággal vonulj ki a kínos szituációból, amibe belemásztál. Ha nem, hát nem, végül is én becsülöm azt, ha valaki tudatosan felvállalja, hogy nemcsak bunkónak látszik, hanem tényleg az.

Nekem már ugyan miért kéne olyan példát mutatni, ahol Egely fizikusnak mondta magát? Ezt nem gondoltad te se komolyan ugye? Annyira azért nem hülye Egely sem. Ő egyszerűen másokkal nevezteti fizikusnak magát és nagyvonalúan megfeledkezik arról, hogy kiigazítson.

Előzmény: TEACHER (87)
Dual Power Creative Commons License 2004.03.26 0 0 88
Parancsolj:

SHOWEXPO Rendezvényszervező és Sajtóiroda Budapest
Tel:+36-1-303-2977, +36-1313-7970, Handy: +36-309-145-104 http://www.showexpo.hu

http://www.showexpo.hu/cgi-showexpo/db2/db.cgi?mct=2&ct=01

vagy:

http://www.showexpo.hu/cgi-showexpo/db2/db.cgi?mct=2&ct=01&md=second&id=9


Egely György Fizikus, Hargitai Károly Kutató (1-2 fő)/klikk: FOTO/

Egely- György fizikus, a térenergia hasznosításáról, különös jelenségekről, gömbvillám, Ufók stb. tart előadást.

Ár/Szállítás 25.000 - Személy: 60 -/ km

Előzmény: TEACHER (87)
TEACHER Creative Commons License 2004.03.26 0 0 87
Kedves SILAN,
(látok le tudom írni a nickedet ha akarom, igaz sokat kellett gyakorolnom, hogy el ne tévesszem)

Ez az alapvető dolog veled, hogy még egy ilyen szolid cikimorzsára sem vagy vevő.
Ami pedig a szóbaállást illeti előszöris a saját nevedben és egyes számban beszéljél.
Egyébként lesújt, hogy ezzel akarsz büntetni,de tudod még ezt is hajlandó vagyok felvállalni.
Ami az Egely/fizikus vitát illeti, légyszíves egyetlen tőle származó forrást megemlíteni ahol ő nevezi magát fizikusnak.
Szíves figyelmedbe ajánlom a Kifordul a tér c. könyvének hátsó borítóját ahol mint "mérnök, feltaláló" mutatkozik be.
Most pedig tényleg good bye (for the time being)

Előzmény: Silan (84)
Dual Power Creative Commons License 2004.03.26 0 0 86

Ez akkor mi? :
TEACHER 2004-03-26 08:48:44 (73)

" Az egy más kategória, hogy ő - velem ellentétben - hamarabb , és sajnos nem elég kritikusan, befogadó olyan dolgokra amit nem látott vagy tapasztalt meg személyesen. (Lásd Ca_tyúkok_tojás... stb.) "

Az Egely kerekes kérdést meg ott a helyszínen tetted fel Vágónak.

Várunk vissza

Előzmény: TEACHER (85)
TEACHER Creative Commons License 2004.03.26 0 0 85
Kedves DP,

Ha kicsit gondosabban olvasod el a hozzászólásaimat, akkor rájössz, hogy én semmilyen tyúk-tojás prioritási kérdésbe nem mentem bele és az Egely kereket meg sem említettem. Ezért sem a mostani sem a korábbi "válaszaidat " nem tudom hova tenni.
Persze lehet, hogy még ezideig fel nem ismert telepatikus képességgel rendelkezem. Ajánlom magam a parajfalóknak.
Most pedig el kell mennem, de nem akarok elhajolni egyetlen épeszű (és nem lekezelő)kérdés elől sem ezért később majd visszajövök.

Előzmény: Dual Power (82)
Silan Creative Commons License 2004.03.26 0 0 84
Na először is azt tanuld meg, hogyan kell helyesen leírni a másik ember nickjét. Aztán ha ez megvan, akkor talán szóbaállnak veled.

Amúgy lehet, hogy Egely tiltakozott az ellen, hogy fizikusnak nevezzék. Szűk baráti körben. A nyilvánosság előtt nemigen szokott tiltakozni. Valahogy nincsenek tele az újságok Egelytől származó helyreigazítási kérelmekkel. Vajon miért, nem is értem.

Előzmény: TEACHER (79)
TEACHER Creative Commons License 2004.03.26 0 0 83
Kedves DP,

Rendes tőled, de nem szorulok sajnálatra. Nota bene én Gyuritól teljesen függetlenül csinálom azt amit. Ő csak nagyon felületesen lát rá a munkámra. Nem szoktam semmirevaló (csak) állandómágneses kütyüket gyártani, mert úgy gondolom ezekből soha nem lesz semmi. A mechanikus ingák sem hoznak lázba, bár amennyire én belelátok ezt a területet az Egely csapat igyekszik lelkiismeretesen művelni. Golyókat sem ejtek le napjában kétszázszor hátha egyszer magasabbra pattannak fel mint amennyiről leejtették őket.
Amit én - ha nem nagyképűség - "kutatok" az a Lenz törvény érvényessége elektromechanikus szerkezetekben- magyarul motorokban és generátorokban. Ezt kb. 13 éve csinálom és az esetek túlnyomó többségében kemény kudarc volt az eredmény - pontosabban a Lenz törvényt hibahatáron belül ki lehetett mérni. Néhány esetben azonban - és ez főleg az elmúlt egy év alatt történt- a hibahatárt messze meghaladó mértékben sérült a mechanikus és a villamos energia közötti kapcsolat.
Ami az anyagi részét illeti biztosíthatlak, hogy nem fogom a házamat rááldozni, vagy olyan költségekbe vernem magam, hogy holnaptól kukáznom kelljen. Bár való igaz nem olcsó hobbi ez, de ha eljárnék vadászni akkor ennek a többszörösét elkölthetném évente. Nem sorolom magam a mindenre elszánt megszállott őrültek közé akik egész életüket és egzisztenciájukat egy megvalósíthatalan rögeszmének szentelik.
Most szerencsére nem úgy áll az ügy mint amit érdemes lenne abbahagyni. Ismerve a szkeptikus társadalom hozzáállását mindaddig a hivatalos tudomány nem lesz befogadó erre az eretnekségre amíg valaki le nem tesz az asztalra egy
-mindenki által reprodukálható
-teljes egészében visszacsatolt
szerkezetet. Nem szívesen írnék örökmozgót mert ez egy rendkívül lejáratott fogalom és a hülyeség szinonímájaként kezelik.
Abben egyébként a TTT-s és egyéb köröknek igaza van: Nem nekik, hanem nekünk kell bebizonyitani, hogy a dolog feasible.

Előzmény: Dual Power (80)
Dual Power Creative Commons License 2004.03.26 0 0 82
A tyúk, vagy a tojás volt előbb felvetésedre adtam meg a tudományos, majd egy szarkaztikus választ.

Egyébként délután ott ültem mögötted kb. 1,5 méterre a bal vállad fölött az átjáró másik oldalán.

Az Egely kerekes kérdésedre itt megleled a válaszokat:

Fórum >> Tudomány >>
Egely féle vitalitásmérő leleplezése
(2594 hozzászólás)
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9024500&uq=73

Előzmény: TEACHER (81)
TEACHER Creative Commons License 2004.03.26 0 0 81
Kedves Powder,

Biztos bennem van a hiba, de nem tudok rájönni, hogy kapcsolódik ez a "válasz" az én hozzászólásomhoz.

Előzmény: Dual Power (76)
Dual Power Creative Commons License 2004.03.26 0 0 80
Köszönöm, hogy nyiltan vállaltad önmagadatat. Nem könnyű és csak sajnálni tudlak. Nem egy régi parakutató barátomat Egely tett szegény pályára, pedig a többletenergiát termelő nem működő hülyeségeivel. Volt aki az a budai, kiemelt helyen lévő családi házát, adta el és most megélhetési gondjai vannak, mert egy csomó pénzt beleölt a marhaságai megvalósításába. Hiába beszéltem én és egyik állami energetikai hivatalban dolgozó barátom, mindeketten gépészmérökök vagyunk, akiről beszélünk az meg bölcsész, hogy a különféle mágnesekből összerakott bolygókerekes szerkezet be sem fog indulni, mert beragad. Nem hitte el.

Aztán rugóenergiából akart többletenergiát kinyerni. Azt sem hitte el nekem,hogy lehetettlen.

Most meg éppen Einstein relatívításelméletének megdöntésén munkálkodik egy forgásban elvégzett méregdrága fénykisérlettel.

Háááát azt hiszel el Te is amit akarsz, de a hülyeség így bizony gatyára fog tégedet is vetkőztetni. Egelynek nem szórnak már milliókat, mint annak idején a postabank tette.

Előzmény: TEACHER (70)
TEACHER Creative Commons License 2004.03.26 0 0 79
Kedves Silány,

Hallottad-e - akárcsak egyszer is- , hogy EGy magát fizikusként nevezte meg. Én viszont számtalanszor voltam tanuja annak, hogy ezellen tiltakozott. Nyilván akkor Te nem voltál jelen.

Előzmény: Silan (75)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 78
Bocs, most látom, hogy lentebb erről volt szó, azért a hanganyagra mutató link talán hasznos.
Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2004.03.26 0 0 77
Sziasztok!

Tegnapelőtt Egely a Lágymányosi Esték rendezvénysorozatának keretében Groma István fizikussal (docens, ELTE Általános Fizikai Tanszék) vitázott.

A hanganyag elérhető a következő web címen:

Egely-Groma vita

Még én is csak épp hogy belehallgattam. Szvsz érdekes lehet a számotokra, ha már ennyit diskuráltok róla.

Üdv,

a Linux Garázda

Dual Power Creative Commons License 2004.03.26 0 0 76

"Az evolúció szerint a madár szintént tojással szaporodó hüllőből alakult ki, és a hüllő fokozatosan olyan alakból amely nem kemény burokkal rendelkező tojást, hanem petét rak le a vízbe (kétéltű)"

tehát mind a tojás, mind a tyúk hüllőkből alakult ki és egszerre egy folyamatos átmenetben.

Ha meg viccesre kívánom venni, akkor tudtommal a csirkemellből készült Holstein szelet volt először alkoholmentes sörrel és savaníúsággal.

Előzmény: TEACHER (73)
Silan Creative Commons License 2004.03.26 0 0 75
Én még sose hallottam Egelyt tiltakozni a fizikusnak minősítése ellen. Lépten-nyomon fizikusnak nevezik, ekként mutatják be, még egyes könyveinek a hátlapján is ez áll az ismertető szövegben. Soha nem hallottam, hogy helyreigazítást kért volna bárhol is.
Előzmény: TEACHER (73)
JFEry Creative Commons License 2004.03.26 0 0 74
Ez a hozzászólásod, azt mutatja, mintha ágyúcsövet dugtak volna Egely fenekébe, és így kényszerítették volna a nyilatkozásra. Tudtommal még le sem adható az az anyag, mely nem engedélyezett a szereplők részéről.

Nem maradhatnánk annál, ami valóban fontos nekünk? A szakmánál.

Előzmény: TEACHER (73)
TEACHER Creative Commons License 2004.03.26 0 0 73
Hi Mmormi,

Bármikor szívesen benne vagyok egy szakmai vítában ha inteligens és nyitott partnerekről van szó. Ez a tegnapelőtti ELTE-s szeánszról nemigen mondható el. Ott inkább emocionális érvek jöttek elő és azt pedig nagyon rühellem amikor egy porbafingó egyetemista veszi a bátorságot hogy Egelyt Jancsibohócként lehülyézze. Ő - ellentétben Hartlein K. beszólásával- sohasem állította magáról, hogy fizikus, mitöbb ezellen mindig is tiltakozott. A szenzációéhes sajtó aggatta rá ezt a cimkét. Ha ismernétek közelebbről akkor tudhatnátok, hogy egy igen széleslátókörű, szakmailag rendkívül művelt és valójában egy szerény emberről van szó aki permanensen a bugyuta média kereszttüzében él. Igaz, hogy sok könyvet ír , de az egy marhaság, hogy ebből meg lehet gazdagodni. Ő egy MÉRnök aki - velem együtt- vallja, hogy a tapasztalatainkat legjobb MÉRés útján beszerezni és nem csupán a tanított fizikára hagyatkozni. Az egy más kategória, hogy ő - velem ellentétben - hamarabb , és sajnos nem elég kritikusan, befogadó olyan dolgokra amit nem látott vagy tapasztalt meg személyesen. (Lásd Ca_tyúkok_tojás... stb.)
Nos kedves Mmormi mire vagy kíváncsi ? Ha tudok válaszolok.

Előzmény: mmormota (71)
JFEry Creative Commons License 2004.03.26 0 0 72
Szervusz Teacher!

Ezt kiállásod és a munkakészséged csípem benned. Bocs az Apehos poénért, de annyira feladtad a labdát!

Sajnos, mivel nem ismerem részleteiben a mérési elved, még most sem tudom kizárni az esetlegesen a munkádban, a kettős ingánál is, felmerült elvi jellegű hibát.
Mint tudod, azért járogattam a Teslára, mert valami mélyebb meggyőződésből azt remélem, hogy tényleg több a világ annál, mint amennyit látunk benne.
És valóban, mindig vannak is új "Fehérfoltok". De sajnos azt kellett a mostani rendezvénysorozat közben belátnom, hogy a barátodat nem normális, vagy valós megyőződés vezeti.

Az elektrodinamika melyik részén látsz lehetőséget az E.M.T átlépésére?
Már pár szót beszélgettünk a homopolárról is. Szívesen kivesézném a dolgot veled, mivel némi személyes tapasztalatom nekem is van. Bár, mint tudod, azok alapján én erősen hajlom a Lenz törvény univerzalitását elfogadni.(és nem csak a 10E-47 sec a Bumm utánkor)
Van itt is egy egypólusú topic, de ha jóbbat akarunk, átvillanhatnánk a Netboardra és ott nyithatnánk egy újat!

Előzmény: TEACHER (70)
mmormota Creative Commons License 2004.03.25 0 0 71
Nincs kedved esetleg egy jó szakmai vitához az elektrodinamikáról, és az energiamegmaradás kérdéséről az elektrodinamikában - ezen a fórumon?
Előzmény: TEACHER (70)
TEACHER Creative Commons License 2004.03.25 0 0 70
Kedves D. Pow(d)er,

Ha nagyon érdekel akkor én vagyok a képen, de nem vagyok Egely - ahogyan nevezted - "szárnysegéde".
A barátságát szívesen felvállalom ami nem szükségszerűen jelenti azt, hogy mindenben egyetértünk. A Ca-ot szintetizáló tyúkokat nemigen veszi be az agyam és a legyek vákumos reptetése se hoz eufóriába.
Ugyanakkor abszolut partner vagyok az energia megmaradás cáfolatában - legalábbis az elektrodinamika területén. Azt viszont nem hiszem, hogy ez igaz lenne a mechanikára is és szerintem az egész Orffyreus örökmozgó egy legenda.

Előzmény: Dual Power (42)
JFEry Creative Commons License 2004.03.25 0 0 69
Jesszum
!Tegezzél, nyugodtam, itt ez normális, mégha én nem is!

A jobb szél 5.-6. sobában a külső szélen ültem.

Kopasz, dagadt középkörú tag vagyok.
Talán súlyban és korban is mi voltunk a csúcs a közönség közt.

Az a jegyzetelés pedig lehet jogi bizbasz is!
Többen is jegyzeteltek. És többek hoztak magnót is.

Előzmény: Tim the Enchanter (67)
BZoltan Creative Commons License 2004.03.25 0 0 68
"jól csinálta - az a "ki merné feltenni az életét..." húzás nagyon jó volt."

Annyira szerintem ez nem nagy poén ez és könnyű is védekezni az ilyen ellen.

A természettudományok olyan mérhetetlen tételrendszerrel rendelkeznek és annyira szerteágazóak, hogy nagyon kevés az olyan univerzális tudós aki érti és bizonyítani is tudja azokat az alapvető tételeket amiket a legtöbben már triviálisnak vesznek.
Nagyon sok természettudós van aki nem tudja fejből, csípőből igazolni/belátni az energiamegmaradás törvényét.

Az ET-ben hinni baromság, azt vagy elfogadja az ember legitim, akreditált szakemberek véleménye alapján, vagy belátja saját maga, de valahogy olyan dologra támaszkodik ami mögött szakszerű következtetések és bizonyítások vannak.

Ezért a főkérdés a hitelesség...Olcsó trükk arr bazírozni, hogy valami nagyon alapvető tézist kiált ki valaki hamisnak... és egy ideig nem kap rá szakszerű választ.

Tudományos kérdésben irreleváns, hogy mennyi idő alatt érkezik válasz, ha tudjuk, hogy véges időn belül megválaszolható egy kérdés, akkor a válasz már nem is annyira fontos.

z

Előzmény: Tim the Enchanter (65)
Tim the Enchanter Creative Commons License 2004.03.25 0 0 67
Önök hol ültek? Mert a beszólásaikra emlékszem, de nem tudom archoz kötni ?ket.

Mafihés ismer?seim azt állítják, hogy láttak az eventen egy gyanúsan jegyzetel? hölgyet, akit senki sem hívott - úgyhogy lehet, hogy lesz még sajtóvisszhangja a dolognak.
Remélem, azt is leközlik majd, amit Gromáék utoljára mondtak.

Előzmény: JFEry (66)
JFEry Creative Commons License 2004.03.25 0 0 66
:)

és mégis! médiának ez kell!

Előzmény: Tim the Enchanter (65)
Tim the Enchanter Creative Commons License 2004.03.25 0 0 65
Néhány kiegészít? információ a tegnap esti Egely-szeánszhoz.
(mint fizikus-hallgató voltam ott)

Az volt az érdekes, hogy gyakorlatilag nem reklámozták a vitaestet, egyetlen egy plakátot láttam az egész épületben, mégis "szájrul szájra" terjedt a hír, én magam is e-mailben értesültem róla.
Így adódhatott, hogy az eredetileg kijelölt 1.71-es terem kicsinek bizonyult.
A másik meghívott el?adóról, Groma Istvánról el kell mondani, hogy ? szokta tartani az els?s fizikus hallgatóknak a kísérleti fizika (mechanika) el?adást. Népszer?, jó el?adó. Egyébként fémek, ötvözetek rácshibáival és hasonlókkal foglalkozik.

Egelyr?l annyit, hogy az elején jól csinálta - az a "ki merné feltenni az életét..." húzás nagyon jó volt. Ezt kés?bb jól felhasználhatja majd ("...de egy se tudta megindokolni!").
Utána viszont mintha elvesztette volna a fonalat, mert a szakmai közönség el?tt nyilvánvalóvá vált, hogy rámutattak a hibára és ? kitért el?le.
És a végén nagyot bakizott azzal a 40000 motorral.

Mellettem ült egy orvosi egyetemet végzett évfolyamtársam, ? azt mondta a végén, hogy Egelyn a skizofrénia (téves eszmerendszer) tipikus tünetei mutatkoznak.

Innent?l már nem a fizikáról szól a dolog, hiszen a jelenlév? fizikusok azt hitték, hogy egy normális emberrel beszélnek, és roppantul frusztrálta ?ket, hogy huszadszorra elmondva sem érti meg az érveiket. Pedig egy ilyen orvosi esetet _nem is lehet_ meggy?zni.

Egy másik megjegyzés szerint Egely mazochista, ebben is lehet valami.

Dual Power Creative Commons License 2004.03.25 0 0 64
Iván Gábor nem pszichológus, bár több az emberi elmét kutató tudományos társaságnak volt már tagja.

A hitbeteg embernek jellemzően kényszerképzetei és kényszercselekedetei is vannak. Ez nem minden esetben zavaró, sőt sokszor csak bizonyos dolgok kapcsán zavarja össze az egyén logikai érzékét.

Előzmény: Simply Red (63)
Simply Red Creative Commons License 2004.03.25 0 0 63
El kell ismerni, Iván Gábor nagy pszichológus.

De azért nem biztos, hogy szerencsés dolog lett volna Newtont kigyógyitani a hitbetegségéből :-)

Előzmény: Dual Power (62)
Dual Power Creative Commons License 2004.03.25 0 0 62
Iván Gábor ezt hitbetegségnek nevezi. Ami mindenfajta ideológia lehet, ami eluralja az elmét.Az ebben szenvedő illető képtelen észrevenni gondolkozásmódja abnormalítását. Szemléltetem egy érthető példabeszéddel:

"predi 2003-10-17
"Tudjátok, amikor kis gyerek voltam elmesélt apám egy történetet. Valahogy így:
Van a bolondok házában egy bolond, aki a jobb kezén az ujjakat állandóan összeszorítja. Azért teszi ezt, mert azt hiszi, hogy lufit tart a kezében, amit ha elengedne, az huss felszállna. Szegény bolond arról van meggyőződve, hogy ha ez a lufi elszállna, akkor őneki vége lenne. Ezért egész életében összeszorított ujjakkal él.

Nem mesélt nekem apám vallásról, hitről.
Csak később világosodott meg számomra, hogy vakon hinni bizonyíthatatlan dolgokban értelmetlenség. Sőt, ha nem istennek nevezik azt a bizonyos dolgot amiben az illető ilyen vakon hisz, akkor nyilvánvalóan elmebetegségről van szó. Vajon az istenhívők beteges viselkedésén nem kellene segíteni? Ők is rendszeresen összeszorítják imára a kezüket, és ima nélkül nem bírnak élni. Képzelt barátjukkal beszélgetnek, és térden állva könyörögnek hozzá. Normális, a hittel meg nem fertőzött emberek nem tesznek ilyet.

Vajon a babonás ember, aki szilveszter másnapján hányásig zabálja magát lencsével, mert azt HISZI, hogy ettől sok pénze lesz, az nem egy hibás agyi működés áldozata?

Minden elvont duma nélkül teljesen nyilvánvaló, hogy a hit egy elfuserált agyi működési mód. Persze csak a nem hívők láthatják ezt be, mert a hitben szenvedők normálisnak tartják amit csinálnak. Ha a vallásuk azt írná elő nekik, hogy homlokukat a földhöz nyomkodva imádkozzanak, akkor azt tennék, és azt éreznék normálisnak. Ők tehát képtelenek felismerni saját viselkedésük abnormális voltát."

Előzmény: Simply Red (60)
Simply Red Creative Commons License 2004.03.25 0 0 61
Hogy egy kicsit elbizonytalanítsam saját határozot álláspontunkat: Ha történetesen nem Egely jött volna vitázni, hanem monjuk Newton jött volna megvédeni az infinitézimális kalkulusát, valószínűleg őt is a földbe lehetett volna döngölni a logikailag kétségtelenül ellentmondásos elmélete miatt.
Előzmény: Simply Red (60)
Simply Red Creative Commons License 2004.03.25 0 0 60
Köszönjük az érzékletes beszámolót.

Ami engem illet, számomra az Egely-félék gondolkodásmódja a legnagybb rejtély. Vagyis az olyan embereké, akikre logikus érvekkel nem lehet hatni. Érdekes lenne hallani erről a kérdésről egy pszichológus, vagy egy gyógypedagógus véleményét. (Nem cikizni akarom Egelyt, komolyan gondolom.)

Előzmény: mmormota (57)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!