Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Erre csak egy értelmes válaszom van: minek akar valaki veszélyesnek minősített weboldalon ügyet intézni??! A víruskeresők nem hazudnak: ra rámész egy ilyen szar oldalra, akkor tele leszel kémprogrammal és vírussal fél napon belül, aztán telepíthetsz újra mindent. Megéri???! Nem.... ! Ha ügyintézés a célja,kérjen tőlük vagy egy tudakozótól rájuk mutató telefonszámote-mail címet, és intézze ott! Biztonságosabb!!
-Az oldal MÁR eleve támadóként jelölt, MÁR eleve benne van olyan adatbázisban, aminek hála, a betöltése, futtatása meghiúsult, hisz ezért van itt a kérdező. Mi a bánatos pékfaszának kéne még hatvankét helyen jelenteni? Azért, hogy aztán lehetőleg minél macerásabb legyen a javítást követően tisztává tenni?
-A kérdezőnek ezzel semmit nem segítesz, ő meg szeretné nyitni a weboldalt és ügyet intézni. Azzal hogy lesz előrébb, ha jelenti a koreai elnöknek is?
-A Hostsba beírni a fentiek fényében pláne nem értem, mire jó, nem egy eleve kártékony oldalról van szó, hanem átmeneti jelenségről.
-Ilyen eseteknél azzal lehet segíteni, ha az oldal webmesterének, vagy tulajdonosának tesz az ember bejelentést, mert ekkor jó esetben rövid idő alatt az illetékes átnézi, javítja és kéri a fekete listáról levételét. Akkor a kérdező is hamarabb tud ügyet intézni, meg másoknak is jó lesz. Nem ez volna a normális?
Másik lehetőség, hogy az érintett támadó weboldalt beírod a Windows "Hosts" állományába, és a gyanús oldalt ez elirányítja a digitális semmibe azzal a !kis kódszámmal!, amit eléje kell beírni, és ami minden oldal esetén ugyanaz a szám.
Ui.: Ha letiltanak egy oldalt, akkor a víruskereső legközelebbi vírusadatbázis-frissítésében már benne lesz az újonnan letiltott támadó weboldal is, te pedig ezt a frissített vírusadatbázist töltöd le az új frissítések elfogadásakor.
* Ja, és még valamit: a legtöbb vírusirtó naponta frissíti a vírusadatbázisát (az én AVG Int. Sec. vírusirtóm is)!!! ;-)
Ha egy támadó weboldalt a vírusirtógyártók felvesznek a tiltólistájukra, az egyet jelent azzal, hogy bekerül a vírusadatbázisukba, és ha ezek közül a vírusirtók közül használod valamelyiket, akkor a beépített webvédelem funkció automatikusan letiltja az érintett támadó weboldal beolvasását a böngészőbe. Sőt, még olyan összetevője is van a víruskeresőknek, amit a webböngészőkbe építenek be a webvédelem javítására (Pl. AVG Internet Security esetén az AVG Web TuneUp nevű összetevő is ilyen benne.)
*Szóval, szerintem egyértelműen lehet segíteni, feltéve, hogy a kérdező utána bejelenti a támadó oldalt egy olyan víruskereső ügyfélszolgálatának, amelyiket ő is használja vagy megvette a licencét használat céljára.
Be kell jelenteni az ilyen támadó oldalt egy sor vírusirtó-gyártó hivatalos elérhetőségének AVG, Panda, Avast, ESET_Nod-32, stb. ...), aztán ők majd egy globális tiltólistára tétellel elvágják a torkát. Azt érdemlik!!!!
A mi védelmünk azér' fog meg ilyesmiket (tipikusan pont az önkormányzati ódalak jó részét is), mer' a kirakott pdf-eket a sok agyatlan hivatalnok-lúzer mindenféle lipett-lopott-rosseb-tudgya-honnan-szedett-vedett-tákolt-patkolt varázslóf@sszal generálja, ami teleb@szkodgya őket különféle szines PUP-okkal.
(Igaz, hogy Libréből egy gombnyomás lenne sokkal kisebb, szabványos és hibátlan pdf-et generálni, de hát az túl egycerü meg óccsó lenne a sok baromarcnak.)
egy város honlapja és online újságja megközelíthetetlen, ha óvatos vagyok. Mi a teendő és miért csinálhatják. Amatőrök? (www.budakeszi.hu és www.hirmondó.budakeszi.hu) . Különben chrome-mal nézném.
Ahogy a legtöbb listánál, itt is működik a tól-ig kijelölés, ha a Shiftet nyomod. Tehát katt az elsőn, shift+katt az utolsón. A ctrl+katt-tal pedig úgy tudc új elemet kijelölni (ill. változtatni), hogy a már kijelölteket nem bántja. Sőt, ctrl+shift+katt-tal újabb csoportot is kijelölhetsz/változtathatc.
Win10/Google Chrome/ Előzmények kezelése alatt nem működik a ctrl+A (minden kijelölése) funkció. Win7/Firefox alatt simán működött ez a parancs , amikor a meglévő összes előzményből kikerestem a letörölni kívánt 200 db előzményt, majd ezeket nem egyenként kattintgatva, hanem a Ctrl+A segítségével két kattintással kijelöltem, majd letöröltem.
Nekem a 2.1.3 van fent, szalad, a régebbiekkel sem volt soha bajom. A nod 32 néha zörgött hogy vírusos a letöltött fájl, pedig a honlapjáról jött, de a progi futott. Most kaspersky van fent, ez nem csipog. Lehet hogy a meg kellene adni kivételnek a tűzfalnál, mert ha feltelepült, akkor valami nem hagyja elindulni. A nod is csak tavaly zörgött, tíz éve használom mindkettőt együtt.
Netes videók (nem youtube, hanem konkrétan Tvgo-n nézhető adás )rögzítéséhez keresek ingyenes és korlátozásmentes képernyő felvevő programot. Valami egyszerűt. Amit eddig a guglival találtam az vagy pár percre vagy pár száz Mb-re volt korlátozva, amelyik meg nem az látszólag Mp4-be vett fel de se Media Playerrel se VLc-vel nem tudtam lejátszani. Örömmel vennék ezzel kapcsolatos javaslatokat, kipróbált és bevált screen recorder programokról. Köszi előre is.
Egy memtest első körben hasznos lehet, de ha aránylag ritka az eset, akkor lehet, hogy előbb a bővítményeket tiltanám le, a profilkönyvtárat takarítanám ki, és ha utána is jelentkezik, akkor keresném hardver irányba a hibát.
Windows 7 alá van telepítve Mozilla Firefox böngésző (mindig frissítve van, most az 50.0.1-es 32 bites verzió a legfrissebb). A Windows 7 is 32 bites.
Következő a gond: amikor 7-8 böngészőlap is nyitva van (lényeg hogy több is egyszerre....), akkor néha megesik vele, hogy ha ilyenkor valamilyen memóriakezelési hiba miatt szabálytalan kilépéssel leáll (összeomlás, vagy lefagyás), akkor a következő hibaüzenetet hagyja hátra ezen a párbeszédpanelen:
Azért tettem be kétszer is, hogy megfigyelhető legyen: a második sorban "a következő helyen:" részben lévő szám az ami mindig más, a többi szám "software exeption" az mindig ugyanaz.
Ez a hiba havonta (mindennapi rendszeres használat mellett) 3-4 esetben fordul elő, de "látszólag" mindig "véletlenszerűen". ((De ennél sokkal több olyan Firefox-leállítás van (20-30 esetben!), amikor nem jelentkezik a hiba, nincs ami kiprovokálja a párbeszédpanelt.))
A laptop kétmagos gép, és ami a lényeg, hogy 2 GB RAM van benne.
Kérdés:lehet-e ez memóriahiba (RAM-hiba)? Mit kell tenni?-->
--> A/ Nézzem meg előbb a RAM-ot, hogy nincs-e oxidosodás ami kontakthibát okozhat, és ha ezt oxidmentesítettem, akkor hardver-teszterrel nézzem meg hogy a RAM-ok chipjei nem hibásak-e?
--> B/ Nem RAM-hibáról van szó, hanem rakjam újra a Firefoxot egy Firefox uninstall után? Esetleg nézzem meg, nincs-e a Firefoxban hibás bővítmény?