Ne is kezdjunk el flame-elni, hulyeseg. Az uj arcot arra ertettem, hogy relative uj vagy a Trekes topicban.
hogy én valószínűleg előbb láttam Törzsasztalt mint te internetet...
Ebben egyaltalan ne legy biztos! Volt egy hozzaszolasod, hogy ki mikor netezett eloszor, vagy vmi hasonlo cimu topicban. Szoval ennek ismereteben csak annyit mondok: Tevedsz. Nagyon.
De eleg az offolasbol, vissza a temahoz:
Viszont azt se felejtsd el, hogy ez az epizód iszonyú messze van a viasat most vetített epizódjaitól, talán nem is fogják vetíteni, szóval nem sokat számít....
3-4 honap az iszonyu messze van? Egyebkent en a Scorpionrol szolo irasok miatt huztam fel magam: eleg rendesen tartalmaztak spoilert, es azt ugyebar hamarosan adjak.
Es persze igazad van, BeePee_3-nak is eljart a szaja, szoval en hiaba beszelek...
Oké elismerem, volt egy-két dolog, amit kihagyhattam volna. Bár a TNG-re és a DS9-ra vonatkozó dolgok olyan régiek már, szerintem minden érintett ismeri a sztorit. A Voyageres dolgok valóban ezután jönnek majd a Viasaton. Bocs érte...
És akkor innentől offtopic:
----- Innentől kezdve csak azok olvassák aki már ismerik az új részek tartalmát -----
Arra nagyon kíváncsi vagyok, a Scorpion után, amikor Seven of Nine már legénységi tag lesz, vajon hogy fogják őt szólítani a töbiek. Kilencből hét ? Húú ez borzalmas. Egyszerűen csak Hét ? Vagy Hetes ? (vagy heti hetes...) Nehéz dolguk lehet a szinkront készítőknek.
Továbbá:
Komolyan gondolja-e Rick Berman, hogy a Voy befejezése után elkezdendő új, 5. Star Trek sorozat, ami egyes hírek szerint a Star Trek-Enterprise nevet fogja viselni, a 23. században fog játszódni, még a Kirk féle társaság ELŐTT. Ha ez igaz, akkor ez a Star Trek halála lenne.
Még továbbá: nagy sávszélességgel és mégnagyobb vinyóval rendelkező illetők számára szívesen rendelkezésre bocsájtom, illetve lehetőség szerint cserélném linkgyűjteményemet, amely a különböző ST részek letöltő sitejaihoz vezet.
mrzool
Juszt sem kezdek el flamelni, csak annyit jegyeznék meg, mint "új arc", hogy én valószínűleg előbb láttam Törzsasztalt mint te internetet... Írni azt nem nagyon szoktam, tényleg...
De mivel én is a spolier nagy ellensége vagyok elismerem, hogy valahol igazad van. Bár igyekeztem nem irni semmi konkértumot, de az uz-os soraim nem legsikerültebbek ilyen szempontból.
Viszont azt se felejtsd el, hogy ez az epizód iszonyú messze van a viasat most vetített epizódjaitól, talán nem is fogják vetíteni, szóval nem sokat számít....
(Bár azért BeePee_3 elég durván leírt pár nagyon fontos eseményt az utsó hozzászolásában... :()
Nos részben igazad van szerintem. Amikor a TNG-ben megjelentek a Borgok, még legyőzhetetlennek tűntek. De legalábbis ismeretlennek. Ahogy alakultak a részek a TNG-ben (I-Borg, Descent I-II.) egyre jobban kezdték kiismerni őket és ezáltal hatékonyabban tudtak ellenük készülni. Persze nem elég hatékonyan, hiszen a First Contactben is odaveszett azért számtalan hajó.
Az mindensetre fura, hogy csak 1-1 hajót küldenek a Csillagflotta ellen, holott azt hiszem már 5 kocka is csont nélkül legyőzné az egész alfa kvadránst. Na jó talán 10. Tehát úgy gondolom valóban igaz, hogy a Voyagerben a Borgok már vesztettek félelmetességükből és ez hátrányára vált a sorozatnak. Csak hogy mást ne mondjak az Enterprise D-t annak idején rommá lőtte a kocka a Földnél (Riker:5-6 hétig tart majd a javítás) és a Voyager, ami végülis jóval gyöngébb mint egy Galaxis osztályú hajó vígan nekiront egy Tactical cube-nak. Species 8472-ról csak annyit és ez áll az összes hatalmas erejű ellenségre: kicsit olyan ez a Trek mint a Rocky filmek annak idején. Volt a Stallone, jött valami óriási ellenfél, aki ronggyá verte, utána Rocky föltápászkodott és legyőzte. Borgokkal ugyanez volt a helyzet (39 hajó, 11000 ember) utána jött a Dominion (Föld elleni Breen támadás, Chin'tokai csata) majd Species 8472, amely a Borgot is kiírtotta volna, ha nincsenek nanoszondás torpedók. Gondoljatok bele az a faj amely 3 lövéssel kilő egy Borg kockát, mit csinált volna az alfa kvadránssal...
És utána szépen lassan kiderült, hogy nem is olyan legyőzhetetlenek ezek a fajok (bár úgy tűnik azzal senki nem számolt, hogy időközben ők is fejlődtek). Sőt azt is ki merem jelenteni, hogy Q is kissé röhejes, mert már régen nem úgy kezelik, mint egy isteni jellegű életformát, hanem mint egyszerű halandót. Képletesen értve a halnadót. Nekem legalábbis így tűnik.
Én inkább másképpen fogalmaznám meg a dolgot. A borg túl erős volt, amikor megjelent a Trek univerzumban.
Emiatt nem lehetett őket normálisan kezelni a történetek szempontjából. Ugyanis, ha egy kocka akkora kárt tudott okozoni a Wolf 359-es rendszerben (40 hajó veszett oda több mint 11000 emberrel a fedélzetén), akkor miért nem küldtek még 10 kockát, hogy lenyomják az egész Föderációt, majd az Alfa kvadránst (a borgnak több 1000 kockája van, ehhez képest még nem igázta le az egész galaxist).
Vagy ha akkor még nem voltak olyan erősek (ami megint nem lehet, hiszen Guinan bolygóját már több mint 100 évvel korábban elpusztították, tehát már akkor elég erősek voltak), akkor is pár éven belül akár több száz kockát is küldhettek volna a Föderáció ellen nem pedig megint csak egyet (mint a First Contactban). Egyszerűen elrontották a fajt, amikor megírták, mert nem gondolkodtak hosszú távon a fejlődésük következményeire.
Annyira idegesit, hogy vannak, akik beesnek a forumba, es rogton jatszak a faszagyereket azzal, hogy leirjak az epizodok tartalmat, es elrontjak masok szorakozasat! Vega es Vobert, gondolkozzatok egy kicsit!
Nekem is lenne mirol irnom, pl. a UZ 2. resze fullra osszeomlasztotta bennem a borgrol kialakult kepet, DE nem irtam le a forumba! Es nem is fogom, amig a Viasat3 el nem er odaig!
Kerek mindenkit, ne rontsatok el a topicot. Ajanlom a kezdo hozzaszolasok elolvasat, es nemi netiqette tanulmanyozast. Ahogy eszrevettem, az 'uj' arcoknak semmi fogalmuk sincs az illemrol.:(
Egyvalamit azért nem értek. Van ugye ez a Species 8472, ami majdnem legyőzte a borgot, amig a Voy közbe nem lépett. Ekkor igencsak kegyetlennek ismerhettük meg ezt a fajt. Utánna ugyanezt a fajt a hirogin (remélem jól irom) faj csak úgy kedvtelésből üldözgeti több-kevesebb sikerrel, majd a Voy mindkettőnek sikeresen ellenáll. Sőt az egyik részben (sajna a cimét nem tudom) a 8472 faj a földiek jelmezébe bújik és megpróbálja félrevezetni a Voy legénységét, de ekkor feltámad bennük az érzelgősség és feladják a dolgot.
Mindevvel azt akarom mondani, hogy akkor tulajdonképpen ki is a legerősebb faj az univerzumban? Q-t leszámolva. Ja meg még ott voltak a Dinók is, akik igencsak könnyedén ugráltak az űrben és kapcsolgatták ki a Voy összes rendszerét.
Szóval tudja valaki, hogy ki a legerősebb?
Ugyan, az igazi az volt amikor az Unimatrix Zeroban a királynő (borg mércével mérve) gyakorlatilag könyörgött a Janewaynek, hogy húzzanak el, ne szóljanak bele olyanba amit nem tartozik rájuk. (borg belügy :))
Más:
A Body and Soul-ban tényleg elég agresszívan lerendezik le a dolgot, de szerintem ez azért van mert Janeway alapvetően hangulatember. Van hogy targyalós napja van, van hogy nem. :)
Aki nézi az új voy szezont: Vajon mikor kezdenek bele végre a "végjátékba"? Ha jól számolom talán hat epizód van hátra, és még mindig a Delta Kvanráns közepén hajóznak, és Seven humanitására szentelnek egy teljes epizódot. (Már megmint...)
Csak még egy rövid...
A borgot nem egyszerűen legyengítették, hanem nevetségessé, és jelentéktelenné alázták. A legszánalmasabb húzás a VOY-ban eddig az volt (de szerintem ezt már nem is lehet túlszárnyalni), mikor Janeway a Dark Frontier-ben (jól emlékszem, hogy abban volt?) gyakorlatilag megzsarolta a Kollektívát azzal, hogy megöli a Királynőt, ha nem teszik, amit mond.
És az még engedelmeskedett is, mintha bármit is számítana.
Ezek után engem borgos rész már nem igazán tud(ott) lázba hozni.
Mindenek előtt: gratulálok a borg ismertetőt összeadó hármaknak, nagyon frappáns, és informatív lett, szerintem minden benne van, amit mindenképpen tudni kell róluk.
Viszont a kérdésből látszik, hogy itt már visszaüt, hogy az 'utolsó' sorozatot adják elsőnek. Ugyanígy érthetetlenek lesznek majd a bajori/cardassiai, Föderáció/Maquis konfliktusra visszautaló epizódok, meg a TNG-vel átfedésben levők (főleg az 5.-6. évados Barclay-Troi történetek).
Mike73: Azért nem minden technoblabla 100% zöldség, ami az ST-ben előfordul, bár a VOY-ra már ez is csak egyre kevésbé jellemző, ez is hozzátartozhat ahhoz, amiért kezd egyre kevésbé tetszeni nekünk, mrzool-féléknek. :)
Vóbert: az általad öt sorban felvázolt sci-fi forgatókönyvre én valamikor kaptam egy frenetikus ábrát, aminek kb azt a címet lehetne adni: folyamatábra B kategóriás 'sci-fi' gyártásához. Éppen hogy az a jó történet, ami _nem_ ezt a sablont hozza, és azért ezt el kell ismerni, vannak (szerencsére) ilyenek is a VOY-ban. A baj inkább az, hogy egyre több olyan van, ami tényleg ez alapján az öt sor alapján készült. Természetesen a régebbi sorozatokban is voltak ilyenek, de a VOY-nál mintha eltolódott volna a hangsúly.
Valahol ott lehet a különbség, hogy az ilyen 'ötsoros' megérdemli, hogy a műsorújság egyszerűen 'fantasztikus film'-nek titulálja, és a többi az, ami valóban sci-fi.
Janeway következetlen viselkedése (mrzool): épp a múlt héten végeztem a Body and Soul c. 7. évados epizód átiratával, na ott is markánsan látszik, amiről írtál. Hogy mi történik, arról nem spoilerezek, mindenesetre az, amit Janeway csinál, nagyon érthető (én is azt csinálnám abban a helyzetben), csak éppen nincs összhangban azzal, amit mindaddig (legalábbis jobbára) hirdettek.
Delomar: A Remember szerintem éppen hogy nem 'kaptafa' epizód, nagyon is komoly mondanivalója van, engem legalábbis nagyon megérintett. Csak egy kicsit gondolj bele a történelmi vonatkozásaiba, és talán te is látni fogod, mire gondolok.
A Flashback már inkább, kicsit erőltetett alapkonfliktus, hosszas, de a lényegen nem változtató vergődés (valamivel ki kellett tölteni a 45 percet), esetleg az Excelsior-os jelenetek tudták valamennyire érdekessé tenni az epizódot.
Petrus2: Lehetett volna jobb a VOY, pl azzal is, hogy sokkal jobban igyekeznek azt a hatást elérni, hogy a Voyager-en egy egyfajta nagy család él, mint ahogy a TNG-nél nagyon sok epizódnál volt ilyen érzésem, pedig ott nem is ez volt az alapfelállás (és azért a DS9-nak is voltak magas pontszámmal jutalmazható megmozdulásai ilyen téren). Az egyes epizódok főszálait erre az alapláncra kellett volna felfűzni, nem csak néha egy-egy mellékszálként utalni arra, hogy valami zárt közösségbeni magénélet-féle is zajlik a hajón.
Dob: több olyan VOY epizód van, ami szinte egy az egyben újrafeldolgozott TNG (és van pár DS9 forrású is), csak a díszlet változott meg, meg esetleg egy-két új elemet belevittek, hogy egy felületes, vagy a TNG-t annyira (már) nem ismerő néző ne jöjjön rá azonnal.
No, azt hiszem, így egy nekifutásra épp elég hosszú lettem... :)
Majdnem legyőzte? A Voyager nélkül a Borgnak cirka két faluja maradt volna mostanra a Galaxis legtávolabbi szegletében.
A borg jellemrajzához hozzátartozik még, hogy elméletileg soha nem tárgyal senkivel, merthát "Resistance is futile". Gyakorlatilag Janeway-jel többször is leállnak, amikor már marhára nincs más választásuk.
Pont ezek miatt az események miatt alakult ki az a vélemény, hogy a TNG-höz képest a Voyagerben jelenősen legyengitették a borgot. Pl. Kicsit vicces, hogy a fél flottát kilőtték a legkisebb erőfeszítés nélkül néhány éve, most meg a Voyager vígan meglép állandóan.
Akkor néhány további szót a Borgokról. Politikai vagy gazdasági hatalom nem érdekli őket, csak az új technológiák megszerzése a cél. Általában olyan fajokat támadnak meg, amelyek viszonylag magas technológiai fejlettségi fokon állnak. Hajóik, amelyek között van kocka alakú kb. 25000 fős legénységgel és amely a legnagyobb méretű, a normál érzékelők számára nem látható ún. transwarp folyosóban közlekednek, amelyben a normál warp fokozat maximális 9.987 értékének kb. hússzorosával haladnak. Van továbbá kisebb, kocka alakú ún. Type 4 tactical cube, amely leginkább csatahajóként képzelhető el. Nagyerejű külső és belső pajzsokkal, fézerekkel és torpedókkal valamint vonósugarakkal rendelkezik. A gömb alakú, felderítő 'sphere'-ek ablatív páncélzattal, rombolófegyverrel (kb. mint a Defiant elülső ütegei) fézerekkel és vonósugarakkal rendelkeznek, még ez a Borg mércével mért kis hajó is legalább 3X akkora mint a szövetségi flotta legnagyobb hajója. Van továbbá egy kisebb méretű Borg diamond, amely a királynő hajója. Ennél is kisebb a Borg transzporthajó, amellyel a Voyager is sikeresen vette fel a versenyt (Dark frontier I-II.) Kedvenc mondásuk a: RESISTANCE IS FUTILE. YOU WILL BE ASSIMILATED. Az ellenállás hasztalan. Önöket asszimilálni fogjuk. A Voyager Scorpion I-II. részében bukkant fel a korábban már említett 8472-es számú faj, amely az eddigi egyetlen amely sikeresen ellenállt a Borgnak, sőt majdnem le is győzte azt.
Az előbbiekhez szeretnék hozzáfűzni egy apróságot. A borg a tökéletességre törekszik, ennek megszerzésének az utja pedig más fajok tudásának megszerzésén át vezet. A többi faj tudásának pedig akkor lehet a leghatékonyabban megszerezni, ha az egész fajt a borg közösségbe olvasztják, asszimilálják. A borg magát magasabb rendű létformának tekinti a többi fajnál, ezért saját ideológiája szerint az asszimilációval szivességet tesz a beolvasztott fajnak. Ezen felül mivel már rengeteg fajt asszimiláltak, tudásuk hatalmas, és nem haboznak bevetni azt a céljaik érdekében.
Pontosítsunk kicsit, mert összezavarod azokat akik nem ismerik a Borg sztorit. A TNG-ben volt egy Q-who c. rész, ott Q úgy gondolta megleckézteti az embereket arroganciájuk miatt és 7000 fényévre repítette őket a J25 rendszerbe. Ott találkoztak egy kocka alakú, az Enterprise-nál kb. 10X nagyobb hajóval. Volt némi lövöldözés, miután a Borgok KIVÁGTÁK a hajó egy részét, egy vágósugárnak nevezett dologgal és 18 ember meghalt. A Enterprise elég súlyos károkat okozott a kockának (átlukasztották a burkolatot) de ez csak rövid ideig tartott, ugyanis a kocka elkezdett regenerálódni és fölépült a burkolat. Kiderült, hogy a Borgok egy kollektív tudat részei, nincsenek egyének, csak a közösség. Összekapcsolt elmék dolgoznak együtt. Szaporodásuk elég sajátos, ugyanis asszimilálnak különböző fajokat, akik ezáltal a kollektíva részévé válnak, beleadván tudásukat a kollektíva össztudásába. Az újszülötteket (akik nem tudom egész pontosan, hogy jönnek létre) ún. 'maturation chamber' -be, magyarul kb. nagyon nyersen 'keltető kamrának' lehetne hívni, rakják bele és születésüktől kezdve az élő szövetet kibernetikus implantátumokkal egészítik ki. Az agyfunkció jelentősen felgyorsul, továbbá élelemre nincs szükségük, csak energiára, a biocsipjeik szintetizálják a megfelelő tápanyagokat. Nem alszanak, csak regenerálódnak, föltöltik magukat energiával. Mivel számos faj összes tudásával rendelkeznek, ezért rendkívül fejlettek, hatalmas erejű (és méretű) űrhajóik és fegyvereik vannak. Kb. úgy kell elképzelni, mint a méheket, van egy királynő, aki irányítja a rajt, amelyet a dolgozók (drone) alkotnak. A drone-ok személyi védőpajzzsal rendelkeznek, amely 1-2 drone kilövése után rááll a támadó fegyverének frekvenciájára és felfogja a lövést, anélkül, hogy a drone-t kár érné. Ugyanígy működik a hajók pajzsa, egyetlen ismert fegyver, ami képes ezt átütni, az a Species 8472-nak nevezett faj biofegyvere, amely akkora energiát lő ki, hogy a Borgok nem tudna sugár frekvenciájára ráálni.
a TNG-ben bukkantak fel Q jovoltából, akor belekostoltakaz emberi fajba, és tetszett nekik, amit láttak. Úgyhogy pár hajóval az Alfa kvadréns felé vették útjukat, és megtámadták az embereket. Sikeressen visszavertlk őket a Wolf rendszerben. Utána kicsit pihi, majd a First Contakt-ban támadtak. a Voyager pedig az űr abban a részében van, ahonnan a Borg származik. Lesz még velük pár találkozás. Ám ezek a Borgok nem annyira jók, mint amik eddig voltak. Nem anyira erőssek szerintem. Valahol van a Borgokról biztos valami teljesebb leírás is (motivációk, származás, fejlődés stb..)
A látvány valóban nem a legfontosabb, de azért a gyenge részeken (90%) nagyot Dob.A B5 elég látványos, a 3D-s megvalósításna vannak jó hangulatai. Persze nem mondja senki, hogy a DS9 végén az egymás ellen vonuló flották látványa piskóta volt. (Azt már az ILM csinálta, és full számítógépes, nem pedig modelles, mint a TNG, és a korai DS9-ok). Az hogy a hidon dumálnak eaz egész rész alatt nem dob fel senkit sem, hiába oldják meg a problémát. Manapság már nem ez a menő.
Az ötlettelenségről: Tényleg elég butuskák a történetek, és nem tudnak már mit kitalálni. Gondolom az elején volt 30 rész, amit jól kitaláltak, de aztán késöbb ez a 30 rész nem volt elég, kitaláltak még 90-et, ami persze nagyon gyér lett, de hát ez így van rendjén. Most már dolgoznak az uj sorozaton, ami kb összel fog indulni, arra azért ki tudnák találni valamit már. Remélem a koncepció izgalmasabb lesz, minthogy "menjünk haza, de azért mégse", igaz a DS9 korai részei is elég vontatottak voltak, ám a végére belemelegedtek.
Egy jó ideje nem szóltam már bele, de gondoltam, most megteszem.
Az én kedvemcem a DS9. A történet szerintem nagyon jó volt, de azért lett az, mert (csakúgy, mint a Babylon5-ben) összefüggő volt. A Voyager állandóan úton van, nem lehet folyamatossá tenni. De ezzel nem hiszem, hogy bárkinek is újat mondtam volna. Mint ahogy azzal sem, hogy a Trek elment az akció felé, és ezek miatt a filozófikusabbak szánt részeknek nincs idejük teljesen körbejárni a bennük felvetődött kérdést, csonkák maradnak. A TNG-re egyáltalán nem ez volt a jellemző, ott szinte csak a filozófiával foglalkozak, a DS9-ben főleg akcióval a és spirituális-misztikus dolgokkal. A Voyagerben megpróbálkoztak az utóbbival, de nagyon öncélúvá vált. Emellett még az egészet egybefogó kerettörténet is hiányzik. Szerintem a Voyagert nem lehet jobbra megcsinálni: a messzi távolban egyszem magában küzdő hajó történetéből az írók kihoznak mindent, ha úgy vesszük: maga az alapkoncepció rossz. Ezért nem ítélem haszontalan időtöltésnek azt az egy órát, amit az új Voyager részek megtekintésével töltök. De lehet, hogy igénytelen vagyok :)).
Szerintem mrzool-nak van igaza. Igaz, hogy a véleményemet csak a magyarul megjelent részekről tudom formálni, de a most folyó Voyager jó pár része egy kaptafára készül: A Voy. legénysége találkozik egy olyan problémával, ami az egész világ sorsát befolyásolja, és azt megoldja. pl. a Remember című rész. Ezért lettek az olyan részek nagyon jók, mint pl. a Flashback, vagy a Future's End, mert azok nem ehhez hasonló sztorik.
A látvány pedig fontossági sorrendben csak a történet mögé helyezhető. Mindez a saját véleményem.
Nem veszem kekeckedesnek:), de valaszolnek a kerdesedre: Biztos vagyok benne, hogy lenne meg mit kitalalni. Ha pedig a forgatokonyvirok otlethianyban szenvednek, akkor illik befejezni a sorozatot! Az lenne az igazi (es termeszetes), ha nincs mondanivalo, akkor nem keszitenek epizodot! Lasd pl. Babylon 5: JMS mindent elmondott amit akart az elso 4 evadban, nem nagyon voltak felesleges epizodok. Aztan mas tema, hogy az 5. evad lanyhabb lett, mert vegulis az utolso pillanatban derult ki, hogy megis lesz 5. szezon, es ugye a Sleeping in lightig meg lehetett jo storyt elmeselelni. De ez mar nagyon offtopic, ha erdekel, nezz be a B5&Crusade forumba.:)
Valamilyen gonosz, vagy nem gonosz faj (vagy valami más) akarva, akaratlanul felkelti hőseink figyelmét, esetleg meg is támadják őket erre az egész részen keresztül azon gondolkodnak, hogy hogyan lehetne a problémát megoldani és az utolsó 5 percben megoldják azt többé-kevésbé.
Ez a leirás ha megnézed az egyes részeket jobban a 95%-ra igaz.
Teged tenyleg nem zavar, hogy ugyanazt latod csak pepitaban?:)
Ha mar ezt a tamadasos dolgot irtad: Janeway remesen kovetkezetlen: egyszer hagyja, hogy romma lojek a hajojat, maskor mar az elso agressziv lepesre full tamadast indit, sot, neha o a kezdemenyezo...
akkor már másra nem lehet épiteni, mint a látványra. Az pedig szerintem az egyik legfontosabb része a dolognak, és erről szól igazán a sci-fi.
Bocsi, de scifi eredetileg nem vizualis mufaj volt, igaz azza valt, de ez nem jelenti azt, hogy barmilyen shitet megnezek, es elvezek.
A vitat erdekesnek talalom, vegre ket kulonbozo velemeny alakult ki a forumon, mondhatni ket tabor, a tobbiek is megszolalhatnanak, hogy mi a velemenyuk...:)
Szerintem senki sem akar mar piros-kek-sarga müanyag gombokat meg a fene tudja miket latni. Eljart felettük az idö. A mai sci-fik latvanyosak, a fele szamitogeppel van mar csinalva. az is lehet, hogy husz vagy harminc ev mulva igy tekintünk majd a mai "korszerü" filmekre. Alig van olyan, ami meg ma is megallja a helyet. Szerintem a 2001 ilyen. De ez mas tema.
Meg azok a hosszu parbeszedek, meg nagy nezesek sincsenek mar, amik az egeszet kitöltöttek.
De teny, hogy elöbb-utobb minden sorozat elfarad, es a Voyager is, ez van.
Figyu MRZOOL! Nem akarok kekeckedni veled, de mondd meg őszintén szerinted mit lehetne még kitalálni? Az összes ilyen stilusú film arra épül fel, hogy:
Valamilyen gonosz, vagy nem gonosz faj (vagy valami más) akarva, akaratlanul felkelti hőseink figyelmét, esetleg meg is támadják őket erre az egész részen keresztül azon gondolkodnak, hogy hogyan lehetne a problémát megoldani és az utolsó 5 percben megoldják azt többé-kevésbé.
Ez a leirás ha megnézed az egyes részeket jobban a 95%-ra igaz.
Namost ha a történet "ugyanaz", akkor már másra nem lehet épiteni, mint a látványra. Az pedig szerintem az egyik legfontosabb része a dolognak, és erről szól igazán a sci-fi. Ne értsen félre senki ezzel nem lehúzni akarom az ST-t, hiszen én is nagy rajongó vagyok, dehát ha már egyszer a történet különösebben nem szórakoztató, akkor legalább a látvány és a technoblabla legyen valami fantasztikus féle. Nekem ha más nem akkor ez jelenti az önfeledt kikapcsolódást és nem az, hogy azon gondolkodom, hogy vajon mennyire jö a történet, vagy mennyire nem. Ez teljesen elrontaná az összhangot.
Bocs ha valakinek a lelkébe gázoltam, nem volt szándékos. Ez itt a személyes véleményem.
Latom nem ertesz... En nem azt mondom, hogy a régi részek alapján lehetne újakat forgatni. Epp ellenkezoleg!!! Az a baj, hogy a regieket ismetlik, nem talalnak ki uj storyt, elore lehet tudni az epizod veget, halalra unja magat az ember...
Arról meg nem mi tehetünk, hogy a forgatókönyv irók csak ilyen semmit mondó részeket irnak, attól még lehet neki örülni.
Minek lehet orulni, mondd mar meg?!
Az az igazsag, ugy latom, hogy elbeszelunk egymas mellett...
Egyebkent nem a most futo Viasatos Voyagert 'szidom'. Az meg jo lesz egy ideig... A 6. es 7. evadrol beszelek, a sablonos epizodokrol, arrol, hogy mive valt a Trek. Aki nem veszi eszre, annak hiaba beszelek...
Osztom Vailant véleményét a világ változik és nem mindig az a jó, ami régebben volt. Az új rész lehet, hogy semmit mondó, de valakinek még ez is tetszik. Ha mindenki úgy gondolkodna, hogy csak a régi részek alapján lehetne újakat forgatni, akkor hamarosan azon vennénk magunkat észre, hogy csak régi fekete-fehér filmeket nézegetünk.
Arról meg nem mi tehetünk, hogy a forgatókönyv irók csak ilyen semmit mondó részeket irnak, attól még lehet neki örülni.
Sőt én már annak is örülök, hogyha ST megy a TV-ben, mivel már más Sci-Fi a magyar TV-ben nemigen megy és a pógár már nem tehet mást, hanem Sat1-et néz, ott meg ilyent adnak. Ez van. :))))
Nos, en pl. a TOS-t nem szeretm. Nagyon nem. Tehat nem az 'Őstrek' utan vagyakozom... Bennem kialakult egy velemeny, egy trek-vilagkep a DS9 es a kezdeti Voyager epizodok alatt (plusz TNG). Es nem lehet nem eszrevenni, hogy itt mar teljesen masrol van szo, mint par evvel ezelott! Tehat nem 30 ev tavlatarol beszelek!
Ha valaki nem veszi eszre a kulonbseget, akkor feleslegesen jaratom a szamat, ezutan se fogja. O elvezni fogja ezeket az epizodokat is, annak ellenere, hogy abszolut sablonos, semmitmondo es onmagukat ismetlo storykrol van szo... Annak mindenestere orulok, hogy nem vagyok egyedul a velemenyemmel, es masok is eszrevettek, hogy itt vmi nagy gaz van...
Engem szvsz az zavart pl. a TOS-ban, hogy nőiszívtipronagyonjóképűnagyonkatona Kirk mindig véresre verekedte magát, megmentette a királylányt, aztán torkig smárolta.
A thetryon nem tudom mi, de tudtátok, hogy a tachyon valóban létező dolog? Mármint fizikában. Az, hogy létezik-e a természetben, még nem bizonyított, de elvileg egy hipotetikus fénynél gyorsabb részecske. (Nem én vagyok ilyen okos, hanem egy könyvben bukkantam rá tök véletlenül... :-))) )
>Hiaba, ez mar nem az a Trek amit megszokhattunk, de hat izlesek es pofonok: amig egy musort megneznek, addig eladhato, es senkit sem erdekel a szinvonal.:(
Engem érdekel a színvonal, s kinek mi tetszik, meg is vagyok vele elégedve. Folyton azután sírtok, hogy a Régi Trek így, meg az Őstrek úgy, de vegyétek észre: a világ változik. Más adható el (ezen szívesen lovagoltok) DE mások is az igények. (ezen már kevésbé rágódtok, pedig ha nem olyan lenne az igény amilyen, nem olyan részeket gyártanának, amilyeneket)
Engem szvsz az zavart pl. a TOS-ban, hogy nőiszívtipronagyonjóképűnagyonkatona Kirk mindig véresre verekedte magát, megmentette a királylányt, aztán torkig smárolta. (bocs)